Okuldaki çocuk..

• Konu Sahibi Konu Sahibi 0fLu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

0fLu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
12.098
769
213
İstanbul
Selam hanimlar.
Hemen konuya geceyim 1'e giden bi oğlum var. Sinif ogretmenimiz gayet iyi diger arkadaslariyla da bir sorunumuz yok ancak bir kişi dışında.
Çocuk oğlumu hiç rahat birakmiyor. Merdivenden itmis. Tenefuslerde oğlumu sıkıyomus oglum birak demesine rağmen bırakmıyor. Dün de kafasina sinif süpürgesiyle vurmuş kaşının üstüne gelmis sismis morarmiş. Bunu gorunce cok sinirlendim ogretmene soyledim. Ailesiyle bugun yuzyuze gorustugunu soyledi. Ama cozum odakli bisey bulunmamis demekki bu olay yasandigina gore.
Veliler arasinda konusurken diger veliler beni nasil dinlediyse yanlis anlamislar ve ogretmene yetistirmisler.
Bugun de sirada o cocukla arka arkaya olunca oglumu arkaya cektim ben suclu oldum ogretmen yaptigimin yanlis oldugunu cocugu disladigimi soyledi. Ki bu bir degil iki degil artik ogluma uzak durmasini soyledim ondan. Bana senin oglun da onun yerinde olabilirdi dedi hak verdim tabiki. Ama zarar gören benim çocugum. Diger velileri kiskirtiyorsun deyince sinirlendim. Bakin dedim ben kim size nasil soyledi bilmiyorum ama ben karsidakinin de anne oldugunu biliyorum. Bizim grubumuz var ordan ailesini bulur kendim halletmeye calisirdim
Ama size geldim. İki uc kere uyardim ogretmeni. Sonunda olay böyle patlak verdi. Birde çocuk küfür ediyomus surekli..
Napicam bilmiyorum hamile halimle ogretmen butun moralimi bozdu aglatti beni.
Benim oglum kafasini tuta tuta ders yapti dun aksam. Benim ogluma bisey olsa benim kadar diger annenin cani yanacak mi ?
Ogretmeni degistirin demeyin ogretmenimiz cok iyi oglum da cok seviyor ogretmenini.

Yerinde durmayan bi cocuk.
İlk zamanlar guzelce uyardim siz arkadassiniz birbirinize zarar vermeyin diye.
Ama anlamiyor.
Aklim hep oglumda. Napicam bilmiyorum

öğretmeni değiştirmeyin

1-rehber öğretmene gidin durumu anlatın

2-sınıftaki her veliyle bu tarz şeyleri paylaşmayın gördüğünüz gibi konu farklı anlatılmış
Ogretmen rehber ogretmenindsn randevu almaya calistigini soyledi yogunluk varmis.
Ama bana o sekilde konusmasi beni cok uzdu o kadar veli icinde. Benim oglum zarar goruyo biraz daha asagidan vursa gozune geliyomus kim vericek sonra bunun hesabini. Benim oglum da oynuyomus onla diye suclu benim oglum oldu. Oynuyo vuruyo oynamiyo dislaniyo cocuk diyo ben daha napayim bilmiyorum

Valla gözünü korkutun derdim ama 1.sınıflarmış daha çok küçükler.
Öğretmen de bilinçsiz bilinçsiz konuşmuş mantıktan uzak.
Şöyle mi yapsanız; çocuğunuza iki tane çikolata alsanız birini ona verse belki çocuk şaşırır ona karşı bu tutumunu bırakır. Çünkü daha çok küçükler hani kendi yaşantısında şiddet gören ya da annesi şiddet gören bir çocuksa psikolojisi iyi olmayabilir. Sevecen yaklaşılırsa tavrı değişebilir mi diye düşünüyorum.

Kötü bi söz asla soylemedim cocuga.
Tatli dille bidaha yapmamasini arkadas olduklarini soyledim. Diger cocuklara karsi da ayniymis. Karnina vurmus birinin. Kufur etmis ana avrat.
Kadin da sikayet etti.
Ama sirf ben sirada onunla.arka arkaya olmamasini istedigim icin suclu ben oldum.
Kim beni duymussa yanlis duymus bir de ogretmene yalan yanlis yetistirmis.
Bide diger velileri kiskirtan bir veli oldum.

