Okulda siddet şüphesi

Ben bir çocuk bir şey diyorsa yok yere söylediğini düşünmem. Bence çocuğunuz doğru söylüyor asla dönmem ısrarla beklerdim kamera kaydını. Cidden denilen gibi bir durum varsa vicdanen diğer yavruların da ailesinin bilmek hakkı onlar da masum ufacık çocuklar kendi çocuğunuz gibi diyemiyorlar belki onların da ailelerine bilgi verirdim . Bu süreçte kesinlikle çocuğunuzu o okula göndermeyin.. çok üzüldüm zor bir gün geciriyorsa benim tırnağı batsa canım yanan evladımı mi fırlatmasi lazım yapmasın o zaman bu mesleği ya da o gün izin istesin bunlar bahane değil olmamalı.

Ama kameraya bakacak ya öyle demiş istemiş kamera kayıtlarını onlara bakılsın
Peki neyi savundunuz ben hala anlamadım. Çocukların bazıları kesinlikle yalan konuşuyor diyen sizsiniz. Ne yazdığınız bir daha okuyun bir şey anlarsanız bize de açıklayın

Öğretmenlik sabır isteyen bir meslek, gerçekten herkesin harcı değil. Kötü gün hepimiz geçiriyoruz. Özel sektörde koskoca insanlar tarafından neler duyabiliyoruz bazen, ama kimseyi kolundan çekiştirmiyoruz ya da saç baş birbirimize girmiyoruz değil mi? Sinirlerine hakim olacak lamı cimi yok. Sözel şiddet bile çocukta travma oluştururken bir eğitimci bunu nasıl yapabilir anlayamıyorum?

Eğer öğretmende bir hata olmasaydı o kamera kayıtları şak diye izletilirdi size, var ki bir şey olayı örtbas etmeye çalışıyorlar. Bu konularda sıcağı sıcağına hareket etmek çok önemli. Benim erkek kardeşimin orta okulda başından böyle bir hadise geçmişti (ufacık tefecikti) öğretmen tahtaya fırlatmış, başa darbe alınmaması çok önemliyken (epilepsi hastasıydı 4 yaşından beri tedavi görüyordu) kafası şişmişti. Çocuğu tahtanın önünde bekletmiş saatlerce eve geldi gözler kıpkırmızı ağlamaktan, milli eğitim bakanlığında şikayet dilekçesi yazdım, darp raporu almak aklıma gelmemişti bende toydum 19lu yaşlar, bunu akıl edebildiğime şükür ediyorum.

2 ay sonra okula 2 asker gelmiş soruşturma için okuldan çağırılmıştı annem, tabii bu konuda müdürler çok iyidir bilirsiniz. Anneme olayı uzatmamayı söylemiş, kardeşimi dışarı çıkarıp sınıfta konuşma yapmış müdür, muhtemelen çocuklara inkar etmelerini söyledi. Ama bizim sınıflarda kamera yoktu. Peşini bırakmayın, başvurabileceğiniz her merci ye başvurun. Bu tarz şeylere asla katlanamıyorum.

Kameraları istedikleri zaman gayet izletebiliyorlar bir sorun oldu mu neden yokuşa sürüyorlar? Ben çocuğun yalan soyledigini sanmıyorum

Peki neyi savundunuz ben hala anlamadım. Çocukların bazıları kesinlikle yalan konuşuyor diyen sizsiniz. Ne yazdığınız bir daha okuyun bir şey anlarsanız bize de açıklayın
Hanımefendi konu sahibi zaten kameraya bakacağım demiş. Bende bunu yapmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Savunduğum bir şey yok konunun içinde değilim ne yaşıyorsunuz siz içinizde acaba?

Sadece bir öğretmen arkadaşım çocuklar doğruyu söyler hep dediği için diyorum hayır çocuklar hep doğruyu söylemiyor. Bunun için her yer kamera sistemi bakılsın kadinin içi rahatlasın siz neyin savunmasındasınız anlamadım ben

Kamera kayıtlarını göstermiyorlarmış. Gizlice mi girip baksınlar.
Öyle bir şey yok. Talep edilince gösterilmek zorunda. Polise gideceğim desin bakalım bir veli nasıl gösterecekler.

