- 13 Şubat 2013
- 386
- 153
- 63
Şuanki duruma bakılırsa işlerimiz iyi. Çeyiz kısmında sadece mobilya kaldı herşey tamam. Beklediğimiz bir iş var nişanlımın eğer o çözülürse 2015 die düşündüğünü söyledi 2 gün önce. Ancak ikizler burcuBen evlilik delisi insan muamelesi gördüğüm için sinirlendim bazı yorumlara. Çünkü cidden ilişkimden bu kadar emin olmasam evliliği kolay kolay düşünecek bir yapım yok. Bekle diyen var, bekleme diyen var güzel gerekçeler sunan var da koca kaçmıyor nedir ya hey Allah'ımDurumumuz gerçekten çok benzermiş. Ama siz anne yönünden şanslısınız anladığım kadarıyla :) Evliliği ne zaman düşünüyorsunuz peki ?
Pek çok yumurtalık, kist ve adet dönemi sıkıntısı yaşadığım için yaklaşık 14 15 yaşımdan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum ancak bu şekilde düzenli olması mümkün oluyor. O yüzden doğum kontrol yönteminin tam olarak da içindeyim. Türkiye turu vs. planlarınız elbette çok güzel fakat ben bunların hepsini sevdiğim adamla hatta mümkünse kocamla yapmayı daha çok istiyorum o benim en yakın arkadaşım, ondan daha yakın bir arkadaşım yok. Bahsettiğiniz görümce problemi bende yok çok şükür tek çocuk. Anneside etliye sütlüye karışmama taraftarı, karışsada erkek arkadaşım hiçbirşeye karıştırmaz. Evlendiğim kişinin isteklerimi yapıp yapmayacağını çok iyi biliyorum 3 yıldır birlikteyim en ufak bir isteğimi kırmadı bu güne, en ufak beni kıracak bir söz yada davranışıda olmadı ondan yana en ufak şüphem yok. Haklı olarak erkek arkadaşımı tanımadığınız içn hayal dünyası gibi gelebilir bazı cümlelerim, size teşekkür ediyorum yorumunuz için.Üni mezunuda olsan evlenir evlenmez kesin hamile kalabilirsin korunma yöntemlerini biliyormusun çoğu bimiyor hem üni biter bitmez evlenmek bence doğru değil bir Türk3e turuna çık samimi arkadaşınla yada yurtdışına çık evlendikten sonra zor hayat seni bekleyecek yok kaynana,yok görümce ne sanıyorsunuz evlendiğin kişi her istediğini yapacağını mı sanıyorsun ,hayal dünyasında yaşıyorsun sanırım ,
Ne kadar güzel şeyler söylüyorsunuz birliikte olduğunuz erkeği çok sevdiğiniz belliŞuanki duruma bakılırsa işlerimiz iyi. Çeyiz kısmında sadece mobilya kaldı herşey tamam. Beklediğimiz bir iş var nişanlımın eğer o çözülürse 2015 die düşündüğünü söyledi 2 gün önce. Ancak ikizler burcuÇok çabuk karar değişebiliyor. Beklediğimiz şartlar oluşursa beklemem, oluşmazsa tabiki beklerim.
Herşey insanın kendinde bitiyor benim mantığıma göre hayata 1 kere geliyorsun karşındakinden eminsen ne diye bekleyesin ömründen 1 günü daha onsuz geçiriyorsun sadece o kadar
Aslında bende bir benim annem sanıyordum ama bu konuyu açınca gördüm ki benim annem gibi pek çok anne varmış :) Fikirlerinizi kulağıma küpe yaptım tekrar teşekkür ederim yorumlarınız içinTeşekkür ederim canım :) Dediğim gibi sen azimle devam et. O evlilik kelimesinin şokunu zamanla atlatacaklardır. Onlar hayır dememişçesine sen planlar yap, onları da o planlara dahil et. Biraz zaman ver ki sen de onlar da yıpranmasın çünkü ben çok yıpranmıştım. Bir benim annem zannediyordum bu kelimeyi duyunca deli gibi panikleyenAslında iyiliğini istememek demeyelim de iyiliğinin geç evlenince olacağını düşünmek onlarınki biraz da.
