Okul kıyafeti

pandemi de arabaya kimseyi alamadığımız için arabası olmayan durakta bekleyen komşunun tanıdığın önünden de geçiyoruz görüyor.ya da marketten kolları kopa kopa taşırken aldıklarını.eşitlik nerede var ki?

Evet evet anlıyorum sizi, ben gördüğüm fotoğraf tekelinde vicdan muhasebesi yapıp özel bir değerlendirme yaparken, siz ülkedeki genel durumun böyle tricklerle toparlanamayacağını savunuyorsunuz. Haklısınız. Bir şey diyemem.

Tek tip kıyafetin de iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. O forma okulun anlaştığı tek bir mağazada ederinin 3 katı fiyata satılıyor. Onu alabilmek için dar gelirli aile perişan oluyor. Daha 1-2 sene önce bir baba oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar etti bu ülkede.

Evet o formanin da yedegini ve her sene yenisini almiyorlar zaten onyuzden sagi solu dikişleri, cepleri sökülmüş dikilmiş pantolonlar oluyor, gomlegin, etegin eskidigi belli oluyordu.

Okulumuzda ortaokulda da formaya geçildi, 1 önceki ankette veliler sivil olsun dediler. Dediler de ne oldu? Öğle yemeğinde eve gidip üstlerini degistirip geldiler. Kirlendigi icin degil ki podyuma cikar gibi farkli farkli kiyafet sergilemeye basladilar. Imkani olan aliyor, olmayan ailesine resmen baski yapiyor. Şu marka, şu renk. Sonra bir yarış başlıyor. Okula geldiklerini unutuyorlar. Sonra herkes forma olsun bu dertten kurtulalım dediler. Ne camasir yikamakla ne de almakla bas edebiliyoruz. Hepsi ayni seyi giysin mis gibi. Telefonundan, çantasından kalemliginsen ayakkabısından da ayrilacaksa ayrılsın günlük kiyafette suyunu çıkardılar, öğrenciye benzer hal kalmamisti. Biri partiye gidiyor, biri yataktan kalktığı gibi gelmis, biri takımının formasini giymis

Evet o formanin da yedegini ve her sene yenisini almiyorlar zaten onyuzden sagi solu dikişleri, cepleri sökülmüş dikilmiş pantolonlar oluyor, gomlegin, etegin eskidigi belli oluyordu.
Lisede formanın üzerine giydiğimiz düz beyaz gömlekten bile herkesin geldiği sosyo-ekonomik kesim gayet net belli oluyordu.

Google a orjinal lisansli Barbieli çanta yazdim meraktan. Aynilari pazarda da vardi cidden yani o kadar kaliteli durmuyorlardir tabi Ama pazardan degilde magazadan aldiklarimiz da olmustu belki onlar da cakmadir bilemeyecegim ama oldukca benziyordu. Cook kişide vardi.

Kızımın okulunda ışıklı ayakkabı yasak ya konuda aklıma geldi:) bir de sadece 1 gün kantine gitme hakkı var onda da en üst limit 5 tl. Kantin kısmı abur cubur almamalari için iyi bir şey ama diğer yasağı anlamıyorum bende.

giyimle ilgili gerekenler yazmış diğer üyeler. ben şuna değinmek istiyorum.

yasal prosedürü bilmiyorum ama,okulda bir dernek kurup her ay 1-2 çocuğun bir ihtiyacını karşılasanız? ama asla arkadaşlarının gözünün önünde değil. ailelerine verirsiniz,onlar da annem babam bana yeni eşya almış diye sevinirler hem.

olmaz mı? hayırseverler varsa okulunuzda bence yapılabilir :) ama dediğim gibi çocuklardan gizlemelisiniz,yoksa çocuktur unutur olmuyor, yıllar bile geçse hatırladıkça tekrar tekrar gururları kırılıyor....

Aynen çok kötü kumaştan yapılan ürünlere bir dünya para verdik. Normal kıyafet gibi okul sonrası da giyilemediler. Serbest kıyafet daha iyi. Netflix de danimarka yapımı Rita adında bir dizi var. Okul devlet okulu her türlü çocuk var . Rita da hep çok ucuz giyiniyor bez bir market çantasıyla okula geliyor. Ama çocuklara yaklaşımıyla sorunlara bulduğu çözümlerle tüm çocuklar tarafından çok seviliyor. Zengin çocukla mülteci çocukta arkadaşlık yapıyor

Diziyi açtim şuan.

İzleyeyim ben de.

Bu yıl üniforma konusu biraz sıkıntılıydı. Evde duran cocuklar buyudu kg aldı mesela benim kızım 5 sınıf okul kıyafeti lakost almıstık ama hiç okula gitmeden artık olmuyor, kumas pantolon hertürlü yerden alabiliyoruz yada evde idare bulunuyor. Son dk okul acılınca millet sasırdı gidip tekrar üniforma alanlar oldu (durumu iyi olanlar) okul mecbur tutmadı ama öğrenci gibi gelin diye uyardılar, usturuplu sekilde gelin diye. Ben ikinciye üniforma alamadım ne yalan söyleyeyim düz siyah tshırt bide esofman altı ile okula gitti, günlük olarak da o şekilde giyiniyor benim kızım salaş siyah seviyor ergenim yani anlatmamdaki neden insanların alma gücü azaldı napalım var olanla idare etmek gerekiyor

Forma işinden önce öğretmenlerin çocukları tek tek kaldırıp annen baban ne iş yapıyor? Gibi abuk sabuk sorular sormayı bırakmaları lazım. Sınıfın sosyo-ekonomik seviyesinin bilinmesi için çeşitli belgeler dağıtılıyor zaten çocuklara ve onlar da ailelerine doldurtup getiriyor. Herkesin içinde sormak oldukça anlamsız. Bir de ders saatlerinde çocukların kilosu-boyu ölçülürdü. Kilolu olanlar binbir stresle çıkardı o tartıya. Halbuki rehberlikçiler halledebilir bu işi. Ama yok işte. Ben hiç çocuklarla düzgünce ilgilenen dertlerine derman olan rehberlikçi görmedim okul hayatımda. Bomboş odada gün boyu otururlardı. Lisede de öğrencilerin dedikodularına ortak olur gırgır şamata takılırlardı. Halbuki yapabilecekleri o kadar çok şey var ki. Özellikle devlet okullarına ciddi düzenlemeler gelmesi lazım. Fazla başıboşluk var.

bence de okulda üniforma giyilmesi gerekiyor.. Çocuklar birbirine özenmesin diye değil de disiplin konusunda şart olduğunu düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…