• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda cinsel konusmalar

Yine körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde 3 üye gergin gergin cevap yazıp diğer üyeleri tahrik etmeyi başarmış😅

Neyse konuya gelirsek oğlunuzun her şeye Ali söylüyor diyerek aynı ismi vermesi bana pek inandırıcı gelmedi.

biliyor musun teee 2010da bir blog takip ediyordum "dunyayi kurtariyoruz beyler" diye, afrikada regl yuzunden okulundan geri kalan pede erisimi olmayan kizlara menstrual cup veren bir cesit sivil toplum örgütüydü. o zamanlardan bilir almak isterdim ama hic populer degildi, ne zaman ulkede adi duyulmaya basladi gittim aldim - 6 yildir da keyifle kullaniyorum . herkese de oneriyorum ama kimse orali olup almadi cevremden 😅 hışırtılı plastik pedleriyle mutlu demek ki insanlar
Ben tamponu çıkarırken o histen rahatsız oluyorum, onu hiç takıp çıkaramam gibi geliyor ya.
Bir de vakumladığı için sarkmaya sebep olabilir diye bir şey okudum, hah buldum bahaneyi deyip içimde konuyu kapattım.
Ama plastik pedle mutlu da değilim 😒

Sinif ogretmeniyle konustum. Rehber ogretmenle de konusup aileye iletecegini soyledi. Muhtemelen abisinden ogrenmistir dedi. Benim oglanin agzindan hic duymadigini soyledi.
Esimi de aradim anlattim. Dun kahvaltida “kahvaltisini son bitiren gay” demis. Esim de “Gay ne demek sen biliyor musun” demis. Oglum da “kufur gibi bisey” demis. Kimden duydun diye sormus. Ali soyluyor demis. Ogretmene onu da anlattim.

Cinsel egitim konusunu dedigim gibi once terapistle gorusup onun yonlendirmesiyle bakacagiz.
Nerden duydun diye sormamalıydın tranvay olur çocukta. Seni kınadım.

Nelerle ugrasiyor insanlar. Cocugum olmadigina bir kez daha sukrettim bu konu sayesinde. Bence cocugu olmayanlar da bu konuyu okusun. Su kahvalti masasini bi hayal ettim ve oh dedim yine : D

Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?

Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.

Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Oglum 13 Yasin da ooo Hooo okulun da neler neler konusuluyor inan o cocuklar ortaminda Buna Engel olmak zor

Siz evde Bunun ayip degil yetiskinlere Özel bir sey oldugunu anlatin benim kizim da Bana dan diye anne seks ne nasil yapiliyor dedi sok oldum ama neyse ki esref saatime denk geldi güzel güzel yasina uygun anlattim

Okulu bilgilendirebilirsiniz ama sikayet abarti olur

Benim cocuklarin okul bahcesin de kocaman penis cizilmis ti krize girdim 😂

Ben tamponu çıkarırken o histen rahatsız oluyorum, onu hiç takıp çıkaramam gibi geliyor ya.
Bir de vakumladığı için sarkmaya sebep olabilir diye bir şey okudum, hah buldum bahaneyi deyip içimde konuyu kapattım.
Ama plastik pedle mutlu da değilim 😒
tamponu ben de hic sevmem de takmam da. zaten yararli birsey degil - petrokimya ürunü neticede beyazlatilmis her urun gibi zararli.
ama cup coook daha farkli birsey :) ya da yikanabilir pedlere bir sans verebilirsin. onlar da pek hoş

Henüz bir anne değilim fakat okulda sokakta arkadaşları arasında bir parkta bir oyun etkinliğinde vb . İlla böyle tipler oluyordur bizim zamanımızda bile 8 yaşında olmasa da küçük yaşlarda bu tür şeylerden bahseden “erkek çocuk “ faktörü vardı , bir çocuk bu konularda nasıl bilinçlendirilir bilemem çocuğun henüz yok dediğim gibi ama karşınıza alıp
Ali de muhtemelen bunu bilmeden söyledi sanırım anlamını yanlış öğrenmiş okulda bu tür şeyler konuşmamalısınız aliye be merak edip anneme aordum onda böyle konular büyük erkeklerin bilip anlayacağı konular dedi Ali de böyle konuşursa annesine demek zorunda kalırım dedi diyebilirsiniz , böylelikle Ali belki de ailesinden çekinip bunları konuşmamayı tercih edebilir .
Çocuğunuzu da karşınıza alıp anlayacağı bir dilden bu konuyu açıklayın çünkü insan olarak ne yasaksa ona daha merak duyarız bu şekilde daha da merak edebilir açıklamazsanız .

