okuduğum bölümü küçümsemelerinden sıkıldım :(

Canım bende Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunuyum aynı alaycı tavırları bende yaşadım hatta ne okuyorsun dediklerinde büğro yönetimi derdim sekreterliği eklemezdim. Ben mezun olduktan sonra bir gün bile işsiz kalmadım 28 yaşımdayım üç yıldır kamuda memurum çok da iyi bir işim var çoğu mühendis arkadaşım hala açıkta herkes benim torpille girdiğimi zannediyor hatta bir komşumuz o diplomayla öyle bir yerde çalışması mucize diye dalga geçenler var.

bende hemşirelik mezunuyum bana da 2 yıllık mı diyorlar bende hayır 2 yıllık kalmadı diyorum hıı biz öyle sandıydık diyorlar çok üstünler ya beni küçümseyecekler akılları sıra ...

böyle insanları çok umursama derim zaten bu tip insanlarla arkadaş bile olmamak lazım

Sizin iş bulup bulamayacağınızı çevrenizi neden bu kadar alakadar ediyor ve siz neden böyle densizce konuşmalara müsade ediyor ve hatta ciddiye aldığınızı belli ediyorsunuz?

Ben makina mühendisliğini kazandığımda da yengem bana "e iyi artık çamaşır makinası falan bozulursa tamirciye para vermeyiz" demişti. E ne oldu, tamrici mi oldum??

Bizim şirkette en yüksek maaşı satış-pazarlama departmanı çalışanları alıyor. Çünkü eğer üretilenler satılamazsa şirket kar edemez, satmak üretmekten daha değerli günümüzde.

Bence sorun ne mezunu olduğun değil, sorun senin bakış açın..
Mesela eczacı olsaydın ve biri gelip sana "ne o parfüm, oje falan mı satacaksın" deseydi, bence sen gene üzülürdün.
Mesela dişçi olsaydın ve biri sana gelip "ne o milletin ağız kokusunu mu çekeceksin" deseydi, sen gene ciddiye alır ve üzülürdün.

Anlatabildim mi.

Aynı benim halam teyzem benim ninem benim akrabalarım... Bak canım "bana bu kız karsta okudu kazanamaz anadolu lisesini" dediler fen lisesini kazandım ben cevaplarını verdim AMAAAA... O zamanda aferim vay bee kazandı helal olsun haketti kazandı demiyolarr...Dersaneye gitti öle kazandı diyolar hep bi kılıf uyduruyolar yani.. Dur şimdi bak ben de kiloluyum :)) çok değilim ama takıntılıyım çok ta iyi bilir halam bunu..4 yıl sonra sınava hazırlandığım zaman da zayıfladın mı sen diye benle dalga geçerdi soğuk savaş yani :) ne mi oldu bunları taktım kafaama tıpı kazanamadım öğretmenlikte okuyorum ama bitmedi benim savaşım!! önce zayıflıycam veee hakettiğim yeri kazanıcam çünkü biliyorum kendimi kendi değerimi :)) sen de kendi değerinin farkına var lütfen üzülme bunlar "can" seğil! sen kötü yola düşsen bunlar üzülmez bir arkadaşta yazmışş zaten.. seninle kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyolar izin verme yüz ifadenden anlamasınlar ve kendin için zayıfla kendi geleceğin için savaş yap bunu hakediyosunn sevgiyle kal kader yoldaşım umarım her şey gönlünce olur

Bölümünle alakalı özel sektörde hangi işlerde çalışılışıyor. Devlet harici mesela. Bence bunu sen de pek bilmiyorsun. Ben okuduğum zamanlarda bana da aynı tepkiler gösterildiğinde ben şak diye kaymakamlık, müfettişlik, denetmenlik, bankacılık, askeriye ayrıca üst düzey pek çok memur kadrosunda özelde de pek çok departmanda çalışabilirim derdim herkesin ağzı kapanırdı. Bence canım sen de bölümünün iş imkanlarını iyi araştır, ver cevabını sussunlar.

Son düzenleme:
Okuduğunuz bölüm ile her sektörde her türlü pozisyonda çalışabilirsiniz. İnsanların gereksiz sözlerini takıp kendinizi üzmeyin. Unutmayın siz kendinizi nasıl görürseniz insanlarda sizi öyle görür. Önce kendinize güvenin bırakın millet ne derse desin.

