- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.830
- 798
- 35
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
Göndermemek gibi bir şansım yokmuş malesefBence de göndermeyin

Ya RAM dan rapor almam gerekiyormuş ya da yazdıracakmısım göndermeyecekmişim sınıfta kalacakmıs

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Göndermemek gibi bir şansım yokmuş malesefBence de göndermeyin
Malesef ailemle 7 8 saatlik bir mesafe var aramızda.Hic yardimci olacak kimseniz yok mu,
Bir yil kaybedecek cocugunuz.
Eger ki imkan varsa bu ameliyat bir yardimci ayarlayin, bir akrabanizdan da rica edebilirsiniz. Veya esinizin is durumu musaitse o cocukla kalir siz ailenizle. Saniyorum ameliyatlari atlatinca biraz rahatlarsiniz.
Aileniz kronik hasta iken, korona var diye coxugu okula gondermek istemiyorsunuz bu sene, ama aileniz seneye iyilesmeyecek ve korona da tamamen bitmeyecek. Cocugunuz icin bu sebeple farkli bir cozum bulmalisiniz bence.
Ram raporu öğrencinin özel eğitim görmesi gerektiğine dair rapordur, eğer talep eder ve bir şekilde alırsanız çocuğun karşısına hep çıkacaktır.Göndermemek gibi bir şansım yokmuş malesef
Ya RAM dan rapor almam gerekiyormuş ya da yazdıracakmısım göndermeyecekmişim sınıfta kalacakmıs![]()
Okulda sosyal hayata adapte olmayı da öğrenecek, iki hafta içinde çocuktaki değişime inanamazsınız. Bu yüzden de okul şart.Malesef ailemle 7 8 saatlik bir mesafe var aramızda.
Ne yazık ki aileme benden başka bakacak kimsemiz yok.
Oğlumla ilgili de kafamda soru işaretleri var. Okulda tuvalet kullanımı falan Nasıl olacak, çok küçükler daha sosyal mesafeyi koruyabilecekler mi diye de endişeleniyorum.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Göndermeyebilirsiniz. Sanırım pek çok aile sizin durumunuzda.İyi günler sevgili kk ailesi ve şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum , hemen konuya geçiyorum.
2014 Temmuz doğumlu bir oğlum var. Bu yıl birinci sınıfa gidecek. Koronodan dolayı bu yıl göndermek istemiyorum . Çünkü babamın acil olması gereken 2 ameliyatı var , annemin de kronik rahatsızlıkları var. Annem ve babama bakacak kimse yok. Ben bakacağım. Bu arada oğlumun da bağışıklığı zayıf. Oğlumun okula gidip gelmesi hepimiz için riskli olacak en azından belirli bir süre.
Ne yapmalıyım tecrübeli kadınlar bana bir yol gösterin![]()
Göndermemek gibi bir seçeceğimiz yokmuş sanırımGöndermeyebilirsiniz. Sanırım pek çok aile sizin durumunuzda.
Ben de çok endişeliyim özellikle temizlik konusunda. Çocuklar küçük ister istemez temas olacak . Belki çocuklarımız hafif atlatır ama evdekiler ne olacak ?Okullarin temizlik konusu beninhep huzursuz etmiştir.ben de öğretmenim. Oğlum da benim okulumda. Yeni doğum yaptım. Oğlumun 2 küçük kardeşi var. Anasınıfına giderken o grip olduğunda küçük kardeşi de grip olurdu bağışıklık sorunu yok cok şükür ama annem yanımızda ve kronik rahatsızlıkları var. Ben lohusayim. Nasil olacak bilmiyorum. Başlamasını istiyorum ama okul sartlari beni düşündürüyor.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Saglık herseyden önce geliyor. Malesef bir çok okulun hali içler acısı... Biz de geçen yıl veliler Para toplayıp okula temizlik görevlisi tutmuştuk.Eğitim önemli ama sağlık daha önemli. Ben bakanın açıklamalarına güvenmiyorum çünkü okulların halini görüyorum. İmkanınız varsa en kötü özel okul bile en iyi devlet okulundan daha temiz olur şu dönemde, özel okulu zorlayın derim. Ona imkanınız yoksa bu sene para biriktirip seneye özel okula verin. Okul açıldığında küçük yaş grubunda artacak bu virüs, bence, öğretmen arkadaşlar okulların halini daha iyi bilir. Ama göndereceğiniz okul adam akıllı sosyete Mahallesi dediğimiz yerde düzgün bir okul değilse hiç yollamazdım ben olsam bu sene. Çünkü okullarda sabun bile olmuyor, çeşmeler bozuk. Tuvalet kokusundan içi bulanıyor insanın. Bu pislikte korona lüks kalırceza falan olacağını da sanmıyorum, arkadaşım köy okulunda okulun son günü de gelse çocuk karne vermek zorundayız demişti. Ülkede katile hırsıza düzgün ceza verilmiyor, bu sene okula çocuğunu yollamayan veliye herhangi bir ceza uygulanacağını sanmıyorum.
Aynı fikirdeyim..Ben de çok endişeliyim özellikle temizlik konusunda. Çocuklar küçük ister istemez temas olacak . Belki çocuklarımız hafif atlatır ama evdekiler ne olacak ?
Pandemiden dolayı esneklik getirilmiş olabilir. İlçe milli eğitimi arasanız bilgi verirler diye düşünüyorumİyi günler sevgili kk ailesi ve şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum , hemen konuya geçiyorum.
2014 Temmuz doğumlu bir oğlum var. Bu yıl birinci sınıfa gidecek. Koronodan dolayı bu yıl göndermek istemiyorum . Çünkü babamın acil olması gereken 2 ameliyatı var , annemin de kronik rahatsızlıkları var. Annem ve babama bakacak kimse yok. Ben bakacağım. Bu arada oğlumun da bağışıklığı zayıf. Oğlumun okula gidip gelmesi hepimiz için riskli olacak en azından belirli bir süre.
Kac yasinda eger 7 yaşında ise bir sene daha erteleyebilirsinizİyi günler sevgili kk ailesi ve şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum , hemen konuya geçiyorum.
Hayır 6 yaşında Suan 72 aylıkKac yasinda eger 7 yaşında ise bir sene daha erteleyebilirsiniz
Bayramdan sonra arayayım bakalım ne diyecekler. İnsallah esnekliK vardır.Pandemiden dolayı esneklik getirilmiş olabilir. İlçe milli eğitimi arasanız bilgi verirler diye düşünüyorum
Bu dilekçe nereye ne zaman veriliyor?Normal şartlarda, RAMdan rapor alınmadığı sürece Eylül 2014 doğumlular ve öncesi doğumlular için erteleme söz konusu olmuyor diye biliyorum. Zaten kaydı otomatik olarak sisteme düşüyor yaşı gelen çocukların. Ekim2014 ve mart2015 doğumlular aile isteğine bağlı olarak dilekçe vererek erteletebiliyor.
Çocuğunuzun 1.sınıfta okuması için zihinsel ya da fiziksel bir yetersizliği varsa ve RAM (rehberlik araştırma merkezi) bu durumu raporlarsa kayıt ertelenebilir.
Pandemi şartlarında ne değişti veya değişen birşey var mı hiç bilgim yok.
Onu tam bilmiyorum.Bu dilekçe nereye ne zaman veriliyor?
Kaydının düştüğü okula nerden bakacaz ki?Onu tam bilmiyorum.
Okul kayıt işlemleri zamanı kaydının düştüğü okul aranıp sorulabilir.