İki öğretmen gördüler ikisi de sınıfı bırakıp kaçmayı seçti, çocuğa asla sınır koymayan he deyip bildiğini okuyan tipler.Hmm peki aile ne durumda ? Laf anlayabilecek destek olabilecek insanlar mı
Ya klasik müdür işte. Adalet aramayın. İşinizi yapın, resmi olun. Bizim müdürde adil değil. Kendi de kabul ediyor. E napalım. Bu da böyle. Ben artık yaşlandım sanırım uğraşamıyorumMüdür bunu sadece bazı kişilere yapıyor, onun dışındakilerin sorunlarına kulak tıkıyo
O kadının sınıfı sakince ders işlerken biz sınıfça saç baş yolacağız derste.Adaletsizliği normalleştirmek benim için hiç kolay değil öyleYa klasik müdür işte. Adalet aramayın. İşinizi yapın, resmi olun. Bizim müdürde adil değil. Kendi de kabul ediyor. E napalım. Bu da böyle. Ben artık yaşlandım sanırım uğraşamıyorum
Siz de bırakıp kaçın demekten başka bir çözüm yok sanırımİki öğretmen gördüler ikisi de sınıfı bırakıp kaçmayı seçti, çocuğa asla sınır koymayan he deyip bildiğini okuyan tipler.
Çocuk geçen yıl benim oğlumun sınıfındaydı. Öğretmenleri gönüllü olarak sınıf kapattı (sınıf kapatma ihtiyacı vardı)
Aynen öyle yapacağımSiz de bırakıp kaçın demekten başka bir çözüm yok sanırım
Kimsemin gururu yokmuymus yav herkes nie suspus yani sonuçta kimse ona muhtaç değil haklı olduğuna mı inanıyorlar da susuyorlar ?Öğretmenler toplantısında öğretmenlere hakaret etti, kimsenin sesi çıkmadı, müdür de uzun uzun dinledi tepki vermedi destek verdi
Kısa bir toplsntıydı, şok oldu herkes. Çıkınca herkes birbirine sorup durdu ne dedi o şimdi diye. Rehber öğrt ve arkadaşlarını kastetti bence ama genel bir tabir olunca herkes için ayrı ayrı şikayet konusu olabilir şu an.Kimsemin gururu yokmuymus yav herkes nie suspus yani sonuçta kimse ona muhtaç değil haklı olduğuna mı inanıyorlar da susuyorlar ?
Korkacak değillerdir herhalde
Asalak diyerekAdam ne diye millete hakaret ediyor kadının eşi ?
Merhaba. Evet yaşadığınız şeyi haksızlık olarak değerlendirmiş olabilirsiniz. Ama okullarda gerçekten gerekmedikçe sınıf değişikliği olmuyor. Sizin oğlunuzun sınıfı belki bu sebepten değiştirilmemiş olabilir. Ama sizin sınıfınıza gelen çocukla ilgili olayda öğretmenle çocuğun aynı sınıfta devam etmesi gerçekten zor olur diye düşünüyorum. Sınıfı değişen çocuk zor çocuk ve otorite kurulmadığı için demişsiniz. Belki siz bu konuda ona doğru yaklaşımı sergilersiniz ve düşündüğünüz gibi olmaz. Ama genele bakınca haksızlığa uğradığınızı hissetmeniz normal. Bir de toplantıda direkt deseydiniz keşke. Hakaret olayında. Size hakaret edildi mi?İlkokul öğretmeniyim. Baskıcı, otoriter,ayrımcı, mobingçi vs müdürle çalışıyoruz. Adam sık sık soruşturma geçiriyor, hakkında davalar açılıyor.
İçimizden biri bu yıl aldığı sınıfta çocuklara şiddet uyguladığı ve camdan aşağı atmakla tehdit ettiği için cimere şikayet edildi. Eden Veli'nin çocuğu da sınıfın zor çocuğu. Her sınıfta olan o zor çocuklardan biri.
