okuduğum bölümü küçümsemelerinden sıkıldım :(

Böyle kişilerle muhatap olmayın,yada cevabını verin geçin...Sonuçta bir meslek sahibi olmanın kolay olmadığını,severek bu bölümü okuduğunuzu belirtin.İşinizle ilgili iyi bir yere geleceğinizi,kendinize güvendiğinizi hissettirin onlara,bakın sorun kendiliğinden nasıl çözülecek...

Umarım çok iyi bir iş edinirsin de seni üzenlere nispet olur
üzme tatlı canı sevgi meleği

Bak daha dün başıma geldi
Kpss için dersaneye yazılmaya gittim
45-50 yaşlarına gelmiş , dünyayı daha tanıyamamış bir eğitim, mevki, çevre , bir kültür edinememiş sekreter bayan
( burda küçümseme yapmıyorum durumu anlatmaya calısıyorum yanlış anlaşılmasın ) bana dönerek Önlisans mezunu oldugumu öğrenince.

- ee herkez umud ediyor işte bişey olabilmek için sizde böyle umud edıyorsunuz ; dedi ..

Bende muhabbet arasında bayana : peki siz hangi üniversiteden mezunsunuz ? diye manidar birşekilde sordum
ne demek istediğimi anladı ve bozulmuş bir yüz ifadesiyle ben ticaret lisesinden mezunum dedi bende

-Hım anlıyorum sizi dedim ..

Bu dün yaşandı. normalde asla insanları görünüşleriyle yada mevki makam yerleriyle değerlendirmem ben.
Ama bazı inanlar var : kendilerinin elde edemedıgı en kucuk seylerı bile başkalarının elde ettıgını gorduklerınde tükaka yapıyorlar.. biz buna Kedi uzanamadıgına piss , dermiş diyoruz ..
Hazımsızlık kötü birşey .. bazı insanlarda malesef var.
O yüzden insanları dinleme ve gayet relax bir şekilde ağızlarının payını ver.. Kimse bedavadan atmasın..

canım nıcın boyle cahıl ınsanları kafanı takıyorsun sen .satıs pazarlama bolumunu tencere tavadan goren zıhnıyetın soyledıklerı egıtımlı bır ınsanı hıc etkılememelı bıle .hele kı unv okumayan arkadasların senı bolumunle asaglamaya kalkıyorsa artnıyetlı olup kıskandıkları cok bellı .bellıkı unv okumak ıclerınde ukte kalmıs .boyle senı elstırerek egolarını tatmın etmeye kalkmıslar.emın ol onlar senın yerınde olup da okumayı cok ısterlerdı .hıc cıddıye bıle alma .ben de moda ve tekstıl tasarım mezunuyum .benım de cevremde cok cahıl ınsan vardı .tekstıl okuyup konfeksıyonlarda makınacı overlokcumu olucaksın dıyıp guyya dalga gecerlerdı bolumumle ben de he valla overlakcı olucam derdım

Son düzenleme:

bi komşum sen ne okumustun diye sordu.
bende dedim işte satış.
hıı dedi 4 yıllık olmuyor muydu.
peki dedi ne olcan sen şimdi dedi.
pazarlamacı adı üstünde.
ne pazarlıcan dedi bende sana zayıf aleti satabilirim istersen dedim
konuşmuyor şimdi benimle.

yeri geldiğinde elbet lafımı koyuyorum ama ha bire her ortamda hılı mılı cevaplar beni deli ediyor.
aöf okuyan bir kuzenim var beni onunla kıyaslıyor nenem.
neymiş benm iş garantim olmazmıs girdiğim yerde maaşımı vermezlermiş
babama gelmiş evlendir diyor
deli olmazsın da ne olursun bunların içine.
cahil demek bile iltifiat olup masum kalır.

