- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
Yurt dışındaki özellikle Avrupa’daki okullar 15 günde bir öğrenci ve öğretmenlere hızlı test uyguluyor. Sınıf ortamı bizimkinden çok farklı. Çoğunluğu kabin sistemi uyguluyor, çocuk kabinin içinde tek başınayken maske takması zaten gereksiz. Bizdeki gibi mevcutları 50 ye dayanmıyor. En fazla 10 kişi ile sınırlandırdılar. Arkadaşım Belçikada 4 öğrenciyle başlamışlar, günde bir saat. Temizlik, personel, kaynak bakımından kıyaslamıyorum bile. Köy okulundayım, bir tane tuvalet var öğretmen öğrenci beraber kullanıyoruz. Yani yurt dışında açılıyor ama nasıl açılıyor. Önce buna bakmamız lazım. Onlar testi negatif çıksa bile şüpheye dayalı öğretmen gözleminden karantinaya alınırken, bizde pozitif çıksa da devam deniliyor. Ve tabi ki onların bu şartlarda vakaları çok artmaz (arttı bu arada geri kapandı/açıldı) ama bizde artar ve bunu öğrenemeyiz.
İşte oğluma haksızlıkmı ediyorum diyorum sonrada 2.sınıf sen gayet yardımcı olabiliyosun diyorum kendime.öğretmenimizde farketti yazdan beri ilerleme olduğunu demekki dedim yeteri kdar yardımcı olabilmişim
Kronik rahatsizliginiz mi var? Yani koronanin daha cok tetikleyecegi bir hastalik mi?Peki ya çok ciddi bi sağlık sıkıntınız olsa bu hastalığı olduğu için salgının başında bu zamana kadar bu hastalık yüzünden öldüğünü duysanız inanın zor durumdayım
Allah razı olsun canim çok sağolGöndermeyin kesinlikle. Üstelik hamilesiniz. Şu dönemde en önemli olan bizlerin ve ailemizin sağlığı. Her çocuk aynı durumda bu süreçte. İnşallah en kısa zamanda kurtulur eski hayat formumuza geri döneriz. Sağlıklı bir hamilelik süreci dilerim
Şöyle söyleyim daha öncede yazdım immun yetmezliği bağışıklığım yok kan pıhtılaşmam var geçen ay bilirsiniz bi tıp öğrencimiz vefat etti immun yetmezliği olduğu için bide virüs başladığı dönem ilk vefat eden bi gnç kızımız vardı korona olup vefat etmişti immun yetmezliği olduğu için buarda 7 yıldır tedavi görüyorum yaşadığım sürecede görmek zorundayım.tekrar söylüyorum ne kadr geç yakalanırsak okadar iyi çünkü tedavi ve aşılar geliştikçe daha ii olucağını düşünüyorumKronik rahatsizliginiz mi var? Yani koronanin daha cok tetikleyecegi bir hastalik mi?
Tabi ki siz de haklısınız. Ben kendime göre yaptım yorumumu. Ama şu da bir gerçek ki önümüzdeki yıl da bu virüs bitmis olmayacak. O zaman da yine göndermeyeceğim diyemeyiz.
Şöyle söyleyim daha öncede yazdım immun yetmezliği bağışıklığım yok kan pıhtılaşmam var geçen ay bilirsiniz bi tıp öğrencimiz vefat etti immun yetmezliği olduğu için bide virüs başladığı dönem ilk vefat eden bi gnç kızımız vardı korona olup vefat etmişti immun yetmezliği olduğu için buarda 7 yıldır tedavi görüyorum yaşadığım sürecede görmek zorundayım.tekrar söylüyorum ne kadr geç yakalanırsak okadar iyi çünkü tedavi ve aşılar geliştikçe daha ii olucağını düşünüyorum
Bizim okulda öyle idi gecen sene şimdi bilmiyorum dış kapıya kadar bi koku öğrürdük çocukları bırakırken bi müdür çok uyarıyodu afedersiniz ama mahşapanın içine tuvaletini yapan vardı. Sürekli tuvaletini tutuyodu eve geldiği gibi wc ye koşuyodu yanına sürekli ıslak mendil kağıt havlu sıvı sabun koyuyodumBen gondermiycem cocuklarimi.okullarda normal zamanlarda bile temizlik 0.tuvaletlerin onunden gecilmiyor kokudan.onlam alip temiz olacaklarini krsinlikle dusunmuyorum.bazi aileler de hasta olan cocuklarini gonderir okula.onceki yillarda cocugunun antibiyotigini surubunu yanina verip okula gonderenleri biliyorum.oyle ince dusunse keske herkes.
