Sınıf değiştirilmesi normal geldi bana. Artık o öğretmen ile öğrenci cidden aynı sınıfta olamazİlkokul öğretmeniyim. Baskıcı, otoriter,ayrımcı, mobingçi vs müdürle çalışıyoruz. Adam sık sık soruşturma geçiriyor, hakkında davalar açılıyor.
İçimizden biri bu yıl aldığı sınıfta çocuklara şiddet uyguladığı ve camdan aşağı atmakla tehdit ettiği için cimere şikayet edildi. Eden Veli'nin çocuğu da sınıfın zor çocuğu. Her sınıfta olan o zor çocuklardan biri.
Arkadaş savunma yazıp bir hafta rapor aldı, o çocuk varsa ben yokum deyip gitti. Müdür bunun üzerine planlı programlı şekilde velileri de ayaklandırarak, rehberliği de köşeye sıkıştırarak o çocuğun sınıfının değişmesini sağladı ve çocuk bana geldi.Çocuk için değil de o kadını tutmak için bir başkasının sınıfına çocuk yollama haksızlığını hazmedemiyorum. Şikayet etmek istiyorum ilk defa bir iş ortağımı. Bu konuda her şeyi ispatlanamaz şekilde yasal zemine oturtmuştur bu konudan şikayet etsem bişey kazanamam fakat geçen gün bir toplantı yapıp herkess göz, dağı verdi. Koruduğu öğretmenin eşi toplantıda okul öğretmenlerinden birkaç kişiye isim vermeden hakaret etti ve müdür buna sessiz kaldı. Bu noktayı şikayet edip öç almak istiyorum. Sizce işe yarar mı?
Bu arada benim oğlum da benimle aynı okulda. Onun için yaptığım sınıf değişikliği onayını iptal etti rehberlik sırf müdüre güya koz vermemek için. Çocuğumu da harcadılar yani. İçim içime sığmıyor.
Sizce ne / neler yapmak lazım?
Eş ne alakaKoruduğu öğretmenin eşi toplantıda
EvetKorunan öğretmenin eşinin toplantıda ne işi varmış o da mı aynı okulda öğretmen?
Sorunları dayakla çözmeye çalışıyorsa sonuçlarına katlanmalıydı.Çocuğu göndermek yerine kendi ücretsiz izin almalıydı ki aldı, müdür geri gelsin diye ugraşıyor nedenseSınıf değiştirilmesi normal geldi bana. Artık o öğretmen ile öğrenci cidden aynı sınıfta olamaz
O da öğretmen bu okuldaEş ne alaka
O da öğretmen bu okulda
Zaten üçüncü sınıfı oluyor bu.Başka hakkı yok okul değişikliği hariç.bana da sınıf değişikliği normal geldi. Çocuğu, ailesini biliyorsunuz. Ona göre davranırsınız. Konuyu öğretmenler arası güç savaşı olarak değil çocuğun iyiliği olarak görmelisiniz. Belki sizinle daha güzel davranışlar sergileyecek çocuk ? Sizinle de olmazsa sizin sınıftan da alsınlar ?
Öğretmenler toplantısında öğretmenlere hakaret etti, kimsenin sesi çıkmadı, müdür de uzun uzun dinledi tepki vermedi destek verdiTehdit edilen çocuğun ailesi ve hakarete uğrayan veliler şikayetçi olmadılar mı
Ne problemli tiplersiniz .Öğrenciyi dövüp camdan atmak isteyen öğretmen müdüre kafa tutuyor.O öğrencinin sınıfının değişmesi çok normal ; bunu beğenmeyen öğretmen şikayet edecek.Ne yapsın müdür? Öğrenciyi cidden camdan mı atsın?İlkokul öğretmeniyim. Baskıcı, otoriter,ayrımcı, mobingçi vs müdürle çalışıyoruz. Adam sık sık soruşturma geçiriyor, hakkında davalar açılıyor.
İçimizden biri bu yıl aldığı sınıfta çocuklara şiddet uyguladığı ve camdan aşağı atmakla tehdit ettiği için cimere şikayet edildi. Eden Veli'nin çocuğu da sınıfın zor çocuğu. Her sınıfta olan o zor çocuklardan biri.
