Okul sorunu

Hic yardimci olacak kimseniz yok mu,
Bir yil kaybedecek cocugunuz.
Eger ki imkan varsa bu ameliyat bir yardimci ayarlayin, bir akrabanizdan da rica edebilirsiniz. Veya esinizin is durumu musaitse o cocukla kalir siz ailenizle. Saniyorum ameliyatlari atlatinca biraz rahatlarsiniz.
Aileniz kronik hasta iken, korona var diye coxugu okula gondermek istemiyorsunuz bu sene, ama aileniz seneye iyilesmeyecek ve korona da tamamen bitmeyecek. Cocugunuz icin bu sebeple farkli bir cozum bulmalisiniz bence.

Hic yardimci olacak kimseniz yok mu,
Bir yil kaybedecek cocugunuz.
Eger ki imkan varsa bu ameliyat bir yardimci ayarlayin, bir akrabanizdan da rica edebilirsiniz. Veya esinizin is durumu musaitse o cocukla kalir siz ailenizle. Saniyorum ameliyatlari atlatinca biraz rahatlarsiniz.
Aileniz kronik hasta iken, korona var diye coxugu okula gondermek istemiyorsunuz bu sene, ama aileniz seneye iyilesmeyecek ve korona da tamamen bitmeyecek. Cocugunuz icin bu sebeple farkli bir cozum bulmalisiniz bence.
Malesef ailemle 7 8 saatlik bir mesafe var aramızda.
Ne yazık ki aileme benden başka bakacak kimsemiz yok.
Oğlumla ilgili de kafamda soru işaretleri var. Okulda tuvalet kullanımı falan Nasıl olacak, çok küçükler daha sosyal mesafeyi koruyabilecekler mi diye de endişeleniyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Merhaba seneye 1.sınıf alacak bir öğretmen olarak göndermenizi tavsiye ederim.Her becerinin olduğu gibi okuma yazma öğrenmenin de kritik bir yaşı vardır bu da 6 yaştır bu yaştan önce veya sonra da öğrenilebilir ama en uygun zaman bu zamandır (bir rahatsızlığı yoksa)
Son zamanlarda böyle konular çok açılıyor aşırı endişe etmeyin arkadaşlar, çocuklara yansımasın üst düzey önlemler alınmadan zaten okullar açılmaz bu net👍😘

Göndermemek gibi bir şansım yokmuş malesef:KK43:
Ya RAM dan rapor almam gerekiyormuş ya da yazdıracakmısım göndermeyecekmişim sınıfta kalacakmıs :KK43:
Ram raporu öğrencinin özel eğitim görmesi gerektiğine dair rapordur, eğer talep eder ve bir şekilde alırsanız çocuğun karşısına hep çıkacaktır.
Malesef ailemle 7 8 saatlik bir mesafe var aramızda.
Ne yazık ki aileme benden başka bakacak kimsemiz yok.
Oğlumla ilgili de kafamda soru işaretleri var. Okulda tuvalet kullanımı falan Nasıl olacak, çok küçükler daha sosyal mesafeyi koruyabilecekler mi diye de endişeleniyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Okulda sosyal hayata adapte olmayı da öğrenecek, iki hafta içinde çocuktaki değişime inanamazsınız. Bu yüzden de okul şart.

İyi günler sevgili kk ailesi ve şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum , hemen konuya geçiyorum.

2014 Temmuz doğumlu bir oğlum var. Bu yıl birinci sınıfa gidecek. Koronodan dolayı bu yıl göndermek istemiyorum . Çünkü babamın acil olması gereken 2 ameliyatı var , annemin de kronik rahatsızlıkları var. Annem ve babama bakacak kimse yok. Ben bakacağım. Bu arada oğlumun da bağışıklığı zayıf. Oğlumun okula gidip gelmesi hepimiz için riskli olacak en azından belirli bir süre.
Ne yapmalıyım tecrübeli kadınlar bana bir yol gösterin :KK43:
Göndermeyebilirsiniz. Sanırım pek çok aile sizin durumunuzda.

Okullarin temizlik konusu beninhep huzursuz etmiştir.ben de öğretmenim. Oğlum da benim okulumda. Yeni doğum yaptım. Oğlumun 2 küçük kardeşi var. Anasınıfına giderken o grip olduğunda küçük kardeşi de grip olurdu bağışıklık sorunu yok cok şükür ama annem yanımızda ve kronik rahatsızlıkları var. Ben lohusayim. Nasil olacak bilmiyorum. Başlamasını istiyorum ama okul sartlari beni düşündürüyor.