Kamera sistemi neden var? Bir sıkıntı yaşanırsa kanıt olsun diye var.

Hanımefendi konu sahibi zaten kameraya bakacağım demiş. Bende bunu yapmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Savunduğum bir şey yok konunun içinde değilim ne yaşıyorsunuz siz içinizde acaba?

Sadece bir öğretmen arkadaşım çocuklar doğruyu söyler hep dediği için diyorum hayır çocuklar hep doğruyu söylemiyor. Bunun için her yer kamera sistemi bakılsın kadinin içi rahatlasın siz neyin savunmasındasınız anlamadım ben

Bu konuda yalan söyleyen bir çocuk yok. Hemen neyin savunmasına geçiyorsunuz? Çocuklara bu kadar güvensiz yaklaşan bir öğretmen daha tanımadım

Bu konuda yalan söyleyen bir çocuk yok. Hemen neyin savunmasına geçiyorsunuz? Çocuklara bu kadar güvensiz yaklaşan bir öğretmen daha tanımadım
Asla aynı pencereden bakmıyoruz. Siz ogretmen misiniz? Olsaydınız yorumunuz farklı olurdu.

Neler neler yaşıyoruz gün içinde mesela şunun bile şikayetini alıyoruz bugün tüm çocuklara sarılmışsınız en son benimkine sarılmışsınız neden ayrımcılık yapıyorsunuz?
Düşünün 20 kişilik bir sınıfla bir anda nasıl sarılırız? Anladınız mı? Bakış acısı, çocuk yetiştirme, çocuğa evde yapılan muamele her şey tetikliyor bu durumu. Halen anlatamadıysam yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim tek bir pencereden bakıyorsunuz çünkü

Asla aynı pencereden bakmıyoruz. Siz ogretmen misiniz? Olsaydınız yorumunuz farklı olurdu.

Neler neler yaşıyoruz gün içinde mesela şunun bile şikayetini alıyoruz bugün tüm çocuklara sarılmışsınız en son benimkine sarılmışsınız neden ayrımcılık yapıyorsunuz?
Düşünün 20 kişilik bir sınıfla bir anda nasıl sarılırız? Anladınız mı? Bakış acısı, çocuk yetiştirme, çocuğa evde yapılan muamele her şey tetikliyor bu durumu. Halen anlatamadıysam yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim tek bir pencereden bakıyorsunuz çünkü

Konu bu mu?

Arkadaşım konu bu olur mu yahu? Konu sahibinin açtığı konuyu hatırlıyor musun?

Ben zaten kadıncağıza diyorum ki ne olursa olsun şikayet ederim de ve kameraya bak mutlakaaaaa….

Bir öğretmen arkadaşım yazmış ki ÇOCUKLAR ASLAAAA YALAN SÖYLEMEZ.

Hayır soyler.

Daha doğruyu yanlışı hatayı anca anlıyorlar. Ayrıca çokça yalan söyleyen öğrenci var.

Tekrar ediyorum! Konu sahibi kesinlikle kameraya bakmalı. Ayrıca o öğretmen arkadaşımın dediği çocuklar yalan söylemez olayı yanlış gün içinde neler görüyoruz biz

Öğretmen değilsiniz değil mi? Uzatmayın hiç konuyu yoruldum gerçekten size laf anlatmaya çalışmaktan.

Arkadaşım konu bu olur mu yahu? Konu sahibinin açtığı konuyu hatırlıyor musun?

Ben zaten kadıncağıza diyorum ki ne olursa olsun şikayet ederim de ve kameraya bak mutlakaaaaa….

Bir öğretmen arkadaşım yazmış ki ÇOCUKLAR ASLAAAA YALAN SÖYLEMEZ.

Hayır soyler.

Daha doğruyu yanlışı hatayı anca anlıyorlar. Ayrıca çokça yalan söyleyen öğrenci var.

Tekrar ediyorum! Konu sahibi kesinlikle kameraya bakmalı. Ayrıca o öğretmen arkadaşımın dediği çocuklar yalan söylemez olayı yanlış gün içinde neler görüyoruz biz

Öğretmen değilsiniz değil mi? Uzatmayın hiç konuyu yoruldum gerçekten size laf anlatmaya çalışmaktan.
Bende öğretmenim kesinlikle çocuklardan bazıları yalan söylüyor.

