Bence doğru yapıyorsunuz.oğlunda kendını savunmayı öğrensin.her zaman ve her defasında onu kollayıp koruyamazsın..kendını korumayı bılsın.tepkı vermeyınce ustune gıdıyor demekkı.cesaretlendırın oğlunuzu.sert yorum olmuş aman yanlış anlamayın.üç yaşında kızım parkta anne bana vurdu ,ağlayıp yanıma gelıyor ,sende vur kızım napıyım dıyorum gıdıp vuruyor.yanlışsa yanlış.
bende oyleyım gıt sende vur dıyorum sonra onu aramaya gıdıyor vurmak için tontiş tontiş. haksız olduğu durumlardada mudahele ederim.oBence doğru yapıyorsunuz.
Her an çocukların yanında olamayız.
Ben de kızıma öyle diyorum;
Bir kere vurursa bir kez vur, iki kere vurursa sen de iki vur.
Oglum biliyor dovse dover ama vurmak istemiyor. Ogretmenim kizar diyor.ilkokul ıkıncı sınıfım sınıfte yenı öğrencıyım.ıkı kız bana bulaşırdı sureklı tenefus olmasın dıye dua ederım.öğretmene soyledım öğrt kızdı ama devam ettıler.bıgun beslenme yaparken onumdekı çocuk pekmezımın içine zeytin kabuklarını doktu.son damlaydı sanırım kalktım çocuğun sırtına yumruk attım pekmezıde onun beslenmesının uzrıne doktum.bi bağırış çağırış ne tenefustekı kızlar yanıma uğrayabıldı ne o çocuk bana bıdaha karışabıldı.ezdıkçe ezerler.öğretin çocuğa.
Bana ne? Benim çocuğumu dövecekze bana ne gördüğü şiddetten? Bu benim sorunum hiiiç değil hele çocuğumun onun düzelmesi için ilaç olarak kullanılması ise durum kusura bakmayın ama bunu kabul edemem. Ben de öğretmenim. Bu kadın gidip darp raporu alsa hukuki yollarla hepsi tutuşur, el pençe divan durur. Bir de alanına mudahaleymiş. Ne alan koyarım ortada ne müdahale kimse kusura bakmasın.Pardon konu sahibi degilmişsiniz ama size de aynı şeyleri söylerdim.Biraz sağduyu.Belki şiddette maruz kalıyor çocuk.Belki evde sürekli kavga var.Bilmiyoruz ki.Karşı tarafı savunuyor gibi algılamışsınız.Ama inanın bazen sorunları çözmek öyle kolay olmuyor.
Pardon konu sahibi degilmişsiniz ama size de aynı şeyleri söylerdim.Biraz sağduyu.Belki şiddette maruz kalıyor çocuk.Belki evde sürekli kavga var.Bilmiyoruz ki.Karşı tarafı savunuyor gibi algılamışsınız.Ama inanın bazen sorunları çözmek öyle kolay olmuyor.
Biz aslında aynı doğrultuda düşünüyoruz sizinle.Ben yaptırım yok elimiz kolumuz bağlı diyorum.Evet teoride öğrenilenler pratikte işe yaramıyor katılıyorum.Rehber ogretmen ve kendi öğretmeni uyarmaktan konuşmaktan ve aileyi uzmana yönlendirmekten başka birşey yapamıyor.Bazı çocuklar var mesela.Konuşmak, ödül, uzman yardımı hiç bir şekilde işe yaramıyor.Çaresiz kalıyoruz.Sorunlu çocuğu hiçbir şekilde engelleyemiyoruz.Sadece bu konuda ne kadar çaresiz kaldığımızı anlatmak istemiştim.Bizler de memnun değiliz.Kimsenin çocuğuna zarar verilsin istemeyiz ki.Ama ben size kendimi anlatamayacağım galiba.Ne çocuğu ne öğretmeni savunmadım ben.Ben de cani değilim masum bir çocuğun göz göre göre şiddet gormesine müsade edilsin isteyeyim.Küstürmeyin öğretmeni vs. şeklindeki mesajlarınız çok duygusalcaydı... maalesef gerçek hayatta öyle olmuyor... yada teoride öğrenilen çözümler pratikte işe yaramıyor diyebilirim..
Ama burda öğretmen en azından mağdur aileyi suçlayıcı bir tavra bürünmemeliydi. Hiç hoş bulmadım ben ‘ döven çocuk sizinki de olabilirdi ‘ lafını. Deli saçması. Dövülen çocuk konu sahibinin çocuğu, ne alaka diğerinin yerine kendini koysun? Hiç yapıcı bir tutum değil.Okula girip başka çocuklara müdahale etmek, gözlerini korkutmak suç belirteyim de gaza gelmeyin sonra başınız yanar. Okulda işler öyle velilerin dışarıdan baktığı gibi yürümüyor.
Keşke zorunlu eğitim 4 yıl olsa da ipe sapa gelmeyeceği belli olan azmanlar zarar vermeye devam etmese ama öğretmenin de yapacağı sınırlı. Rehberlikle konuşmak, aileyle konuşmak, sorunluysa doktora yönlendirmek vs. Uzaklaştırma yok, disiplin cezası yok, sınıftan atma yok, fiziksel veya sözel ceza da yok, aile de anlamayan tiplerse ne olacak?
Konuya yazanlar da kusura bakmasın, öğretmen kendi çocuklarına höt dese yaygarayı basıyor, kendi çocukları dayak yese yaygarayı basıyor. Başka çocuğu disipline etsin benimkine dokunmasın mantığı mevcut olduğu sürece en fazla bu kadar.
Aslinda yapici bir tutum, bir bakiyorsun sikayet eden kisinin cocugu da baskasina zorbalik yapiyor ama cocugunuza dikkat edin denince ayni digeri gibi davraniyor. Konu sahibi cozulmesini bekleyecek yani,cocuk kenara cekmeler falan velinin isi degil ve tehlikeli sonuclari olan seyler. Bu sekilde olup birbirini bicaklayan babalar oldu.Ama burda öğretmen en azından mağdur aileyi suçlayıcı bir tavra bürünmemeliydi. Hiç hoş bulmadım ben ‘ döven çocuk sizinki de olabilirdi ‘ lafını. Deli saçması. Dövülen çocuk konu sahibinin çocuğu, ne alaka diğerinin yerine kendini koysun? Hiç yapıcı bir tutum değil.
İlkokuldayken sınıfımızda bir çocuk vardı, hergün sınıftan hatta okuldan birileriyle sorun yaşardı. Hemen hemen haftada 1 ailesi okula gelir şikayetleri dinler giderdi. Onun yüzünden az sıra dayağı yemedik!! Tam 5 sene bu çocukla hem bizler hem de öğretmenimiz uğraştık. Anlattığım örnekte sorunun aslında ailede olduğunu düşünüyorum şöyle ki aile durumu asla kabullenmezdi, hep hatayı başka çocuklarda arardı!!Oglum biliyor dovse dover ama vurmak istemiyor. Ogretmenim kizar diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?