Son düzenleme:

çevrendeki insanlar satış pazarlama bölümünü bitirenlerin tencere tava sattığını, ve kapıdaki satıcılar giremez yazısını satoş pazarlama okuyanlar için yazdığınımı düşünüyor... ne kadar cahiller şaştım kaldım . insanlara mesleğini anlatmaya çalışma. anlamazlar. satış pazarlama yapan kişiler bir işletmenin direğidir bel kemiğidir onlar olmazsa o işletme ne satacak kime satacak. satış pazarlama kapı kapı gezilerek değil, oturduğun yerden beyinle strateji kurularak yapılır. ama malesef bu bizim ülkemizin gerçeği. insanlar cahil, patronlar cahil. ancak çok büyük şirketlerde ya da kuruluşlarda çalışacaksınki saygınlığın olacak. bence sen hiç üzülme. umudunu kırmak istemem sen yine kpss ye hazırlan fakat yaşadığın şehrin imkanlarına göre büyük kuruluşlara git başvur stajyer olarak. gerekirse yol parasına çalış 1-2 sene deneyim kazen. gerekirse gece gündüz çalış kapılarda yat. çok güzel bir bölüm okumuşsun. kimse okulu bitirir bitirmez pazarlama satış müdürü olmaz herkes en alttan başlar. kendini asla hakir görme, görenleride umursama. şuan marketlere bile başvursan 1-2 yıl reyon elemanlığı ya da kasiyerlik yaptıktan sonra derece yükseltmede satış pazarlama bölümlerine geçersin. bunlar yapabileceklerinin sadece küçük bir ucu. herşey senin becerine kalmış ve senin elinde. bunu unutma. başarılar.

Sağolun kızlar sizlere yazmak çok iyi geldi.
Bölümümün nerelerde çalıştığını da çok iyi biliyorum.
kpss ye girmeyi hem ben istedim hemde annem. ailevi nedenlerden dolayı istiyorum.
herşeyime bir yorum yapılması üzüyor beni hepsi bu, kimi üzmez ki..

bende aynı sorundan muzdarip sayılırım ama birazını atlattım şöyle anlatayım:ben özel bir üniversitede okuyorum bölümüm iyi.ama gel gör ki kapasite meselesi mi nedir bilmiyorum ben okulu 1.5 yıl uzattım ki yaz okuluna da gidiyorum.ben her yaz okuluna gittiğimde sizin kız tembel zaten özelde okuyor yok şöyle yok böyle diyorlar özel olduğu halde tembellikten geçemiyormuşum.sanki not dağıtıyorlar havadan! benim annem babam da evet biraz kapasitesi yetmedi galliba diyor.bende ne yapıyorum tatillerde gitmiyorum anneanneme fln gidiyorum senelerdir.bu yaz babam tutturdu geleceksin diye bende anlattım ben 4 senedir heryerde bunu duymaktan bıktım.sizinde duymanızı istemiyorum diye.çünkü bittimi okul? diye kinayeli bakışlardan da bıktım.kendi çocukları okullarını bitirmiş de kpssye gireceklermiş de bilmemne.yahu ben onlarla aynı okulda aynı bölümde olsam hadi neyse zaten 6 kişi mezu oldu 30 kişiden.demekki ben o kadar iyi değilim bunu yüzüme vurunca eline ne geçiyor?neyse işte onlarda artık pek üzerime gelmiyorlar.çünkü bazı derslere gerçekten çok çalışıyorum.ama olmuyor.psikolojimi yıllardır bozdum kendimi herşeyden mahrum ettim.ama artık bunu yapmıyorum.sende ailenle bu tarz şeyleri paylaşmalısın.onlar göremiyor olabilirler ama sen söyle,en azından kendin rahatlamış olursun.
kilo problemine gelince benim boyum 160cm kilomda 76ydı.ben bundan aşırı rahatsızdım.zaten çirkin betty gibi gözlüklü ve diş tellerimde vardı.neyse teller çıktı gözümede lens taktım.ama kilolar verilmiyor.bende her öğünümü yarıya indirdim.yarısını yiyip karşımdakine veriyordum.yada yarım olmazmı diye soruyordum.az az sık sık yiye yiye şimdi 48 kiloyum.ilk etapta 10 ayda 60 kiloya indim.sonra devam ettim bir 10 ayda daha 50 oldum.kendini sürekli telkin et.bence ben yaptıysam herkes yapabilir çünkü genetik mirasım çok berbat annem tarafı aşırı basenlidir babam tarafıda aşırı göbeklidir.bende tam ikisnden de almışım:) sana diyeceğim şu ki ekmeğini yediğin suyunu içtiğin insanlarda dahil kimseyi takma kimsenin seni yargılamasına izin verme..

Kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme.. Bir hayalin varsa onu korumalısın... Bir şeyi istiyorsan, git ve al.(the pursuit of happiness filminden) bunuda canın sıkılınca bi yerlere yaz

Canım insanlar her koşulda her şartta söyleyecek bişeyler mutlaka bulurlar bunun için ilk şart kimseyi önemsememktir..Zayıf olsanda çok zayıfsın kilo al derler.

Önlisans btirsen neden lisans yapmadın, lisans bitirsen nedn yüksek lisans değil vs.vs bu hiç bi zaman bitmez..

İnsanları takmayacaksın kendi mutluluguna bakacaksın.Onları önemsemeyeceksinki seni ezmeye çalışmasınlar..

Bende pazarlama mezunuyum .Bu sene kpss ye hazılanıyorum..Ama umudum çok kırıldı çünkü bölümümüzden atama çok az..Çok yüksek puan almamız gerekiyor 90 üstü

Ben işletmeyle 4 yıllıga tamalamayı düşünüyorum bu sene a.ö.f den kayıt yaptırıcam.Böylelikle bu sene kpss yi kazanamazsam önümüzdeki sene işletmeden tercih yapma şansım olur ..sende bunu bi düşün..

evet bunu yapıcam zaten bende.
bilgisayar sertifikası falan da alıyorum işte kpss de tercih alanım az da olsa çoğalsın.
okumak zor hayat çok daha zor.

Azmin için tebrik ederim. isteyince neden olmasın. zayıflamak gibi birşeyi başarmışsın dersler vız gelir :)
ben bölümümü 4. lük ile bitirdim. beni eleştirenlerin çocukları veya kendleri hala aynı sınıfı okuyorlar 2 yıldır
İnsanlar biribirlerine destek olmayı çoktan unutmuş bunu gördüm..
kimse birbirini çekemez olmuş.
ben kuzenlerimin iyi yerlerde olduklarını duyunca kendim kazanmıs gibi sevinirdim.
sanırım burda en hatalı benim. herkesi kendim gibi zannediyorum sonra da üzülüyorum böyle.
umarım bende bigün herkesin ağzının payını verebilirim.
şu sınav bi geçsinde o zaman görsün çok sevgili yengelerim halalarım..