Arkadaş savunma yazıp bir hafta rapor aldı, o çocuk varsa ben yokum deyip gitti. Bir hafta içinde çocuk gönderilrmeyince kadın ücretsiz izin aldı,bşr hafta oldu. Müdür bunun üzerine planlı programlı şekilde velileri de ayaklandırarak, rehberliği de köşeye sıkıştırarak o çocuğun sınıfının değişmesini sağladı ve çocuk bana geldi.Çocuk için değil de o kadını tutmak için bir başkasının sınıfına çocuk yollama haksızlığını hazmedemiyorum. Şikayet etmek istiyorum ilk defa bir iş ortağımı. Bu konuda her şeyi ispatlanamaz şekilde yasal zemine oturtmuştur bu konudan şikayet etsem bişey kazanamam fakat geçen gün bir toplantı yapıp herkess göz, dağı verdi. Koruduğu öğretmenin yine okuldan öğretmen olan eşi toplantıda okul öğretmenlerinden birkaç kişiye isim vermeden hakaret etti ve müdür buna sessiz kaldı. Bu noktayı şikayet edip öç almak istiyorum. Sizce işe yarar mı?
Bu arada benim oğlum da benimle aynı okulda. Onun için yaptığım sınıf değişikliği onayını iptal etti rehberlik sırf müdüre güya koz vermemek için. Çocuğumu da harcadılar yani. İçim içime sığmıyor.
Sizce ne / neler yapmak lazım?
Sorunu o yarattı aslında. Sınıfı bılerek başı boş bırakıp velileri ayaklandırdı, sonra da bunu gerekçe gösterip değişikliğe zorladıMüdürün tutumu yanlış ama taraf olmaktan ziyade sorun çözülsün diye uğraşmış benim anladığım. Öğrenci bu kadar sorunluysa okuldan göndermenin yolunu aramalıydı baika sınıfa göndermenin değil
O da çocuğun ve ailesinin problemi. Siz müdüre baştan diyin ben elimden geleni yaparım ama ortak halletmemiz gereken sorunlar olursa her zaman destek olmalısınız diye. İdare-öğretmen devam edebildiğiniz yere kadar okutun çocuğu ama idarenin de sorumluluk almasını sağlayın.Zaten üçüncü sınıfı oluyor bu.Başka hakkı yok okul değişikliği hariç.
Geçen yıl sınıfı kapatıldı ikinci öğretmendi o
Bunları yapıp üste çıkıyor bir de.Ne problemli tiplersiniz .Öğrenciyi dövüp camdan atmak isteyen öğretmen müdüre kafa tutuyor.O öğrencinin sınıfının değişmesi çok normal ; bunu beğenmeyen öğretmen şikayet edecek.Ne yapsın müdür? Öğrenciyi cidden camdan mı atsın?
İlkokul öğretmeni meslektaşlarımın bazılarını tenzih ediyorum ama galiba zamanla çocuklaştıkları doğru galiba.Ne çocukça davranışlar bunlar.
İdare belli kişiler dışında sınıf sorunlarıns he he deyip öteki tarafa dönüyor. Kızma nedenim bu, hepimizde var o çocuklardan ama biz yalnız bırakılırken bir başkası korunuyorO da çocuğun ve ailesinin problemi. Siz müdüre baştan diyin ben elimden geleni yaparım ama ortak halletmemiz gereken sorunlar olursa her zaman destek olmalısınız diye. İdare-öğretmen devam edebildiğiniz yere kadar okutun çocuğu ama idarenin de sorumluluk almasını sağlayın.
Müdür bunu sadece bazı kişilere yapıyor, onun dışındakilerin sorunlarına kulak tıkıyoMüdürün yaptığı bir yanlış yok.Tüm idareciler işler yürüsün diye uğrasır. Kadının eşini şikayet etseniz hiçbir sey çıkmaz. Birebir bir hakaret yok ki. İsim bile yok. Konuşacaksanız toplantıda konuşacaksınız. Kaçak dövüşüyorsunuz.
Belli ki zorba bir öğrenci ve cahil ana baba. Bunlarla nasıl başedebilirsiniz siz ona odaklanın. Okulda müdürüydü, öğretmeniydi uğraşırsanız çok sorun yaşarsınız. Ben de öğretmenim. En iyi yol sakinlik.
Hmm peki aile ne durumda ? Laf anlayabilecek destek olabilecek insanlar mıİdare belli kişiler dışında sınıf sorunlarıns he he deyip öteki tarafa dönüyor. Kızma nedenim bu, hepimizde var o çocuklardan ama biz yalnız bırakılırken bir başkası korunuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?