Bir öğretmen olarak söylüyorum çocuklarınızı okula gönderin. Bu işin sonu yok çünkü nereye kadar. Tarihte aşıların bulunuş tarihlerine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Evet risk ama uzaktan eğitimle falan olavak iş değil. Çocuklarımız kendini korumayı öğrenmek zorunda çünkü biz onlatı sadece bir yere kadar koruyabilitiz. Özdenetim kazanmaları sorumluluk almaları için ayrıca bir fırsat.Hayırlı akşamlar bayanlar,nerdeyse hepimizin ortak derdimiz okul gitseler mi gitmeselermi diye düşünüp duruyoruz çocuklarımız yiğenlerimiz kardeşlerimiz için.biliyorum mecburi değil ama yinede kararsız kalıyorum eşimde yollama diyo oğlum 2. Sınıfa geçti canlı derslrde çok iyi gidiyoruz tabi neti olmayan çocuklarımız var yada neti olupta ailesi çalıştığı için aile büyükleri baktığı için çok iyi teknolojiden anlayamadıkları için derse giremeyen çocuklarımız var,onlar içinde üzülüyorum mesela sınıfımız 38 kişi ama 16 sı giriyo canlı dersi tabi daha çok netten sorunundan çok ilgisiz aile var aslında.benim yüksek riskli bi hastalığım var eşim yollamayalım diyo açıkçası bende istemiyorum çok korkuyorum.ayrıca 2. Sınıf olduğu için arada ben anlatıyorum dersleri konu tekrrı yapıyorum çocuğuma bu konuda kendime güveniyorum.elbette öğretmenlerimiz kaç sene okumuş en iyisini en doğrusunu biliyolar anlatıyolar sadece 2. Sınıf olduğu için konular henüz kolay olduğu için güveniyorum kendime demek istedim yanlış anlaşılmasın.ebada var elbette bakanımız açıkladı ama benim hala içim rahat değil sizce be yapmalıyım bi fikir veren olurmu acaba doğrumu yapıyorum bilmiyorum
Çok haklısınız cevabınız için teşekkürler en çok ta 2. Sınıf olmasına güveniyorum konuların kolay olmasınaGöndermeyin. Youtube da veya paralı morpa kampüs gibi sitelerde çok güzel ders videoları var. Her gün 2 3 saat vakit ayriin. Renkli okuma kitapları alın onlardan her gün okuma yaptırın kitap seti alin oradan çalıştırın. Kaybı olmaz hatta diğerlerinden ileri bile geçer. okula giden çocuk zaten haftada 2 gun gidecek. Kalablaik sınıfta öğretmen birebir ilgilenemeyecek siz evde birebir ilgileneceksiniz daha iyi olur bence.
Öğretmenim boyle düşünüyorum
Hastalığımı yazdım ama sanırım farketmemişsiniz çok haklısınız ama mecburiyetim varBir öğretmen olarak söylüyorum çocuklarınızı okula gönderin. Bu işin sonu yok çünkü nereye kadar. Tarihte aşıların bulunuş tarihlerine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Evet risk ama uzaktan eğitimle falan olavak iş değil. Çocuklarımız kendini korumayı öğrenmek zorunda çünkü biz onlatı sadece bir yere kadar koruyabilitiz. Özdenetim kazanmaları sorumluluk almaları için ayrıca bir fırsat.
Benimde kızımın 1 ıncı sınıfa gitmesi lazımdı ama göndermedim gerekirse sınıf tekrarı yaptırırım çünkü kimse dikkat etmiyor okulun rehber öğretmeniyle de konuştum hiç bişey kaybetmez dediBenim kızımda 1. Sınıfa gidecek ama yazdirmadim kararsız kaldım aynı zamanda hamileyim bizim için daha riskli olur. Ama etrafımda tanıdık kimse yok İstanbul da yasiyorz ailelerimiz bize uzak seneye 1. Sınıfa gonderirsem bebekle gidip gelmek daha mı kötü olur yoksa beklemem mi lazm bilmiyorum. Çünkü birinci sınıf daha zor ve benimde onunla epey ilgilenmem lazm. Seneye Allah nasip ederse doğum yapicam Mayıs ayı gibi o zamana kadar okul yine baya geçmiş olur belkide covid de Allah'ın taktiriyle bitmiş olur. Yaşıtlarıyla gitmek varken yaşı geçtiği zaman daha farklı olur. Okulda uzak biraz bence kararsızım oturduğumuz bölgede virüs daha yaygın herkesin çocuğuda okula gidiyor ama beslenme saati felan yok çocuklar o kadar nasl aç kalıcak okulda aklım almıyor ufacık kız her yere dokunur nerden bilsin dezenfekte etmesini evet biz toplum içinde olurken tedbir alıyoruz bizden gördüğü kadarıyla oda yapıyor ama okul küçük çocuklar için oyun olur korkuyorm ki aksaticak hijyen konusunu siz olsanız ne yapardınız eşimde kararsız.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallahBenimde kızımın 1 ıncı sınıfa gitmesi lazımdı ama göndermedim gerekirse sınıf tekrarı yaptırırım çünkü kimse dikkat etmiyor okulun rehber öğretmeniyle de konuştum hiç bişey kaybetmez dedi
Inşallah ben alfabeyi öğretmeye başladım her gün bir sayfa harf yazdiriyorum seneye hazırlanmış olur bence sizde başlayın zannetmiyorum soğusunHakkımızda hayırlısı olsun inşallahbütün okul ihtiyaçlarını aldım zavallı kızcaz gelip gidip oynuyor tekrar topluyor inşallah okuldan soğumaz
Evet çok ciddi malesef yoksa bende istemezmiyim oğlum arkadaşlarına öğretmenine kavuşsun.kendimi göstermek gibi olmasın tabiki ama çok ilgili veliyim hocada farknda oyüzden kendime güveniyorum öğretim açısındanHastalığınız çok ciddi.
Asla riske atmayın. Bu hastalığa sahip öğretmenler bile izinliler şu an.
Sizsiz kalma ihtimali, sınıfta kalma ihtimalinden daha korkunç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?