- Emoji Skoru
- 38.389
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi Ord Prof Dr Zuzushh
31 de durduran neydi anneeeğğğğNeremize dokunursak rahatlarız? 31 kere mi dokuncaz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
31 de durduran neydi anneeeğğğğNeremize dokunursak rahatlarız? 31 kere mi dokuncaz?
Şuna nasıl güleceğimi şaşırdım puhahahaKreş psikoloğumuz doğumu 7-8 yaşa kadar sihirli bir şeymiş gibi anlatın ders vermeyin demişti.
Bizimkiler Waldorf olduğu için onlara göre 7 yaşa kadar çocuklar masalsı dünyada yaşıyor hiçbir şeyi bilimsel açıklamalarla anlatmayın diyorlar.
Ben de hamile olduğumu söyleyince nasıl çıkacak dedi oğlum . sihirle karnımın üstünde beliriverecek dedim. Çok özel bir an ne zaman gelmek istediğine kendi karar verecek. Bana bazı işaretler verecek geliyorum diye ve hemen hastaneye gideceğiz diye anlattık.
Sihirle çıkıyorsa neden hastaneye gidiyorsunuz dedi tabi ki.
Ona da doğar doğmaz doktorların onu muayene etmesi gerekiyor evde olmaz dedim.
Sonra okula gitti geldi anne biliyorum karnını keseceklermiş derin söyledi dedi
Benim tüm hikaye çöp oldu.
O sayıda artık yorulmuş bırakmışlar diyceyzz31 de durduran neydi anneeeğğğğ![]()
Kızım 10 yaşında geçen ay ilk reglini oldu. İlk yaptığı şey eşimin kucağına gidip babacım ben regl oldum o yüzden artık beni biraz daha fazla sevmen gerekiyor demek olduKızım da bunu şahane bir şey olarak görüyor. Durup durup anne inanabiliyormusun resmen bende regl oluyorum diyor seviniyor. O manyaklık bizim evde de var
![]()
Şimdi şöyle ki bilindiği üzere benimki henüz küçük 4.5 bile olmadı tabi. Ama şimdi sorular o kadar yoğun ki. Açıklama soruyu doğuruyo açıklama soruyu doğuruyo bu kadar civcivli konu bitmez gibi geliyo bana. Bi konuya takılıyo mesela günlerce onla ilgili yeni sorularla geliyo. Sizin bebede de ben asla annem açıkladı bitti bu konuyu sonra düşüneceğim diye bi nihayet olduğuna inanmıyorum. Yani çocuk gelse ben ikna oldum dese ben ikna olmam ikna olduğuna.Valla höt denecek mevzu değil bu zaten bence. Sohbet edilen bir konuda neden niçin höt diyeyim? İkna olmazsa sorar cevap veririm. Ben doğal bir süreç olarak bakıyorum kızarıp morarmadan da sakin anlattığım için belki de ikna okuyor. Höt demek için bilerek bir şeye zarar germesi, vurmadı, bağırıp çağırmadı falan lazım. Merak edip öğrenmek için gelen çocuğa neden höt diyelim?
Ondan bana da sizin bu kadar şaşırmanız tuhaf geldi.
Cinsel organ farklılığını sorduğunda açtım organ tiyatrosunu sayfasında gösterdim anlattım. He tamam dedi gitti çocuk. Konuyu nasıl uzatabilir mesela ikna olmaz da be höt demek zorunda kalabilirim. Açıkça resim ve isimler belli. Çocuk izah edersen anlar yani. Bu kadar garipsemeniz de bana garip geldi
Kreş psikoloğumuz doğumu 7-8 yaşa kadar sihirli bir şeymiş gibi anlatın ders vermeyin demişti.
Bizimkiler Waldorf olduğu için onlara göre 7 yaşa kadar çocuklar masalsı dünyada yaşıyor hiçbir şeyi bilimsel açıklamalarla anlatmayın diyorlar.
Ben de hamile olduğumu söyleyince nasıl çıkacak dedi oğlum . sihirle karnımın üstünde beliriverecek dedim. Çok özel bir an ne zaman gelmek istediğine kendi karar verecek. Bana bazı işaretler verecek geliyorum diye ve hemen hastaneye gideceğiz diye anlattık.
Sihirle çıkıyorsa neden hastaneye gidiyorsunuz dedi tabi ki.
Ona da doğar doğmaz doktorların onu muayene etmesi gerekiyor evde olmaz dedim.
Sonra okula gitti geldi anne biliyorum karnını keseceklermiş derin söyledi dedi
Benim tüm hikaye çöp oldu.
Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?
Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.
Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merhaba bir an gerçekten durdum ve düşündüm ilk defa bi konuya yorum yaparken bi durma gereği duydum. Çocuğum olmadığı için kendimi senin yerine koymaya çalıştım zor durum gerçektenSelam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?
Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.
Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Susar mısin bastırılıp tramvay olucaklar8 yaş çok ufak değil.mi bunlar icin![]()
Tramvay mı bdnxhbxSusar mısin bastırılıp tramvay olucaklar
Kskdkdkdk
Annemin bir arkadaşı sezaryen doğum yaptığında ziyaret gitmişiz. Ben hemen kucağına atılınca "ay dur" falan demiş bana. Sonra bebek olduğunu ve bu yüzden kucağına alamayacağını söylemiş. Ben de bebeğin nasıl olduğunu sormuşum. O da karnını açıp dikiş izlerini göstermek bebeğin oradan çıktığını söylemiş.
Akşam yemeği esnasında annemle babama önemli bi.şey konuşmak istediğini söylemişim.
"Ben o bebeğin nasıl çıktığını anladım ama o bebek oraya nasıl girdi?" Diye sıkıştırmışım bu kerizleri.
Yaş 3.
Ya soruyorlar işte, yorulana kadar soruyorlar
Ona da biz çok istediğimiz için doğanın bir sihri bu da koydu karnıma dedim.
Neden babama koymadı? Memesi olanların karnına konulabiliyor babalara olmuyor.
Erkek olmasını kim seçti? Senin erkek isteyeceğini düşünmüştüm onu da ben istedim dedim.
En sonunda da ANNE KEŞKE İSTEMESEYDİN e bağlandık![]()
Ay valla dümdüz bilimsel açıklama yapsanız daha iyiymiş sihir mihir, masalsı dönem derken çocuğun kafada her şey çorba oldu ahahah
Ona da biz çok istediğimiz için doğanın bir sihri bu da koydu karnıma dedim.
Neden babama koymadı? Memesi olanların karnına konulabiliyor babalara olmuyor.
Erkek olmasını kim seçti? Senin erkek isteyeceğini düşünmüştüm onu da ben istedim dedim.
En sonunda da ANNE KEŞKE İSTEMESEYDİN e bağlandık![]()
Bir söz var eğitim cahilliği alır.... baki kalır diye. Cahilliği de almıyor bunu anladım. Bu üyenin her söylemi insanı aşağılayıcı dönüp bir okuyun üşenmezseniz.Neyle insan olunuyor egitimle olmuyorsa bak düzelttim Adam olmak ne demek ya
Adam olmak erkege denilir kadin olmak kadina hani bak egitim egitim egitim
Is adami tabiri bile kalkti is insani var
Bu da benden
Ben de 31'e kadar sayıyorlar sanıyordum. Taa 30lu yaşlarda kendime anladım ne olduğunu djxjjx31 de durduran neydi anneeeğğğğ![]()
Oğlum gevezenin önde gidenidir ama hiç bir konuda böyle takılı kalmaz ya. Yani bir şeyi merak edip sorduysa ve anlattıysam konu orda kalır. Bazen aradan zaman geçince aklına başka bir şey gelirse geçen şöyle dedin ama böyle mi gübşmpnu ekstra sorar o kadar. Hiç böyle anladığı konuyu bin kere sormamıştır bana.Şimdi şöyle ki bilindiği üzere benimki henüz küçük 4.5 bile olmadı tabi. Ama şimdi sorular o kadar yoğun ki. Açıklama soruyu doğuruyo açıklama soruyu doğuruyo bu kadar civcivli konu bitmez gibi geliyo bana. Bi konuya takılıyo mesela günlerce onla ilgili yeni sorularla geliyo. Sizin bebede de ben asla annem açıkladı bitti bu konuyu sonra düşüneceğim diye bi nihayet olduğuna inanmıyorum. Yani çocuk gelse ben ikna oldum dese ben ikna olmam ikna olduğuna.Bence açıklamayı alıyorlar. Annemden de iş çıkmadı diyecek arkadaşlarıyla konuşmaya devam edecek. Hepsi anasının gözü bunların.
Rayka Kumru’nun harika kitaplari var.Konuşalım. Ama nasıl? Herkes zuzush gibi terapist desteği alamıyor. Ama bu sorulara maruz kalacak.
İrem 2 ye giderken büyük abisine kızdığı bi zamanda söyledi. Nerdn duydun sen onu dedim sinifta herkes birbirn gay diyor demiştiKız biliyodur onlar![]()