Okul Öncesi mi Türkçe Öğretmenliği mi?

-lotus-

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
7.335
14.155
298
Merhaba arkadaşlar.
Lys ye girdim, tercih yapacağım.
Ama karar veremiyorum. Türkçe ve okul öncesinin arasında kaldım. Hangisini öne yazsam karar veremedim.
Sizce hangisi daha mantıklı olur? Sebebiyle birlikte yazarsanız çok mutlu olacağım.

okul öncesi net cevabım. biyoloji öğretmeniyim yanarım yanarım okul öncesi ya da rehber öğretmen olmadığıma yanarım.

bir çok sebebi var yazsam çok uzun olur ama mesela disiplin problemin yok denecek kadar az olur. sigarayla kavgayla küfürle uğraşmak zorunda kalmazsın. yazılıdır performanstır kulüp dosyasıdır bu tip işlerle uğraşmazsın, okul önesinde çoccukların bi dosyaları oluyor galiba onun dışında kağıt işi olmaz. ek ders kaygın olmaz, ders programım kötü oldu derdin olmaz. standart saatlerde gider gelirsin. yanında muhtemelen bir yardımcın olur ıvır zıvır işlerini yapar, çocukların beslenmesinin dağıtılması, çişe götürülmesi vs ki olmasa bile en kalabalık sınıf 20 kişi olur anasınıfında ortaokuldaysa en iyi ihtimal her sınıf 30ar kişidir ve tek bir sınıfın olmaz bla bla bla

bu devirde öğretmenlik yapılacak iş değil aslında okul öncesiyle rehber öğretmenlik haricinde

Çok sağolun. Dedikleriniz biraz yardımcı oldu. Yani daha kolay yapılacak bir iş diyorsunuz

Çok sağolun. Dedikleriniz biraz yardımcı oldu. Yani daha kolay yapılacak bir iş diyorsunuz

rica ederim elbet okul öncesinde çalışmanın da kendine göre zorlukları vardır okul öncesi öğretmeni arkadaşları harcamış gibi olmak istemem ama bir çok konuda ortaokul ve lise öğretmenlerinden daha avantajlılar

ha bu arada kpss puanlarına bakın son dönemde nasıldır bilmem ama benim atandığım dönemde türkçe öğretmenliğiyle okul öncesi arasında 30 puan belki daha fazla fark vardı. söylememe gerek yok herhalde türkçe öğretmenleri daha yüksek puanla atanıyorlardı.

Son düzenleme:
Türkçe öğretmenliği öğrencisiyim, bölümümü seviyorum memnunum ama en garanti hangisi diyorsan okul öncesi derim sana. Bizim bölümün ataması okul öncesine göre zor. Ama önemli olan hangi bölüme daha yatkın olduğun. Küçük yaştaki çocuklarla seve seve ilgilenirim diyorsan okul öncesini seç.

Ben olsam okul öncesini tercih ederdim. Atanma daha kolay türkçe öğretmenine göre ve daha eğlenceli bence tabi miniklere sabrınız varsa :)

Aynen bu yoruma katılıyorum..
Eğer küçük çocukları severim, iyi iletişim kurarım diyorsan okul öncesi..

Kesinlikle okul öncesi atamasi daha iyi ayrica Türkçe ogretmenligine gore daha kolay

7yillik anaokulu ogretmeniyim ve simdi okulun acilmasini istemiyorum cocuklara ölürüm. Ama daha 7yilda bittim

anasınıfı öğretmeni olarak kesinlikle bizim bölümü seçme derim. hali hazırda binlerce mezun var sen daha 4 yıl okuyacaksın o zamana kadar mezun sayısı artacak. bana kalırsa öğretmenlikten herhangi bir bölüm seçme. atanamayan öğretmenlerle dolu etraf.

size hangisi uygunsa onu düşünmelisiniz bence.zira burası türkiye ne olacağı hiç belli değil ki ağustos atamasında 1800 gibi okul öncesi 3000den fazla türkçe ataması oldu.araştırın ilgi ve yeteneklerinize uygun olanı seçin.bundan bikaç yıl önce kontenjanların çok büyük kısmı okul öncesiydi evet çünkü o dönemde zorunlu olmuş ve birden yüksek sayıda alım olmuştu artık yavaş yavaş doluyor.iyi bir tercih danışmanına başvurun ve "kendiniz" araştırın zira ağzı olan konuşur bu durumlarda.misal ben de konuşmuş oldum:)

okulöncesi öğretmeni olarak ikisini de seçme derim daha doğrusu öğretmenliği seçme. bu çocukları sevip sevmemeyle alakalı değil öğretmenlerin çoğu mutsuz çoğu meslek değiştirmek istiyor.

Canim merhaba bende okul oncesi yazdim atamasi branş ogretmenliklerine gore cok daha kolay cunku :)) puanin ve siralaman kac acaba sakincasi yoksa yazabilir misin

Nerede okuyorsun peki canım. Nerenin ki iyi olur? Sen geçtin bu yoldan benden iyi bilirsin.

Sağolun, ama kimi okul öncesi kolay atanır diyor, kimi öğretmenlik yazmayın diyor. İyi de tıp haricinde hepsi sallantılı. Üffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…