• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda cinsel konusmalar

Kreş psikoloğumuz doğumu 7-8 yaşa kadar sihirli bir şeymiş gibi anlatın ders vermeyin demişti.
Bizimkiler Waldorf olduğu için onlara göre 7 yaşa kadar çocuklar masalsı dünyada yaşıyor hiçbir şeyi bilimsel açıklamalarla anlatmayın diyorlar.
Ben de hamile olduğumu söyleyince nasıl çıkacak dedi oğlum . sihirle karnımın üstünde beliriverecek dedim. Çok özel bir an ne zaman gelmek istediğine kendi karar verecek. Bana bazı işaretler verecek geliyorum diye ve hemen hastaneye gideceğiz diye anlattık.
Sihirle çıkıyorsa neden hastaneye gidiyorsunuz dedi tabi ki.
Ona da doğar doğmaz doktorların onu muayene etmesi gerekiyor evde olmaz dedim.
Sonra okula gitti geldi anne biliyorum karnını keseceklermiş derin söyledi dedi 🥲🥲🥲
Benim tüm hikaye çöp oldu.
Şuna nasıl güleceğimi şaşırdım puhahaha

Kızım 10 yaşında geçen ay ilk reglini oldu. İlk yaptığı şey eşimin kucağına gidip babacım ben regl oldum o yüzden artık beni biraz daha fazla sevmen gerekiyor demek oldu 😂 Kızım da bunu şahane bir şey olarak görüyor. Durup durup anne inanabiliyormusun resmen bende regl oluyorum diyor seviniyor. O manyaklık bizim evde de var 😂

Babam eczacı olduğu için regl olunca anında haberi oldu. Neticede pedleri o getirecek 🤭 öğrenince dükkanda ağlamış "benim kızım artık genç kız oldu" diye.
Akşama da pasta getirip kutlamıştı.

Valla höt denecek mevzu değil bu zaten bence. Sohbet edilen bir konuda neden niçin höt diyeyim? İkna olmazsa sorar cevap veririm. Ben doğal bir süreç olarak bakıyorum kızarıp morarmadan da sakin anlattığım için belki de ikna okuyor. Höt demek için bilerek bir şeye zarar germesi, vurmadı, bağırıp çağırmadı falan lazım. Merak edip öğrenmek için gelen çocuğa neden höt diyelim?
Ondan bana da sizin bu kadar şaşırmanız tuhaf geldi.
Cinsel organ farklılığını sorduğunda açtım organ tiyatrosunu sayfasında gösterdim anlattım. He tamam dedi gitti çocuk. Konuyu nasıl uzatabilir mesela ikna olmaz da be höt demek zorunda kalabilirim. Açıkça resim ve isimler belli. Çocuk izah edersen anlar yani. Bu kadar garipsemeniz de bana garip geldi
Şimdi şöyle ki bilindiği üzere benimki henüz küçük 4.5 bile olmadı tabi. Ama şimdi sorular o kadar yoğun ki. Açıklama soruyu doğuruyo açıklama soruyu doğuruyo bu kadar civcivli konu bitmez gibi geliyo bana. Bi konuya takılıyo mesela günlerce onla ilgili yeni sorularla geliyo. Sizin bebede de ben asla annem açıkladı bitti bu konuyu sonra düşüneceğim diye bi nihayet olduğuna inanmıyorum. Yani çocuk gelse ben ikna oldum dese ben ikna olmam ikna olduğuna. 🤣 Bence açıklamayı alıyorlar. Annemden de iş çıkmadı diyecek arkadaşlarıyla konuşmaya devam edecek. Hepsi anasının gözü bunların.

Kreş psikoloğumuz doğumu 7-8 yaşa kadar sihirli bir şeymiş gibi anlatın ders vermeyin demişti.
Bizimkiler Waldorf olduğu için onlara göre 7 yaşa kadar çocuklar masalsı dünyada yaşıyor hiçbir şeyi bilimsel açıklamalarla anlatmayın diyorlar.
Ben de hamile olduğumu söyleyince nasıl çıkacak dedi oğlum . sihirle karnımın üstünde beliriverecek dedim. Çok özel bir an ne zaman gelmek istediğine kendi karar verecek. Bana bazı işaretler verecek geliyorum diye ve hemen hastaneye gideceğiz diye anlattık.
Sihirle çıkıyorsa neden hastaneye gidiyorsunuz dedi tabi ki.
Ona da doğar doğmaz doktorların onu muayene etmesi gerekiyor evde olmaz dedim.
Sonra okula gitti geldi anne biliyorum karnını keseceklermiş derin söyledi dedi 🥲🥲🥲
Benim tüm hikaye çöp oldu.