Aslında bende bir benim annem sanıyordum ama bu konuyu açınca gördüm ki benim annem gibi pek çok anne varmış :) Fikirlerinizi kulağıma küpe yaptım tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için
Yüreklendirici cümleleriniz için çok teşekkür ederim. Ben onunla çok mutluyum, oda benimle çok mutlu. 3 yıldır birbirimizsiz geçirdiğimiz günümüz yok çevremizdeki herkes örnek çift der bize, çok ama çok seviyorumEvlen ya, 3 yıl çok, kim bekleyecek?
Bende iş bulsam da artık hazırlıklara başlasak nişanlımla :/
Sevdiğinden eminsen, mutlu ediyorsa seni, 3 yıl beklemeye değmez bence. Ayrıca evlenince şöyle oluyor, böyle oluyor diyenler var, tamam evlenince başımız göğe ermiyor da, karşındaki iyi tanıyorsan, ki senin durumunda bu mümkün, neden bekleyesin yani.
Yüreklendirici cümleleriniz için çok teşekkür ederim. Ben onunla çok mutluyum, oda benimle çok mutlu. 3 yıldır birbirimizsiz geçirdiğimiz günümüz yok çevremizdeki herkes örnek çift der bize, çok ama çok seviyorumO yüzden 3 yıl gözümde çok gereksiz görünüyor. 6 aylık askerlik için 3 yıl beklemek, bilmiyorum.. Her görüşü kafamda tartıp bir sonuca varmaya çalışıyorum işte. Çok teşekkür ediyorum size tekrar
İnşallah ya çok teşekkür ederim.:) Evet o tarz yorum yapan çok oldu. Koca kaçmıyor diyende çok olduGüzel haberlerini alalım inşallah buradan :) Çok fazla acelen ne bekle tarzı yorumlar gördüm ama ben de doğru kişiyle tanıştıktan sonra beklemenin anlamı olmadığını düşünüyorum ki bu aşamaya geliş bir ilişkinin uzaması da pek hoş olmuyor. Erken yaşta evlenip en güzel çağlarını birlikte yaşayan pek çok insan var. Kimse evlenir evlenmez çocuk yapmak zorunda da değil. Bir de ülke yapısı aile yapısı olarak rahat bir ülke değiliz, evlenmeden sevgiliyle gönlünden geldiğince zaman geçirmek her şeyi beraber yaşamak, aynı evde olmak pek mümkün değil. Güzel günler sizi beklesin
Ne kadar mutlu ettiniz beni çok teşekkür ederim :) Sizin gibi düşünen insanları inanın çok seviyorum. 2 yıldır birlikte yaşadığımız için ailelerimizde buna hoşgörü ile yaklaştığı için bir iki olumsuz eleştiri aldım. Anneme babama her konuda kızsamda sırf böyle bir imkan sağladıkları için ömrüm boyunca minnettar kalacağım. Bu işi ailelerinden gizlice yapan çok arkadaşımda oldu ama aynı evde gerçek yüzlerini görünce çoğu ayrıldı. Bizim aynı evde 2. senemiz. Artık bakışlarımızla dahi ne demek istediğimizi anlar olduk. Çok çok iyi tanıdık birbirimizi. Ve ikimizde aynı evin içinde yaşamaya başlayınca birbirimize aksine daha çok aşık olduk. Aynı evin içinde yaşamadan önce bu kadar iyi anlaşmıyorduk. O da bende ailelerimiz böyle bir fırsat tanıdığı için çok mutluyuz. Keşke her aile bunu sağlasa bunu çocuklarına. O zaman toplumda eminim boşanmalar azalır, mutlu evlilikler çoğalır. Ama yapımız ve kültürümüz kaldırmıyor çok ters geliyor çoğu insana. Ama sizinde böyle düşünmeniz beni çok sevindirdi eminim çocuklarınız çok şanslı bireyler olacak. Tekrar teşekkür ederim sizeBence siz mutlu olursunuz. Çünkü birlikte yaşıyorsunuz. Bir insan evleneceği kadını kandırabilir belki, evlenince farklı farklı yüzleri çıkabilir. Ya da biz kadınlar, kendimizi kandırabiliriz, görmezden geliriz, evlenince değişir deriz. Ama senin durumunda bu imkansız.
