Okul bittikten sonra evlilik için 3 yıl beklemek ?

Sanırım aynı kafadanız Bizimde tahmini 3 yılımız var gözüken duruma göre aynı AÖF okul tamamlanıp kısa dönem askere gidilicek.Ama bende sizin gibi 6 aylık askerlik için 3 yıl beklemenin çok saçma olduğunu savunanlardanım.Birbirini çok seven 2 insan 6 ay için güzelim günleri heba ediyor gibi geliyor. Her düşünceye bekle diyene saygım vardır.Bu konuda banada saygı gösterilmesini beklerim.
Zaten birbirnizi çok seviyorsunuz sevgiliyken beklemekle avliyken beklemek arasında aynı evi paylaşma haricinde bir fark göremiyorum.(Kendi düşüncem).
Sizin aksinize annem şartlar oluştuktan sonra askerlikten önce evlilik olabilir diyor. Allah sizinde yardımcınız olsun bu konuda.
"Aceleniz ne koca kaçıyor mu" vs. tarzındaki yorumlarada saygı duyoyorum. Fakat dediğim gibi mükemmel bi ilişki varsa( ) 6 ayı beklemek bence saçma.

Ay yok bir daha tövbe okul bitene kadar hatta bittikten sonra iş hepten ciddileşene kadar evlilik diyeceğimi sanmıyorum anneme Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Ben evlilik delisi insan muamelesi gördüğüm için sinirlendim bazı yorumlara. Çünkü cidden ilişkimden bu kadar emin olmasam evliliği kolay kolay düşünecek bir yapım yok. Bekle diyen var, bekleme diyen var güzel gerekçeler sunan var da koca kaçmıyor nedir ya hey Allah'ım Durumumuz gerçekten çok benzermiş. Ama siz anne yönünden şanslısınız anladığım kadarıyla :) Evliliği ne zaman düşünüyorsunuz peki ?

Benim ablamın arkadaşı bir çift vardı, evli değillerdi ama kızı ne zaman görsem hep ağlar ve dövünür vaziyetteydi belki de o kadar harap olan yoktur asker yolu beklerken o kadar abartanına şahit olmadım hiç :) Çok üzülürdüm hep haline. Gerçekten asker yolu beklemek çok zor, aslında evliyede zor, bekarada zor. Allah hepsine sabır versin. Teşekkür ederim yorumunuz için..

İşin zor vallahi

Evet o işte hevese kapılıp açtığım bir konuydu. Ama o konumda da okul biter bitmez değil, maddi bir birikimden sonra evlenmeyi düşünüyordum, okul bittikten sonra deyip fazla ayrıntıya girmedim belirtmedim sadece. Çünkü belli bir birikim olmadan annem hemen evlenin desede evlenemeyiz elde avuçta yok. Askerlik dışında herşey hazır evet ama askerlik var işte bir sorun olarak. Fikrinizi değerlendiricem teşekkür ederim yorumunuz için :)

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bizim aileler tanıştı yaklaşık 1.5 yıl önce. O da benim ailemle çok sık görüşüyor bende onun ailesiyle bu kısımları sorunsuz atlattık çok şükür. Ama evlilik deyince çıldırdı işte. Ki hadi evleniyorum da demedim okul bitsin belli bir birikimden sonra evleniriz dedim gene de fayda etmedi evlilik geçiyordu çünkü cümlenin içinde bu ona yeter. Seninde yaşadıklarına üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum sende beni anlamışsındır. Kızlarının mutluluğuna karşı çıkan bir ailede olmak çok zor. Ama ne güzel orta yolu bulmuşsuunuz çok sevindim. Darısı başıma. Nişanınız düğününüz çok güzel geçer bir yastıkta kocarsınız inşallah

Çok güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ne kadar zor günler atlatmışsınız çok üzüldüm. Ama çok şanslısınız sizi ne kadar seven bir eşiniz var ailesini bile karşısına almış Subay eşi olmak zor, bir tanıdığım var ondanda bilirim. ALlah yardımcınız olsun sonuna kadar. İnşallah 2016'da ayrılmak zorunda kalmazsınız. Ayrılırsanızda Allah sabrını selametini verir inşallah. Tekrar teşekkür ederim..

