Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Bir öğretmen olarak göndermemenizi tavsiye ederim.

Merhaba benim kizimda anaokuluna gidecekti ama okula göndermiyorum. Anaokulu seti aldim ve yaptiriyorum . Onun harici ,cocuk sarkilari ve ingilizce cocuk sarkilari dinletiyorum .Biraz da evcilik oyunlari vs .
Okula gitseydi suan zaten mesafeli oyun ve riskli . Gitmesinin hic anlami yok.

Ben 20 saat giriyorum, yüz yüzede yine 20.
2 katına çıkmıyor ki.
5 gün okulda olacak olsalar tamam 2 katına çıkar ama şu durumda değişen bir şey yok.
29 saat dersim 12. Sınıflar 1 sınıf, 11 ler 3 sınıf, 10 lar 2 sınıf ve 9 lar 4 sınıf 2 şer ve 4 er saat ve 1 saat de rehberlik olacak şekilde. 12 lerim bölünmedi benim, değişen olmadı. Ne var ki haftaya 9 lar açılıp bölününce benim onlara vereceğim 8 saat ders 16 saate çıkacak, haftadaki ikişer saat derslerimin tümü yüzyüze olacak. Şimdilik belki 11 lerimin uzaktan eğitimini birleştirip kurtarabilirler durumu ama 2 hafta sonra 11 ler ve 10 lar da açılıp bölündüğünde bizim okula üç tane daha kimya öğretmeni gerekecek, sadece kimya değil yüzyüze gördüğü her dersten öyle olacak, şu an bile iki bina kullanıyoruz sabahçı öğlenci diye ayrılsa bile yetmiyor tek okulumuzun binası. Yandaki ortaokula yayıldık maalesef ve haklı olarak onlar da binalarında lise öğrencisi istemiyor. İlkokullarda sorun yok belki ama lisede durum böyle

lise öğretmeni bulmuşken sorayım.
1 kasım pazar günü için bir sınav takvimi attılar bize sabahtan başlıyor akşama kadar.
hazır bulunuşluk sınavı imiş nedir bu? amacı nedir?

Benimde oğlum 29 aylık artık kreşe göndermek istiyorum çünkü çocuk arkadaş arıyor kendine resmen. Her yanından geçen çocuğa el sallayıp,laf atıyor. Bi taraftan çocuklara yazık ediyormuşuz gibi geliyor bi taraftan hastalık filan işte zaten kreşe gidince hastalanıyorlar çocuklar. Eğer kreşe gönderirsem kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum ailemle vs. Bizim bilinen bi rahatsızlığımız yok. Zaten eşim işi gereği sürekli insanlarla iç içe. Öyle olunca kararsız kaldım şimdi bide kış artık dışarısıda hayal olcak çocuklara ne yapmak lazım acaba bilemiyorum.

Öğretmenseniz bilirsiniz. Hiç online eğitime dönme durumu yok mu?
Online eğitim geliştirilmeye devam edilecek. Bunu sadece pandemi süreci için değil eğitimin bir parçası haline de getirmek istiyorlar. Örgün eğitim ve online eğitim birleştirilmesi isteniyor.
Şuan da zaten köy okulları hariç online eğitim devam ediyor.
Sadece çocuklar haftada 2 gün okula gidiyor.
Ama malum vakalar hızla artıyor 5 ve 9. sınıfları da açtılar. Bize herhangi bir bilgi gelmedi tekrar okulların kapanacağı ile ilgili ama kapatacaklarını zannetmiyorum. Velinin inisiyatifine bıraktılar.
Bence şuan her halükarda çocuklar evde kalmalı.
Okulun yerini asla almaz ama önce sağlık

1 kasım pazar günü için bir sınav takvimi attılar bize sabahtan başlıyor akşama kadar.
Henüz bizim idareden bilgilendirme gelmedi ama yapılacağı haberini okudum. Geçen yıl ikinci dönem yüzyüze ders olmadığı için geçen yılki konulardan sorular. Ne kadar hangi konu kazanılmış, konuya nereden başlamak gerek diye. Notla değerlendirilemez, sadece bu yıl için gerekli kazanımları kazandilarsa bu yıldan başlanacak anlatılmaya. Yoksa geçen yıl konuları tekrar edilerek. Tabii ki bu yıl ihtiyacımız olan konuları tekrar edeceğiz

ama geçen yıl fizik kimya biyoloji vs yoktu ki..
acaba bu sene online nasıl geçti değerlendirmesi yapacaklar.

ama geçen yıl fizik kimya biyoloji vs yoktu ki..
acaba bu sene online nasıl geçti değerlendirmesi yapacaklar.
Fizik kimya biyoloji yoktu, fen bilgisi vardı bu üç dersin toplamı olarak.
Ya da misal ( konuları bilmiyorum) üslü sayılar 8. Sınıf ikinci dönem konusu ve 9. Sınıfta gerekli ise ( ki çok konuyu kavramak için üslü sayıları bilmek zorunda), çocuk bilmiyorsa onu öncelikli anlatacak öğretmen yani

Siz ayrıca online ders yapiyorsunuz sanırım.
Biz yüzyüze ders yaparken diğer gruba aynı anda online bağlanıyoruz.
Ders yükü artmıyor.
Okuldan okula değişiyor gidilen yok, bölmemek yerine bizimki uygulanabilir.

