- 18 Aralık 2014
- 55
- 25
- 18
Sanırım aynı kafadanızAnnem bana ve ablama aşırı hatta hastalıklı derecede düşkündür. Evlenmeyi düşünmemizi kendisine çok büyük bir ihanet sayar. Ablam annem yüzünden psikolojisi yerle bir evlendi. Annem burnundan getirdi. Annemin yarattığı tüm büyük engelleri aşarak evlenmeyi başardı. Sonra ablamın doğumunda ablamın sancılarının suçlusu olarak gördüğü enişteme sinirlenip yumruk attı şimdi görüşmüyorlar eniştem ile. Şimdi sıra bana geldi. 3 yıllık harika bir ilişkim var. Birlikte olduğum kişiyi çok sever annem. Zaten onu tanıyan herkes çok sever, dört dörtlük karakteri olan bir insan. Birbirimizi çok seviyoruz. İkimizde üniversite son sınıftayız ve artık bitirmek üzereyiz. Bir hafta önce erkek arkadaşımın annesi "Evliliği ne zaman düşünüyorsunuz okul bitiyor ?" diye sordu. Birkaç akrabasından ve ablamdan da böyle bir soru ile karşılaşınca bir heves ettik. Düğünde oturma planımıza kadar herşeyi tasarladık. Erkek arkadaşımın iyi maaşla başlayacağı işi hazır. Bir yandan çalışırken 2 yıl daha açık öğretimden okuyup okulunu 4 yıllığa çıkaracak ve 2 yıl sonra askerliğini kısa dönem yapacak. Bende okul bitince bu yazki kpss yi deneyeceğim atanamazsam özel sektörde öğretmenliğe başlayıp bir yandan atanma çalışmalarına devam edeceğim. Anneme konuyu açayım dedim açmaz olaydım. Evlilik dediğim anda beni okutmak için gönderdiği paralardan girdi, erkek arkadaşımın annesine ateş püskürdü, hayırsız evlat belledi, doğurduğuna bin pişman oldu, para yiyici dedi, ah öleydim dedi, sana nişan yapmayacağım dedi, defol git evlen dedi, sonra evlenemezsin izin vermiyorum dedi, saydı sayıştırdı ve nihayetinde ancak okul bittikten 3 yıl sona evlenmenize izin veririm dedi. Askerliğinide yapsın dedi. Benim amacım okul biter bitmez evlenmek değil, 1 sene birikim yapıp sonrasında evlenmek, 1.5 yıl da olabilir ama 3 yıl beklemek çok gereksiz geliyor. Evliyken eşimin kısa dönem askerliğini bekleyemem mi yani, bunun pek çok örneği var, bu forumda da pek çok var. Ki askerliği bahane ettiğini de çok iyi biliyorum. 3 sene sonrada başka bir şeyi bahane edecek. Siz olsanız, çok mutlu olduğunuz bir ilişkiniz olsa, okul bittikten sonra 3 yıl beklemeyi onaylar mıydınız ? Bu çok uzun bir süreç değil mi, ilişkimin laçka olmasından korkuyorum. Bu süreçte annemin bana yaşatacaklarıdan çok korkuyorum. Siz olsanız benim yerimde, ne düşünür yada ne yapardınız ? Akşam akşam canım çok sıkıldı pff dilimi eşek arası sokaydıda anneme evlilik demeyeydim
Ay yok bir daha tövbe okul bitene kadar hatta bittikten sonra iş hepten ciddileşene kadar evlilik diyeceğimi sanmıyorum annemeeniştene yumruk mu attıKadına bak içine hulk kaçmış gibi 3 yıl saçma tabii o 3 yıl bitince başka şeyler çıkacak belki de hem kimin ne garantisi var yahu 3 yıl bekle ..Yalnız evliyken beklemek can sıkıcı olabiliyor,askere falan gidecekmiş ya ondan dedim ..Umarım annen sakinleşir o açana kadar açma konuyu da soğısın bari biraz
Ben evlilik delisi insan muamelesi gördüğüm için sinirlendim bazı yorumlara. Çünkü cidden ilişkimden bu kadar emin olmasam evliliği kolay kolay düşünecek bir yapım yok. Bekle diyen var, bekleme diyen var güzel gerekçeler sunan var da koca kaçmıyor nedir ya hey Allah'ımSanırım aynı kafadanızBizimde tahmini 3 yılımız var gözüken duruma göre aynı AÖF okul tamamlanıp kısa dönem askere gidilicek.Ama bende sizin gibi 6 aylık askerlik için 3 yıl beklemenin çok saçma olduğunu savunanlardanım.Birbirini çok seven 2 insan 6 ay için güzelim günleri heba ediyor gibi geliyor. Her düşünceye bekle diyene saygım vardır.Bu konuda banada saygı gösterilmesini beklerim.