Görmek istemesen de görürsün, sevgilin saklayamaz nasıl biri olduğunu. Hep savunduğum şeyi yapmışsınız, birlikte yaşamanız harika bir şey ilerisi için. Sürpriz yok, evlenmeden önce böyle değildin saçmalıkları yok. Beklemeniz için hiçbir sebep yok. Maddiyat düzelince evlenin işte.
Askerlik kısmını bilemem. Benim nişanlım gitmeyecek ama belki ilerde bir bedelli çıkar, seninki de gitmez. Kısmet. Bunları düşünüp canını sıkma, anneni hiç düşünme. Evlenene kadar konuşur, sonra mecburen kabullenecek.
Ne kadar mutlu ettiniz beni çok teşekkür ederim :) Sizin gibi düşünen insanları inanın çok seviyorum. 2 yıldır birlikte yaşadığımız için ailelerimizde buna hoşgörü ile yaklaştığı için bir iki olumsuz eleştiri aldım. Anneme babama her konuda kızsamda sırf böyle bir imkan sağladıkları için ömrüm boyunca minnettar kalacağım. Bu işi ailelerinden gizlice yapan çok arkadaşımda oldu ama aynı evde gerçek yüzlerini görünce çoğu ayrıldı. Bizim aynı evde 2. senemiz. Artık bakışlarımızla dahi ne demek istediğimizi anlar olduk. Çok çok iyi tanıdık birbirimizi. Ve ikimizde aynı evin içinde yaşamaya başlayınca birbirimize aksine daha çok aşık olduk. Aynı evin içinde yaşamadan önce bu kadar iyi anlaşmıyorduk. O da bende ailelerimiz böyle bir fırsat tanıdığı için çok mutluyuz. Keşke her aile bunu sağlasa bunu çocuklarına. O zaman toplumda eminim boşanmalar azalır, mutlu evlilikler çoğalır. Ama yapımız ve kültürümüz kaldırmıyor çok ters geliyor çoğu insana. Ama sizinde böyle düşünmeniz beni çok sevindirdi eminim çocuklarınız çok şanslı bireyler olacak. Tekrar teşekkür ederim size
Evliliği sorun yada pişmanlık olarak mı görüyorsunuz ?Evet beklemeye ne gerek var diyenlerin çoğunluğu muhtemelen evlenmemiş kişilerdir. Acelen ne diyenler ise evlenmiş olanlar, yaşayıp kazın ayağının öyle olmadığını görenler yani.
Ne kadar mutlu ettiniz beni çok teşekkür ederim :) Sizin gibi düşünen insanları inanın çok seviyorum. 2 yıldır birlikte yaşadığımız için ailelerimizde buna hoşgörü ile yaklaştığı için bir iki olumsuz eleştiri aldım. Anneme babama her konuda kızsamda sırf böyle bir imkan sağladıkları için ömrüm boyunca minnettar kalacağım. Bu işi ailelerinden gizlice yapan çok arkadaşımda oldu ama aynı evde gerçek yüzlerini görünce çoğu ayrıldı. Bizim aynı evde 2. senemiz. Artık bakışlarımızla dahi ne demek istediğimizi anlar olduk. Çok çok iyi tanıdık birbirimizi. Ve ikimizde aynı evin içinde yaşamaya başlayınca birbirimize aksine daha çok aşık olduk. Aynı evin içinde yaşamadan önce bu kadar iyi anlaşmıyorduk. O da bende ailelerimiz böyle bir fırsat tanıdığı için çok mutluyuz. Keşke her aile bunu sağlasa bunu çocuklarına. O zaman toplumda eminim boşanmalar azalır, mutlu evlilikler çoğalır. Ama yapımız ve kültürümüz kaldırmıyor çok ters geliyor çoğu insana. Ama sizinde böyle düşünmeniz beni çok sevindirdi eminim çocuklarınız çok şanslı bireyler olacak. Tekrar teşekkür ederim size
