Okuldaki çocuk..

• Konu Sahibi Konu Sahibi 0fLu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
oğlunda kendını savunmayı öğrensin.her zaman ve her defasında onu kollayıp koruyamazsın..kendını korumayı bılsın.tepkı vermeyınce ustune gıdıyor demekkı.cesaretlendırın oğlunuzu.sert yorum olmuş aman yanlış anlamayın.üç yaşında kızım parkta anne bana vurdu ,ağlayıp yanıma gelıyor ,sende vur kızım napıyım dıyorum gıdıp vuruyor.yanlışsa yanlış.

Bence doğru yapıyorsunuz.
Her an çocukların yanında olamayız.
Ben de kızıma öyle diyorum;
Bir kere vurursa bir kez vur, iki kere vurursa sen de iki vur.

ilkokul ıkıncı sınıfım sınıfte yenı öğrencıyım.ıkı kız bana bulaşırdı sureklı tenefus olmasın dıye dua ederım.öğretmene soyledım öğrt kızdı ama devam ettıler.bıgun beslenme yaparken onumdekı çocuk pekmezımın içine zeytin kabuklarını doktu.son damlaydı sanırım kalktım çocuğun sırtına yumruk attım pekmezıde onun beslenmesının uzrıne doktum.bi bağırış çağırış ne tenefustekı kızlar yanıma uğrayabıldı ne o çocuk bana bıdaha karışabıldı.ezdıkçe ezerler.öğretin çocuğa.

Bence doğru yapıyorsunuz.
Her an çocukların yanında olamayız.
Ben de kızıma öyle diyorum;
Bir kere vurursa bir kez vur, iki kere vurursa sen de iki vur.
bende oyleyım gıt sende vur dıyorum sonra onu aramaya gıdıyor vurmak için tontiş tontiş. haksız olduğu durumlardada mudahele ederim.o

Oglum biliyor dovse dover ama vurmak istemiyor. Ogretmenim kizar diyor.

Okula girip başka çocuklara müdahale etmek, gözlerini korkutmak suç belirteyim de gaza gelmeyin sonra başınız yanar. Okulda işler öyle velilerin dışarıdan baktığı gibi yürümüyor.
Keşke zorunlu eğitim 4 yıl olsa da ipe sapa gelmeyeceği belli olan azmanlar zarar vermeye devam etmese ama öğretmenin de yapacağı sınırlı. Rehberlikle konuşmak, aileyle konuşmak, sorunluysa doktora yönlendirmek vs. Uzaklaştırma yok, disiplin cezası yok, sınıftan atma yok, fiziksel veya sözel ceza da yok, aile de anlamayan tiplerse ne olacak?
Konuya yazanlar da kusura bakmasın, öğretmen kendi çocuklarına höt dese yaygarayı basıyor, kendi çocukları dayak yese yaygarayı basıyor. Başka çocuğu disipline etsin benimkine dokunmasın mantığı mevcut olduğu sürece en fazla bu kadar.

Bana ne? Benim çocuğumu dövecekze bana ne gördüğü şiddetten? Bu benim sorunum hiiiç değil hele çocuğumun onun düzelmesi için ilaç olarak kullanılması ise durum kusura bakmayın ama bunu kabul edemem. Ben de öğretmenim. Bu kadın gidip darp raporu alsa hukuki yollarla hepsi tutuşur, el pençe divan durur. Bir de alanına mudahaleymiş. Ne alan koyarım ortada ne müdahale kimse kusura bakmasın.

Dayak yiyen sizin çocuğunuz olsa böyle konuşabilir miydiniz? Başlarım o çocuğun psikolojisine de dışlanmasına da dayak yemesine de? Bana ne? ben derdine ben neden düşeceğim? Herkes eniklesin sokağa salsın, milletin çocuğunu dövsün, taciz etsin, zorbalıl etsin derdine psikolojisine biz düşelim? Oldu canım ne güzel ya. Asıl yaptıklarının sonuçlarını, yaptırımlarını aşılamazsanız topluma zararlı bireyler, sapıklar, katiller, hırsızlar yetişir. Olan bizim çocuklarımıza olur. Herkes doğurduğunu adam gibi eğitsin yoksa da milletin içine salıp zarar vermesin.

Küstürmeyin öğretmeni vs. şeklindeki mesajlarınız çok duygusalcaydı... maalesef gerçek hayatta öyle olmuyor... yada teoride öğrenilen çözümler pratikte işe yaramıyor diyebilirim..

