Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Belki de yeni açılan bir okul mevcut az olduğuna göre(bazı kademeler yoktur belki bu sebeple tüm okulu kullanabilirler) bilemiyorum garip geldi.

acaba hani 10 lar ve 11 ler yok ya okulda bir sürü boş sınıf olacak ikiye bölüp olur mu öyle?
yasal mı öyle yapılsa?

acaba hani 10 lar ve 11 ler yok ya okulda bir sürü boş sınıf olacak ikiye bölüp olur mu öyle?
yasal mı öyle yapılsa?
Yasal mı, sanmam. Ama öyle olsa bile o kadar öğretmen yoktur ki okulda. Normlar belli, mevcut öğretmenler 9lara yüzyüze eğitim verirken, 10 ve 11 lere de online eğitim verecekler. Verebilecekleri ders saati belli nasıl olur bilmem.

Bizimde sınıfı bölmeyeceklermiş. hocalar söylemiş bugün canlı derste oğluma.,sınıf büyükmüş ama yinede 27 kişi nasıl olur bir sınıfta şaşırdım .yarın müdürü arayaıp soracağız bakalım .

hımm evet diğerlerinin online devam edecek olmaz öyle doğru.

Arkadaslar bız müdürle konuştuk bugün resmen sınıfın tamamıyle ders işlenecekmiş ikiye bölemiyorlarmış imkanları yokmuş . Bizde dilekçemizi hazırladık göndermeyeceğiz kesin karar verdik. Böyle çok öğrencili sınıf açan okullar varmı ben çok şaşırdım , hani belli kurallar doğrultusunda açılacaktı bu okullar

Hiç böyle bir şey duymadım, daha neler artık

Çocukları da öğretmenleri de bile bile tehlikeye atmak bu.

Ne imkanı yokmuş, ne alaka?

Benim çocuklarımın okulları 31 Ağustos’ta resmen açıldı. Haftanın 5 günü ve 8 saat eğitim görüyorlar.

Kuzenimin doktor arkadaşı demiş ki, Vaka sayısı Mart ve nisana göre çok çok fazla. Hastaneler tıklım tıklım yatacak yer kalmadı.
Hal böyleyken;
Bu okullar neden online devam etmiyor? Panikten ölüyorum.

Ben de su durumda okula gonderen velilere anlam veremiyorum.
Bu aya kadar, yakin çevremizde neredeyse hic kovid vakasi duymamistim. Bu ay o kadar cok duyuyorumki.
Çogunluk cocuklarini okula gondermese belki kapatirlar okullari. Yoksa kapatmaya hic niyetleri yok gibi.

Çok geçmiş olsun. İnşalah kötü birşey yoktur.
doktora gittim özelde iç hastalıkları uzmanına sadece öksürüyorum ateş koku alma tad vs sorunum yok izoleyim de dediğim halde hiç muayene etmedi covid testine gönderdi beni tam 3 özel hastane gezdim yaptıramadım sonuçlar geç çıktığı için ya da kitleri gönderildiği için sonunda gece 2 de şehir hastanesinde yaptırdım sabaha sonuç negatif çıktı.ama artık kış geldiğinden her hastalığı covid sanıyorlar normal tedaviyi reddediyorlarbazı doktorlar haberiniz olsun.

Ayy çok geçmiş olsun. Negatif çıkmasına çok sevindim. İnsalah sağ sağlim ve hasarsız atlatırız bu süreci.

Doktorlarda haklı ne yapsinlar. Kış da geldi herşey birbirine karışır artık.

Lisede öğretmenim. Tüm sınıflarımız 40 ar kişilik. Başka okullarda 60 kişilik sınıflar var. Sınıflar bölününce öğretmen yetmeyecek, hele ki diğer sınıflar da yüzyüze başlarsa gereken öğretmen ve derslik sayısının 2 katına ve hatta 3 katına çıkması gerek. Ben bunu hiçbir sınıf açılmadan söylediğimde " yata yata para kazanmaya alıştınız" diyenler oldu ki geçtiğimiz dönem her sınıfa her hafta bayram seyran dinlemeden canlı ders verdiğimiz, halı hazırda anlattığım haftalık 29 saat dersim (iki günü okulda) olduğu halde.
Dün kızımın okulunun veli grubunda veliler tartıştı. Biri test sonucunun pozitif olmasına rağmen çocuğu okula yollamış, diğer veli sonucu yeni öğrendiğini iddia ediyor. Mümkün tabii, ama bilmeden de olsa diğer çocuklara bulaşmış olabilir, çocuklara bir şey olmasa da ailelerine bir şey olabilir. Benim son sınıf öğrencilerimden biri bu illetten annesini, anneannesi o ve dedesini kaybetti birkaç gün içinde üçünü birden. Ve maalesef bizim tek başımıza önlem almamız yetmiyor.

Bizde de bölündü sınıflar ama ne var ki sayisalcilar fkb derslerinin, diğerleri ctf derslerinin tamamını yüzyüze görüyor. Yüzyüze görmedikleri dersler alanı olmayan dersler sadece. Yani okula gelemeyen öğrenci alanı olan dersleri uzaktan da alamıyor. Bu yüzden hiçbir canlı dersi kaçırmayan ama okula gelemeyecek durumdaki öğrencilerim özel okula geçti, şimdi gitmediği okula uzaktan eğitim için para ödeyecekler

Az önce müdür yardımcısı mesaj attı, rehberliğini yaptığım sınıfta bir öğrencimin daha testi pozitif çıkmış. Daha önce de aynı sınıftan birkaç öğrencim yaşamıştı ailece. Şimdi öğrencime yazıp durumunu sordum. Kendisi cevap verecek kadar iyi olmadığından ablası yazdı. Acile gitmiş geçen gece ve bu gece de kötüleşmiş durumu. Yahu gençlere bir şey olmuyor diye kim çıkardı. Bu çocuklara bir şey olsa kim verecek hesabını

Benim kızım anaokulu öğrencisi olucaktı bu sene. Ama ben göndermedim covid den dolayı. Ne yazık ki seneye direk ilkokula başlamak zorunda. Çok üzülüyorum okul öncesi eğitim alamayacak olmasına. Ama bana göre doğru olanı yaptım. Yalnız ben hariç herkes yolluyor okula. Daha gitmesin diyeni görmedim. Her yaş grubundan bahsediyorum ayrıca.Artık ben kendimi garip hissetmeye başladım.
Fransada günde 50 bin vaka var. Herşey kontrolden çıkmak üzere. Ama bu ailelerin çocuğu inatla okula yollama sevdasını ve devletin okulları açık tutma inadını anlamıyorum gerçekten.

Bizim okulda 3 pozitif vaka var.
Allah bilir kaçımız temaslıyız
Yüksek ihtimalle ailede pozitif birey vardı ama yine okula gönderdiler çocukları
Her yerde okul dışarıdan güvenli yazanlara duyurulur.
Konu sahibi umarım göndermemiştir.

Milli eğitime şikayet etsenize böyle birşey yapamaz

Cok gecmis olsun benimde sadece hafif oksurugum var .1 aydir dr. A gittim covid degilsindir dedi. Testsiz ama oksurugumde tam olarak gecmedi.
Su zamanda normal hastalik bile endiselendiriyor bizleri.

Ben 20 saat giriyorum, yüz yüzede yine 20.
2 katına çıkmıyor ki.
5 gün okulda olacak olsalar tamam 2 katına çıkar ama şu durumda değişen bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…