• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda cinsel konusmalar

Üzgünüm yıllarca eğitimini aldığım, üzerine mesleki olarak yine yıllarca kendimi geliştirdiğim bir konuda sizin aklınızın ve fikrinizin pek bir önemi yok benim için.
Senin gelişmiş halin bu mu?

Sinif ogretmeniyle konustum. Rehber ogretmenle de konusup aileye iletecegini soyledi. Muhtemelen abisinden ogrenmistir dedi. Benim oglanin agzindan hic duymadigini soyledi.
Esimi de aradim anlattim. Dun kahvaltida “kahvaltisini son bitiren gay” demis. Esim de “Gay ne demek sen biliyor musun” demis. Oglum da “kufur gibi bisey” demis. Kimden duydun diye sormus. Ali soyluyor demis. Ogretmene onu da anlattim.

Cinsel egitim konusunu dedigim gibi once terapistle gorusup onun yonlendirmesiyle bakacagiz.
Çok iyi yapmışsınız. 8 yaş küçük bir yaş. Mahrem yerleri öğrenir ama cinsellik için çok erken

Sinif ogretmeniyle konustum. Rehber ogretmenle de konusup aileye iletecegini soyledi. Muhtemelen abisinden ogrenmistir dedi. Benim oglanin agzindan hic duymadigini soyledi.
Esimi de aradim anlattim. Dun kahvaltida “kahvaltisini son bitiren gay” demis. Esim de “Gay ne demek sen biliyor musun” demis. Oglum da “kufur gibi bisey” demis. Kimden duydun diye sormus. Ali soyluyor demis. Ogretmene onu da anlattim.

Cinsel egitim konusunu dedigim gibi once terapistle gorusup onun yonlendirmesiyle bakacagiz.
Kahvaltısını son bitiren gay mi… affet güldüm😑

ali de masallah zararli neşriyat gibi
her kötülük onda😅

Ya bacım esas kızların imtihanı daha büyük de bunların şımarıklığından sıra gelmiyor.
Ben ilkokul üçte iken öğretmenimin uyarısı ile annemin bana regl anlatmasına maruz kalıp şoka girmiştim. Okulumda o yaşta adet görmeye başlayan kızlar var ve ben de yaşıma göre çok iri olduğum için anlatmak zorundaydılar. Her ay kanayacağım diye delirmiştim. Hala da deliriyorum gerçi. Değişmedi hiçbir şey.
Velhasıl kız çocuk velileri arasında fiskos gizli saklı ve utanç içinde konuşulurken, oğlanlar yeri geldiğinde çıkarıp masa üstüne vurdukları için hafif gururlu ama mağrur ifade ile minik şımarıklıkları konuşulur.
Ay erkekler iğrenç yaratıklar
ben ilkokul 4te kendim ogrenmistim regl ne demek falan. hevesle bekliyordum yolunu. 6. sinifta okula orkidciler(!) gelmisti de cok heyecanla dinlemistim. o gun verdikleri pedi "belki yarin adet olurum" diye cantamda gezdirdim yillarca😂😂
olunca da cok mutlu oldum, sanirim babam haric herkese soyledim "biliyor musun ben adet oldum" diye 😅 o gunden bu gune 20 sene gecti hala seviyorum adet olmayi
bu da nasil manyaklik bilmem:)

Çok iyi yapmışsınız. 8 yaş küçük bir yaş. Mahrem yerleri öğrenir ama cinsellik için çok erken
Ben de erken oldugunu dusunuyorum ama diger bir yandan merak edip internette kendi aramak isterse cirkin iceriklerle karsilasabilir. Bu yuzden merakini giderecek kadar yasina uygun bir aciklama yapmak da mantikli geldi. Uzman destegi bu noktada faydali olacak.