Zaten birbirnizi çok seviyorsunuz sevgiliyken beklemekle avliyken beklemek arasında aynı evi paylaşma haricinde bir fark göremiyorum.(Kendi düşüncem).
Sizin aksinize annem şartlar oluştuktan sonra askerlikten önce evlilik olabilir diyor. Allah sizinde yardımcınız olsun bu konuda.
"Aceleniz ne koca kaçıyor mu" vs. tarzındaki yorumlarada saygı duyoyorum. Fakat dediğim gibi mükemmel bi ilişki varsa() 6 ayı beklemek bence saçma.
Benim ablamın arkadaşı bir çift vardı, evli değillerdi ama kızı ne zaman görsem hep ağlar ve dövünür vaziyetteydi belki de o kadar harap olan yoktur asker yolu beklerken o kadar abartanına şahit olmadım hiç :) Çok üzülürdüm hep haline. Gerçekten asker yolu beklemek çok zor, aslında evliyede zor, bekarada zor. Allah hepsine sabır versin. Teşekkür ederim yorumunuz için..benim arkadasim evliyken asker yolu bekledi,hepi topu 5 ay.evini kapatip annesinin evinde kaldi filan.etrafi es dost akraba dolu olmasina ragmen cok bunaldi,nezaman gorsem agliyip sizliyordu artik onu oyle gordukce bana gulme geliyordu cunku cocuk ankarada,tehlikesiz rahat biyer aralari 4 saat otobusle.inan her haftasonu evci cikarmak icin gitti o cocugun yanina.tabi disi beni ici onu yakar,belki kiz yalniz diye ailesi baski yapiyordu bilemiyorum ama gordugum o askerlik zor geciyor.
İşin zor vallahiAynı evin içinde oturacak olsam bile karşı çıkar mutlaka. Kendi evliliği kötü diye herkesin evliliği kötü olacak gibi bir düşünceye sahip. Birde mezuniyetten sonra maddi anlamda biraz desteğimi görmeden evlenmek istemiyor. Evlendikten sonrada destek yaparım desemde inanmıyor. Bu arada maddiyatı kötü değil.
Evet o işte hevese kapılıp açtığım bir konuydu. Ama o konumda da okul biter bitmez değil, maddi bir birikimden sonra evlenmeyi düşünüyordum, okul bittikten sonra deyip fazla ayrıntıya girmedim belirtmedim sadece. Çünkü belli bir birikim olmadan annem hemen evlenin desede evlenemeyiz elde avuçta yok. Askerlik dışında herşey hazır evet ama askerlik var işte bir sorun olarak. Fikrinizi değerlendiricem teşekkür ederim yorumunuz için :)Bir ortayi bulamadiniz.
Onceki basligin okul biter bitmez evlenmek istiyordunuz hatta dugun oturma duzeni yapmistiniz.Hatta bu ne acele demistim de hersey hazir demistin.Ama ne annen biliyormus ne askerlik varmis.Bu normal degildi zaten.
Simdi 3 sene bahsi geciyor.Bence bu da normal degil.1sene icinde tum hazirliklarinizi yaparsiniz.Haziranda mezun olup agustosta askere gider.Ocak ayinda doner.Iş durumu hazirdi.Sende bu sirada kpss ye calisirsin.Ocaktan yaza kadarda dugun hazirliklari.Oldu bitti.3sene uzun bir surec.
