Bizim okulda oyle. Siranin arkasinda duruyoruz cocuklarin yanlarinda degil o sirada ben arkadaydim zaten.Aslında öğretmenin niye kızdığı belli. Bizim okulda veliler sabahlari sıra olunurken ve cuma okul çıkışı sıra olunurken bahçeye alınmaz. Siz ise gelip öğretmenin sınıfına herkesin içinde müdahale ediyorsunuz. Ne desin kadın?
Öğretmeninin beceriksiz galiba. Beceriksizliğini de böyle örtbas ediyor herhalde.Ogretmen rehber ogretmenindsn randevu almaya calistigini soyledi yogunluk varmis.
Ama bana o sekilde konusmasi beni cok uzdu o kadar veli icinde. Benim oglum zarar goruyo biraz daha asagidan vursa gozune geliyomus kim vericek sonra bunun hesabini. Benim oglum da oynuyomus onla diye suclu benim oglum oldu. Oynuyo vuruyo oynamiyo dislaniyo cocuk diyo ben daha napayim bilmiyorum
Cimer bimer hikaye, müdüre direk savcılığa başvuracağınızı söyleyin. Olan olayları anlatın. Merdivenlerden ittiği gün katta nöbetçi olan öğretmeninden tutun da ta müdüre kadar soruşturma başlatılma riski korkutur zaten. Müdür o zaman gerekli konuşmayı öğretmenle yapacaktır.[/QUOT
Bir kere nöbetçi öğretmenler süpermen değildir.Nöbet yerimizde 5 sınıf ve koridora bakıyoruz aynı anda.Nöbet yerimizde bulunmamız
Siz nasıl bir çözüm üretirsiniz mesela.Disiplin kurulu yok, okuldan uzaklaştırma yok,ceza yok, ses yükseltme , okul değiştirme yok.Aileyle konuşulur belki bir uzmana yönlendirilebilir.Bunu da aile isterse tabi.Rehber öğretmen veya kendi öğretmeni çocuk ve aileyle görüşür ama o kadar.Aile istemezse çocuk istemezse düzelmez.RAM a gönderilebilir yine aile isterse.İstemezse zorlama ya da bir yaptırım yok.Bunları bu durum için yazmadım.O kadar çok okuyorum ki burda.Kişisel olarak da algilamayin lütfen.Sadece bu okulu başımıza yıkan veliler nasıl çözüm bulabilirler merak ediyorum.Ne yapalim mesela?Ya olmaması gereken bir öğretmen modeli işte. Ne yapıyormuş olayı çözmek için anlattı mı size? Çocukla nasıl bir iletişime girmiş mesela? Hani olay sınıf içi sataşma, hırçınlık gibi basit bir mevzu değil ki. Fiziksel olarak çok daha büyük zararlara sebebiyet verecek saldırgan hareketler var. Valla yerinizde olsam kim beni neyle itham etmiş umursamam, yıkarım o okulu başlarına. Merdivenden itmek nedir ya? Nasıl ailelerde büyüyor bu çocuklar. Bu olayı kısa sürede çözmezlerse, çok daha büyük bir olay haline getireceğinizi söyleyin öğretmene de müdüre de. Çocuk kendi çocukları olsa ne öğretmen, ne müdür, ne de diğer veliler bu kadar saçma salak davranamazlar. Ay valla düşündükçe deliriyorum, kızım daha 3 yaşında. Bilmiyorum okul hayatımız nasıl olacak ama böyle şeylerle karşılaşırsam, balta nasıl taşa vuruluyormuş gösteririm böyle arsız tiplere.
Ne aileye ne cocuga karsi kotu bir soz soylemedim.Siz nasıl bir çözüm üretirsiniz mesela.Disiplin kurulu yok, okuldan uzaklaştırma yok,ceza yok, ses yükseltme , okul değiştirme yok.Aileyle konuşulur belki bir uzmana yönlendirilebilir.Bunu da aile isterse tabi.Rehber öğretmen veya kendi öğretmeni çocuk ve aileyle görüşür ama o kadar.Aile istemezse çocuk istemezse düzelmez.RAM a gönderilebilir yine aile isterse.İstemezse zorlama ya da bir yaptırım yok.Bunları bu durum için yazmadım.O kadar çok okuyorum ki burda.Kişisel olarak da algilamayin lütfen.Sadece bu okulu başımıza yıkan veliler nasıl çözüm bulabilirler merak ediyorum.Ne yapalim mesela?
