Okuldaki çocuk..

• Konu Sahibi Konu Sahibi 0fLu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizim okulda oyle. Siranin arkasinda duruyoruz cocuklarin yanlarinda degil o sirada ben arkadaydim zaten.

Öğretmeninin beceriksiz galiba. Beceriksizliğini de böyle örtbas ediyor herhalde.

Çocuk gözünün önünde pata küte dayak yiyor. Niye müdahale etmiyormuş. Ne olacak hergün o çocuk bunu dövecek mi? Siz öğretmene gitmişsiniz çözüm bulsun diye. Öğretmen kendi fark edip harekete geçmelidir zaten. Çözüm bulamamış. Siz de istediniz istediğiniz gibi anlatır gerekirse kendi o çocuğu da dislarsiniz. Çünkü meydanı size bırakmış. Kendi bir halt yapmamış. Siz duyarlı eğitimli bilgili artık her ne halt ise olmak zorunda mısınız? Değilsiniz. Hele çocuğunuz dayak yerken.

Siz nasıl bir çözüm üretirsiniz mesela.Disiplin kurulu yok, okuldan uzaklaştırma yok,ceza yok, ses yükseltme , okul değiştirme yok.Aileyle konuşulur belki bir uzmana yönlendirilebilir.Bunu da aile isterse tabi.Rehber öğretmen veya kendi öğretmeni çocuk ve aileyle görüşür ama o kadar.Aile istemezse çocuk istemezse düzelmez.RAM a gönderilebilir yine aile isterse.İstemezse zorlama ya da bir yaptırım yok.Bunları bu durum için yazmadım.O kadar çok okuyorum ki burda.Kişisel olarak da algilamayin lütfen.Sadece bu okulu başımıza yıkan veliler nasıl çözüm bulabilirler merak ediyorum.Ne yapalim mesela?

Bu çocuk muhtemelen kötü bir aile ortaminda yetişti.7 yaşına kadar sadce orda terbiye aldı.Düzelir mi evet düzelir.Ama 4 haftada değil.Hani diyorlar ya sahaya inelim.Saha sizin bildiğiniz gibi değil.Çocuklarınız sizin göz bebekleriniz bizimse ümidimiz, geleceğimiz, yarınlarımız.Lütfen kırmayin gönlümüzü.Küstürmeyin bizi.İnanın sizin gibi düşünen ve konuşan kişiler yüzünden mesleğe küsmüş bir sürü meslekdaşım var.

Ne aileye ne cocuga karsi kotu bir soz soylemedim.
Ama ogretmnin tavri beni uzdu

Çocuğun gözüne vursa ve kör olsaydı (allah korusun), yine aynı cümleleri mi yazacaktınız?

Ne demek yetkin yokmuş çocuk senin çocuğun bir anne olarak sonuna kadar yetkin var
Disiplin kuruluna çıkın gerek velisiyle gerek müdürle bizzat siz muhattap olun

Nasıl yetkin yok. Çocuk darp edilmiş mi edilmiş?

Size önerim okula bu durumu dilekçe ile bildirin. İş resmi bir boyut kazansın. Dilekçe numarası da alın. Bakın o zaman yoğun olan rehberlik size nasıl randevu veriyor.

Diğer yandan işin uzaması halinde yasal yollara başvurabilirsiniz. Mesela darp raporu aldirabilirsiniz. İnternette okullarda akran zorbaligi ile ilgili yasal süreci nasıl baslatabileceginize dair bunu buldum.

"Şahsi girişimlerinizle bir sonuca varamadığınız takdirde muhatabınız okul yönetimi+öğretmenidir. Olayların suç vasfını alması ihtimalinde ise yanı sıra rahatsızlık veren öğrenciler adına velileridir. Yaşananları ve bunların yaptırımlarını içeren bir ihtarnameyi noter kanalıyla okul yönetimine+öğretmene(sorumlu sıfatıyla) ve öğrencilerin velilerine göndererek haksız fiillerin engellenmesini aksi takdirde cumhuriyet savcılığına konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını kendilerine ihtar ederseniz etkili olacaktır düşüncesindeyim. Olmadığı takdirde adı geçen yaptırımları uygulama haklarınız doğmakta...."

Çocuğun gözüne vursa ve kör olsaydı (allah korusun), yine aynı cümleleri mi yazacaktınız?
Asla böyle birşey istemem.Ama diğer öğrenci için de mutlaka birşeyler yapıyordur öğretmeniniz.Öğrenciyi okuldan mı atsın ne yapsın?Konuşup anlatıyordur aileyle de görüşüyordur mutlaka.Görmezden gelmez asla.Sadece birz sabır gösterin.Çözülecektir mutlaka.

Pardon konu sahibi degilmişsiniz ama size de aynı şeyleri söylerdim.Biraz sağduyu.Belki şiddette maruz kalıyor çocuk.Belki evde sürekli kavga var.Bilmiyoruz ki.Karşı tarafı savunuyor gibi algılamışsınız.Ama inanın bazen sorunları çözmek öyle kolay olmuyor.