Yalniz alinma ama annenin ruh hali bana normal gelmedi yaptiklari soyledikleri cok dengeli degil.Her anne kizlarina duskundur.30 yasindayim. Dun hastayim diye kendi elleriyle icirdi corbami.Ama annenin sanirim biraz problemleri var.Ablana bunlari yaptiysa senin evlilik surecinde cok daha beterini yapabilir.Psikolojik destek almali bence.Zehir edecek gibi gorunuyor sana belkide en guzel surecini.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bizim aileler tanıştı yaklaşık 1.5 yıl önce. O da benim ailemle çok sık görüşüyor bende onun ailesiyle bu kısımları sorunsuz atlattık çok şükür. Ama evlilik deyince çıldırdı işte. Ki hadi evleniyorum da demedim okul bitsin belli bir birikimden sonra evleniriz dedim gene de fayda etmedi evlilik geçiyordu çünkü cümlenin içinde bu ona yeter. Seninde yaşadıklarına üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum sende beni anlamışsındır. Kızlarının mutluluğuna karşı çıkan bir ailede olmak çok zor. Ama ne güzel orta yolu bulmuşsuunuz çok sevindim. Darısı başıma. Nişanınız düğününüz çok güzel geçer bir yastıkta kocarsınız inşallahBu yaşadığının benzerini ben de yaşadım. 5 yıllık bir ilişkim vardı ve annemin sevgilimden yana bir sıkıntısı yoktu, ta ki konu evliliğe gelene kadar. Üniversite bitince evlilik hazırlıklarına başlayalım bir aileler tanışsın dedim kıyametler koptu. Bir sürü bahaneler bulundu. Oysaki ben de sevgilim de işi gücü olan insanlarız. Düzenlerimiz kurulu. Çok güzel bir evlilik teklifi aldım ve bunu duyurduğum için benimle aylarca konuşmadılar. Üstelik bir başıma başka bir şehirde yaşıyordum. Ama tavrını koyman gerek, niyetini kesinliğini göstermen gerek, zamanla onlar da anlıyorlar. Şimdi nişan hazırlığı içerisindeyiz ve ailemle hiçbir sıkıntımız yok çok şükür. Biraz sabır biraz da kararlılık gerekli, güzelce niyetini anlatman gerekli. Tekrar tekrar konuşmak gerekse de. Sonra alışıyorlar olayını şokunu atıyorlar.
Hayırlısı olsun hakkınızda :)
Çok güzel şeyler yazmışsınız çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ne kadar zor günler atlatmışsınız çok üzüldüm. Ama çok şanslısınız sizi ne kadar seven bir eşiniz var ailesini bile karşısına almışcanım ben subay eşiyim.. 2 sene mardin.de görev yaptı bekledik.. ilişkimizin uzaklıktan, beklemekten yıprandığı günler oldu.. evlendiğimizden beri aynı evin içinde allahıma binlerce kere şükür huzurluyuz.. çünkü birbirini seven, sayan insanlar arasındaki gereksiz bekleme süreleri insanları yoruyor.. benim eşim görevlere gidiyor, 2016da güneydoğuya gitme riski var.. 2 sene ayrı kalcaz, baba evinde kalma niyetim de yok allahıma şükür kendi evim var.. şu anda da bebek bekliyoruz..
yani demek istediğim 5,5 aylık bir askerlik ayrılığı yaşanacak sebebi ile 3 sene beklenmesi çoook ama çok saçma.. bak bedelli çıkıp çıkıp duruo.. bakarsın o zaman da çıkar.. kur evinin düzenini, sevdiğin adamla mutlu huzurlu yuvanı..
benim eşimin ailesi beni istemeye gelmedi zamanında tiyatrocuyum die.. eşim sildi attı ailesini ben sevdiğim kadınla bi ömür mutlu huzurlu olcam die.. nitekim kestiler seslerini kıstırdılar kuyruklarını geldiler özür dilemeye..
anlıyorum anneni kırmak, ezmek istemiyorsun ama evleneceğin erkeğe %100 güveniyorsan hayatının düzeni ve geleceğin için aileni karşına almayı da göze almalısın.. bence sen net ol herkes olur..