Kskdkdkdk
Annemin bir arkadaşı sezaryen doğum yaptığında ziyaret gitmişiz. Ben hemen kucağına atılınca "ay dur" falan demiş bana. Sonra bebek olduğunu ve bu yüzden kucağına alamayacağını söylemiş. Ben de bebeğin nasıl olduğunu sormuşum. O da karnını açıp dikiş izlerini göstermek bebeğin oradan çıktığını söylemiş.
Akşam yemeği esnasında annemle babama önemli bi.şey konuşmak istediğini söylemişim.
"Ben o bebeğin nasıl çıktığını anladım ama o bebek oraya nasıl girdi?" Diye sıkıştırmışım bu kerizleri.
Yaş 3.

Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?

Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.

Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?

Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.

Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merhaba bir an gerçekten durdum ve düşündüm ilk defa bi konuya yorum yaparken bi durma gereği duydum. Çocuğum olmadığı için kendimi senin yerine koymaya çalıştım zor durum gerçekten😓

Ama panik yapma, gerçekten çocuklar bazen uygunsuz kelimeler duyabiliyorlar ,özellikle de bu yaş gurubunda çok sık karşılaşılan şeyler bence. Sadece doğru ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Açıkcası burda sen çok iyi bişey yapmışsın ,sohbet ederek öğrenmişsin ne olduğunu. Bence böyle şeylerle karşılaşınca anneler babalar doğru ele alması gerekiyor mesela utandırmadan çok sorgu sual etmeden işte bu konular çocukların konuşacağı konularının olmadığını yetişkinlere ait olduğunu ama aynı zaman'da da merak ettiği bişey olursa sizlere anne babaya sorabileceğini veya senden öğrenebileceğini söyleseniz daha güvenli olur bu konu. Bi diğer konu ise gözlemlemek, Ali de internette yada tanıdık ortamlarda duymuş olabilir önemli olan bu konu sık sık gündeme gelip gelmemesi aslında öğretmene söylemek iyi olurdu ama direk kendi çocuğunuzun üzerinden değilde genel olarak bi yoklama olarak mı sorsanız hani sınıfta bu gibi şeyler konuşuluyormu şahit oldunuz mu gibi .. bence kontrol altına alınabilir durum öğrenecek zamanla zaten bedenini filan gelişiyor çocuklar büyüyor. Kız çocukları da öyle.. ben yurt dışında doğdum büyüdüm burda belli bir yaştan sonra c*inselliğe dair ve bedene dair herşey çocuklara anlatılıyor. Kız ve erkek çocukları ayrı ayrı bioloji dersinde bu eğitimi alıyorlar. Sanırsam 10-12 yaşlarındaydım bu dersi alırkende kendim. Türkiyedeki sistemi bilmiyorum fakat gözlemlemek lazım. Ne sıklıkla sorular soruyor sana evladın yada alinin annesiyle konuşmak nasıl fikir düşünürmüsün bilemedim. Suçlamadan büyütmeden kısa bi konuşma yapılabilir iki anne baş başa kahve içerken.. kötü bi fikirmi bilemedim linçlemeyin kızlar benii 😣😣 varsa hatam aff ola🙏🏼

Kskdkdkdk
Annemin bir arkadaşı sezaryen doğum yaptığında ziyaret gitmişiz. Ben hemen kucağına atılınca "ay dur" falan demiş bana. Sonra bebek olduğunu ve bu yüzden kucağına alamayacağını söylemiş. Ben de bebeğin nasıl olduğunu sormuşum. O da karnını açıp dikiş izlerini göstermek bebeğin oradan çıktığını söylemiş.
Akşam yemeği esnasında annemle babama önemli bi.şey konuşmak istediğini söylemişim.
"Ben o bebeğin nasıl çıktığını anladım ama o bebek oraya nasıl girdi?" Diye sıkıştırmışım bu kerizleri.
Yaş 3.

😂

Ona da biz çok istediğimiz için doğanın bir sihri bu da koydu karnıma dedim.
Neden babama koymadı? Memesi olanların karnına konulabiliyor babalara olmuyor.
Erkek olmasını kim seçti? Senin erkek isteyeceğini düşünmüştüm onu da ben istedim dedim.
En sonunda da ANNE KEŞKE İSTEMESEYDİN e bağlandık 😂

😂

Erkek olmasını kim seçti? Senin erkek isteyeceğini düşünmüştüm onu da ben istedim dedim.
Ya soruyorlar işte, yorulana kadar soruyorlar 🙈

😂

Ay valla dümdüz bilimsel açıklama yapsanız daha iyiymiş sihir mihir, masalsı dönem derken çocuğun kafada her şey çorba oldu ahahah

8 yaşında çocuğun cinsel tatmin duyguları oluşabilir, merak edebilir, uygulayabilir. Fakat sadece kendi yaş grubuyla konuşuyorsa şayet bu konuyu, bu tatmin olayının adını 31 olarak, ya da mastürbasyon olarak bilemez. Dürtüler yükleniyor ama isimleri değil.
Bence burdaki problem yaşça büyükleri tarafından öğretilmesi. O çocuklar istismar bile ediliyor olabilir. O yüzden okul ve aile bilgilendirilmeli tedbir amaçlı.

