• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okul gezisi endişesi..

qarden

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.222
Puanlar
698
merhabalar,
11 yaşında 5.sınıfa giden bir kızım var
okul vialand'a geziye götürecekmiş ama ben güvenlik kısmıyla ilgili baya tereddüte düştüm.
okuldan öğretmenler illaki başlarında olacaktır ancak ünitelerin baya baya ürkütücü oluşu,olası bir güvenlik riski yada korktugu bir durumda yanında olamayacagımın düşüncesi benı biraz tedirgin ediyor.
bir yanım bu tarz eğlenceler çocuklukta çok kıymetli derken,
bir yanım anne yada babasının yanında olmadıgı bir zamanda bu riski almaya gerek var mı diyor.
çok pimpirikli biri değilimdir ama konu yanında olmadıgım zamanda alınacak risk olunca bi ikilemde kaldım.
%80 göndereceğim.
daha önce bu yaş grubunda çocugunu okul gezisine oraya gönderen oldu mu?
sizden ricam açıkçası tecrübelerinizi paylaşmanız..
teşekkür ederim

merhabalar,
okul vialand'a geziye götürecekmiş ama ben güvenlik kısmıyla ilgili baya tereddüte düştüm.
okuldan öğretmenler illaki başlarında olacaktır ancak ünitelerin baya baya ürkütücü oluşu,olası bir güvenlik riski yada korktugu bir durumda yanında olamayacagımın düşüncesi benı biraz tedirgin ediyor.
bir yanım anne yada babasının yanında olmadıgı bir zamanda bu riski almaya gerek var mı diyor.
çok pimpirikli biri değilimdir ama konu yanında olmadıgım zamanda alınacak risk olunca bi ikilemde kaldım.
%80 göndereceğim.
teşekkür ederim
Çocuk kendini tehlikeye atacak kadar hipetaktif değilse , biraz uyarılar yapıp gönderirdim . Yaşı çok küçük de değil. Sosyallik yaşında, arkadaşlarıyla dışarda vakit geçirme yaşında.

gonder yaaa ben de okulla tatilyaya gitmistim 2000 yilinda tum okul gidiyor basimizda ogretmen de yok guvenligimjzi saglayacak simdiki gibi degil. cil yavrusu gibi dagildik girer girmez.
cocuklugumun en guzel anilarindan biriydi. sonra ailemle de gittim ama o okulla arkadaslarla gitmenin tadi baskaydi.
endiseleriniz yuzunden guzel bir cocukluk anisindan mahrum etmeyin cocugunuzu.
5. sinifta kocaman cocuk. uyarin dikkatli olmasi konusunda, yanina da bir telefon verin, ogretmenine size ulasabilsin.
oldu bitti

evhamlı biriyimdir ama ben ortaokulda hep gönderdim
vialand a bayılıyor çocuklar birde
akıllı saati var mı? Allah a emanet gönderin bence

Ben de şehir dışı sandım :)
Zaten aşırı tehlikeli şeylere yaş boy kilo yüzünden binemiyorlar :)
Ah ah biz de Tatilya’ya giderdik.
Öğretmenlerde başımızda olmazdı 😂
Şu saatte kapıya gelin denirdi o kadae :)

Siz veya eşiniz yanında olsaydı da bir şey değişmeyecekti. O lunapark aletlerine oturduğu andan itibaren kemerini, güvenlik önlemlerini çalışanlar hallediyor. Bakayım görevli düzgün takmış mı diye velilere kontrol ettirmiyolar yani. Hatta yanına bile yaklaştırmıyolar. Çocuğunuz o aletlere bindiğinde evde olmanızla orda izlemeniz arasında bir fark yok.

Öğretmenler valilik izniyle bu gezileri yapıyor ve inanın ben bir yere götüreceğim zaman öyle içimden gelmiyor ki o kadar çocuğun sorumluluğunu almak kolay değil. Ayakları taşa takılsa sorumlusun. 5ler genelde sakin oluyorlar. Sağa sola gitmelerinden ziyade sık sık sayım yapılarak sıra oldurularak gezdiriliyor. Tabi hayatta hiçbir şeyin de garantisi yok. Çocuğunuza güvenmiyorsanız göndermeyin hiç.