Buna nerden kanaat getirdiniz?
Benim oglum hiperaktif, 4 yildir ayni okula devam ediyor. Boyle problemli davranislar oldugunda hemen gorusmeye cagrilip ama veli sikayeti var zuzu haniiim bi psikolog/psikiyatriste mi goturseniz dendi. Eski bir konum var bununla ilgili. 2 yildir donemsel olarak ilac + terapiyle devam ediyoruz. Takip eden doktoru var. Baya toparladik. Ondan once oyun terapisi vs de aldirmistik. Yani genel olarak davranis problemi yasadigimizda bu muameleyi gordum.

Çocuğa deccal deme arkasından enerjin gider tranvay olur çocukta bilmessin.
Gune acan cicekler gibiyiz yalan yalan derken cocugu yalan soylemeye tesvik ettiginin farkinda misin????? Pfff

hevesle bekliyordum yolunu. 6. sinifta okula orkidciler(!) gelmisti de cok heyecanla dinlemistim. o gun verdikleri pedi "belki yarin adet olurum" diye cantamda gezdirdim yillarca😂😂
Ben de çok istekle beklemiştim. Arkadaşlarımla hep bu konuyu konuşuyordum, heyecan yapıyordum falan. Okula gelen sağlıkçıların verdiği pedler, kitapçıklar hepsine bayılmıştım. orkidin kendi sitesinde soru cevap ve bilgilendirme videoları vardı hepsini sömürmüştüm 🥰🥰 bir de sitede bu klip vardı sürekli dinliyordum:

lütfen böyle düşünmeyin çocuk hakkında. belki de sadece küçük deccaldir ve sevimsizdir.........................................
Ali erkek olduğuna göre ondan da nefret edebiliriz…………………

kız 31 i çocuğa nasıl anlatsın çocuk ne bilsin anlatsan anlamaz.Ergen olsa anlarımda sende 8 yaş yani bir okumaya yazmayı öğrensin.Yani öğretmene diyebilir ,çocuğada anlatamaz bu konuyu bir şekilde kapatılmalı onunda bir zamanı var yani aa
Bence de . Tamam çağdaş olalım ayıp sus mus demeyelim de 8 yaşında ya çocuk 8. 5 senedir yürüyor daha. Daha kendi başına bile duş almamıştır. 31 i ne diye anlatacaksın bu yaş cinselligi anlayabilecek bir yaş değil. Ki 31 dedigimiz sey tamamen argo. Çocuğa O***puyu anlatmak ile aynı şey

Masturbasyon konusmasi icin kendimi hic hazir hisstemiyorum 😔 ay sonunda terapistimizle gorusmemiz vardi ona danisayim en iyisi.
Bence de bu konuları terapistle görüşün en güzeli siz ne kadar şikayet etseniz de öğretmeniyle konuşsanız da o zaten bunları arkadaşlarından öğrenecek önüne geçemeyeceksiniz. Terapist size en doğrusunu söyler zaten ne yapmalısınız nasıl tepki vermelisiniz.

Ben de erken oldugunu dusunuyorum ama diger bir yandan merak edip internette kendi aramak isterse cirkin iceriklerle karsilasabilir. Bu yuzden merakini giderecek kadar yasina uygun bir aciklama yapmak da mantikli geldi. Uzman destegi bu noktada faydali olacak.
Evde telefon kullanıyor mu biliyorum çocukları korumak çok zor ama çocuk kilidini açın tüm platformlarda. Yigenim sadece tablet kullaniuor onda da ablam da ekran izni var kendi telefonuna bagli . Ekran süresi erişebilecegi uygulamalar hepsini ablam yönetiyor

Evde telefon kullanıyor mu biliyorum çocukları korumak çok zor ama çocuk kilidini açın tüm platformlarda. Yigenim sadece tablet kullaniuor onda da ablam da ekran izni var kendi telefonuna bagli . Ekran süresi erişebilecegi uygulamalar hepsini ablam yönetiyor
Ekran suresini genelde salonda playstation oynamak yada cizgifilm izlemek icin kullaniyor. Ama arada benim telefonumda 2-3 tane yuklu oyunu var onlari oynar oyunlarla ilgili youtube videolari izler. Oyle odasina gidip telefon tablette zaman gecirme yok. Ama yine de takip ediyorum

Back
X