Okuduğum okulu sevmiyorum.Bırakmak istiyorm diyemiyorum ailem beni siler.Ne yapmalıyım?

nuripapacium

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
915
148
123
31
Hemşirelik okuyorum şuan ama hiçbir şekilde memnun değilim.Mezuniyetme bir sene var ama hayata küsmüş durumdayım.Sevmiyorum bu mesleği de,okulu da.Bırakmak İstiyorum desem ailem beni siler.hayalim doktor olmaktı ama lise döneminde olmadı,kazanamadım.Şimdi öyle hırsla doluyum ki kazanacağımdan eminim fakat yaşa çok takılıyorum. Mezun olduktan sonra sadece nöbet usulü çalışacağım bir iş bulur,kazandığım parayı özel derse harcarım diyorum hem çalışacağım zamanı da ayırmış olurum ama 24-25 yaşında kazanmış olucam fakülteyi.6 yıl okuması derken 30-31 yaşında mezun olucam.Çok geç mi olur sizce emin olamıyorum? Ne zaman evlenicem,ne Zaman anne olucam düşünemiyorum bu kısmı. Sizce saçmalıyor muyum?

İsteyerek seçmemişsin. Ailen mi zorladı? Ben de İktisat okuyorum, bu sene son. Mezunum yani artık. Annem bana ben üçüncü sınıftayken bile keşke sağlıkla alakalı bişey okusaydın, keşke hemşirelik için çabalasaydın bilmem ne diyordu. Üstelik ben okuduğum bölümü seviyorken. En sonunda tersledim, bu hayat senin mi benim mi dedim. Ben sağlık sektörüne uygun bir insan değilim, saf değilim herhalde kalkıp İktisat yazdım. O tarafta daha çok iş var evet ama ne yapayım? Bana ne yani dedim en sonunda. Bi daha da ağzını açmadı. Bu aileler neden bu kadar çok karışır anlamam.
Neyse, senin bir senen kalmış bence bırakma.

Bwnce dedigin gibi yap. Bu meslegi bitir. Calisirkende doktorlugu dene. Bir omur sevmedigin meskek yapilmaz. Bende cok meslek degismistim.:)

1 senen kalmis. Simdi okuduguna yazik etme. 1 sene daha dayan hemsire ol. Calisirkende neyi hayal ediyorsan onu dene. Ama bitir bunu cunku doktorlugu yine kazanamazsan busefer ailen daha cok kizabilir. Ve sende pisman olabilirsin. En azindan meslegin elinde olur doktorluk olmazsa bile. Yasa takilma 30 yasinda gec bir doktor olacak kotumu?

Bu kadar emek verilmiş, bir senen kalmış.
Yine sınavlara hazırlan mezun olduğunda sınava gir.
Kazanırsan oku, yaşı dert etme.

Ama kazanamazsan da elinde mesleğin olur çok bunalım yaşamazsın.

Bazen okurken sevilmeyen meslek, iş hayatına atılınca sevilir.

Sınıf öğretmenliği 11. tercihimdi.
Kesinlikle severek başlamadım.

Son sene staj yaparken sevmeye başladım ve şimdi gerçekten çok seviyorum.

Hemşirelik okuyorum şuan ama hiçbir şekilde memnun değilim.Mezuniyetme bir sene var ama hayata küsmüş durumdayım.Sevmiyorum bu mesleği de,okulu da.Bırakmak İstiyorum desem ailem beni siler.hayalim doktor olmaktı ama lise döneminde olmadı,kazanamadım.Şimdi öyle hırsla doluyum ki kazanacağımdan eminim fakat yaşa çok takılıyorum. Mezun olduktan sonra sadece nöbet usulü çalışacağım bir iş bulur,kazandığım parayı özel derse harcarım diyorum hem çalışacağım zamanı da ayırmış olurum ama 24-25 yaşında kazanmış olucam fakülteyi.6 yıl okuması derken 30-31 yaşında mezun olucam.Çok geç mi olur sizce emin olamıyorum? Ne zaman evlenicem,ne Zaman anne olucam düşünemiyorum bu kısmı. Sizce saçmalıyor muyum?

geç değil
ama önce bu okulu bitir

İsteyerek seçmemişsin. Ailen mi zorladı? Ben de İktisat okuyorum, bu sene son. Mezunum yani artık. Annem bana ben üçüncü sınıftayken bile keşke sağlıkla alakalı bişey okusaydın, keşke hemşirelik için çabalasaydın bilmem ne diyordu. Üstelik ben okuduğum bölümü seviyorken. En sonunda tersledim, bu hayat senin mi benim mi dedim. Ben sağlık sektörüne uygun bir insan değilim, saf değilim herhalde kalkıp İktisat yazdım. O tarafta daha çok iş var evet ama ne yapayım? Bana ne yani dedim en sonunda. Bi daha da ağzını açmadı. Bu aileler neden bu kadar çok karışır anlamam.
Neyse, senin bir senen kalmış bence bırakma.
Bırakmayacağım zaten en azından bir mesleğim olsun ama sevmiyorum bende.Bırakmak istiyorm desem silerler bende mecburen mezun olucam kaçarı yok.