bence bölümünüz gayet güzel hiç kafanıza takmayın, ben de gıda mühendisiyim, üniversitede okurken ne zaman ailemin yanına gitsem, bayramlarda falan, ee öğrendin mi yemek yapmayı diye soruyorlardı çok sinir oluyordum, ya aşçı olarak görüyorlar ya da ziraat mühendisiyle karıştırıyorlar. artık alıştım, hııı öğrendim pilav pişirmeyi diyorum :) bazen düşünüyorum ne okuduğumuzu sanıyorlar acaba? sanki satışta olunca hocalar gelip size 3 tanesi 5 lira diye bağırdıklarını mı zannediyorlar, ya da bizde de bakın çocuklar pilav şöyle pişirilir diye sınıfça oturup pilav pişirdiğimizi, güzel olanın sınıfı geçtiğini sanıyorlar heralde :)

aman canım hiç takılmıcaksın öyle şeylere
işletme mezunuyum diyince aa kimi işleticen kıh kıh kıh diye gülen insanlarla aynı havayı soluyoruz
he deyip geçiceksin boşver

ben de işletme mezunuyum.işsizim. benimle de işsizim diye dalga geçiyor bazıları. amaan takma boşver. cahilliklerinden boş konuşan çok olur. onlar gibi cahil olup boş boş konuşacağıma işsiz kalıp eğitimli olmayı tercih ederim....

Son düzenleme:

Ne Kadar Cahil İnsanlar, Asıl Parayı Satış Pazarlamacılar Kırıyor Primle Çalışıyorlar..
Düşünsenize Bankadaki Çalışan İnsanları..
Telefonda Ne Krediler, Ne Sigortalar Satıyorlar..
Saygın Amerikan Bankalarında Falan..

Bizim Milletimizin Aklı Sadece Tencere Tavaya Bastığı İçin, Önünü Göremediği İçin Böyle Konuşurlar..
Sözüm Meclisten Dışarı..

Hemşirelerin Bazıları Var Kendilerini Doktor Sanıyorlar Hastanede..
Keşke Bunu Söyleseydin..
Onun Bunun Pisliğini Temizliyorlar..
Çok Gördüm Öylesini..

Okumuşta Ne Olmuş Ne Nezaketten Haberi Var, Ne Saygıdan..
Bence Hiç Canını Sıkma Böylesine Ne Derler Biliyor musun ?

''Eğitim Sadece Cahilliği Alır Eşşeklik Baki Kalır..''

Son düzenleme:
Canım ben makine resim konstrüksiyon öğretmeniyim
okurken hiçbirşeyden anlamayan insanlar soruyordu ne okuyorsun diye söylüyordum
ismi bile tuhaf hangi okul alır seni diyorlardı
bende sizin bile okuyamadığınız okullar diyordum bazılarına
boşver gül geç
kpss ye sıkı hazırlan hayırlısıyla kazan ve tencere tava satmadığını göster cehaletinin kurbanı olmuş insanlara

herşeyin temelinde pazarlama yatar bence. en basiti , iş görüşmelerinde bile pazarlama vardır. kişinin kendini karşı tarafa tanıtması, iyi yönlerini ön plana çıkarması vs. bu bir pazarlamadır.
pazarlama, cahil kesimin düşündüğü gibi kapı kapı dolaşıp, su arıtma cihazı satmak değildir.eğer öyleyse kurumsal firmalardaki satış pazarlama departmanları ne için var.insanlar bilmedikleri konular hakkında konuşmayı niye severler bilmiyorum.hiçbirine kulak asma bence.okuduğun bölümü sonuna kadar savun, dalga geçilmesine izin verme. kendini geliştirip, iyi yerlere gelirsen hepsi tükürdüğünü yalar.

Bende ziraat teknikerliği mezunuyum senin gibi bende sinir olurdum
Sorarlardı "2 yıllık mı"
Evet derdim "hımm iyi inşallah iş bulursun ziraat bölümü ne alaka vs vs."derlerdi

Sonra belediyede staj yaptım(alttan dersim vardı yoksa oraya alınacaktım)

Turkcell'de çalıştım evlendiğim için vardiya olayından dolayı çıktım

Akbank'ta çalıştım kriz nedeniyle çıkarıldım

Şimdi Mng antrepo şefliği'nde görüşme halindeyim...
Yani diploma olduğu sürece başvurduğun her yerden çağırırlar.

Ama kpss ye ağırlık veriyorum kısmetse kazanır da atanırsam o küçümseyenlere iyi bir kapak olacak...

İnsanları ne okuduğu yada mezunu olduğuyla değerlendirmek çok basit bir bakış. Okumamış bile olsa o şunu okuyor garantisi var vs. çok saçma yorumler bunlar. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur. Zaten insanların nerde kaç lira kazanırım diye saçma sapan tercihler yaparak üniversiteye gittiği, böylece herkesin mutsuz işinden memnuniyetsiz olduğu bir ortamda...