Bence annen sütlü ineğini sütten kesmek istemiyor , böyle birçok örnek var özellikle erkek ananları , 5kuruş oğlu koklatmadı mı aman ne zorluklarla büyüttüm ben onu diye bas bas yakınıyorlar. Annende bu örneğiin bir parçası , ama sana tavsiyem o ki askerliğini yapmamış biriyle evlenme , eşin askere gidince çok sevdiğin kaynanacığın bi bakmışsın zebani olmuş

Kaynanamı severimde çok da sevmem yahu Samimi olmadım hiçbir zaman olma taraftarı da değilim çünkü melek kaynana diye birşeyin olduğuna inanmıyorum. Saygımı sonuna kadar gösteririm, gösteriyorumda ama samimiyetten hep kaçındım. Askerlikten önce olası bir evlilikte de asla kaynanamın yanına gitmem ya annemin evine giderim ya kendi evimde kalırım Allah korusun Ama haklısınız elbet bir zorluğu yaşanır. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Bu annelere sanırım ya hamilelik döneminde ya da doğum esnasında bir travma oluyor ve çocukları ile ilgili her şeyde aşırı tepki veriyorlar,damadı yumruklamak ne allah aşkına ya? Şahsen evlenmeyi düşünmüyorum ama eğer düşünseydim eşimin kısa dönem askerliği benim evlenmeme mani olmazdı yani ille askerliğinin bitmesini beklemezdim evlenmek için,annen gördüğüm kadarıyla aynen ablanın önüne koyduğu gibi senin önüne de büyük engeller koyacak ve o 3 yılı bu engelleri tasarlamak için istemiş,çok saçma bir şey istemiş senden,bence sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlen 3 yıl neymiş ya? Eğer maddi konuda destek olmayacaksa sevgilin ve sen kendi paranızla sade bi nikah yaparsınız bitti gitti ohh

Evet çok haklısınız. Bir ömür evde turşumuzu kurmak istiyor :) Enişteme daha neler neler yaptı, eniştemde despot adamdır ağır bir adamdır kaldırmadı görüşmeyi kesti . Benim erkek arkadaşımı da çok sevmesine rağmen ara bozmak için sürekli faaliyet halinde. İftiralar attı, çok ağır ithamlarda bulundu yüzüne karşı ailesine sövdü. Yapmayada devam ediyor. Erkek arkadaşımda büyüğümdür deyip susuyor sabrediyor gıkını çıkarmıyor. Ben anneme kızdığımda bu yaptıkları yüzünden "bana sus boşver annendir" diyor. Ama nereye kadar gider bu sabrı ondan endişeliyim. Bu 3 yıl bekleme sürecinin ilişkimi olumsuz etkileyebilir düşüncesinin çoğu annemden kaynaklı zaten. Az bir kısmı uzaklaşmamızdan kaynaklı sorun çıkabileceğinden. Çünkü gerçekten asla kaybetmek istemiyorum erkek arkadaşımı çok seviyorum. Endişelerim hep bu yüzden. Çok teşekkür edderim yorumunuz için :)

Rica ederim umarım başka sorun çıkmaz da sevdiceğine kavuşursun yakında :)

*Evdeki hesap asla çarşıya uymaz.
*Kimse dört dörtlük değildir, asla.
*Madem böyle bir anneniz var, konuyu mümkün olduğunca geç açıp oldu bittye getirerek işkenceyi uzatmamalıydınız.
*Hayatta ne olacağı hiç belli olmuyor hatta genelde düşündüğümüzün tam tersi oluyor, bu yüzden "he" diyip geçin.
*Evlendikten sonra askere gitmenin ne büyük dert olduğunu evlendikten sonra anladım. Bedelli çıkmasa çok büyük sıkıntılar çekecektim bunu hiç düşünmeyin bile.

Bende 7 yıldır birlikteyim, maddi sebeplerden evlilik sürecimiz uzadı.

Yerinde olsam, işi uzatmam, evlenirim hemen. Okul bitsin, işe başlasın, koyun kenara paranızı. Annene de biz şu tarihe karar verdik, evleniyoruz deyin geçin. Laf söylemesine, seni yönlendirmesine izin verme.

Resmen eniştene, sevgiline, size hayatı dar etmiş. Psikolojik sorunları var ve nasıl düzelir bilemiyorum.

Teşekkür ederim canım :) Dediğim gibi sen azimle devam et. O evlilik kelimesinin şokunu zamanla atlatacaklardır. Onlar hayır dememişçesine sen planlar yap, onları da o planlara dahil et. Biraz zaman ver ki sen de onlar da yıpranmasın çünkü ben çok yıpranmıştım. Bir benim annem zannediyordum bu kelimeyi duyunca deli gibi panikleyen Aslında iyiliğini istememek demeyelim de iyiliğinin geç evlenince olacağını düşünmek onlarınki biraz da.

Üni mezunuda olsan evlenir evlenmez kesin hamile kalabilirsin korunma yöntemlerini biliyormusun çoğu bimiyor hem üni biter bitmez evlenmek bence doğru değil bir Türk3e turuna çık samimi arkadaşınla yada yurtdışına çık evlendikten sonra zor hayat seni bekleyecek yok kaynana,yok görümce ne sanıyorsunuz evlendiğin kişi her istediğini yapacağını mı sanıyorsun ,hayal dünyasında yaşıyorsun sanırım ,
Zaten çocuk düşünen insanlar değiliz. Elbet hayat planlanılan gibi gitmiyor ama eşinin askerliğini bekleyen pek çok örnek var. Olamaz mı yani ? 3 yıl bekler miydiniz siz olsanız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…