Ne aileye ne cocuga karsi kotu bir soz soylemedim.
Ama ogretmnin tavri beni uzdu
Yukarıda bir üye yazmış size aslında niye kızdığını öğretmenin.Onun yetki alanında ondan izinsiz müdahale etmişsiniz.Bunu şöyle düşünün.Hani kızıyorlar ya burda bayanlar.Kv geldi benim evimde eşyanın yerini değiştirdi.Hepimiz kendi alanımıza izinsiz müdahale edildiğinde kizariz.Ben ogretmeninizde böyle bir durum algıladım.Bence yarın sakince tekrar görüşün.

Öğretmensiniz galiba; bir çocuğu kazanalım -sabır- derken, diğer çocuk o merdivenlerden düşse kırsa boynunu, hadi felç kaldı; bitti çocuk. Onu nasıl kazanacaksınız? Ömür boyu vereceği savaşı, kendini hayattan salışını nasıl engelleyeceksiniz? Bu felçle de kalmaz; o çocuk ölse merdivenden ters düşüp; olamaz mı? Kazaya "Kaza" denir de, göz göre göre yaşanana "Sorumsuzluk" denir bilmem anlatabiliyor muyum? Burada "Sabredelim, dışlamayalım çocuğu" derken, merdivenden itilen, gözüne sopa sallanan diğer çocuğun uğrayabileceği zarardan tam teşekküllü korunacağına nasıl bir garanti vereceksiniz?

Çoluğumuzu çocuğumuzu kik gibi yetiştiriyoruz, ben vurmaya kıyamıyorum; elin çocuğu vuracak kıracak itecek sövecek; hadi eyvallah bir noktaya kadar hepsine "Çocuk" dedik de, merdivenden itmek nedir bunu nasıl bir sabırla bekleyecek evdeki mağdur çocuğun annesi, bana bunu bi açıklar mısınız, çok merak ediyorum. Diğer çocuk sert uyarı almayacak, velisi anası danası okula çağırılıp görüşülmeyecek, bu çocuğa gerektiği noktada parmak sallanmayacak ve püür sabırla herkes bu çocukları kendi çocuğunun kaybını göze alarak kazanımı bekleyecekse, ben niye doğurup gayret ediyorum öğretmen hanım? Okul denilen yer ilim irfan düzen nizam yuvası; savaşa yollamıyor kimse çocuğunu "Ah şükür bugün de gözünü çıkarmamış arkadaşı ama sabır oğlum bak kaşın patlamış ama olsun hocan kazanacak o öğrenciyi" oooldu.

Size yazdım ama direkt alınmayın üzerinize; öğretmenlerin de ne şartlarda olduğunu biliyoruz memleketçe, çoğu noktada elleri kolları bağlı ama bu kadar da olmaz. Bu anneye "O çicii dişlimiş gibi iliriz" diyemez.

Tamam işte.
Sağduyu tek taraflı olmaz.
Ailesi tarafından kötü yetiştirilen çocuk için, aileden şiddet görmeyen çocuğun zarar görmesine göz mü yumalım?
O çocuk 4 haftada düzelmiyor evet ama diğer çocuk 4 haftadır şiddete maruz kalıyor.
O çocuğa da yazık değil mi?

Öğretmen beceremiyorsa, yetkisi yoksa aradan çıksın müdüre havale etsin.

Elalemin manyakları için çocuğumun zarar görmesine izin vermem.
Benim çocuğumu döverek mi tedavi olacak o manyak?
Şiddete göz yumarak tedavi mümkünse, ben o çocuğu şiddet manyağı yaparım ailesiyle beraber. E artık beni de topluma kazandırmak için sussunlar biraz.

Siz beni tamamen yanlış anlamışsınız.Ben sadece size, sizin de belirttiğiniz gibi bazı durumlarda ellerimiz kollarimiz gerçekten bağlı kalıyor bunu anlatmak istemiştim.Siz nasıl çözersiniz mesela dediğimde de gerekçeleriyle birlikte bunu anlatmaya çalışmıştım.

Aile de bu konuda desteklemese ya da bunu önlemeye çalışsa düzelirdi diye düşünüyorum. Çünkü benim oğlum da ilk haftalarda arkadaşlarına vurmuş bağırmış ama ben sürekli uyardım yanlış olduğunu anlattım ve davranışını desteklemediğim için öğretmenide düzeldiğini anlattı sonunda.