size kendi hikayemi anlatayım...99 yılında 17 yaşındayken (ozaman ilk öys den öss ye geçişti puanlar falan belli değildi ) batıda iyi bir üniversitenin fizik bölümünü kazandım çok çok ii bir puanla o zamanlar bölümlerde sıkıntı yoktu puanlarıda yüksekti neyse...fzik yazmamın sebebi işte bayan için en iyi bölüm öğretmenliktir v.s v.s denildi bende o branşı seçtim 17 yaşında ne kaar doğru karar verilebiliyorsa...neyse gittim hiç sevemedim bölümü değil hocaları ortamı v.s v.s bölüm başkanıda bana takmıştı hiç bir sınavda 35 üstü vermiyordu neyse...ben üniversiteye gitmek için 1 sene daha bekleyebilirdim ama o kadar üstüme geliniyorduki kazanmasam sülalenin laflarını kaldıramazdım...neyse 3. sınıf bitince 4 e geçeceğim sene öylesine össye girdim zaten okusamda bitiremmiyordum...doğuda iyi bir üniversitenin gıda mühendisliğini kazandım...doğu olduğu için önce hani daha iyisi olabilirdi diye düşündüm...bir arkadaşım bana "nerde olduğun değil önemli olana olduğun yerde en iyi olabilmektir demişti" bu cümle tüm hayatımı değiştirdi...belki basit ama benim için dönüm noktası oldu...neyse ben gittim ...düşünsenize 4te okucağın sene tekrar1 den başlıyon ve herkes senden genel olarak küçük ...sadece düzenli derslere girdim ama bölümümü seviyordum...hı 4 te bırakıp tekrar yeni bir üniversiteye aileni nasıl ikna ettin denilirse o çoooook uzun bir konu neyse...işte bana okulu bitiremedide bıraktı v.s v.s dendi..sonra ikinci sınıfın başında eşimle tanıştım o çalışan biriydi öğrenci dildi yani...neyse 1-2 ay içinde evlendim...bana şimdi evlendi bu okuluda bitiremez yarın çocuğu olur okulu bırakır, kocası okutmaz v.s. v.s dendi kaynanamgil bile okuyorum diye istemediler neyse...evliliğimde problem yaşamadım mı yaşadım gözü yaşlı sınavlara gitiğimde oldu..neyse sonuç ben okulu bizim bölümü şimdiye kadar bitirilmiş en yüksek ortalamayla bölüm birincisi olarak bitirdim...dertler bittimi yok eşim tayinci diye tayinimiz çıktı başka yere bana iş bulamaz çalışmaz çocuk doğurur oturur bu kadar emek boşa gitti denildi yine laf yine laf...neyse ben mezun olduğum okulda yüksek lisansa başladım git gel yaparak bu arada istiyerek hamile kaldım oğlumu doğurdum...fabrikadada çalışıyordum ...doğuya tayinimiz çıktı...yine bana orda fabrika yok ne yapacak işsiz kalacak bide yüksek lisans yapmış dediler neyse...çok şükür doğudayım lakin bulunduğum şehirde üniversitede 3 senedir öğretim görevlisiyim...daha ne dimi...süper...insanlar susuyorlarmı...hayır...şimdi tayininiz çıkınca ne olacak sorusu ortalarda...ya böyle basit anlatılıyor bazı şeyler yaşayan bilir...bide konuşanlar en yakınların sevdiklerin sözde...
size şunu söyleyim hiç bişeyi takmayın...olan size olur...sadece siz yıpranırsınız insanlara hiç bir zaman yaranamazsınız...nerde ne olduğunuz önemli değil...siz mutlumusunuz önemli olan o...
inancınızı yitirmeyin güçlü olun...
umarım size bir nebze güç verebilmişimdir...

Ben de uluslararası ilişkiler okudum ve bunun ne olduğunu insanlara bir türlü anlatamadım :)

"Sen şimdi ne olacaksın" diyen de oldu, "Aaa bizim sitenin kapıcısı da uluslararası ilişkiler okumuş" diyerek moralimi bozan da...

Sonuç: KPSS'yi kazandım ve en imrenilen kamu kurumlarından birinde çalışıyorum.

Ben okurken hakkımda konuşanların hiç sesi çıkmıyor şimdi.

....

Fazla kilolarımı da verdim...

Sizi tanımıyorum; fakat genel bir ifade yazacağım.Eğer kişinin kendine gerçekten güveni yoksa karşıdaki insanlar malesef ki böyle davranıyor.
Bunun enerji meselesi olduğuna inanıyorum. Kendine ve yaptıklarına- kararlarına güvenmeli kişi..

Bazı insanlar kıskanç-kendini eğitmemiş- kalpleri beş para etmez.. Bu tiplerin sözlerini dikkate bile almanız büyük hata.

Satış- pazarlama denilince akıllarına kapıda pazarlama gelen kötü niyetli o insanları boşver..
''Bu kişi senden daha güzel'' diyebilecek kadar hadsiz-cahil kişileri ise kendinize muhattap bile almayın..

Ben tam aksini düşünüyorum; bu gibi insanlarla konuşunca cvp. verilmeye gerek yok bence.
Gülümseyip geçmek en doğrusu. Siz yolunuza bakın söylenilenlere bakmak zaman kaybı, boi yee beyin kalabalığı.

pazarlamadan güzel meslek mi var canım. hemşire dediğin ayda belli maaşlar alıyor ama pazarlama daha yüksek. mesela eğer dilin varsa girersin bir mobilya firmasına pazarlamacılık yaparsın ve manyak para var o işte. ben bursa da oturuyorum inegöl mobilya kenti eğer burada olsaydın bir iş bulurduk sana hemen ama nerde oturuyorsun bilmiyorum. herneyse canım önemli olan biraz dilli olman. dilli olursan her yerde çok yüksek maaşla çalışırsın

ayrıca kilolu olmak güzel niye moralini bozuyorsun ki tatlım herkes kendi hayatını yaşar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…