• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda cinsel konusmalar

Ord Prof Dr Zuzushh

Duru Görü Uzmani / 6 harfli iletisim temsilcisi
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
52.035
Puanlar
548
Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?

Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.

Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şikayet değil ancak bilgilendirme amacıyla mutlaka öğretmene söylenmeli diye düşünüyorum.

Belli ki Ali, daha büyük bir çocuktan duyduklarını (yada gördüklerini) sınıf arkadaşlarıyla konuşuyor. Bu açıdan düşününce Ali’nin istismar edilme durumu da olabilir. Öğretmen bilmeli.

Son düzenleme:
Şikayet edersiniz, etmezsiniz orasını bilmem. Ama çocuk merak duygusuyla bir soru sormuş, ayıp diyerek susturmuşsunuz. Anlayacağı şekilde anlatmanız, merakını tatmin etmeniz gerekir. Şimdi sizin ayıp diyerek iyice arttırdığınız merak duygusunu tatmin etmek için arkadaşlarıyla daha çok bu tip sohbetler edecek.

Elbette ki bildirin ama "ne ayıp şeyler bunlar. Ne konuşuyor bu çocuk?" şeklinde bir konuşmanın doğru olacağını sanmıyorum.
Çocukların cinselliği keşfetmesi gereken yaş olup olmadığını danışın. Şayet doğal süreçten erken bir yaş ise velisi ile temasa geçmeleri gerektiği konusunda baskıcı olun.
Eğer yaş itibariyle normal ise, çocukları cinsel olarak eğitmek için bir yol haritası için ısrar edin.
Ali'yi cezalandırarak ya da Veli'nin ensesinde boza pişirerek olmaz gibi

Tabiki de okula hemen haber verin. Daha yaşları çok küçük. Demek ki Ali diye bahsettiği çocuk farklı şeylere maruz kalır. Bu sınırsız ekran olabilir Allah korusun daha kötüsü de olabilir. Muhtemelen Ali'nin abisi filan var oradan saçma sapan bilgiler ediniyor. Benim oğlum şimdi 11 yaşında o konulara henüz yavas yavaş giriyoruz. Bizde de okul içinde bir arkadaşından bu tarz yaşının üstünde bir bilgiye sahip olmuştu. Hemen sınıf öğretmeni ve rehberlikle görüştüm. Cok şükür sıkıntısız atlattık.

Ben genel olarak şöyle diyorum. İç camasirimizin içinde kalan bölgeler bizim özel bolgelerimiz. O konularla ilgili şaka yapilmaz. O konular özel konulardır kendi aranızda konuşmanız da uygun değil. Benle konuşabilirsin ben sana her zaman doğru olanı yaşına göre söyleyeceğim dedim. Şimdiye kadarda ped, prezervatif, gay, öpüşme, doğum yapma vb konularda doğru ve yaşına göre onu tatmin edecek cevapları utanıp sıkılmadan, doğal ama özel bir konu olarak konuştuk. Şimdi de birşey duysa gelip bana sorar mutlaka. 31 i de sordu. Onunla ilgili de konuştuk ve buna gülmenin söylemenin doğru olmadığını söyledim. Sizin çocuğunuz çok daha küçük. Öğretmen ve hatta aile kesinlikle bilgi sahibi olmalı.

bir evladım yok ama yanı bildirmeni tavsiye ederım onlar üstü kapalı uyaracaklardır ailesini pedagog konusunda çoçuklar ayna gıbi maalesef aileden çevreden ne duyarlarsa, ne görürlerse onları aynalıyorlar araları bozulsa da yıne düzelir onlar çoçuk sonuçta devir inanılmaz zorlaştı gerçekten

Şikayet edersiniz, etmezsiniz orasını bilmem. Ama çocuk merak duygusuyla bir soru sormuş, ayıp diyerek susturmuşsunuz. Anlayacağı şekilde anlatmanız, merakını tatmin etmeniz gerekir. Şimdi sizin ayıp diyerek iyice arttırdığınız merak duygusunu tatmin etmek için arkadaşlarıyla daha çok bu tip sohbetler edecek.
Masturbasyon konusmasi icin kendimi hic hazir hisstemiyorum 😔 ay sonunda terapistimizle gorusmemiz vardi ona danisayim en iyisi.

Söylemelisin kesinlikle zuzuşum.
Ali nin ailesine söylesin sizin isminizi vermeden.
Sonra seninki başkasına anlatır bu sefer sizden çıktı sanabilirler de bir anda sen böyle bir şikayetle karşı karşıya kalabilirsin.
Diğer taraftan da oğlana bunun yetişkinlerle ilgili bir konu olduğunu belirtmişsin orayı iyi yönetmişsin zaten.
Valla sıkıntılı işler.
Bu ara bizim okulda p.p. gösterme başlamış. Bir çocuktan çıkmış bizimki de öğrenmiş şu an unutturmaya çalışıyorlar erkeklerin şu organıyla imtihanı nedir allasen ya

Elbette ki bildirin ama "ne ayıp şeyler bunlar. Ne konuşuyor bu çocuk?" şeklinde bir konuşmanın doğru olacağını sanmıyorum.
Çocukların cinselliği keşfetmesi gereken yaş olup olmadığını danışın. Şayet doğal süreçten erken bir yaş ise velisi ile temasa geçmeleri gerektiği konusunda baskıcı olun.
Eğer yaş itibariyle normal ise, çocukları cinsel olarak eğitmek için bir yol haritası için ısrar edin.
Ali'yi cezalandırarak ya da Veli'nin ensesinde boza pişirerek olmaz gibi
Yaşı merak etmek için normal. Takıntı haline gelir, her yerde her ortamda kendine dokunarak haz almaya çalışırsa problem davranış denir ancak. 8 yaş bedenini keşfetmeye başladığı yaş.