Söylemelisin kesinlikle zuzuşum.
Ali nin ailesine söylesin sizin isminizi vermeden.
Sonra seninki başkasına anlatır bu sefer sizden çıktı sanabilirler de bir anda sen böyle bir şikayetle karşı karşıya kalabilirsin.
Diğer taraftan da oğlana bunun yetişkinlerle ilgili bir konu olduğunu belirtmişsin orayı iyi yönetmişsin zaten.
Valla sıkıntılı işler.
Bu ara bizim okulda p.p. gösterme başlamış. Bir çocuktan çıkmış bizimki de öğrenmiş şu an unutturmaya çalışıyorlar erkeklerin şu organıyla imtihanı nedir allasen ya
Çok güzel konuya parmak bakmışsın. anaokulunda öğretmene ettiğim sikayet, dönüp bizim başımıza patlamisti çocuğun kendinden büyük kardeşi yokmus . Anaokulu müdürü demişti biz sorduk galiba senin büyük oğlundan öğrenmişler halbuki evde böyle şeyler çocukların yanında konuşulmuyor. O zaman icin mevzu neydi hatirlamiyorim ama kabak bizim başımıza patlamıştı 2 çocuğumun arasında 3 yaş var galiba diğeri 1. Sınıfa gidiyordu.

1. Sinif cocugunun da konuşacağı şeyler değildi onu iyi hatirliyorim

Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?

Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.

Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Diyelim ki oğlunuz başka yerde sesli dile getirdi ve suç da ona kaldı. Saydığınız senaryoyu yaşamadan önce yerinizde olsam Ali’nin söylediklerini öğretmenle konuşur ve oğlunuzun size anlattığını ve rahatsız olduğumu belirtirdim.

Ali’nin de maşallahı var küçük sevimli deccal skkskd

ben ilkokul 4te kendim ogrenmistim regl ne demek falan. hevesle bekliyordum yolunu. 6. sinifta okula orkidciler(!) gelmisti de cok heyecanla dinlemistim. o gun verdikleri pedi "belki yarin adet olurum" diye cantamda gezdirdim yillarca😂😂
olunca da cok mutlu oldum, sanirim babam haric herkese soyledim "biliyor musun ben adet oldum" diye 😅 o gunden bu gune 20 sene gecti hala seviyorum adet olmayi
bu da nasil manyaklik bilmem:)
Sana mens kabı vermelilerdi. 😂

Sana mens kabı vermelilerdi. 😂
biliyor musun teee 2010da bir blog takip ediyordum "dunyayi kurtariyoruz beyler" diye, afrikada regl yuzunden okulundan geri kalan pede erisimi olmayan kizlara menstrual cup veren bir cesit sivil toplum örgütüydü. o zamanlardan bilir almak isterdim ama hic populer degildi, ne zaman ulkede adi duyulmaya basladi gittim aldim - 6 yildir da keyifle kullaniyorum . herkese de oneriyorum ama kimse orali olup almadi cevremden 😅 hışırtılı plastik pedleriyle mutlu demek ki insanlar

biliyor musun teee 2010da bir blog takip ediyordum "dunyayi kurtariyoruz beyler" diye, afrikada regl yuzunden okulundan geri kalan pede erisimi olmayan kizlara menstrual cup veren bir cesit sivil toplum örgütüydü. o zamanlardan bilir almak isterdim ama hic populer degildi, ne zaman ulkede adi duyulmaya basladi gittim aldim - 6 yildir da keyifle kullaniyorum . herkese de oneriyorum ama kimse orali olup almadi cevremden 😅 hışırtılı plastik pedleriyle mutlu demek ki insanlar
Evet burada da tavsiye ediyorsun. Mens kabı deyince aklıma hep sen geliyorsun. Bir arkadaşım daha var kullanan, aklımıza tükürüyor ped kullanıyoruz diye. 😂

Masturbasyon konusmasi icin kendimi hic hazir hisstemiyorum 😔 ay sonunda terapistimizle gorusmemiz vardi ona danisayim en iyisi.
Benim oğlumda 11 yaşında 1 ay önce aynı soruyla geldi bana.
Şimdi yaşın çok müsait değil anlaman için biraz daha büyümen lazım ama sen o lafı kullanma onlara uyma ben zamanı gelince sana anlatacağım dedim.
Şimdilik tamam dedi bakalım.
Siz terapiste danışın mutlaka.💐

Back
X