Konu biraz senin durumundan çıktı ama; ev hanımı ol, cerrah ol, işletmeci ol, ilkokul mezunu ne olursan, eğer birşeyi en iyi sen yaparsan, başarı kaçınılmaz.

Madem çok küçümsenecek bölümmüş, kendisi ne mezunu ? prof mu acaba ? hemde aklı kesse bölümün amacının tava tencere satışı olmadığını bilirdi .. sıka canını .. belki içinde bi acısı vardır da senle alay ederek bastırıyodur bide böyle düşün.o kadar emek etmiş okumuşsun.. alttan alma bence haddini bilsin ...

Son düzenleme:
Pazarlama diyince benim de aklıma eskiden tencere-tava gelirdi ne yalan söyleyeyim. Ama bu işi dersaneyi pazarlayarak ciddi paralar kazanan bir patronum var. Ayda yaklaşık 10 milyar kazanıyor o, elamanları da 2-3-4 milyar kazanıyor performansına göre. Yani dersaneye kayıt getirenler. Bu sektörde çok para var dünya çapında da bakarsak en çok para kazandıran iş pazarlama.

Son düzenleme:
Satış ve pazarlama bölümünü tencere tava satışı yapmak diye nitelndiren şahsiyetlerrrr
Okumuşlar ama boş yere kendilerini geliştirmek adına bi girişimde bulunmamışlar
ve sende bu tür insanları kaale alıyıp canınımı sıkıyorsun? yapma kuzummm
Hiç kafana takma.
İnan şuanda her firmanın satış ve pazarlama departmanı var
ve aldıkları maaşta öyle küçümsenecek gibi değil
Bende çalıştığım firmanın satınalma bölümüne bakıyorum zaman zaman
ve diğer firmaların satış temsilcileriyle pazarlama müdürleriyle muhatap olduğum oluyor
oradan bildiğim kadarıyla söylüyorum sana
severek mezun okuduğun bir bölümse severekte çalışacağına eminim
sen milleti değil kendin ne istiyorsun ona bak boşver gerisini
ağzı olan konuşuyor.
Ayrıca o senden güzel bu senden güzel demek ne çirkin bi tabir
Güzellik allahın bize verdiği nimettir.Her insan güzeldir ama bu görecelidir.
Beğenmeyen yol alsın bekleme yapmasın çokta tın hiç takma
kendinle her zaman barışık ol ki senin canını sıkmalarına izin verme
kpss konusundada iyi düşünmüşsün inş güzel sonuçlarla dilediklerin gerçekleşir.

Onlar hem cahilliklerinden hem de kıskandıkların diyordur ha bunu sana diyen çok iyi okullar da çok iyi bölümler bitirmiş insanlar olsa bir nebze anlarım da senden aşağı insanlar diyorsa bir de emin ol kıskançlıktandır başka bir şeyden değil. Ben iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okudum hem de dün anneme komşunun üniversiyeti kazandığı halde gitmeyip minibüs şoförü biriyle evlenip hemen çocuk yapıp kocasının ailesiyle birlikte aile apartmanında oturmak zorunda kalan , ev kadını olan kızı amaann okuyup da nolacak demiş. Amaç tabi ki belli yani sıkma canını ben gldüm geçtim ah zavallı dedim.

Öncelikle cahil insanların seviyesine inmemek gerektiğini öğrenmelisin.
O insanlara en iyi cevabı yaptıklarınla verebilirsin. (Maaşınla değil!)
İş tecrübesi arttıkça maaş da artacaktır.
Kpss de başarılar dilerim.

Satış-pazarlama denilince niye bizim çocukluğumuzdaki kapı kapı gezen pazarlamacılar anılır bilmiyorum.Bankalardan tutunda reklam ajanslarına kadar aklınıza gelebilecek her sektörde satış-pazarlama departmanı vardır.Sen canını hiç sıkma tatlım eninde sonunda bir yerden başlayacaksın.Sınavı kazanamasan bile umudunu yitirme.Bence çok güzel bir bölümünü var her yerde kolaylıkla iş bulabilirsin.

fazla kafanı takma hayatın ne getireceği belli olmaz bana da demişlerdi mühendis olacağına öğretmen ol hemşire ol diye... tabii ozaman bu mesleklerde atanma sorunu yoktu Allah herkesin gönlüne göre verir merak etme sen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…