Ben bizzat vialandda o aletlere bindim çok eğlenceli bir korkunuz endişeniz olmasın 🫠 1-2 kez gitmedim en az 7-8 kez gitmişimdiir hiçbir zaman bir sorunla karşılaşmadım 🫶🏻

Bence 11 yas kucuk degil ya. Kac ogrenci kac cocuk olacak ben onu sorardim sanirim. Bir ogretmene kac ogrenci dusuyo yani 🙃 En onemli sey bu. Eger makul sayida ogretmen varsa gonderirdim cocugu. Yazik ne kadar uzulur arkadaslari ile gidemezse.

merhabalar,
%80 göndereceğim.
teşekkür ederim

O yaştayken bizi de götürmüşlerdi benzer bir yere. Gayet eğlenceli geçiyor. Hiçbir sorun yaşamamıştık. Vialand zaten sınırları olan bir alan, öyle lunapark gibi girişi çıkışı rahat bir yer değil. Anne babasıyla değil de asıl arkadaşlarıyla gideceği bir yer.

İlk gezide 10 yaşındaydım. Alan müsaitse hep salarlardı. Çocuğunuza güveniyorsanız kendine dikkat edecek yaşta.
Gittiklerimden güzel anılarım var Tatilya'ya güvelik gerekçesi ile izin alamamıştım mesela çok üzülmüştüm.

Ben olsam caktirmadan gider orda takilirdim galiba 😅 vialand cok genis bir arazi ogretmenler 100% hakim olamaz diye dusunuyorum. 5. Sinif da bir tik kucuk geliyor.
bende işte olduğum için gitme şansım yok bana da bir tık küçük geliyor ama bu eğlenceden de mahrum kalsın istemiyorum.
gonder yaaa ben de okulla tatilyaya gitmistim 2000 yilinda tum okul gidiyor basimizda ogretmen de yok guvenligimjzi saglayacak simdiki gibi degil. cil yavrusu gibi dagildik girer girmez.
cocuklugumun en guzel anilarindan biriydi. sonra ailemle de gittim ama o okulla arkadaslarla gitmenin tadi baskaydi.
endiseleriniz yuzunden guzel bir cocukluk anisindan mahrum etmeyin cocugunuzu.
5. sinifta kocaman cocuk. uyarin dikkatli olmasi konusunda, yanina da bir telefon verin, ogretmenine size ulasabilsin.
oldu bitti
ortaokulda bende tatilyaya gitmiştim okulla çok eğlenmiştim ve hala anılarımdadır,o yüzden nedar bi anne olarak endişe duysam da kızımın bu anıdan mahrum kalmasını istemıyorum.arkadaşlarıyla eğlenmesi bu yaş için çok kıymetli.
evhamlı biriyimdir ama ben ortaokulda hep gönderdim
vialand a bayılıyor çocuklar birde
akıllı saati var mı? Allah a emanet gönderin bence
evet akıllı saati var,o benı biraz rahatlatıyor,dediğiniz gibi Allaha emanet.
Bence 11 yas kucuk degil ya. Kac ogrenci kac cocuk olacak ben onu sorardim sanirim. Bir ogretmene kac ogrenci dusuyo yani 🙃 En onemli sey bu. Eger makul sayida ogretmen varsa gonderirdim cocugu. Yazik ne kadar uzulur arkadaslari ile gidemezse.
evet çok üzülür eminim,zaten o yüzden göndericem gibi gönrünüyor,sadece daha önce benımde ggitmiş oldugum biyer olmadıgı için güvenlik konusunda endişelerim var.
O yaştayken bizi de götürmüşlerdi benzer bir yere. Gayet eğlenceli geçiyor. Hiçbir sorun yaşamamıştık. Vialand zaten sınırları olan bir alan, öyle lunapark gibi girişi çıkışı rahat bir yer değil. Anne babasıyla değil de asıl arkadaşlarıyla gideceği bir yer.
okul gezilerinde üzerlerine heralde belirleyici bişey giydirirler henüz okuldan resmi bir mesaj gelmedi ama geziye yaklastıkca detayları yazarlar heralde.