Arkadaş savunma yazıp bir hafta rapor aldı, o çocuk varsa ben yokum deyip gitti. Bir hafta içinde çocuk gönderilrmeyince kadın ücretsiz izin aldı,bşr hafta oldu. Müdür bunun üzerine planlı programlı şekilde velileri de ayaklandırarak, rehberliği de köşeye sıkıştırarak o çocuğun sınıfının değişmesini sağladı ve çocuk bana geldi.Çocuk için değil de o kadını tutmak için bir başkasının sınıfına çocuk yollama haksızlığını hazmedemiyorum. Şikayet etmek istiyorum ilk defa bir iş ortağımı. Bu konuda her şeyi ispatlanamaz şekilde yasal zemine oturtmuştur bu konudan şikayet etsem bişey kazanamam fakat geçen gün bir toplantı yapıp herkess göz, dağı verdi. Koruduğu öğretmenin yine okuldan öğretmen olan eşi toplantıda okul öğretmenlerinden birkaç kişiye isim vermeden hakaret etti ve müdür buna sessiz kaldı. Bu noktayı şikayet edip öç almak istiyorum. Sizce işe yarar mı?
Bu arada benim oğlum da benimle aynı okulda. Onun için yaptığım sınıf değişikliği onayını iptal etti rehberlik sırf müdüre güya koz vermemek için. Çocuğumu da harcadılar yani. İçim içime sığmıyor.
Sizce ne / neler yapmak lazım?
Bu değişikliği çocuk için değil öğretmen için yapıyor, o kurtulsun rahat etsin okula dönsün diye. Ne çocuklar var öyle her sınıfta,çocuğa göre değil öğretmene göre muamele yapıyor.Merhaba. Evet yaşadığınız şeyi haksızlık olarak değerlendirmiş olabilirsiniz. Ama okullarda gerçekten gerekmedikçe sınıf değişikliği olmuyor. Sizin oğlunuzun sınıfı belki bu sebepten değiştirilmemiş olabilir. Ama sizin sınıfınıza gelen çocukla ilgili olayda öğretmenle çocuğun aynı sınıfta devam etmesi gerçekten zor olur diye düşünüyorum. Sınıfı değişen çocuk zor çocuk ve otorite kurulmadığı için demişsiniz. Belki siz bu konuda ona doğru yaklaşımı sergilersiniz ve düşündüğünüz gibi olmaz. Ama genele bakınca haksızlığa uğradığınızı hissetmeniz normal. Bir de toplantıda direkt deseydiniz keşke. Hakaret olayında. Size hakaret edildi mi?
Benim çocuğumun sorunu ise öğretmeninin çocukları gün boyu oyalamaktan başka bişey yapmaması. Ama bunu bu şekilde yazmadım dilekçeye, adaptasyon sorunu var dedim.Sınıfın değişmesi normal. Artık birlikte devam edemez o öğrenci ve öğretmen. Sizin çocuğunuzun sınıf değişikliği isteğiniz ise keyfi. Artık bunun önüne geçmek için iki yıldır çok sıkı tutuluyor işler. Bunu iyi biliyor olmanız gerek. Ortaokulda öğretmenim, disiplin suçu oluşturan durumlarda bile kolayca değişmiyor artık sınıf. Şahsi meselenizi olması gerekenle bir tutmamanızı tavsiye ederim.
Onu demek istemedim, sebebi ne yani ?Asalak diyerek
Belli bir kitleye hakaret. Okul içindeki bütün öğretmenleri kapsayıcı ,herkesin üzerine alınabilrceği bir hakaret. Öğretmen öğretmene bunu yapmamalı, müdür de toplantı düzenini bozana müdahale etmeliŞikayet edebileceğiniz herhangi bir şey göremedim. Şikayetinizi ispat için done yok elinizde. Alınan kararlar size uygun gelmemiş sadece.
Eşinin isteği tepki gördü ve insanlar bunu okulda konuştular diyeOnu demek istemedim, sebebi ne yani ?
Bundan bir şey çıkmaz benceBelli bir kitleye hakaret. Okul içindeki bütün öğretmenleri kapsayıcı ,herkesin üzerine alınabilrceği bir hakaret. Öğretmen öğretmene bunu yapmamalı, müdür de toplantı düzenini bozana müdahale etmeli
Çıksın çıkmasın okula müfettişlerin gelecek olması bana yeter.Bundan bir şey çıkmaz bence
Ama demek istediğim öğretmen bunu istemese bile bu saatten sonra aynı sınıfta olmaları iyi olmazdı bence.Bu değişikliği çocuk için değil öğretmen için yapıyor, o kurtulsun rahat etsin okula dönsün diye. Ne çocuklar var öyle her sınıfta,çocuğa göre değil öğretmene göre muamele yapıyor.
Rehber öğretmen ve yakın arkadaşlarini kastettiğini düşündüğüm için bişey söylemedim ama keşke söyleseydim pişmanim, ha bana ha başka öğretmene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?