okul mu bedelli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yenidennnnnn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
289
169
103
Merhaba arkadaşlar şu sıralar büyük bir sıkıntım var

okulda son senem vakıf üniversitesinde okuyorum hamileyim eşim'e bu sene bedelli vurdu elimizde toplam 10 bin var okula versek askerlik askerlige versek okul kalacak bir sene ara vereyim zaten hamileyim iyice agırlasırım son dönemlerde okulum zaten sıkıntıya düşer diyorum bi yandan cok üzülüyorum bana akıl verin kimseden borç istemek istemiyorum zaten hali hazırda çok borcum var

seneye devam etsem nolur ki aceba kayıt yenilemesem okul kaydımı siler mi çünkü dondursam yine aynı para çok üzgünüm kızlar

Gerçekten zor bir karar. Eşinizin tecili ne zamana kadar? Ülkenin Ekonomik durumuna baktığımızda yeniden bedelli çıkması çokta ızun sürmeyecek gibi. Bence önce okulla konuşun. Sorun soruşturun , hamilelikten dolayı dondurmak istiyorum diye gidin. En kurumsal dediğiniz yerlerde bile pazarlık yapılıyor valla. Oradan bir sonuç almazsanız bence okula devam edin. Eşiniz y.lisans yapar, uzaktan okur bir dahaki bedelliye kadar öteler bence.

hiç yanaşmıyor para konusunda ona mahcubiyetim var zaten senin borçları kapattık elimizde bir şey kalmadı derse ki haklı bilmiyorum bi okulla konusayım

Ülke de ne zaman ne olacağı hiç belli değil ki. Bence askerlik konusunu aradan çıkartın. Okulunuza bir yıl sonra devam etseniz hem çocuğunuz da büyür.

hiç yanaşmıyor para konusunda ona mahcubiyetim var zaten senin borçları kapattık elimizde bir şey kalmadı derse ki haklı bilmiyorum bi okulla konusayım

Ama eşler arasında böyle şeyler olmaz ki. Eşiniz bedelli hakkını kullanmaktan yana anladığım kadarıyla. Aileniz bu seneki okul parası konusunda yardımcı olabilir mi size? Oturup konuşup ikinizin, ailenizin lehine bir karar almalısınız. Okul hakkını yakmak hiç mantıklı görünmüyor. Benim eşim bedelliye başvurmuştu 30 bin olduğu zaman. İlk taksidi ödedikten sonra vazgeçtik, y.dışında çalıştığı için tecil ettirdik. Sonra 18 bin olunca başvurup yaptı bedelliyi. Sizin eşinizde bir dahaki bedelliyi bekleyebilir bence.

Okul kaydı yapmazSanız kaydiniz silinir. Af çıkarsa dönersiniz.
Dondurursaniz zaten parayla donduruluyor.

Bilemedim.

kayıt dondurma için ücretin yarısını almıyorlar mı?
onu da sağdan soldan bulamaz mısnız ki?
bi de 10 bin bir senelik ücretinize yetiyor mu?

aileme çok söyledim zira onlara maddi açıdan çok katkım oldu ama oralı degiller malesef eşim daha çıkmaz diyor

Ülke de ne zaman ne olacağı hiç belli değil ki. Bence askerlik konusunu aradan çıkartın. Okulunuza bir yıl sonra devam etseniz hem çocuğunuz da büyür.

dogru söylüyorsunuz hamile daha zorlanırım diye kendimi teselli ediyorum

kayıt dondurma için ücretin yarısını almıyorlar mı?
onu da sağdan soldan bulamaz mısnız ki?
bi de 10 bin bir senelik ücretinize yetiyor mu?

evet kayıt dondurma zaten 5 bin hiç yenilemesem hiç kaydım silinir mi acebaaa

Okulum bitmemis
Kican askerlik yapmamis
Evlenmissin bari hamile kalmasaydin hemen
Ne bu aceleniz?

Neyse hayirlisi olsun hakkinizda
Bencr askerlik

ikinci ünüversitem benim eşim konusuna hiç girmiyorum aksilik üst süte geldi iki sene nişanlı olunca mecbur evlendik haklısınız

bedelliyi ödemezseniz askere gitmek zorunda ise mecburen bedelli diyorum ben. çünkü hem hamilesiniz, hem okul da var. e eşiniz de askere giderse ne yapacaksınız yanlız. ki fazladan on bin yok diyorsunuz.

akşam konusalım dedi asla okulu es geç demiyor ama vaziyet ortada işte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…