Okul gönderip göndermemekte kararsızım

Allaha emanet olsunlar Sizinkiler biraz daha büyük, siz sık sık tembihleyin korunmaya çalışsinlar mümkün mertebe.

Gerçekten allah yardimcimiz olsun çok zor 1.sınıfta kızım haftada 2 gün gidiyor 3 saat kalıyor. Öğle arası falan yok. Maskeyle oturuyorlar bahçede sarı nokta yapmışlar sabah çocuklar bu noktalarda duruyor mesafeli şekilde. 1.sınıf olduğu için mecbur gönderiyorum evde nasıl öğretebilirim okulda daha iyi kapıyor bi de 3 aylik bebegim var. Canlı ders ve ödevleri zor yapıyoruz bu şekilde. Zaten sınıfın tamamı gönderiyor göndermeyen yok. Ama duyduk ki okulda temizlik görevlisi korona olmuş okulu dezenfekte ettiler göndermeye devam ediyoruz mecburuz

Anlattığınız gibi dikkat ediliyorsa yavrulara bulaşmamıştır Allah'ın izniyle. Allah'a emanet olsunlar, hepsi sağlıkla geçirsin bu günleri inşallah.

Çocuklarda eğitimden soğuyacak bu gidişle. Umarım hiçbirine bir şey olmaz çok zor bir karar. Aileye kararı bıraktılar, bir şey olursa aile sorumlu olacak. Herkese sabır diliyorum...
Buna canım çok sıkkın... Ebadır zoom dur hakikaten zor

Benimde avusturyada yakınlarım, hatta kreşe gidenler de var ama dediğiniz gibi öyle yazilan gibi, kabindir vs yok sınıf sayisinda azalmada yok. Hep orda şöyle böyle deniliyor ama hepsinde öyle değil, ben de acaba yanlış mi anlatıyor tanıdıklarim diye düşünüyorm.

Ben göndermiyorum. Koleje yazmıştık kaydını oradan alıp devlet okuluna kaydettik, ilkokul 1. sınıfa gitmesi gerekiyor ama ben böyle bir risk alamam. Bahçeli bir evimiz var bahçede oynuyor genelde, sokağa nadir çıkıyor çıkınca maskesini takıyor ve dedesi uzaktan izliyor oğlumu. Ben ve eşim çalışıyoruz, tüm hijyen kurallarına fazlasıyla dikkat ediyoruz. Özel öğretmen tuttuk hafta sonları 2'şer saat 5 kişilik bir grupta ders alıyor. Teneffüslerde babası veya ben yanında oluyoruz, lavaboya gideceği zaman eşlik ediyoruz. Öğretmeni de çok titiz davranıyor sağolsun. Kendisi Devlette de öğretmenlik yapıyor ve çocukların bu dönem okula gelmesine kesinlikle karşı. Şartlarınız önemli, benim bu şekilde davranmamın nedeni annem ve babama bulaştırmamdan korkmam. 5 kişilik grupta da virüs çıkabilir mi çıkabilir tabi ama ben riskleri en aza indirgediğimi düşünüyorum kendimce, buna rağmen bulaşırsa takdir Allah'ın der paşa paşa izole bir şekilde hastalık sürecini geçiririm.

Bu konu da çok sinirliyim. Kızlarımın okulu resmen mecbur tutuyor. Bakan bizim tercihimize bırakıp her türlü önlemi alırken okul resmen mecbursunuz dedi. Neye mecbursam. Su an anı karar vermemek için bekliyorum ama içim göndermemeden yana

Aslında sizin müdür öyle diyor milli eğitim size bırakmış bende göndermiyorum birinci sınıfa okulda rehber öğretmen var onunla da konuştum siz bilirsiniz ben göndermiyorum dedi

Benim kızım birinci sınıfa gidiyor ama özele. Pandemi döneminde asla devlet okuluna yollamaz
dim. Cesaret edemem. Burafa sınıf min 30 ve çocuklar sürekli dışarda maske takan yok. En az beş altı şube var.

Herkes kendi şartına göre karar vermeli. Herkesin evladı çok kıymetli ve hasta olsun nede eğitim den geri kalsın istemez.

Aslında sizin müdür öyle diyor milli eğitim size bırakmış bende göndermiyorum birinci sınıfa okulda rehber öğretmen var onunla da konuştum siz bilirsiniz ben göndermiyorum dedi
Evet canım biliyorum. Resmen baskı ya. Çocukları online derse almadılar. Öğleden sonra aldılar ama olan sinirim bozuldu çocuklar üzüldü diye

Evet canım biliyorum. Resmen baskı ya. Çocukları online derse almadılar. Öğleden sonra aldılar ama olan sinirim bozuldu çocuklar üzüldü diye
size baskı yapmasına izin vermeyin bizim müdür de eşime mecbur sunuz demiş göndermezsen bile seneye ikiye geçiricez demişti ben gittim tabi öyle karşısında daha mantıklı konuşunca baktı allta kalıyor tabiki çocuğunuz daha değerli demeye başladı bişey olsa onun cani yanmicak olan size olucak o kadar temiz de değil okullar sosyal mesafede yok

Kesinlikle haklısnız. Cumartesi günü gidip konusacagim

selam ben de göndermeyeceğim en azından bu dönem.4. sınıf kızım online da gayet iyi gidiyor bu sene aynı okulda gibi resimden bedene kadar her ders var

nasıl gönderecekmişiz acaba bu ortamda.biz veliler entübe olup vefat edince kim bakacak çocuklarımıza .yüzde doksan veli çocuğum okusun iyi eğitim alsın diye çırpınıyor kendinden maddi manevi fedakarlık yapıp.ama hayat mı eğitim mi diye sorulamaz bile

?

yüzde yüz katılıyorummm

Zaten biz dikkat eden insanlar da o tür insanları düşünerek göndermek istemiyoruz.O tür ailelerde okul açılsada göndersek diye dört gözle bekliyorlar.Bi şey olsa onların yüzünden bizlerde sıkıntı yaşayabiliriz.

çok haklısınız biz ailece kronik hasta olduğumuzdan aylardır izoleyiz .bizimle birlikte 9 yaşındaki kızımda aynı şartlarda mecbur.nasıl göndereceğim okula .tabi ki göndermemeyi seçtim .akıllı çocuk ve bilinçli veli ve artık sonsuz eğitim kaynaklarıyla pekalada oluyor uzaktan eğitim.21 yıl önce üniversite okurken kaldığım yurttta bir kız vardı ömründe ilkokula bile gitmemiş lise bitene kadar sınavlarla dışardan okumuş .Amaa kız da öyle azim varmış ki önce boğaziçi psikolojiyi kazanmış ardından da odtü ye geçiş yapmış muhteşem bir kızdı.tek sorunu biraz asosyaldi o da gayet normall

Sizin düşünceniz saygı duyarım ama nette aşıların bulunma sürelerine bakarsanız en erken aşı 4 yılda bulunmuş. Diyelim ki aşı bulunmadı o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz. Çocuğu eve kapatıp ömür boyu koruyamazsınız.Ayrıca risk hermzan var eşiniz aileden herhangi biri bile virüsü çalıştığı yerden getirebilir. O yüzden ona yapılacak en büyük iyilik nasıl korunması gerektiğini öğretmek.Ayrıca sınıflar özellikle ilkokulda 3 e bölündü öğrenci sayısı daha az bu da riski azaltıyor.Durum bu takdir sizin.

kimse çalışmıyor ki bizim evde pandemiden berii.idari izinliyiz.yalalanınca grip gibi atlatsak ben de gönderirdim belki ama kesin entübe dedi doktorlarımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…