Ben olsam şikayet gibi değilse de öğretmeni yada rehberlik ile görüşürdüm. Şimdi söylemediniz,oğlunuz da başka bir arkadaşı ile konuştu diyelim,böyle bir senaryoda oğlunuz şikayet edilen olabilir,bu sebeple en başında önlem almak gerekir diye düşünüyorum.
Mevzunun sizden çıkmadığı bilinir ona göre önlem alınır.
Sorması merak etmesi normal,benim oğlumda ağustosta 8 yaşına girecek, arada duyup sorduğu oluyor. Basitçe anlatıp geciyorum detay vermeden ama her zaman özel bölge ,mahremiyet kavramlarını konuştuğumuz için, dikkatli davranıyor zaten.

Masturbasyon konusmasi icin kendimi hic hazir hisstemiyorum 😔 ay sonunda terapistimizle gorusmemiz vardi ona danisayim en iyisi.
Anne babalar bu tip şeylere hiç hazır olmaz zaten. Terapist yönlendirmesi mantıklı ama konuşmayı siz ya da babası yapmalısınız.

Söylemelisin kesinlikle zuzuşum.
Ali nin ailesine söylesin sizin isminizi vermeden.
Sonra seninki başkasına anlatır bu sefer sizden çıktı sanabilirler de bir anda sen böyle bir şikayetle karşı karşıya kalabilirsin.
Diğer taraftan da oğlana bunun yetişkinlerle ilgili bir konu olduğunu belirtmişsin orayı iyi yönetmişsin zaten.
Valla sıkıntılı işler.
Bu ara bizim okulda p.p. gösterme başlamış. Bir çocuktan çıkmış bizimki de öğrenmiş şu an unutturmaya çalışıyorlar erkeklerin şu organıyla imtihanı nedir allasen ya

Ya bacım esas kızların imtihanı daha büyük de bunların şımarıklığından sıra gelmiyor.
Ben ilkokul üçte iken öğretmenimin uyarısı ile annemin bana regl anlatmasına maruz kalıp şoka girmiştim. Okulumda o yaşta adet görmeye başlayan kızlar var ve ben de yaşıma göre çok iri olduğum için anlatmak zorundaydılar. Her ay kanayacağım diye delirmiştim. Hala da deliriyorum gerçi. Değişmedi hiçbir şey.
Velhasıl kız çocuk velileri arasında fiskos gizli saklı ve utanç içinde konuşulurken, oğlanlar yeri geldiğinde çıkarıp masa üstüne vurdukları için hafif gururlu ama mağrur ifade ile minik şımarıklıkları konuşulur.
Ay erkekler iğrenç yaratıklar

Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?

Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.

Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Çocuğunuza ayıp yerine yaşına uygun açıklamalar yapıp merağını giderebilirsiniz internet çocuğu bunlar bizim gibi 13 yaşı beklemiyorlar. Rehberliğe de bildirirseniz şikayet değil de belki bir konuşma yapar.

Yani öğretmenine bilgi verilmeli çocuğun adı verilerek.ogrermende o cucugun velisini bilgilendirir.2 çocukta bırakır bu konuyu.yegenim 11 yaşında merak etmesi sanki normal gibi geldi bana.koca oğlan gözüm de.

Oğlum 8 yaşında bazen bana bu tip soruları oluyor. Bahsettiği yada sorduğu kadarına cevap vermek gerekiyor ayıp diye susturduğunuz zaman size sonrasında bu tip sorular sormasının önünü kesersiniz.
Rehberliğe bildirin tabii ama yaşına uygun cevap da verin çocuğa.
Rayka kumru bu konularda çok başarılı kitapları olan bir yazar. Ben mesela onun kitabını okudum ve anlattım yaşına uygun şekilde. O günden beri sorular kesildi. Merak etmeleri çok normal size sorması da çok güzel. Size sormasının önünü kesmemelisiniz. Ergenlikte annem ayıp karşılar diye size danışmaması daha çok soruna sebep olur

Ergen çocukla görüştüyse ki arkadaşının abisi ergenmiş öğrenmiştir. Ama öğretmenine söylemeniz lazım. Bilmeli… ayıp gayıp diye de cevapsız bırakmayın, araştırıp konuşalım diyebilirsiniz. Ben genelde “konuyu biliyorum ama sana nasıl söylemem gerekiyor tam bilmiyorum. Araştırıp konuşalım” diyorum.

Back
X