İlk gezide 10 yaşındaydım. Alan müsaitse hep salarlardı. Çocuğunuza güveniyorsanız kendine dikkat edecek yaşta.
Gittiklerimden güzel anılarım var Tatilya'ya güvelik gerekçesi ile izin alamamıştım mesela çok üzülmüştüm.

işte gitmezse şuan emınım aklında kalacak ve yıllar sonra benı göndermemiştiniz diyecek.
ilkokulda annemler benı dolmabahce sarayına göndermemişlerdi 2.sınıftım.sonra kendileri götürmüştü ama hala bile aklıma gelir benı okul gezısıne göndermediniz diye

merhabalar,
%80 göndereceğim.
teşekkür ederim
Benim kizim da isvicreye gidiyor bir hafta ilk defa bu kadar ayri kalacagiz Ben de istemiyorum ama gidicek cocuk olsam sevincden uyuyamzdim sanirim

Gönderin konusun önceden kendine dikkat etmesini ögütleyin

Benim sipa bavulu bile aldirdi simdiden daha 4 ay var

Benim ailem kolay kolay boyle yerlere gondermedi liseye kadar, lisedede her geziyi organize eden ben olurdum, ardindan unide devam ettim. Hatta uniye dek ailemsiz yurtdisina dahi cikmis degilim, sehir disina bile ilk kez lisedeyken okulla gitmistim.

Bunlar hep icimde kalan seyler, mesela benim buyuk gecen sene sinifiyla (3.5 yasindaydi) muzelere, tiyatrolara, Anitkabir'e gitti, piknige, camiye gitti mevcut az ogretmen sayisi 2 idi. Ilk gezide cok telasliydim ama ogretmenimiz sagolsun yarim saat arayla tum sinifin fotolarini atarak icimizi rahatlatmisti.

Kizim hepsini cok cok eglenceli anlar olarak hatirliyor.

Ben gönderirdim hem kendine güven hem arkadaşlarından geri kalmaması sosyalleşme açısından önemli .Okul çok mu güvenilmez bir okul yani saldım çayıra gibi bir intiba mi bıraktı üzerinizde bilemem tabi orasını

işte gitmezse şuan emınım aklında kalacak ve yıllar sonra benı göndermemiştiniz diyecek.
ilkokulda annemler benı dolmabahce sarayına göndermemişlerdi 2.sınıftım.sonra kendileri götürmüştü ama hala bile aklıma gelir benı okul gezısıne göndermediniz diye
tabii ki diyecek
ertesi gün de degil tüm hafta cocuklar vialand anilarini anlatacaklar cocugunuz öyle boynunu büküp dinleyecek.
ailem de beni normalde gezilere gondermezdi tehlikeli diye. bir de cocuklari kapadokyaya tasiyan bir okul otobusu devrilmisti o donemde sanirim, annemde travma oldu o. sanki normal arabalar hic kaza yapmazlar, insanlar sadece okul gezisi gibi keyifli bir yere giderken ölürmüş gibi.
bu kadar koruma istegi bende ters tepti 18 oldugum gibi uni sehrimdeyken annemden gizli 20ye yakin sehre gittim. bir de beni aramasin otobuste oldugumu anlar diye iyi geceler konusmasi yapip gece otobusune binerdim. geceleri , sabahin köründe bilmedigim otogarlarda olurdum. basima bjrsey gelse arkasindan is cevirdigim icin son arayacagim kisi annem olurdu.
boyle daha mi iyi oldu?
cocugu koru koru koru, nereye kadar? elbet sıkıldığı yerden patliyor.
o yuzden en iyisi biraz rahat olmaniz.
zaten vialand tehlikeli de su an icinde bulundugunuz ev cok mu guvenli? deprem ulkesiyiz. ya da aile arabaniz, okul servisi cok mu guvenli her gün nice kaza oluyor.
dunya zaten tehlikeli bir yer, ona ragmen dogurmussunuz yasiyor. niye gicik seylerde tehlikeyi dusunmezken (bu ulkede discide bile yanlis anestezi ile bile cocuklar ölüyor, tehlikesiz hicbir sey yok ) en keyif alacagi seylerde "tehlikeli" diyor aileler?
bunu da hic anlamiyorum, sanirim hic anlayamayacagim

Back
X