Okul gönderip göndermemekte kararsızım

okula göndermeme kararımı kesinleştirdim rahata erdim bu hafta kim gönderirse göndersin tek kişi kalsam göndermeyeceğim .öğretmen de bilgileri kitaptan ebadan morpadan okulistikten anlatıyor içinde okuma isteği olan çocuk her şartta okur diye düşünüyorum artık.yaşasınn okulsuz hayattttttt

Yok devletin verdiği kitap Bouncy, benim yazdığım farklı bir kitap. Ama Bouncy de güzeldir benim ilimde Bouncy dağıtılmadı maalesef
Bony den bahsediyorsunuz cok guzel faydali bir kaynaktir. Iki sene kullandik bu sene hocamiz baska bir kaynaga gecis yapti o da cok güzel

Bizim sınıfta da sadece biz göndermiyoruz 3. Sınıfa gidiyor oğlum.Geçen toplantıda bir veli göndermememize tepki gösterdi.Hatta okulların tamamen açılmasını isteyen veliler var.Aynı ülkedemi yaşıyoruz anlamıyorum insanları artık .Dünya kavruluyor hastalık artıyor havaların soğumasıyla kapalı ortamlara girileceği için dahada artacağı söyleniyor vakaların.Ama insanımız çok basit birşeymiş gibi davranıyor .Çocukların belirti göstermemesi hafif atlatması insanları yanıltıyor halbuki nasıl bir etki bıraktığı henüz belli değil bunlar ilerleyen zamanlarda daha net anlaşılacak.Bilmiyorum ne olur ama göndermemekte kararlıyız umarım en kısa zamanda oline eğitime dönüş yaparız.

5 günden fazladır göğsüm tıkalı hırıltılı maske takınca nefes alamıyorum yarın doktora gideceğim bronşit zatürre derse de şükredeceğim corona değil diye.ne hallere düştük millet hala okul derdinde

İkisini de kullandık. Okulistik çok daha iyi. Morpa sıkıcı geldi.

Ben lise öğretmeniyim. Önceki haftalarda okula başlayan 12lerde uygulama bu şekilde. Sınıfın yarısı Pazartesi, Salı yüzyüze yaparken kalanları online olarak derse katılıyor; Perşembe, Cuma tam tersi. Hiç gelmeyen hep online bağlanıyor sınıfa. Böylece mesela haftalık 6 saatlik bir matematik dersi okula gelen öğrenci için 3 saat online 3 saat yüzyüze oluyor. Zaten sistem böyle olmalı.

Bugun komsu geldi oglu 9. Sinif. 3 hafta 5 gun gideceklermis 2 gun okul gerisi uzaktan egitim degil
Ustelik 3. Hafta sonunda 10 ve 11 ler eklenecekmis bu sefer bina da yetmeyecek diye korkuyordu
Ama bu yasal değil. Devletse zaten yapamaz. Özelse bir şikayet ile iyi ceza yer.
(Acaba okul fiziki olarak ayarlandı da ondan mı böyle yapıyorlar(mesela fiziki sınıf büyüktür ve sınıf mevcudu 10-15 kişidir)ki öyle bir durumda da yapma hakları var mı bilmiyorum)

Aslında yok

Ama bizim şehirde kimi! özel okullar açmış o şekilde

Oğlumun okulunda sınıflar 15 kişi ve büyük vs ama onlar MEB kararına göre açıyoruz dediler

Fakat bize sıra gelmedi daha bölecekler mi bilmiyorum

Şu an online günde 7 saat 5 gün olan okulun 3 gün ve 6 saat olması çocukları ileri götürecek mi bilmiyorum

Devlet okulu. Gelen program bu sekildeymis.
11 kisi olacaklarmis.
Bence tamamen yuzyuze egitime donecekler gidisat onu gosteriyor

Benim anlattığım sisteme göre 16 saati yüzyüze olacak şekilde toplam 40 saat dersleri olacak lise öğrencilerinin. Ortaokulda sanırım 12 yüzyüze toplam 30 saat(liseden yola çıkarak tahminde bulundum emin değilim)

Aynen

Şimdi 7 saat günde online

Ama okul açılınca ders saatleri de her bir dersin süresi de azalıyor

Ne güzel derslerden geri kalmıyorlar..diğer sınıflar da da sistem böyle olmalıydı ama yapılmıyor.biz 4.sınıfız okula gitmediği için 2 haftadır online eğitim de alamıyor.gelen gelir gelmeyen başının çaresine baksın kafasındalar

Çok geçmiş olsun. İnşalah kötü birşey yoktur.

Küçük kızım 5.sinif 18 kışıymış sınıf bir tek biz göndermiyoruz akrabalarimdan coronadan kaybettiklerim var cesaret edemem dedim öğretmen siz bilirsiniz dedi biz onlan ders yapacağız nasıl gönderiyorlar anlayamadim

Bizim okulda da sadece biz varız göndermeyen . Gitmediği günler dersleri ben ve eşim evde anlatabiliriz ilgileniriz ama ortaokul bizim oyüzden her derste ayrı öğretmen var kimden nasıl alıcam konuları dersleri onu düşünüyorum . Çok zor durumda bırakıldık umarım en kısa zamanda tekrardan kapanır okullar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…