Bazısı ilgi çekmek için bazısı evde gördüğü için sebepleri genişletilebilir. Ama çocukların hayal dünyaları aşırı geniş
Konuya yazdığınız mesaj bu. Alıntıladığınız arkadaş zaten “polise gidin, kameraya nasıl izin vermezler” yazmış. Siz hala kameraya baksın dedim diyorsunuz. Söylemek istediğiniz o değil algılayabiliyoruz. Çocuklar yalan söyler ama şiddet konusunda yalan söylemez. Ayrıca konunun öğretmen olup olmamakla ilgisi yok.

Konuya yazdığınız mesaj bu. Alıntıladığınız arkadaş zaten “polise gidin, kameraya nasıl izin vermezler” yazmış. Siz hala kameraya baksın dedim diyorsunuz. Söylemek istediğiniz o değil algılayabiliyoruz. Çocuklar yalan söyler ama şiddet konusunda yalan söylemez. Ayrıca konunun öğretmen olup olmamakla ilgisi yok.
Çocuklar yalan söylüyor arkadaşlar. Kesinlikle söylüyor. Kaç çocuk büyüttünüz siz? Ben kaç senelik öğretmenim bin çocuk geldi geçti bu güne kadar. Daha neler söyleyen var.
Birde konu sahibinin çocuğu doğru söyler söylemez bilemiyorum. Ben meslektaşımın yazdığı yazı icin bu crvabi verdim.

Verdiğim cevap çocuk sahiplerinin bazılarının hoşuna gitmiyor olabilir ama maalesef bu gerçek.

Daha geçen gün en baba muhabir diye bir adam var onun oğlu ile öğretmeni arasında geçen bir diyologa izledim. Çocuk babam beni dovuyor diye yalan söylüyor babası neden yalan söyledin diyor çocuk öyle söyledim işte diyor.

çocukların hayal gücü var ve bazen farklı ortaya çıkıyor

Çocuklar yalan söylüyor arkadaşlar. Kesinlikle söylüyor. Kaç çocuk büyüttünüz siz? Ben kaç senelik öğretmenim bin çocuk geldi geçti bu güne kadar. Daha neler söyleyen var.
Birde konu sahibinin çocuğu doğru söyler söylemez bilemiyorum. Ben meslektaşımın yazdığı yazı icin bu crvabi verdim.

Verdiğim cevap çocuk sahiplerinin bazılarının hoşuna gitmiyor olabilir ama maalesef bu gerçek.

Daha geçen gün en baba muhabir diye bir adam var onun oğlu ile öğretmeni arasında geçen bir diyologa izledim. Çocuk babam beni dovuyor diye yalan söylüyor babası neden yalan söyledin diyor çocuk öyle söyledim işte diyor.

çocukların hayal gücü var ve bazen farklı ortaya çıkıyor
Bir çocuk büyütüyorum. Senelerce ülkesinde, şu anda da yurtdışında görev yapan bir öğretmenim. Çocuklar yalan söyler evet ama şiddet söz konusu ise mutlaka araştırılması gerekir. Yalan söylüyor deyip olayın peşini bırakamayız değil mi? Ayrıca şiddet konusunda yalan söyleyen çocuğa rastlamadım ben.

Bir çocuk büyütüyorum. Senelerce ülkesinde, şu anda da yurtdışında görev yapan bir öğretmenim. Çocuklar yalan söyler evet ama şiddet söz konusu ise mutlaka araştırılması gerekir. Yalan söylüyor deyip olayın peşini bırakamayız değil mi? Ayrıca şiddet konusunda yalan söyleyen çocuğa rastlamadım ben.
Ben rastladım.
Onun dışında aynı fikirdeyiz 20 dk dir aynı şeyi söylüyoruz ve anlayamıyoruz birbirimizi.
En başından beri araştırılsın kameraya bakılsın, kamera kayıtlarını göstermemek ne demek polise gidin diyorum.

Back
X