- 5 Ağustos 2020
- 3.278
- 5.556
- 108
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de öyle o röportajda baba oğluna neden öyle söyledin deyince çocuk öyle söyledim diyorsa bu çocuğun babadan korktuğunu gösterir. Yalan söylediğini değil. Küçükken bakicim da yapardı bana ben de milletin içinde önce söyler sonra neden öyle dedin deyince inkar ederdim. Çocuklar dayak taciz konusunda yalan soylemezzzzzzzzBir çocuk büyütüyorum. Senelerce ülkesinde, şu anda da yurtdışında görev yapan bir öğretmenim. Çocuklar yalan söyler evet ama şiddet söz konusu ise mutlaka araştırılması gerekir. Yalan söylüyor deyip olayın peşini bırakamayız değil mi? Ayrıca şiddet konusunda yalan söyleyen çocuğa rastlamadım ben.
Bakma yetkileri şifreleri yokmuş öyle deniyorYanlış anlamayın da eğer öyle bisi olmasa oturup sizinle bu konuda uğraşmak yerine gösterip başlarından savarlardi niye zan altında bilerek kalsınlar. Kesin o görüntülerde kaybolur mudur bakmıştır merak edip ben baktım yok demiyor mu
Ogretmeni firlatir ,sonrada onun kamera kaydiyla bu firlatmayi kanitlamasini beklerdim .Selamlar
6 yaşındaki oğlum geçen yıldan beri özel bir anaokuluna gidiyordu. Genel anlamda hareketli bir çocuk. Öğretmenin bağırdığını, zaman zaman oyundan mahrum etme cezası verdiğini , son zamanlarda gulumsemeyi biraktigini hep çatık kaşlı oldugunu söylerdi. Son gün çocuğu almaya gittigimizde yanımıza gelir gelmez öğretmenim beni fırlattı dedi. Ogretmen yanımıza gelip çocuğu suçlar şekilde konuşmaya başladı. Çok yaramaz olduğunu söz dinlemediğini vs. Ama fırlatma konusunu inkar etti. Kameralari izleme yetkisi olmadigi soylendi. Gerekli şikayetleri oluşturduk, bekliyoruz. Çocuğuma ara ara sorduğumda fırlattığı zaman yere düştüğünü, ogretmenin sınıftaki diğer çocuğu kolundan çekerek ara ara sürüklediğini ama kendisine öyle yapmadığını soyledi. Muduriyet günlerdir inkar ediyor, çocuktan yana bir tavır asla göstermiyor ve öğretmeni savunuyor. Öyle birisi değil asla yapmaz vs. Ama o gun ogretmen zor bir gun gecirmis , sinif zaten genel olarak hareketli gibi şeyler soyluyorlar. Şimdi vicdanimla aklım arasında sürekli düşünüyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Kamera kayıtlarını beklerken düşünmekten yoruldum size sormak istedim. Benim fikrim çocuğun beyanı esas olduğu yönünde her zaman.. Bu tarz bir süreç yaşayan var mı neler yapmalıyız fikir verirseniz çok sevinirim.
İnsan neler neler yapmak istiyor da..Ogretmeni firlatir ,sonrada onun kamera kaydiyla bu firlatmayi kanitlamasini beklerdim .
Umarim polise gidip sikayet etmissinizdir.kameralara el koyup incelesinler .hatta direk savciliga gidip suc duyurusunda bulunun onlar bakar firlatma olup olmadigina.
Aynen öyle. Konu sahibini çok pasif buldum ben. Okul olayı geçiştirmeye çalışıyor, konu sahibi de geçiştirmeye çok musait sanki. Böyle bir durum var, hâlâ kamerayı izlemem yeter diyor, velileri tanımıyorum diyor. Üstelik özel bir çocuğa şiddet şüphesi varken...polise gitmediniz mi?
bu ne yavaşlık..
