Okul gönderip göndermemekte kararsızım

İlaçları bi tanıdığımızdan duydum sabah 9 akşam 9 içende var sadece ağrı kesici bol su c vitamini içende var yada baska bi doltr kan sulandırıcıyla tedavi edende var

Bizimkiler sabah 9aksam 9 almislar sanirim
Ben sadece koku ve tat alamiyorum
Tat gelmeye basladi ama koku hic yok
Esim bas agrisi ve oksuruk surubuyla atlatti kizim 1gun vitamin kullandi
Iyiyiz cok sukur en onemliside moral dedi doktorum ben ilk duydugumda yikilmistim beklemiyoduk esimle evde birbirimize moral olduk normal yasantimiza devam ettik
Bir haftadir copumuzu bile cikarmiyoruz
Kimseye bulastirmayalim diye
Umarim eskisi gibi agir atlatilmaz
Tesekkur ederim

Yüksek riskli bir hastalıginiz var madem bence göndermeyin. Biraz izleyin. Tabii şimdi gondermeyecegim diye dilekçe verenler sonra göndermeye karar verebiliyor mu onu bilemiyorum, bende kararsızım, çok taraftar değilim ama oğlum da okula gidecegim diye ortalığı yıktı bugün. Benim ders ders dememden yıldı tabii

Değerli öğretmenim
Size bir sorum olacak. Diyelim ki şimdi göndermedik ve izledik , dönem içerisinde göndermeye karar verip değişiklik yapabiliyor muyuz ? Bir de bahsettiğiniz siteleri bana da özelden yazarsanız sevinirim Teşekkürler

Siz elinizden gelen her türlü önlemi alıyorsunuz belliki. Eğitimi de kendiniz desteklersiniz. Fazladan risk almanıza hiç gerek yok. Sağlığınız herşeyden çok daha önemli.

Göndermeyin kesinlikle. Üstelik hamilesiniz. Şu dönemde en önemli olan bizlerin ve ailemizin sağlığı. Her çocuk aynı durumda bu süreçte. İnşallah en kısa zamanda kurtulur eski hayat formumuza geri döneriz. Sağlıklı bir hamilelik süreci dilerim

Ne kadar doğru bir konuya değinmiş olsanız da ;
Yurt dışında eminim bu konuda önlemler alınıyordur , gerektiği gibi okullar hijyeniktir .

Burada gerekli şekilde önlemlerin alındığına inanmıyorum . Bazı çocuklar gerçekten zor oluyorlar , öğretmenlere de yazık .İllaki oynamak zıplamak birbirlerinin üstüne çıkmak isteyecekler .

Bana kalırsa çocuğunuzu göndermeyin. En başta sizin içiniz rahat etmeyecek. Zaten hastalığın seyri belli değil, bir de neye güvenerek küçücük çocukları çağırırlar bilemem. Bir süre hastalığın seyrini takip edin.

Gorumcem ilkokul ogretmeni birinci sinif couklar maskelerini bir an indirmiyor kurallara cok guzel uyuyorlar hic sıkıntı yasamiyoruz diye anlatiyo cok seviniyorum. Bizim insanimiz kadar pimpiriklisi yok sen cocuguna gerekeni anlatirsin zaten haftada iki gun yarim gun seklinde daha neyi dusunuyosunuz? Cocuklar icin nekadar kotu sinifta kalsin gitmesin demek kolay onlarda kalan etki neler olacak zaten cocuklr cok fazla risk altinda degil. Tasiyici olur diyeceksiniz ama bu risk herzaman heryerde var siz yada esinizde virus tasiyabilirsiniz ayni olasilikta bence bir fark yok

O cocuklari catir catir okula gidenlerden biri biz
Suan covid olduk evdeyiz o baska

Canim ben belcikada yasiyorum
1 eylulde acildi okullar herkes gidiyo
Sizin o en fazla 10kisi ile baslayan ogrenciler haziranda acildiginda oyle oldu
Okullarin kapanmasina 3hafta kalasiya egitime gondermek isteyen gonderdi
Ama su 1eylulden itibaren mecburiydi
Sonuc pozitif cikan kizim 1hafta okula gitmicek siniftaki ogrencilerin ailelerine haber edildi dikkatli olun cocuk hastalanirsa falan diye mail gonderildi
Vaka sayisi gunde 2000 nufus 11milyon dusunun artik
Biz 1haftadir covidiz evde kapaliyiz
Hic bir ilac verilmedi hic gelen giden yok
Annemler buradan gittiler covid oldular turkiyede saglik bakanligi hergun ariyo gelip gidiyo ilac veriliyo
Yani diyecegim suki turkiyede okadar ilgi olmasina ragmen insanlar umursamadigi icin vaka sayisi artiyo
14gun karantina diyolar catir catir kontrol ediyolar buna ragmen disari gizli cikiyolar kimse onemsemiyo tehlikeyi gormuyo
Bize 7gun karantina dediler kafamizi kapidan disariya cikarmiyoruz copumuzu bile atmiyoruz ekmekmi gerek komsuya soyluyoruz getirip kapinin onune birakiyo
Biz dikkat ediyoruz disariya bulasmasin diye cezasida yok kontrolude