Kaynanamı severimde çok da sevmem yahuBence annen sütlü ineğini sütten kesmek istemiyor , böyle birçok örnek var özellikle erkek ananları , 5kuruş oğlu koklatmadı mı aman ne zorluklarla büyüttüm ben onu diye bas bas yakınıyorlar. Annende bu örneğiin bir parçası , ama sana tavsiyem o ki askerliğini yapmamış biriyle evlenme , eşin askere gidince çok sevdiğin kaynanacığın bi bakmışsın zebani olmuş
Evet çok haklısınız. Bir ömür evde turşumuzu kurmak istiyor :) Enişteme daha neler neler yaptı, eniştemde despot adamdır ağır bir adamdır kaldırmadı görüşmeyi kesti . Benim erkek arkadaşımı da çok sevmesine rağmen ara bozmak için sürekli faaliyet halinde. İftiralar attı, çok ağır ithamlarda bulundu yüzüne karşı ailesine sövdü. Yapmayada devam ediyor. Erkek arkadaşımda büyüğümdür deyip susuyor sabrediyor gıkını çıkarmıyor. Ben anneme kızdığımda bu yaptıkları yüzünden "bana sus boşver annendir" diyor. Ama nereye kadar gider bu sabrı ondan endişeliyim. Bu 3 yıl bekleme sürecinin ilişkimi olumsuz etkileyebilir düşüncesinin çoğu annemden kaynaklı zaten. Az bir kısmı uzaklaşmamızdan kaynaklı sorun çıkabileceğinden. Çünkü gerçekten asla kaybetmek istemiyorum erkek arkadaşımı çok seviyorum. Endişelerim hep bu yüzden. Çok teşekkür edderim yorumunuz için :)Bu annelere sanırım ya hamilelik döneminde ya da doğum esnasında bir travma oluyor ve çocukları ile ilgili her şeyde aşırı tepki veriyorlar,damadı yumruklamak ne allah aşkına ya? Şahsen evlenmeyi düşünmüyorum ama eğer düşünseydim eşimin kısa dönem askerliği benim evlenmeme mani olmazdı yani ille askerliğinin bitmesini beklemezdim evlenmek için,annen gördüğüm kadarıyla aynen ablanın önüne koyduğu gibi senin önüne de büyük engeller koyacak ve o 3 yılı bu engelleri tasarlamak için istemiş,çok saçma bir şey istemiş senden,bence sen kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlen 3 yıl neymiş ya? Eğer maddi konuda destek olmayacaksa sevgilin ve sen kendi paranızla sade bi nikah yaparsınız bitti gitti ohh
Evet çok haklısınız. Bir ömür evde turşumuzu kurmak istiyor :) Enişteme daha neler neler yaptı, eniştemde despot adamdır ağır bir adamdır kaldırmadı görüşmeyi kesti . Benim erkek arkadaşımı da çok sevmesine rağmen ara bozmak için sürekli faaliyet halinde. İftiralar attı, çok ağır ithamlarda bulundu yüzüne karşı ailesine sövdü. Yapmayada devam ediyor. Erkek arkadaşımda büyüğümdür deyip susuyor sabrediyor gıkını çıkarmıyor. Ben anneme kızdığımda bu yaptıkları yüzünden "bana sus boşver annendir" diyor. Ama nereye kadar gider bu sabrı ondan endişeliyim. Bu 3 yıl bekleme sürecinin ilişkimi olumsuz etkileyebilir düşüncesinin çoğu annemden kaynaklı zaten. Az bir kısmı uzaklaşmamızdan kaynaklı sorun çıkabileceğinden. Çünkü gerçekten asla kaybetmek istemiyorum erkek arkadaşımı çok seviyorum. Endişelerim hep bu yüzden. Çok teşekkür edderim yorumunuz için :)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bizim aileler tanıştı yaklaşık 1.5 yıl önce. O da benim ailemle çok sık görüşüyor bende onun ailesiyle bu kısımları sorunsuz atlattık çok şükür. Ama evlilik deyince çıldırdı işte. Ki hadi evleniyorum da demedim okul bitsin belli bir birikimden sonra evleniriz dedim gene de fayda etmedi evlilik geçiyordu çünkü cümlenin içinde bu ona yeter. Seninde yaşadıklarına üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum sende beni anlamışsındır. Kızlarının mutluluğuna karşı çıkan bir ailede olmak çok zor. Ama ne güzel orta yolu bulmuşsuunuz çok sevindim. Darısı başıma. Nişanınız düğününüz çok güzel geçer bir yastıkta kocarsınız inşallah
Zaten çocuk düşünen insanlar değiliz. Elbet hayat planlanılan gibi gitmiyor ama eşinin askerliğini bekleyen pek çok örnek var. Olamaz mı yani ? 3 yıl bekler miydiniz siz olsanız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?