polis gidince lap diye açarlardı görüntüleri
şimdi gitseniz bile silmedikleri ne malum
Ben bugün çocuğuma inanmazsam ileride başka bir durumda nasılsa annem inanmayacak diye düşünür. Ne olursa olsun peşini bırakmam tersi Bi sonuc dahi çıksa öğretmene hicbisey olmaz bizler yetişkiniz. Şu an dahi sana yaptığı davranıştan dolayı öğretmeninin hatasını anlaması için uğraşıyoruz dediğimizde cocuk rahatlıyor kendini iyi hissediyor görebiliyorum
Tanımanıza gerek yok, okul çıkışına gidip bulabilirsiniz zor değilBu güne kadar hiç kimseden öyle bir şikayet almamışlar. Diğer verilerle de hiç iletisimim yok sormayı uyarmayi çok isterdim
Kırmak istemem ama ben en çok sizin tavrınıza şaşırdım. Benim çocuğum böyle birşey söyleyecek,ben kalkıp görüntüleri izlettirmiyorlar diğer velileri tanımıyorum diyeceğim. Okulu başlarına yıkarım, okulun kapısında kamp kurup velilerle konuşurum. Korkup görüntüleri izlettirirlerdi. Kibarliktan anlamaz bizim toplum illa bağırmak gerekiyor.Selamlar
6 yaşındaki oğlum geçen yıldan beri özel bir anaokuluna gidiyordu. Genel anlamda hareketli bir çocuk. Öğretmenin bağırdığını, zaman zaman oyundan mahrum etme cezası verdiğini , son zamanlarda gulumsemeyi biraktigini hep çatık kaşlı oldugunu söylerdi. Son gün çocuğu almaya gittigimizde yanımıza gelir gelmez öğretmenim beni fırlattı dedi. Ogretmen yanımıza gelip çocuğu suçlar şekilde konuşmaya başladı. Çok yaramaz olduğunu söz dinlemediğini vs. Ama fırlatma konusunu inkar etti. Kameralari izleme yetkisi olmadigi soylendi. Gerekli şikayetleri oluşturduk, bekliyoruz. Çocuğuma ara ara sorduğumda fırlattığı zaman yere düştüğünü, ogretmenin sınıftaki diğer çocuğu kolundan çekerek ara ara sürüklediğini ama kendisine öyle yapmadığını soyledi. Muduriyet günlerdir inkar ediyor, çocuktan yana bir tavır asla göstermiyor ve öğretmeni savunuyor. Öyle birisi değil asla yapmaz vs. Ama o gun ogretmen zor bir gun gecirmis , sinif zaten genel olarak hareketli gibi şeyler soyluyorlar. Şimdi vicdanimla aklım arasında sürekli düşünüyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Kamera kayıtlarını beklerken düşünmekten yoruldum size sormak istedim. Benim fikrim çocuğun beyanı esas olduğu yönünde her zaman.. Bu tarz bir süreç yaşayan var mı neler yapmalıyız fikir verirseniz çok sevinirim.
Kırmak istemem ama ben en çok sizin tavrınıza şaşırdım. Benim çocuğum böyle birşey söyleyecek,ben kalkıp görüntüleri izlettirmiyorlar diğer velileri tanımıyorum diyeceğim. Okulu başlarına yıkarım, okulun kapısında kamp kurup velilerle konuşurum. Korkup görüntüleri izlettirirlerdi. Kibarliktan anlamaz bizim toplum illa bağırmak gerekiyor.
Polisi hemen o an arardım görüntüler için silmeyeceklerini nereden bileceğim. Çok iddalasirlarsa tv kanallarına kadar kapılarına toplardim. Birde ben sakın kibar bir insanımdır, öyle derler. Ama çocuğumu fırlatanı doğduğuna pişman ederim.
Diğer çocuklar görmüştür.Onlarla konuştunuz mu ?Selamlar
Evet geçiştirmek istediğim için buraya kadar konu actim. Velileri tanımıyorum bunun nesi garip geldi size? Ne diyecegim velilere delilsiz ispatsiz ? Kamerayı izlemem yeterli derken ne demek istediğimi sizin disinizda eminim herkes anlamistir izleyip oturacağız demedik çünkü.Aynen öyle. Konu sahibini çok pasif buldum ben. Okul olayı geçiştirmeye çalışıyor, konu sahibi de geçiştirmeye çok musait sanki. Böyle bir durum var, hâlâ kamerayı izlemem yeter diyor, velileri tanımıyorum diyor. Üstelik özel bir çocuğa şiddet şüphesi varken...
Konu sahibi okula gidip tekrar görüntüleri izlemek isteyin, yok dediklerinde, yanlarında polisi arayıp okula ekip isteyin, şikayetçi olun. Ya da önce savcılığa/polise şikayette bulunun... Gereken reaksiyonu veremiyor gözüküyorsunuz.
Kesinlikle.dogru .ogretmen masum olsa yapmadim acalim kamerayi bakalim derdi .savciliga giderseniz şak diye bakarlar kameraya .Cocuklar yalan soyleyebiliyor evet ama kamera kaydını gostermediklerine göre oğlunuz doğru söylüyor.yoksa cekinmezlerdi hatta ben o öğretmenin yerinde olsam bisey yapmadıysam bizzat kendim kameralara bakılsın derdim
Diğer yorumları okumadım arkadaşların tepkileri nedir bilemem yerinizde olsam polisi hemen devreye koyardım görüntüleri silme ihtimalleri olabilirArkadaşlar hiçbir yere basvurmamis değiliz açıkça yazamayacagim bir kurum olduğu için detay veremiyorum ancak zaten gerekli yerlere başvurduk cevap bekliyoruz şuan inceleme yapıldığı soylendi. Devletin kurumu sonuçta başvurulan yerler. Hala sonuç alamazsak öyle sokalım polisi devreye dedik. Diğer velilerle konuşsam ne olacak ki şikayeti olan zaten kendisi de başvururdu. Demekki yok herkes çocuğunu bırakıp çıkıyor. Birsey kanitlanmadan da buraya çocuğunuzu bırakmayın mi diyelim. İftiradan öteye gitmemiş oluruz. Hersey açıklığa bir kavuşsun zaten yapacağımızı yapacağız. Kamerayı izleyip durumu görüp susup oturmayacagiz.