Annenle baban ayrı mı? Annen bu yüzden mi evliliğe bukadar öfke duyuyor.?Annem bana ve ablama aşırı hatta hastalıklı derecede düşkündür. Evlenmeyi düşünmemizi kendisine çok büyük bir ihanet sayar. Ablam annem yüzünden psikolojisi yerle bir evlendi. Annem burnundan getirdi. Annemin yarattığı tüm büyük engelleri aşarak evlenmeyi başardı. Sonra ablamın doğumunda ablamın sancılarının suçlusu olarak gördüğü enişteme sinirlenip yumruk attı şimdi görüşmüyorlar eniştem ile. Şimdi sıra bana geldi. 3 yıllık harika bir ilişkim var. Birlikte olduğum kişiyi çok sever annem. Zaten onu tanıyan herkes çok sever, dört dörtlük karakteri olan bir insan. Birbirimizi çok seviyoruz. İkimizde üniversite son sınıftayız ve artık bitirmek üzereyiz. Bir hafta önce erkek arkadaşımın annesi "Evliliği ne zaman düşünüyorsunuz okul bitiyor ?" diye sordu. Birkaç akrabasından ve ablamdan da böyle bir soru ile karşılaşınca bir heves ettik. Düğünde oturma planımıza kadar herşeyi tasarladık. Erkek arkadaşımın iyi maaşla başlayacağı işi hazır. Bir yandan çalışırken 2 yıl daha açık öğretimden okuyup okulunu 4 yıllığa çıkaracak ve 2 yıl sonra askerliğini kısa dönem yapacak. Bende okul bitince bu yazki kpss yi deneyeceğim atanamazsam özel sektörde öğretmenliğe başlayıp bir yandan atanma çalışmalarına devam edeceğim. Anneme konuyu açayım dedim açmaz olaydım. Evlilik dediğim anda beni okutmak için gönderdiği paralardan girdi, erkek arkadaşımın annesine ateş püskürdü, hayırsız evlat belledi, doğurduğuna bin pişman oldu, para yiyici dedi, ah öleydim dedi, sana nişan yapmayacağım dedi, defol git evlen dedi, sonra evlenemezsin izin vermiyorum dedi, saydı sayıştırdı ve nihayetinde ancak okul bittikten 3 yıl sona evlenmenize izin veririm dedi. Askerliğinide yapsın dedi. Benim amacım okul biter bitmez evlenmek değil, 1 sene birikim yapıp sonrasında evlenmek, 1.5 yıl da olabilir ama 3 yıl beklemek çok gereksiz geliyor. Evliyken eşimin kısa dönem askerliğini bekleyemem mi yani, bunun pek çok örneği var, bu forumda da pek çok var. Ki askerliği bahane ettiğini de çok iyi biliyorum. 3 sene sonrada başka bir şeyi bahane edecek. Siz olsanız, çok mutlu olduğunuz bir ilişkiniz olsa, okul bittikten sonra 3 yıl beklemeyi onaylar mıydınız ? Bu çok uzun bir süreç değil mi, ilişkimin laçka olmasından korkuyorum. Bu süreçte annemin bana yaşatacaklarıdan çok korkuyorum. Siz olsanız benim yerimde, ne düşünür yada ne yapardınız ? Akşam akşam canım çok sıkıldı pff dilimi eşek arası sokaydıda anneme evlilik demeyeydim
Çok teşekkür ederim çok güzel dersler çıkardım yorumunuzdan :) Çok vadireler atlatmışsınız üzüldüm. Benimde annemin evlendirmeme istediğinin altında biraz duygusallık yatıyor. Ki maddi durumuda kötü değil. Ben sana bekarken ne kadar yardımcı olursam evlenirsemde olurum diyorum o zaman olmazsın diyor. Okuttuklarına bir karşılık bekliyor. Ben maddi olarak yardımcı olurum zaten o istemese de olmak isterdim ama bu şekilde yüzüme vurması üzücü ve yaralayıcı oluyor. Hala babanne olsa silip atanır siz iyi kide atmışsınız. Ama anne olunca yürek elvermiyor. İşin içinden çıkılmayacak bir hal alıyor. Ama siz sonunda mutlu olmuşsunuz Allah bağışlasın uzun ömürler versin bebişiniz bile olmuş :) Mutluluğunuz sonsuza kadar daim olsun inşallah darısı başıma. Özellikle koca merakı değil hayat kurma çabası cümlenizi çok doğru buluyorum. Tekrar teşekkür ederim size :)benim de eşimle evlenmeme