Küstürmeyin öğretmeni vs. şeklindeki mesajlarınız çok duygusalcaydı... maalesef gerçek hayatta öyle olmuyor... yada teoride öğrenilen çözümler pratikte işe yaramıyor diyebilirim..
Biz aslında aynı doğrultuda düşünüyoruz sizinle.Ben yaptırım yok elimiz kolumuz bağlı diyorum.Evet teoride öğrenilenler pratikte işe yaramıyor katılıyorum.Rehber ogretmen ve kendi öğretmeni uyarmaktan konuşmaktan ve aileyi uzmana yönlendirmekten başka birşey yapamıyor.Bazı çocuklar var mesela.Konuşmak, ödül, uzman yardımı hiç bir şekilde işe yaramıyor.Çaresiz kalıyoruz.Sorunlu çocuğu hiçbir şekilde engelleyemiyoruz.Sadece bu konuda ne kadar çaresiz kaldığımızı anlatmak istemiştim.Bizler de memnun değiliz.Kimsenin çocuğuna zarar verilsin istemeyiz ki.Ama ben size kendimi anlatamayacağım galiba.Ne çocuğu ne öğretmeni savunmadım ben.Ben de cani değilim masum bir çocuğun göz göre göre şiddet gormesine müsade edilsin isteyeyim.

Ama burda öğretmen en azından mağdur aileyi suçlayıcı bir tavra bürünmemeliydi. Hiç hoş bulmadım ben ‘ döven çocuk sizinki de olabilirdi ‘ lafını. Deli saçması. Dövülen çocuk konu sahibinin çocuğu, ne alaka diğerinin yerine kendini koysun? Hiç yapıcı bir tutum değil.

Aslinda yapici bir tutum, bir bakiyorsun sikayet eden kisinin cocugu da baskasina zorbalik yapiyor ama cocugunuza dikkat edin denince ayni digeri gibi davraniyor. Konu sahibi cozulmesini bekleyecek yani,cocuk kenara cekmeler falan velinin isi degil ve tehlikeli sonuclari olan seyler. Bu sekilde olup birbirini bicaklayan babalar oldu.

Bugun cocuguma bi girisimde bulunmamis.
Oglum sagsalim geldi.
Dun yine itmis yere dusmus eli kanamis az bisey soyulmus.
Ogretmen napti deyince cocuga ceza vermis.
Cocugun her yaptigini aileye soyluyormus zaten.
Kendisi de tek basina oturma cezasi vermis.
Bugun de bisey yapmamis umarim boyle devam eder.
Sagolun guzel yorumlariniz icin ama ogretmene karsi soguk bir tavir takindim
Hem magdur hem uzulen taraf oldum.
Oglum iyi olsun da gerisi muhim degil.
Herkes hatasini bir gun anlar.

Bu çocukları neden başıboş bırakıyorlar acaba nöbetçi öğretmen yok mu ? Hiç peşini bırakma. Gerekirse müdüre git. O çocuk ya merdivenden itse. Ben yeğenim için çok gittim. O çocuğa bağırman gayet yerinde . Öğretmene bak hele.

Ogretmen iyi mi
Siz iyi ogretmen gormemissiniz
Okulu ayaga kaldirirdim
Ne malum cocuguma bir cocugun vurdugu. Bu kadar sessiz kaliyorsunuz nicin ? Derdim . Madem bir cocuk yapti o zaman durum icin toplanti yapilsin. Hayret ya !

Oglum biliyor dovse dover ama vurmak istemiyor. Ogretmenim kizar diyor.
İlkokuldayken sınıfımızda bir çocuk vardı, hergün sınıftan hatta okuldan birileriyle sorun yaşardı. Hemen hemen haftada 1 ailesi okula gelir şikayetleri dinler giderdi. Onun yüzünden az sıra dayağı yemedik!! Tam 5 sene bu çocukla hem bizler hem de öğretmenimiz uğraştık. Anlattığım örnekte sorunun aslında ailede olduğunu düşünüyorum şöyle ki aile durumu asla kabullenmezdi, hep hatayı başka çocuklarda arardı!!

Çocuğunuz muhtemelen 6-7 yaşlarında, bu yaşlarda vicdan kavramı cocuklarda yeni yeni gelişmeye başlıyor. Yapılan davranışların iyi ve kötü olarak değerlendirilmesi niyete değil de sonuca bağlı. Burda birçok yorum okudum çocuğunuz da ona vursun, çocuğunuz öğretmenim kızar demiş. Vurmanın kötü olduğunu değil de öğretmeninin kızacağı için yapılmaması gereken davranış olduğunu düşünmüş.

Çok uzattım, burda kilit nokta aile, çocuğun evdeki durumu. Önce bu problemler çözülmeli. Bunlar da zaman alıcı durumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…