- Katılım
- 5 Aralık 2024
- Mesajlar
- 1.150
- Emoji Skoru
- 851
- Puanlar
- 43
- Yaş
- 26
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim oğlan da pazartesi Ankara ya gidecek yarışma içinBenim kizim da isvicreye gidiyor bir hafta ilk defa bu kadar ayri kalacagiz Ben de istemiyorum ama gidicek cocuk olsam sevincden uyuyamzdim sanirim
Gönderin konusun önceden kendine dikkat etmesini ögütleyin
Benim sipa bavulu bile aldirdi simdiden daha 4 ay var
ne güzel maşallah lise mi, ortaokul mu?Benim kizim da isvicreye gidiyor bir hafta ilk defa bu kadar ayri kalacagiz Ben de istemiyorum ama gidicek cocuk olsam sevincden uyuyamzdim sanirim
Gönderin konusun önceden kendine dikkat etmesini ögütleyin
Benim sipa bavulu bile aldirdi simdiden daha 4 ay var
kendisine güvenirim genelde temkinli biridir,okulda devlet okulu olmasına rağmen güvenilirlik ve eğitiminden dolayı tercih ettiğimiz bi yerdi,yani okul öyle çok bakın başınızın çaresine demez diye düşünüyorum.Ben gönderirdim hem kendine güven hem arkadaşlarından geri kalmaması sosyalleşme açısından önemli .Okul çok mu güvenilmez bir okul yani saldım çayıra gibi bir intiba mi bıraktı üzerinizde bilemem tabi orasını
işte sizde de bir yandan o yarışmanın kazanılması gururu olacakken bi yandan da amerika nasıl olur ki endişesi oluşmuş gibi.Benim oğlan da pazartesi Ankara ya gidecek yarışma için
Kazanırlarsa Amerika
Ben şimdiden bir acayipim
Servisle gidecek şöföre güvenemiyorum ama sonra diyorum ki olacak olan her yerde olur
Savaş başladığından beri Amerika işi de olmasa sanki mutlu olacakmışım gibi geliyor![]()
Teşekkür ederim ben de sizi anlıyorumişte sizde de bir yandan o yarışmanın kazanılması gururu olacakken bi yandan da amerika nasıl olur ki endişesi oluşmuş gibi.
şimdi kıyaslayınca dedim ki kendime seninki de dertmi:)
hayırlısı olsun haklarında,başarılan diliyorum evladınıza
muhtemelen adelet kulesi diye bişey var ona bindi,50 metre yukarı çıkıp düşmek yanı neden ya neden:)Benimki hep beraber gittiğimizde işte kuzen çocukları vs .Dondurma alacağız diye kaşla göz arasında bence gayette tehlikeli olan ve nerdeyse kimsenin tercih etmediği için önünde sıra bile olmayan birşeye .Kuzenleri den aldığı gazla binmiş .Denemiş bı geldi surat kireç .Noluyor diyorum kimsede tık yok .Sonra tabiki anlattı denemek istemiş .İnsanların uçurumdan düşerken ine hissettiğini anlamış deneyime bak .Ne kadar gerekli.
Yazarken bile ürperiyorum hayır sizin kızdan büyüktü düşünmesi gerekirdi fakat o cesur görünme gaza gelme kuzenlere korkusuzum diye hava atma durumu olayı belki nereye getirebilirdi kaşla göz arası bir zamanda. Hayır bende o sirada havuz kenarında leyla leyla oturuyorum birde nerden bileyim çok küçük aklı etmiyor değil.Yani tehlike konusunda uyarın kızınızı artık ne kadar işe yararsa herşeyden koruyamıyoruz birazda düşünmek zorundalar .Birde bende oradaydım yani .Bu ne işe yaradı yada birşey olsa yarardı.Kader o gün benden yanaydı sanırım .Birazda bu .