Öğretmenim.. bu konudaki öğretmen bence politik davranmış, velilere oynamış biraz. Bir de teknik olarak aşağı yukarı böyle yapması gerekiyor zaten.
Ama kendimi sizin yerinize koyduğumda asla öğretmene falan hak veremem. Ne demek sopayla vuracak, dövecek? Kazayla falan olsa tamam ama böyle bir olaya sessiz kalınmaz.
Geçen sene kızımın dişleri ayrık diye dalga geçmiş sınıf arkadaşlarından bazıları. Doğrudan yazdım gruba, ya çocuklarınıza nasıl davranmaları gerektiğini öğretirsiniz ya da ben yarın gidip tek tek hepsine anlatırım dedim( cümlelerim bu şekilde değildi ama işin özü buydu) bir daha kimse dalga geçmedi , orda bitti mesele.
Kimsenin çocuğu da kendi çocuğumdan kıymetli olamaz kusura bakmasınlar

Benim cocugum falan yok ama kendimi konu sahibinin yerine koydum.
Bende zor dayanirdim.

Sorunlu cocuklari topluma kazandiralim kazandiralim da onu kazandırırken benimkinin özgüveni de silinip gitmesin.

Hergün dayak yiyen itilip kakilan bir cocugun hergün o sınıf arkadasini görerek digerini tedavi etmek fikri ......
Ezilen çocuğa yazık bence.
Onun psikolojisi gidiyor bu seferde.

Eger rehabilite edilecekse mesela 18 alti çocuklarda belli yas grubuna ceza yok ama rehabilitasyon merkezinde rehabilite edilme zorunlulugu var.
Bu cocuk da bence digerinden ayri bir rehabilite merkezinde tedavi olup öyle gelmeli sinifa.
Bununkide siddet sonuçta. ...
Herkes el bebek gül bebek büyütsun biri gelip cocugu dayak manyagi falan yapsin.
Yok bende cildiririm konu sahibi size cok hak verdim.

Devlet ve özel işleyişi mutlaka farklıdır ama zarar veren öğrenciyi kazanmak için; başka bir çocuğun zarar görme riskini göze almak hiç makul değil.

Evet arkadaşlarını zorlayan çocuklar çok fazla oluyor; öğretmeniniz onu kazanmaya çalışıyor olabilir ama bu sorumluluğu alırken sizin çocuğunuzun bir daha canının acımayacağının garantisini verebiliyor mu?

Siz hem rehberlik hem de müdürle görüşün gerekirse dığer çocuğun ailesiyle görüşme talebiniz olduğunu da belirtin.

Bu sorun; 3 tarafın sorunu.
1) Mağdur öğrenci ve ailesinin
2)Okul, öğretmen ve idarenin
3)Zorba öğrenci ve ailesinin

Kim sorunu çözmede ve tarafları tartıp korumada esas sorumlu?
Okul, öğretmen ve idare

Defalarca darp edilerek eve gelen bir çocuğun velisi okula geliyor; yahu bu veli okula gelmeden daha öğretmenin bu soruna el atmış olması, bu tarafların ayrı ayrı çağırılması konuşulması lazım; her gün gözünün önünde cereyan eden şiddet olayına "Ama o da oynuyordu?" diye bir savunma nasıl bir aklın ürünü? Darp edilen çocuğun annesi nasıl baştan savılır hiçbir şey olmamış gibi? Nasıl bu kadına "O çocuğu dışlayamayız, ya sizin çocuğunuz olsaydı o?" denir? O okul başa yıkılır işte böyle davranılırsa. Burada ne çözüme yönelik bir konuşma var, ne doğru düzgün -farkındayım- açıklaması, ne tedbir.
O öğretmenin de öğretmenliğinden girilir, insanlığından çıkılır.
Bu kadar rahat, "Ne olmuş yani?" tavırlı bir davranış olamaz. Eli kolu bağlı da, dili dimağı da mı bağlı?
Bu olayı idareye, rehberliğe bildirecek; aileyle görüşülecek. Olur mu böyle iş?
Eh şimdi bu veli gelip şikayetle, öğretmeninden müdürüne herkesi sıraya dizse, çocuğu da anasını babasını da köşeye çekse haksız mı?

Yorumlariniz icin tesekkurler.
Cocugumu takipteyim.
Cocugumu da tembihliyorum oynamicaksin diye.
Diger ailenin onemsemedigi cocugu ben kendi cocugumu feda ederek onemseyemem. Kimse kusura bakmasin.
Yeterince taviz verdim bu konuda.
Merak ediyorum öğretmenin bundan sonra açıklamasi ne olacak?

Arkadaşların dediğini yapın.
Yine darp vb zarar verirse oğlunuza, darp raporu alıp müdüre gidin ve savcılığa herkesi şikayet edeceğinizi söyleyin.

Arkadaşların dediğini yapın.
Yine darp vb zarar verirse oğlunuza, darp raporu alıp müdüre gidin ve savcılığa herkesi şikayet edeceğinizi söyleyin.
Aynen böyle yapicam.
Sağolun.
Herkes o an pasif kaldigimi soylemis.
Kötü bisey de yapmadim. Tekrar zarae verirse benim yanimda diye kendi oglumu bi sira arkaya aldim diger cocuga asla mudahele etmedim.
Yine de suçlu oldum.
Bidahakine bu kadar suskun kalacagımı sanmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…