Bu çocuk muhtemelen kötü bir aile ortaminda yetişti.7 yaşına kadar sadce orda terbiye aldı.Düzelir mi evet düzelir.Ama 4 haftada değil.Hani diyorlar ya sahaya inelim.Saha sizin bildiğiniz gibi değil.Çocuklarınız sizin göz bebekleriniz bizimse ümidimiz, geleceğimiz, yarınlarımız.Lütfen kırmayin gönlümüzü.Küstürmeyin bizi.İnanın sizin gibi düşünen ve konuşan kişiler yüzünden mesleğe küsmüş bir sürü meslekdaşım var.
Siz nasıl bir çözüm üretirsiniz mesela.Disiplin kurulu yok, okuldan uzaklaştırma yok,ceza yok, ses yükseltme , okul değiştirme yok.Aileyle konuşulur belki bir uzmana yönlendirilebilir.Bunu da aile isterse tabi.Rehber öğretmen veya kendi öğretmeni çocuk ve aileyle görüşür ama o kadar.Aile istemezse çocuk istemezse düzelmez.RAM a gönderilebilir yine aile isterse.İstemezse zorlama ya da bir yaptırım yok.Bunları bu durum için yazmadım.O kadar çok okuyorum ki burda.Kişisel olarak da algilamayin lütfen.Sadece bu okulu başımıza yıkan veliler nasıl çözüm bulabilirler merak ediyorum.Ne yapalim mesela?
Bu çocuk muhtemelen kötü bir aile ortaminda yetişti.7 yaşına kadar sadce orda terbiye aldı.Düzelir mi evet düzelir.Ama 4 haftada değil.Hani diyorlar ya sahaya inelim.Saha sizin bildiğiniz gibi değil.Çocuklarınız sizin göz bebekleriniz bizimse ümidimiz, geleceğimiz, yarınlarımız.Lütfen kırmayin gönlümüzü.Küstürmeyin bizi.İnanın sizin gibi düşünen ve konuşan kişiler yüzünden mesleğe küsmüş bir sürü meslekdaşım var.
Ne demek yetkin yokmuş çocuk senin çocuğun bir anne olarak sonuna kadar yetkin var
Disiplin kuruluna çıkın gerek velisiyle gerek müdürle bizzat siz muhattap olun
Asla böyle birşey istemem.Ama diğer öğrenci için de mutlaka birşeyler yapıyordur öğretmeniniz.Öğrenciyi okuldan mı atsın ne yapsın?Konuşup anlatıyordur aileyle de görüşüyordur mutlaka.Görmezden gelmez asla.Sadece birz sabır gösterin.Çözülecektir mutlaka.Çocuğun gözüne vursa ve kör olsaydı (allah korusun), yine aynı cümleleri mi yazacaktınız?
Pardon konu sahibi degilmişsiniz ama size de aynı şeyleri söylerdim.Biraz sağduyu.Belki şiddette maruz kalıyor çocuk.Belki evde sürekli kavga var.Bilmiyoruz ki.Karşı tarafı savunuyor gibi algılamışsınız.Ama inanın bazen sorunları çözmek öyle kolay olmuyor.Çocuğun gözüne vursa ve kör olsaydı (allah korusun), yine aynı cümleleri mi yazacaktınız?
Yukarıda bir üye yazmış size aslında niye kızdığını öğretmenin.Onun yetki alanında ondan izinsiz müdahale etmişsiniz.Bunu şöyle düşünün.Hani kızıyorlar ya burda bayanlar.Kv geldi benim evimde eşyanın yerini değiştirdi.Hepimiz kendi alanımıza izinsiz müdahale edildiğinde kizariz.Ben ogretmeninizde böyle bir durum algıladım.Bence yarın sakince tekrar görüşün.Ne aileye ne cocuga karsi kotu bir soz soylemedim.