Neyle insan olunuyor egitimle olmuyorsa bak düzelttim Adam olmak ne demek ya

Adam olmak erkege denilir kadin olmak kadina hani bak egitim egitim egitim

Is adami tabiri bile kalkti is insani var 😉
Bu da benden
Bir söz var eğitim cahilliği alır.... baki kalır diye. Cahilliği de almıyor bunu anladım. Bu üyenin her söylemi insanı aşağılayıcı dönüp bir okuyun üşenmezseniz.
Adam tabiri ise Adem'den gelir. "İnsan olmak" anlamındadır. Al sana göz kırpan emoji 😉

Şimdi şöyle ki bilindiği üzere benimki henüz küçük 4.5 bile olmadı tabi. Ama şimdi sorular o kadar yoğun ki. Açıklama soruyu doğuruyo açıklama soruyu doğuruyo bu kadar civcivli konu bitmez gibi geliyo bana. Bi konuya takılıyo mesela günlerce onla ilgili yeni sorularla geliyo. Sizin bebede de ben asla annem açıkladı bitti bu konuyu sonra düşüneceğim diye bi nihayet olduğuna inanmıyorum. Yani çocuk gelse ben ikna oldum dese ben ikna olmam ikna olduğuna. 🤣 Bence açıklamayı alıyorlar. Annemden de iş çıkmadı diyecek arkadaşlarıyla konuşmaya devam edecek. Hepsi anasının gözü bunların.
Oğlum gevezenin önde gidenidir ama hiç bir konuda böyle takılı kalmaz ya. Yani bir şeyi merak edip sorduysa ve anlattıysam konu orda kalır. Bazen aradan zaman geçince aklına başka bir şey gelirse geçen şöyle dedin ama böyle mi gübşmpnu ekstra sorar o kadar. Hiç böyle anladığı konuyu bin kere sormamıştır bana.
Benimkinin beni bıktırana kadar konuştuğu şeyler oyunları oluyor. Süper beardaki bilmem ne odasını anlatır nefessiz durmadan. Ama diğer konularda ben açıkça anlattığımda ha tamam dedi bitirdi. Merak ettiği şeyi öğrenince bir daha üstünde durmuyor yani.
Mesela kadın cinsel organını sorduğunda ayıp diye geçiştirsem o zaman sorardı bence. Ben direkt kitaptan gösterip açıkça anlatınca anladı. Daha ne kadar sorabilir ki? Neyi sorabilir? Her şeyi net anlattığında uzatacağını da sanmıyorum

Konu sahibi seni tebrik ediyorum , cocugunu taniyip, terapistine sormak en saglikli karar 👏🏼

Ben 6 yasimda battaniyeye surtunurken anneme yakalandigimi cok net hatirliyorum 😂yaptigim seyin adini bilmiyordum tabi ama hosuma gidiyordu. Zaman gectikce orta okul yaslarimda gormus gecirmis sinif arkadaslarimdan neyin ne oldugunu ogrendim. Zaten internet de sayesinde geri kalan konulara hakim oldum .

Kizim 18 ayliktan beri ara ara klitoris bolgesinu elliyor, , bazen oyuncaklarla oraya baski uyguluyor. Simdi 3.5 yas civari, kendi kucuk dus basligi var, gene ayni bolgeye suyu acip tutuyor . Ne oluyor oraya dokununca diyorum “ gidiklaniyorum “ diyor :)) ben ona sadece, o bolgelerinin isimlerini soyleyip, ozel bolgeleri oldugunu ve bunu evde yapabilecegini, disarda yapmamasi gerektigini soyluyorum. Yas aldikca daha detayli anlatmak lazim. Yasadigimiz yerde cinsellik cok kucuk yasta basliyor . Bir de burda cinsiyet tanimi ayrimlari var , anaokulunda anlatmaya basliyorlar malesef.

Konuşalım. Ama nasıl? Herkes zuzush gibi terapist desteği alamıyor. Ama bu sorulara maruz kalacak.
Rayka Kumru’nun harika kitaplari var.
Instagram da “cocugun pesinden” hesap sahibi cocuk gelisim uzmani Ezgi Findik hanimin ara ara actigi cocuklarda cinsellik egitimini alabilirsin.

Kız biliyodur onlar ☠️
İrem 2 ye giderken büyük abisine kızdığı bi zamanda söyledi. Nerdn duydun sen onu dedim sinifta herkes birbirn gay diyor demişti o.O o zaman bilmiyordu şimdi 3 e gidiyor ben çoğu şeyi anlatıyorum kızıma .

Back
X