annem değil de malesef yanında yaşamak zorunda kaldığım halam ve babannem engel olmuşlardı. yok askere gitmedi, yok iş bulamaz, yok istanbul dışında oturtmam sizi benim yanıbaşımda olacaksınız bik bik bir sürü bahane sürdü durdu... binbir güçlükle 6 sene beraberliğin sonunda evlendik ama gerçek niyetleri evlenmeme 1 ay kala ortaya çıktı. asıl niyetleri tamamen duygusalmış =) benim çalıştığım maaş, eve bakımım, halamın çocuklarına annelik yapmam, kendisinin 15lik genç kız gibi fink atması, benim maaşımla ünlü markalardan giyinmesi, hergün kuaförden çıkmaması, benim de hem çalışıp hem 2 kızına bakıp hem evini çekip çevirip yemek temizliğini yapmam gerekiyormuş... ve inanırmısınız senelerce bunları yaptım da... ahhh ah artık onlarla görüşmüyorum ama hala hırsımı sinirimi alamıyorum... keşke diyorum okul biter bitmez evlenseymişim... eşimden ayrı geçirdiğim hergüne acıyorum... şimdi bir de bebeğimiz vargeçim derdine takılmayın ikiniz de ünv mezunusunuz biz evlendiğimizde eşim 6 ay iş bulamamıştı çünkü askerden döner dönmez beni kurtarmak için evlenmiştik... benim çok da olmayan maaşım gayet güzel yetti Allah yeter ki evinize bereket versin, inanın eve evlenirken aldığım temizlik malzemeleri, kuru bakliyat vs 1 seneye yakın gitti =) bunu geçinmek zor diyenler için örnek verdim. asker eşi olmak zor olsa gerek ama evli değilken sevdiğin adamı askere göndermek de hiç kolay değil keşke daha önce evlenseydim de o acıları yaşamadan evimde geçirseydim ya da daha önce anne olabilseydim diyorum bazen ama o zaman da ailem dediğim kendimi parçaladığım insanların gerçek yüzünü asla göremeyecek ve 18 sene sonra anneciğime kavuşamayacaktım...
çok uzun oldu özür dilerim ama işin özü eğer birbirinizin bakışından ne demek istediğinizi anlayacak kadar tanıdıysanız ve sevgi, daha önemlisi saygı aranızda sonsuzsa hiç beklemeyin ve annenizin başının etini yiyerek evlenin. bu koca merakı değil haaytınızı kurma çabasıdır.
Estağfurullah ne bölmesi ben sizle yorumlaşmayı çok sevdimAyy inanmıyorum ben bunu kaçırmışım ne kadar şanslısın rahat rahat aynı evin içindesiniz. Ben bunu hep gizli saklı yaşadım mesela. Arada bir evime geldiğini, kaldığını biliyorlardı, beraber tatile çıktığımızı da biliyorlardı ama biz beraber yaşayacağız diyemedim gerçekten çok merak ettim o ortam nasıl gelişti nasıl böyle karşıladılar ama konuyu bölmüş olurum sanırım :)
Hayır ama çok mutsuz evlilikleri. Babam çok anacıdır. Anneme çok çektirdi zamanında annemde her evliliği kendisininki gibi olacak zannediyor. Bu yüzden çok karşı çıkıyor benim halimi görüpte hala nasıl evlilik istersiniz diye. Ona göre evlenince mutlu olmak imkansız birşey. Ablam mutluyum ben evliliğimden diyor ablama hayır dayak yiyorsun ben biliyorum saklıyorsun diyor. Sürekli kafasında kuruyor mutsuz olduğuna inanmak için. Birazda okul bittikten sonra maddi olarak eve faydalı olmamaı istediği için karşı. Ama maddi durumu kötü değil, bir karşlık olarak bekliyor bunu. Tüm bu sebeplerden dolayı evlilik hele ki çocuğa şiddetle karşı çıkıyor.Annenle baban ayrı mı? Annen bu yüzden mi evliliğe bukadar öfke duyuyor.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?