Hiç sormayın ödü patlamış öyle böyle değil surat kireç gibi zaten fenalasmis bir beş dakika hepsi korkmuş onu öyle görünce İşte ben korkmuyorum ben büyüdüm yapacak ya .Deneyim bide çok gerekli bir deneyim olmuş kendisine göre kendi icindeki korkunun üzerine gitmiş.Ona öyle demezler annem ne şehittir ne gazı bilmemne yoluna gitti Niyazi derler dedim.Hayir işte gaza geldimi kabul etmeme çabası.Etti sonuçta eglenmemis ki korkmuş .Ne gereksiz dediğiniz gibi .Her korkunun üzerine gitmek çözüm sankidemuhtemelen adelet kulesi diye bişey var ona bindi,50 metre yukarı çıkıp düşmek yanı neden ya neden:)
şahsen üzerine 1 mio para verseler bir ihtimal ama onda bile yok binmem diyebilirirm.organları yer değiştirir insanın:)
5. sinifne güzel maşallah lise mi, ortaokul mu?
eminim o 4 ay geçmez şimdi kızınıza:)
kendisine güvenirim genelde temkinli biridir,okulda devlet okulu olmasına rağmen güvenilirlik ve eğitiminden dolayı tercih ettiğimiz bi yerdi,yani okul öyle çok bakın başınızın çaresine demez diye düşünüyorum.
benım kızımın boyu 1,65 oyuzden tüm oyuncaklara boydan doayı kabul görür gibi,yani nefes kesen yada roller costara almazlar zaten de diyemiyorum..
üfff dediğim gibi işte onu asla kısıtlamak istemezken bi yandan da anne endişesi diyelim..
yoksa 5 yaş kreşteyken de gönderidm sinemaya tiyatroya.
ama burası temapark oldugu için ve ülkemizde de bunların güvenilirliğini belki sorguladıgım için düştüm bu ikileme.
ayrıca şahsen de hiç hoşlanmam bu tarz şeylerden,kendi korkularımdan dolayı da bu endişeyi geliştirdim belkide.
insallah Kazanir harika bir Amerika tatili yaparlar sag saglimBenim oğlan da pazartesi Ankara ya gidecek yarışma için
Kazanırlarsa Amerika
Ben şimdiden bir acayipim
Servisle gidecek şöföre güvenemiyorum ama sonra diyorum ki olacak olan her yerde olur
Savaş başladığından beri Amerika işi de olmasa sanki mutlu olacakmışım gibi geliyor![]()
Ya bilemedim tekrar tekrar okudum katılamadım ben sana sanırım. Tehlikesiz birşey yok diye saldım çayıra Mevlam kayıra yapılır mı acaba? Kuzenimin ilkokula giden kızı sınıfça çok yakındaki tiyatroya gittiler. Öğretmen yardımcı veli istemiş. İki kişi 30 kadar çocuğa gözü gibi bakmış her adımda yanlarında. Şunu demek istiyorum, kapalı küçük mekanda bu kadar tedbirli iken, Vialand gibi kalabalık, her çocuğun kolayca dağılıp gözden kaybolabileceği, tehlikeli aletler olan bir yer ne kadar güvenilir olur? Ben de ilkokuldayken sınıfça lunaparka gitmiştik, hepimiz çil yavrusu gibi dağılmıştı hiç de bişey olmadı. Ama nerdeyse 30-35 sene önceydi bu.tabii ki diyecek
ertesi gün de degil tüm hafta cocuklar vialand anilarini anlatacaklar cocugunuz öyle boynunu büküp dinleyecek.
ailem de beni normalde gezilere gondermezdi tehlikeli diye. bir de cocuklari kapadokyaya tasiyan bir okul otobusu devrilmisti o donemde sanirim, annemde travma oldu o. sanki normal arabalar hic kaza yapmazlar, insanlar sadece okul gezisi gibi keyifli bir yere giderken ölürmüş gibi.