Ama ogretmnin tavri beni uzdu
Pardon konu sahibi degilmişsiniz ama size de aynı şeyleri söylerdim.Biraz sağduyu.Belki şiddette maruz kalıyor çocuk.Belki evde sürekli kavga var.Bilmiyoruz ki.Karşı tarafı savunuyor gibi algılamışsınız.Ama inanın bazen sorunları çözmek öyle kolay olmuyor.
Tamam işte.Pardon konu sahibi degilmişsiniz ama size de aynı şeyleri söylerdim.Biraz sağduyu.Belki şiddette maruz kalıyor çocuk.Belki evde sürekli kavga var.Bilmiyoruz ki.Karşı tarafı savunuyor gibi algılamışsınız.Ama inanın bazen sorunları çözmek öyle kolay olmuyor.
Siz beni tamamen yanlış anlamışsınız.Ben sadece size, sizin de belirttiğiniz gibi bazı durumlarda ellerimiz kollarimiz gerçekten bağlı kalıyor bunu anlatmak istemiştim.Siz nasıl çözersiniz mesela dediğimde de gerekçeleriyle birlikte bunu anlatmaya çalışmıştım.Öğretmensiniz galiba; bir çocuğu kazanalım -sabır- derken, diğer çocuk o merdivenlerden düşse kırsa boynunu, hadi felç kaldı; bitti çocuk. Onu nasıl kazanacaksınız? Ömür boyu vereceği savaşı, kendini hayattan salışını nasıl engelleyeceksiniz? Bu felçle de kalmaz; o çocuk ölse merdivenden ters düşüp; olamaz mı? Kazaya "Kaza" denir de, göz göre göre yaşanana "Sorumsuzluk" denir bilmem anlatabiliyor muyum? Burada "Sabredelim, dışlamayalım çocuğu" derken, merdivenden itilen, gözüne sopa sallanan diğer çocuğun uğrayabileceği zarardan tam teşekküllü korunacağına nasıl bir garanti vereceksiniz?
Çoluğumuzu çocuğumuzu kik gibi yetiştiriyoruz, ben vurmaya kıyamıyorum; elin çocuğu vuracak kıracak itecek sövecek; hadi eyvallah bir noktaya kadar hepsine "Çocuk" dedik de, merdivenden itmek nedir bunu nasıl bir sabırla bekleyecek evdeki mağdur çocuğun annesi, bana bunu bi açıklar mısınız, çok merak ediyorum. Diğer çocuk sert uyarı almayacak, velisi2 anası danası okula çağırılıp görüşülmeyecek, bu çocuğa gerektiği noktada parmak sallanmayacak ve püür sabırla herkes bu çocukları kendi çocuğunun kaybını göze alarak kazanımı bekleyecekse, ben niye doğurup gayret ediyorum öğretmen hanım? Okul denilen yer ilim irfan düzen nizam yuvası; savaşa yollamıyor kimse çocuğunu "Ah şükür bugün de gözünü çıkarmamış arkadaşı ama sabır oğlum bak kaşın patlamış ama olsun hocan kazanacak o öğrenciyi" oooldu.
Size yazdım ama direkt alınmayın üzerinize; öğretmenlerin de ne şartlarda olduğunu biliyoruz memleketçe, çoğu noktada elleri kolları bağlı ama bu kadar da olmaz. Bu anneye "O çicii dişlimiş gibi iliriz" diyemez.
Siz beni tamamen yanlış anlamışsınız.Ben sadece size, sizin de belirttiğiniz gibi bazı durumlarda ellerimiz kollarimiz gerçekten bağlı kalıyor bunu anlatmak istemiştim.Siz nasıl çözersiniz mesela dediğimde de gerekçeleriyle birlikte bunu anlatmaya çalışmıştım.
Arkadaşların dediğini yapın.Yorumlariniz icin tesekkurler.
Cocugumu takipteyim.
Cocugumu da tembihliyorum oynamicaksin diye.
Diger ailenin onemsemedigi cocugu ben kendi cocugumu feda ederek onemseyemem. Kimse kusura bakmasin.
Yeterince taviz verdim bu konuda.
Merak ediyorum öğretmenin bundan sonra açıklamasi ne olacak?
Aynen böyle yapicam.Arkadaşların dediğini yapın.
Yine darp vb zarar verirse oğlunuza, darp raporu alıp müdüre gidin ve savcılığa herkesi şikayet edeceğinizi söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?