Benim yeğenlerse şuanlık sıkıntı yok ama bakalım zaman ne gösterecek. Hepimiz bir gün kapacağız ama rabbim en hafif şekilde atlatmayı nasip etsin.
Amin cnm
Biz okuldan kapmadik sanirim
Esim ise gidiyo ailemle gorustuk gecen hafta sonu yani bilmiyorum kaptik biyerlerden
Ama artik bu hastalik mutasyon gecirdi daha hafif atlatiliyo onemli olan ciddiye almayi birakmamak

Size katılıyorum o sebeple ortaokul kısmı bir beklesin onların acelesi yok illa ki telafi edilir denildi.ilkokul öyle değil zamanında alması gereken temel bilgileri almadı mı sonra istediğin kadar üzerine eklemeye çalış o bina sağlam durmuyor. Ben ortaokul öğretmeni olarak 4. Sınıftan itibaren 8. Sınıfa kadar derse giriyorum ve temeli sağlam olan, ilkokuldan kazandıklarıyla ekleye ekleye ortaokula gelen öğrenci hemen kendini belli ediyor. Ama ilkokulu sağlam değilse, öğretmeni velisi bir de öğrencinin kendisi yeteri kadar emek vermediyse cidden ortaokulda ne verirsen öyle kolay al(a)mıyor ya da arkadaşlarına oranla daha fazla çabalaması gerekiyor.
Ama konu sahibinin durumu hassas bir durum, siz zaten evde üst düzey bir çaba ile süreci gayet başarılı bir şekilde devam ettiriyorsunuz ben onu gördüm. Gevşemeden sıkılmadan böyle devam ederseniz bir problem olacağını düşünmüyorum sizkn adınıza

çocuğunuz hep evde mi? hiç mi dışarı çıkmıyor? parkta bahçede vs başkaları ile iletişime geçmiyor? eğerki sürekli eve kapanmış durumda ise göndermeyin ama zaten dışarıda bir sosyal hayatı varsa gönderin. yüzyüze eğitimin yerini başka şey tutmaz, okulda sosyalleşmiş oluyor, size de biraz mola olur okulda olduğu saatler.

Sanırım haftanın 2 gün öğleye kadar olucak 2 ayrı grup olcak 2 gün bi grup iki gün diğer grup oluck dediler.bide canlıda oluck dediler

Canlıya nasıl zaman kalacak

Sonuçta öğretmen bir tane

Dört gün okulda olacak canlıya zamanı hali verimi kalacak mı

Sınıf grubu var mı kaç kişi gönderecek yani gitmeyen bir iki kişi ise EBA ve tv ile idare edin denmeyecek mi

Size geçmiş olsun lakin eşiniz çalışıyor yani çıkıyor evden çocuğunuz hiç çıkmadan 8 ay geçirdi ise bravo ama benimki site bahçesinde Haziran dan beri

Ben açılırsa göndereceğim diyenlerdenim

Bunları şimdi gördüm en azından ilk hafta göndermeyin bir gidişata bakın

Size de geçmiş olsun virüs hiç oralara uğramasın

İşte siz dikkat ediyorsunuz ceza ve kontrol yokken ama burada adam düğüne gidiyor bildiği halde

11 milyon burada bir şehrin nüfusu o nedenle de hastalık yayılıyor maalesef

Ben öğretmenim, kızım 4. Sınıf. Göndereceğim.
Okulda hiçbir tedbir alınmıyor bu arada, pazartesi başlıyoruz ama planlama falan yok. Muhtemelen 30öğrenciyi bir sınıfa tıkacaklar. Herkes kendi canından sorumlu olacak gibi görünüyor, tenefüslerde falan kontrol edemez kimse çocukları.
Ben çocuğumun fiziksel sağlığından endişe duyuyorum şu aşamada. Gün boyu online eğitim, ödevler online. Dışarı çıkmıyor, zaman geçirme anlayışları da bilgisayar ya da telefon oyunları. Gözleri bozulacak, duruşu bozulacak, çok endişelendiriyor bu durum beni. Koronadan daha çok bunlardan korkuyorum artık. Kendi adıma 36 saat online dersim var, perişanım. İnanılmaz izole olduk şu zamana kadar ama artık umrumda değil , okul açılsın ve gidelim istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…