Bwnce dedigin gibi yap. Bu meslegi bitir. Calisirkende doktorlugu dene. Bir omur sevmedigin meskek yapilmaz. Bende cok meslek degismistim.:)

1 senen kalmis. Simdi okuduguna yazik etme. 1 sene daha dayan hemsire ol. Calisirkende neyi hayal ediyorsan onu dene. Ama bitir bunu cunku doktorlugu yine kazanamazsan busefer ailen daha cok kizabilir. Ve sende pisman olabilirsin. En azindan meslegin elinde olur doktorluk olmazsa bile. Yasa takilma 30 yasinda gec bir doktor olacak kotumu?
30 yaş iyi mi kötü mü bir okuldan mezun olmak için,onu bilmiyorum işte :( çok moralim bOzuluyor düşündükçe

Bu kadar emek verilmiş, bir senen kalmış.
Yine sınavlara hazırlan mezun olduğunda sınava gir.
Kazanırsan oku, yaşı dert etme.

Ama kazanamazsan da elinde mesleğin olur çok bunalım yaşamazsın.

Bazen okurken sevilmeyen meslek, iş hayatına atılınca sevilir.

Sınıf öğretmenliği 11. tercihimdi.
Kesinlikle severek başlamadım.

Son sene staj yaparken sevmeye başladım ve şimdi gerçekten çok seviyorum.
Bu mesleğin sevilecek yanı yok ki.Kymeti yok bir kere

30 yaş iyi mi kötü mü bir okuldan mezun olmak için,onu bilmiyorum işte :KK43: çok moralim bOzuluyor düşündükçe
Hic bozma moralini 45 50 yasinda insanlat uni. Gidip meslek sahibi oluyorlar. 30 yasina geldiginde aman gecte değil mis diyeceksin. Ki ne kaybedersinki? Zaten bir meslegin olacak doktorluguda okursun 30 yas gerçektende genc bir yas. Gec kalmis olmuyorsun bosuna kendini demoralize etme. Bende diplomami aldigimda 29 yasindaydim. O da kiytirik bi diploma. Ki sen doktor diplomasi alacaksin. Hic birsey icin asla hic birsey gec degildir. Gec diyelecek hic birsey yokturm 40 yasinda bile alsan diplomani inan hic gec degil.
Kendini .motive et.

Öğretmenlerin var mı sanıyorsun?
En başta yerden yere vuran, vurduran bir bakan var.

Ama çocuklarımın gülen gözlerini, ansızın yanağımda biten öpücüklerini hiç bir şeye değişmem.

Senin de öyle hastaların olacak, her gün dua dökülecek dillerinden.

Benim çok sevdiğim bir meslek hemşirelik..

tıp kazanmak kolay değil eğer devlet düşünüyorsan ilk 15 bine girmen gerek . 1 sene hazırlanman büyük ihtimal yetmeyecektir bi alt yapı lazım . bence mesleğini sevmeye bak . iş hayatında daha farklı olur .

Sen şimdi cidden mesleği mi sevmiyorsun yoksa doktorluğun yanında kıymeti yok diye mi sevmiyorsun ?

Eğer 2. şıksa doktorlardan daha fazla eğitim aldım, doktora terkim , mühendisim benim de doktor kadar kıymetim yok ne yapayım ben de mi mesleği bırakayım ? :deli: Doktora tapınma toplumda evet var yapacak bir şey yok. Biraz yorucu ama güzel bir meslek hemşirelik iyi yönleriyle bakıp doktorlarla kıyaslamazsan seviceksin belki. Yüksek lisans yapan arkadaşım var hemşirelikte gayet topluma faydalı işler yapıyor, kadın sağlığı ile araştırma yapıyor.

Bir kere okuduğun bölümü mutlaka bitir emeğine ve harcanan paraya yazık etme. Tıp fakültesini demek istiyorsan yine dene. Ama bence bir sene çalışma sınava hazırlan. Hem iş hem sınav hazırlığı çok zor. Tıp fakültesine girmek için hatırı sayılır bir puan Alman lazım. Sadece hırs yetmez ciddi çalışman gerekir.

sacmalıyorsun. ilk önce hemşirelikten mezun ol. ayrıca hemşirelik cok hoş bir meslek.
doktor olmaya gelince - benim aile dostum dedigim bir tanıdıgımız ALMANYADA DOKTORLUGU 40 yaşında kazandı. Şu anda hala okuyor. eşi var 2 cocugu var. hayat ona güzel :D
okumanın yaşı yok. yeter ki enerjin olsun.

Mesleğin olacak diplomanı al önce bu Zaman'da iş bulmak cok zor hayata tam anlamıyla atıl anlarsın

heee sen statü olarak doktor olmak istiyorsun... doktor olunca statü sahibi olmuyorsun!!!
sen bu düşünce ile doktor da olma bence...sonra sizin gibiler hastalara bagırıp ters tavırlar yapıyorlar. burnu byük,doktor olmuş ama adam olamamış diyoruz..

Back
X