Ben 20 saat giriyorum, yüz yüzede yine 20.
2 katına çıkmıyor ki.
5 gün okulda olacak olsalar tamam 2 katına çıkar ama şu durumda değişen bir şey yok.
Benim de ders sayım arttı yüz yüze eğitim başlayınca . Sınıf ikiye bölünüyor niye artmasın ki mantıken? Ilkokul kısmını bilemeyeceğim ama ortaokul ve lisede artmamasinin imkanı yok

Özel okuldasınız ya da imkanı fazla olan bir devlet okulundasınız o vakit, hibrit eğitim yani. Yüzyüze eğitim yaptıklarımızın canlı dersi yok branşımdan, onlar yüzyüze görmediklerini canlı görüyor. Aynı anda iki gruba biri yüzyüze biri online anlatmıyoruz. Ayrı ayrı yapmak zorundayız. Devlet okulları böyle, sınıflara kamera takılacak imkan yok, özel okulların da tümü uygulamıyor bu hibrit eğitimi. Benim kızımın okulunda yok misal, diğerlerinin okula gittikleri gün kızımın canlı dersi de olmuyor.

Benim de ders sayım arttı yüz yüze eğitim başlayınca . Sınıf ikiye bölünüyor niye artmasın ki mantıken? Ilkokul kısmını bilemeyeceğim ama ortaokul ve lisede artmamasinin imkanı yok
Ayrıca online ders veriyorsanız artar elbette.
Bizim sistem aynı anda hem yüzyüze hem online olduğu için artmıyor.
Bunu uygulayan okullar var ama bence verimli olmuyor.

Yok sıradan bir devlet okulundayım.
Herkes kendi cihazını götürüyor.
8lerin olduğu katta internet iyi çekiyor, ama ders arası online dersim var, başka kata çıkıyorum orda kendi internetimi kullanıyorum.
Nasıl olacak tüm sınıflar açılınca bilmiyorum.

Bizde her öğretmenin de bilgisayarı yok, telefondan canlı ders anlatan da bir hayli fazla. Cihaz alacaksınız canlı ders için deseler, çeşitli bahaneler bulacaklar da var maalesef.60 öğretmeniz. Tümden haksız göremem, benim evimde bir telefon bir tablet bir bilgisayar var canlı ders yapabileceğim, bir de çocuğum var canlı derse katılan, bilgisayarı o kullanıyor, 3-4 okul çağında çocuğu olan arkadaşlar var. Yeni bilgisayar almak istesem işe yararları 8-10 bin lira. Kimse iki maaşını sadece bunun için yani süreci belirsiz bir durum için harcamak istemez haliyle borcu harcı da varken üstelik. Canlı dersler bitse fazladan aldıkları cihaz ellerinde kalır. Bu sebeple okulun bize böyle bir imkan sunması gerek. Okulumuzun da böyle imkanı yok

Bilmiyorum, bize seçenek sunulmadı veya imkan var mı yok mu sorulmadı.
Kimi bilgisayarla yapıyor, kimi telefonla, tripodla sabitliyorlar telefonu.
Bu çözümü de öğretmen bulsun ama ya, zor bir süreçten geçiyorsak herkes koysun elini taşın altına.
Cihaz bulamam demek işi yokuşa sürmek bence.

Öğrencilerin 9. Sınıf konularına ne kadar hakim olduğu değerlendirilecek. Branş öğretmenleri bu değerlendirmeye göre plan ve program hazirlayacak

İstanbul'dayım ve vakalar ilk zamana göre fazla korkutucu. Yakinlarimdan çoğu insan pozitif temaslı değilim ama bunu duymak bile ürkütüyor. Çocuğum 1. Sınıf ve başından beri gönderdim devlet okuluna. Ama bu dönem beni çok korkuttu geçen öğretmene göndermek istemediğimi söyledim nasıl bir yol izliyecegimizi sordum şuan sınıfta göndermeyen olmadığını ve benim de ilgilenmemin zor olduğunu söyledi resmen gönder ddi bi bakıma . Yani gondermesem farklı bı strateji izleyemeyecegiz onunla. Ne yapcagima çok kararsızım göndermek istemiyorum bı yandan herkes gönderiyor geri kalsın istemiyorum
Yani kararı bize bırakarak ne yapmış oldular ben anlamadım ki

Bugün oğlumun sınıfı başladı yüz yüze eğitime bütün sınıf katıldı sadece biz göndermedik.haftada 2 gün yüz yüZe ders diğer 3 gün canlı ders yapacakmışız. Oğlum için üzülüyorum arkadaşlarını göremiyor okul ortamında bulunamıyor ama göndermiş olsamda içim rahat etmeyecekti . Sınıftan resimler atmışlar bugün çokk kalabalık sıralar iç içe resmen mesafe falan yok .

Üzülmeyin yakında sınıf karantinaya girer zaten.
Psikolojimiz bozuldu iyice. Okulda biri pozitif çıkıyor. Temasliyim. Gün sayıyorum belirti var mı diye. İyi hoş bir şey yok derken hoooop başkası pozitif.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…