Eğitim önemli ama sağlık daha önemli. Ben bakanın açıklamalarına güvenmiyorum çünkü okulların halini görüyorum. İmkanınız varsa en kötü özel okul bile en iyi devlet okulundan daha temiz olur şu dönemde, özel okulu zorlayın derim. Ona imkanınız yoksa bu sene para biriktirip seneye özel okula verin. Okul açıldığında küçük yaş grubunda artacak bu virüs, bence, öğretmen arkadaşlar okulların halini daha iyi bilir. Ama göndereceğiniz okul adam akıllı sosyete Mahallesi dediğimiz yerde düzgün bir okul değilse hiç yollamazdım ben olsam bu sene. Çünkü okullarda sabun bile olmuyor, çeşmeler bozuk. Tuvalet kokusundan içi bulanıyor insanın. Bu pislikte korona lüks kalır 🤭 ceza falan olacağını da sanmıyorum, arkadaşım köy okulunda okulun son günü de gelse çocuk karne vermek zorundayız demişti. Ülkede katile hırsıza düzgün ceza verilmiyor, bu sene okula çocuğunu yollamayan veliye herhangi bir ceza uygulanacağını sanmıyorum.

Okullarin temizlik konusu beninhep huzursuz etmiştir.ben de öğretmenim. Oğlum da benim okulumda. Yeni doğum yaptım. Oğlumun 2 küçük kardeşi var. Anasınıfına giderken o grip olduğunda küçük kardeşi de grip olurdu bağışıklık sorunu yok cok şükür ama annem yanımızda ve kronik rahatsızlıkları var. Ben lohusayim. Nasil olacak bilmiyorum. Başlamasını istiyorum ama okul sartlari beni düşündürüyor.
Ben de çok endişeliyim özellikle temizlik konusunda. Çocuklar küçük ister istemez temas olacak . Belki çocuklarımız hafif atlatır ama evdekiler ne olacak ?

Eğitim önemli ama sağlık daha önemli. Ben bakanın açıklamalarına güvenmiyorum çünkü okulların halini görüyorum. İmkanınız varsa en kötü özel okul bile en iyi devlet okulundan daha temiz olur şu dönemde, özel okulu zorlayın derim. Ona imkanınız yoksa bu sene para biriktirip seneye özel okula verin. Okul açıldığında küçük yaş grubunda artacak bu virüs, bence, öğretmen arkadaşlar okulların halini daha iyi bilir. Ama göndereceğiniz okul adam akıllı sosyete Mahallesi dediğimiz yerde düzgün bir okul değilse hiç yollamazdım ben olsam bu sene. Çünkü okullarda sabun bile olmuyor, çeşmeler bozuk. Tuvalet kokusundan içi bulanıyor insanın. Bu pislikte korona lüks kalır 🤭 ceza falan olacağını da sanmıyorum, arkadaşım köy okulunda okulun son günü de gelse çocuk karne vermek zorundayız demişti. Ülkede katile hırsıza düzgün ceza verilmiyor, bu sene okula çocuğunu yollamayan veliye herhangi bir ceza uygulanacağını sanmıyorum.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Saglık herseyden önce geliyor. Malesef bir çok okulun hali içler acısı... Biz de geçen yıl veliler Para toplayıp okula temizlik görevlisi tutmuştuk.
Ben göndermesem acaba ceza alır mıyım ?

İyi günler sevgili kk ailesi ve şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum , hemen konuya geçiyorum.

2014 Temmuz doğumlu bir oğlum var. Bu yıl birinci sınıfa gidecek. Koronodan dolayı bu yıl göndermek istemiyorum . Çünkü babamın acil olması gereken 2 ameliyatı var , annemin de kronik rahatsızlıkları var. Annem ve babama bakacak kimse yok. Ben bakacağım. Bu arada oğlumun da bağışıklığı zayıf. Oğlumun okula gidip gelmesi hepimiz için riskli olacak en azından belirli bir süre.
Pandemiden dolayı esneklik getirilmiş olabilir. İlçe milli eğitimi arasanız bilgi verirler diye düşünüyorum

Kac yasinda eger 7 yaşında ise bir sene daha erteleyebilirsiniz

Normal şartlarda, RAMdan rapor alınmadığı sürece Eylül 2014 doğumlular ve öncesi doğumlular için erteleme söz konusu olmuyor diye biliyorum. Zaten kaydı otomatik olarak sisteme düşüyor yaşı gelen çocukların. Ekim2014 ve mart2015 doğumlular aile isteğine bağlı olarak dilekçe vererek erteletebiliyor.

Çocuğunuzun 1.sınıfta okuması için zihinsel ya da fiziksel bir yetersizliği varsa ve RAM (rehberlik araştırma merkezi) bu durumu raporlarsa kayıt ertelenebilir.
Pandemi şartlarında ne değişti veya değişen birşey var mı hiç bilgim yok.
Bu dilekçe nereye ne zaman veriliyor?

Back
X