Keske kendiniz grubunuzla halletseydiniz ogretmen apacik taraf tutuyor sinifini degistirin bence daha 1. Sinif diger öğretmenine ve arkadaslarinada alisir

Keske kendiniz grubunuzla halletseydiniz ogretmen apacik taraf tutuyor sinifini degistirin bence daha 1. Sinif diger öğretmenine ve arkadaslarinada alisir
İlk bas ogretmene soylerken ailesi gelse ona soyleyecegim dedigimde oyle biseyin yanlis oldugunu soyledi. Kendisinin halledecegini soyledi. Cocugumun duzeni bozulsun istemiyorum. Sinifina alisti ogretmenimiz de cok iyi. Sirf bu cocuk yuzunden oglumun gelecegiyle oynamak istemiyorum.
Ama ogretmene cok bozuldum.
Kendisini benim yerime koysun o veli onu da anliyorum ama ben bugun ogluma ne yapacak acaba diye dusun dusun bi hal oldum.

Dün soyledim aynen boyle. Gozune geliyormus nerdeyse diye. O da onunla oynuyor dedi. Oynuyo suclu oynamiyo cocugu dislayan taraf biz oluyoruz. Bugun yine erken gidecegim okula.
Moralim cok bozuk hamile halimle okulda o kadar veli icinde beni uzdu aglatti.
Esime soylesem okula gider kavga cikarir.
Ogluma kotuluk yapmis olmak istemiyorum.

Ama halledememiş !!
Bence siz aileyle bizzat kendiniz görüşün
Korkulu rüya görmektense uyanık durmak daha iyi !!

Ama halledememiş !!
Bence siz aileyle bizzat kendiniz görüşün
Korkulu rüya görmektense uyanık durmak daha iyi !!
Halletmeye calisiyomus.
Ben karsidakinin de bi anne oldugunu dusunerek gururunu kirmak istemedim ogretmene biraktim diger siniftaki arkadaslaeim veliyle konus dediler ogretmen buna yetkimizin olmadigini kendisinin halledecegini soyledi. Cocugun her yaptigini rapor ediyormus zaten.
Kafam karmakarisik oldu.
Bu olay benim cocugumla olan ilgisini yansirsa ogretmenin o zaman uzulurum.

Merdivenden itmis.

Dün de kafasina sinif süpürgesiyle vurmuş

Valla kimse kusura bakmasın şu ikisi zarardan ötesi şeyler.
Çocuk ölebilir. Merdivenden itmek nedir???
Öğretmen çözüm bulamamışmış olmaz ya, bunu yapan çocuğu da çeker karşıma tehdit ederim. Hiç öyle medeni kalamam. Velisi, öğretmeni, müdürü, çocuğu; o okul ayağa kalkar.

Merdivenden itmek nasıl ciddi bir şey farkında mı bunlar? Çocuğum merdiven dibinde boynu kırılıp ölse kim verecek be hesabını? Gidin çocukla konuşun; güzel güzel anlatır kazanır mısınız, yoksa parmak sallar -bir daha çocuğuma dokunursan seni mahvederim-mi dersiniz orası sizde. Herkes ne bk yediğini bilsin, 7 yaş bunu anlamamak için çok küçük bir yaş değil.

1. sınıf baslayınca maceralarda baslıyor
Tek yapmanız gereken dıger velılere guvenmemek ve bu yanlıs anlasılmaların ve ogretmene yetıstırmelere sebeb olmamak. Gerısını bır sekılde cozersınız

Ne demek yetkin yokmuş çocuk senin çocuğun bir anne olarak sonuna kadar yetkin var
Disiplin kuruluna çıkın gerek velisiyle gerek müdürle bizzat siz muhattap olun

Bizde de var bir tane öyle. Okul çıkışında beraber yürümeyi teklif ettim anneye. Bir kaç fenadır çıkışta yürüyoruz.

Bir tanede küçük bir oyuncağını getirdik oğlumun , yürürken ona hediye etti.

Hırçın fazlasıyla hırçın bir çocuk ama öğretmenle konuşunca sorun cozulmedi , teneffüste bile vuruyormus,çelme takiyormus.

Bugün yine gideceğim bakalım, farklılık olacak mi ?

Hala devam ederse son kez öğretmen , rehberlik , sonra da daha ilerisine.

Çocuklar kontrolsüz vurduğu için büyük zararlar verebiliyorlar, küçük bir olay değil.

Bi daha olursa o zaman kimse tutamicak.
Dua etsin kotu bisey olmasin o okulu baslarina yikarim.
Karsidaki anne anliyorum diyorum. Hala bana diyo senin oglun da onun yerinde olabilirdi.
Benim oglumun bi yeri kirilsa o cocugun annesi benim kadar uzulcekmi acaba.
Kimseyi kirmadan incitmeden halletmeye calisiyorum. Gene de ben suclu oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…