bu kadar koruma istegi bende ters tepti 18 oldugum gibi uni sehrimdeyken annemden gizli 20ye yakin sehre gittim. bir de beni aramasin otobuste oldugumu anlar diye iyi geceler konusmasi yapip gece otobusune binerdim. geceleri , sabahin köründe bilmedigim otogarlarda olurdum. basima bjrsey gelse arkasindan is cevirdigim icin son arayacagim kisi annem olurdu.
boyle daha mi iyi oldu?
cocugu koru koru koru, nereye kadar? elbet sıkıldığı yerden patliyor.
o yuzden en iyisi biraz rahat olmaniz.
zaten vialand tehlikeli de su an icinde bulundugunuz ev cok mu guvenli? deprem ulkesiyiz. ya da aile arabaniz, okul servisi cok mu guvenli her gün nice kaza oluyor.
dunya zaten tehlikeli bir yer, ona ragmen dogurmussunuz yasiyor. niye gicik seylerde tehlikeyi dusunmezken (bu ulkede discide bile yanlis anestezi ile bile cocuklar ölüyor, tehlikesiz hicbir sey yok ) en keyif alacagi seylerde "tehlikeli" diyor aileler?
bunu da hic anlamiyorum, sanirim hic anlayamayacagim
Onun yerine nispeten daha güvenli bir geziye başka zaman gönderilebilir. Dediğin gibi güvenliği tehlikeye girmesindense üzülsün daha iyi.Ben 30 yasindayken bir eğlence parkında yaralanmış biri olarak göndermezdimYani sizin durumda göndermesen ayri dert göndersen ayrı dert tabii ama benim açımdan çocuğun buna üzülmesi benim icin ilk öncelik degil. Genel olarak rahat biriyimdir de bu tarz yerlere birkac öğretmenin gözetiminde çok çocuk gidilmesi yeterince güvenli gelmiyor. Beni de küçükken göndermediler, o zaman uzulmusumdur de simdi iyi ki dikkat etmişler diyorum
Her seyi geçtim bu sorumlulugu niye almak istiyor okullar falan onu anlamadım. Çok zor ve stresli bence denetleyenler açısından.
Gözü kara bir cocuk mu? Biz de Tatilya'ya giderdik (of yaşlar çıktı ortaya ahah) oyle ucan kacan seylerden uzak dururdum kendi inisiyatifimle. Şu yaşımda hala sevmem roller coaster dışında aksiyonlu zimbirtilari.benım kızımın boyu 1,65 oyuzden tüm oyuncaklara boydan doayı kabul görür gibi,yani nefes kesen yada roller costara almazlar zaten de diyemiyorum..
yani cesurdur diyebilirirm şu 360a kesin binicez anne falan dedi akşam,içimden dedim Allahımm sana geliyorum.Gözü kara bir cocuk mu? Biz de Tatilya'ya giderdik (of yaşlar çıktı ortaya ahah) oyle ucan kacan seylerden uzak dururdum kendi inisiyatifimle. Şu yaşımda hala sevmem roller coaster dışında aksiyonlu zimbirtilari.
akşam çocuğunuzun yüzündeki gülümsemeyi ve anlatırken hissettiği heyecanı birlikte paylaşmanız dileklerimle, hiç birinin ayağına taş deymesin doyasıya eğlensinler sağ salim dönsünler inaallah.yani cesurdur diyebilirirm şu 360a kesin binicez anne falan dedi akşam,içimden dedim Allahımm sana geliyorum.
tatilya yıllarını bende yaşadım,ortaokulda bizide götürmüşlerdi valla tren,alabora,gökkule,su kayağı artık ne varsa çatır çatr binmiştim yarı korkarak yarı merakla.sonrasında da defalarca gittim
işte oyüzden şuan biz gvenliği mesele ederek tedirgin oluyoruz yetşkinler olarak ama çocuk dünyası daha net,gidicem binicem ve eğlenicem.
yok şu olur yok bu olur güvenlimi değilmi,umurlarında olmayacak yaşlar.
bu arada sabah belgesini de parasınıda verdim gönderdim.Artık Allaha emanet..
çok teşekkürler değerli yorumlarınızı paylaştıgınız için