Öğretmenlik sabır isteyen bir meslek, gerçekten herkesin harcı değil. Kötü gün hepimiz geçiriyoruz. Özel sektörde koskoca insanlar tarafından neler duyabiliyoruz bazen, ama kimseyi kolundan çekiştirmiyoruz ya da saç baş birbirimize girmiyoruz değil mi? Sinirlerine hakim olacak lamı cimi yok. Sözel şiddet bile çocukta travma oluştururken bir eğitimci bunu nasıl yapabilir anlayamıyorum?
Eğer öğretmende bir hata olmasaydı o kamera kayıtları şak diye izletilirdi size, var ki bir şey olayı örtbas etmeye çalışıyorlar. Bu konularda sıcağı sıcağına hareket etmek çok önemli. Benim erkek kardeşimin orta okulda başından böyle bir hadise geçmişti (ufacık tefecikti) öğretmen tahtaya fırlatmış, başa darbe alınmaması çok önemliyken (epilepsi hastasıydı 4 yaşından beri tedavi görüyordu) kafası şişmişti. Çocuğu tahtanın önünde bekletmiş saatlerce eve geldi gözler kıpkırmızı ağlamaktan, milli eğitim bakanlığında şikayet dilekçesi yazdım, darp raporu almak aklıma gelmemişti bende toydum 19lu yaşlar, bunu akıl edebildiğime şükür ediyorum.
2 ay sonra okula 2 asker gelmiş soruşturma için okuldan çağırılmıştı annem, tabii bu konuda müdürler çok iyidir bilirsiniz. Anneme olayı uzatmamayı söylemiş, kardeşimi dışarı çıkarıp sınıfta konuşma yapmış müdür, muhtemelen çocuklara inkar etmelerini söyledi. Ama bizim sınıflarda kamera yoktu. Peşini bırakmayın, başvurabileceğiniz her merci ye başvurun. Bu tarz şeylere asla katlanamıyorum.