- 25 Mayıs 2014
- 631
- 238
- 73
- Konu Sahibi nuripapacium
bak canım hayalinse yaparsın yaşa hiç takılma . benim ailem mühendis olmamı istedi ben istemedim öğretmen oldum . o hırsla okulu 3 yılda bitirip atandım. ne zorluklar yaşadım okurken. ama su anda mutluyum . yaşa gelince hiç takılma. ayrıca herkes kaderını yaşar. sen şu okulu önce bitir. sonra bir hal çaresine bakarsın kendini garantıye almadan olmaz. kolay olmaz hemşireyken okumak sınava çalışmak.Hemşirelik okuyorum şuan ama hiçbir şekilde memnun değilim.Mezuniyetme bir sene var ama hayata küsmüş durumdayım.Sevmiyorum bu mesleği de,okulu da.Bırakmak İstiyorum desem ailem beni siler.hayalim doktor olmaktı ama lise döneminde olmadı,kazanamadım.Şimdi öyle hırsla doluyum ki kazanacağımdan eminim fakat yaşa çok takılıyorum. Mezun olduktan sonra sadece nöbet usulü çalışacağım bir iş bulur,kazandığım parayı özel derse harcarım diyorum hem çalışacağım zamanı da ayırmış olurum ama 24-25 yaşında kazanmış olucam fakülteyi.6 yıl okuması derken 30-31 yaşında mezun olucam.Çok geç mi olur sizce emin olamıyorum? Ne zaman evlenicem,ne Zaman anne olucam düşünemiyorum bu kısmı. Sizce saçmalıyor muyum?
ama sana 2 yol var
1. 4. sınıftayken kpss çalışmak yerıne lys çalış. mezun olduğun sene kazanabılırsın belki de. tıp okumak kolay değil asla ama zaten yatkın olacaksın. aileme yuk olmayayım dersen hem okur hem çalışırsın . napacaksın. inan insan isteyince yapıyor.
2. okulu şimdi bırakırsan ve tıpı da hemen kazanamazsan hayat karşına bir daha şans vermezse tamamen mesleksiz kalacak ve ayağın üstünde duramayacaksın.
3. okulu bırakıp sınava çalışacaksın ama olur ya da olmaz orası muallak. üstüne ailen üstüne maddi dertler.
ben olsam 1. seçerdim. ben de kendi yolumda azimle yürüdüm. ayrıca okurken kimbilir evlenirsin eşinin maaşı yeter sonra okul biter . benim bir sürü arkadasım oyle yaptı. karı koca okumak gibi zor şeyler bile var.
aileni ASLA AMA ASLA EZME SAKIN YAPMA ONLARDA İYİLİĞİNİ İSTER. AİLEMİ 2 KEZ EZDİM BİRİNDE PİŞMAN DEĞİLİM BİRİNDE ÇOOK PİŞMANIM O BANA DERS OLDU.