Okuldaki çocuk..

• Konu Sahibi Konu Sahibi 0fLu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Böyle davranan ve tavrı bu olan öğretmen mi çok ıyi?? Iyi ki iyi ogretmenms sizi küçük düşürüp aglatms hamile halinizle.

Sınıfın içinde çocuğumu çekmem kenara ama rehberlik öğretmeni de konuşsa mı oğlum çok rahatsız diye konuşurdum kesin

Oğlunuza o çocuk ne yaparsa onun da aynı şekilde karşılık vermesini öğretin.

Küçükken 1 ya da . sınıfta çocuğun biri hep benim tatlımı alırmış oyuncağımı alır saçımı çekermiş falan. Anneme söyledim öğretmene söyledim bir değişme yok annem de söylüyor öğretmene ailesine söylüyor ama kimse çocuğu düzeltmeye çalışmıyor. Bir gün çocuk yine benim oyuncağımı alıp çelme taktı düşürdü çocuğun bacağını bir ısırdım ağzıma gelen kan tadını hala hatırlarım. Bir de nasıl hırslandıysam artık ısırmakla da kalmamışım çivi gibi tırnaklarımla bacağı boydan boya çiziktirmişim. Çocuk o günden sonra bana bulaşmadı. Ben de işi az abarttım bir süre ben onun tatlılarını aldım falan içimdeki minik zorba hırsını alana kadar azıcık da ben uğraştım. Anneme söylemiş öğretmen b.kunu çıkarmamam konusunda bir konuşma yaptı benimle taam anne dedim minnoş ve örnek öğrenci olarak eğitim öğretim hayatıma devam ettim.

O bir vuruyorsa sizin oğlan 1,5 vursun ona. Hem ezik pısırık yetişmez hem de haksızlığa uğradığında kendi başının çaresine bakabilir. O çocuğun ailesi belki bu sefer kendilerini sizin yerinize koyarlar anlarlar durumunuzu.

Hareketlerini değiştirmesi için dışlanması gerekiyorsa dışlanacak tabi ki. Bu ne saçma bir bakış açısı anlayamadım. Çözümsüz cümleler, sözler... Diğer çocuklar oynasın madem sizin oğlunuz oynamayınca dışlanmış mı oluyor çocuk, çok saçma.

Bir cinnet her seyi cozer, siddet gosteren bir cocugun ailesiyle gorusup durumu duzeltemezsiniz.. zaten o cocuk ailesinin yansimasi.. yapacaginiz sey cok basit, darp raporu alip mudure gidin, cozum bulunmazsa savciliga gideceginizi soyleyin.. yok oyle gevrek gevrek ya senin cocugun olaydi empatisi, baslarim empatisine! Merdivenden dusup olse empati mi yapacak ogretmen? Hemen raporu alin cikin mudure..

Şu an küçük bir bebeğim var ve ilerideki okul hayatı için en korktuğum şeylerden biri “akran zorbalığı”
Siz öğretmenle görüşerek, veliyle direkt muhattap olmayarak doğru olanı yapmışsınız. Öğretmenin her iki öğrenciyi de konu ile ilgili rehberlik servisine yönlendirmesi gerekir. Geçmiş olsun çok. Koklayın oğlunuzu, üzülmesin.

Bu kadar sakin kaldığınız için üzülen siz oluyorsunuz bence.

O okulu ayağa kaldırdım, sınıf demiyorum bakın okul! Edebileceğim her merciye şikayetimi iletirdim. Öyle bir çirkinleşirim ki, sizin çocuğunuz da olabilirdi, vırt zırt diye açıklama yapmak neymiş görürlerdi. Merdivenden yuvarlansa, gözüne ömürlülük hasar alsa kim bunun sorumlusu? Kimin canı yanacak? Bunun şakası yok. 1. Sınıf mınıf dinlemem o çocuğu da korkuturum kimse kusura bakmasın.

Söyle eşine...

Biliyorum yanlış öyle yapın demiyorum kesinlikle ama eskiler okula gider o çocuğu kenara çeker bir güzel gözünü korkuturdu ve mesele kapanirdi..
Öğretmenin tavrı çok saçma tabiki oğlunuzu kenara çekeceksiniz o çocuk dışlanıyormus ne alaka Allah aşkına fiziki olarak zarar veriyor bu çok daha mühim bir mesele..
Geçen aylarda haberde çıkmıştı öğrenci yurdunda iki erkek çocuk kavga ediyor çocuk kafasına aldığı darbeyle sendeleyip merdiven lerden düşüp öluyor. Ve öğretmende yanlarinda
Siz dikkat edin elinizden geleni yapin

Eskiden annem bize dayak yeyip gelmeyin derdi. Size vuran eden olursa izin vermeyin siz de vurun Kimseyi dövmezdim ama bana vurmaya falan kalkan olursa saçından tutar yere sererdim. Bir daha bana dokunamazlardı, korkarlardı.

Yeni taşındığımız mahallede iki erkek kardeş, erkek kardeşimle benim önümü keserdi, bizi geçirmezlerdi. Kardeşim de ufak tefek cılız zayıftı. Babannecim canım asla kıyamaz, bir gün bizi yolladı, arkadan takip etti. Çocuklar önümüzü kesince arkadan geldi bunları korkuttu, takma dişlerini ağzından çıkardı çocuklar ağlayarak kaçmıştı bir daha bize hiç yanaşamadılar. o sahneyi hiç unutmam. Sonra da çok iyi arkadaşlar olduk birlikte büyüdük.

Eskiler iyiymiş

Bir de dışlanma, topluma kazandırma mevzusunu vs anlamıyorum. Kendi çocuğunu terörist ve yıkıcı yetiştiren ailenin çocuğunu ben neden topluma kazandırmaya uğraşayım, çocuğuma zarar vermesi pahasına? Başlarım öyle kazandırmaya. Milletin arkasını biz mi toplayacağız, böyle sakin kaldıkça daha fazlası oluyor. Yanlış yetiştirilen insanların zararlarını biz ve çocuklarımız yaşamak zorunda değil. Dışlanmaksa dışlansın ki adam gibi davranmayı yoksa dışlanacağını kendisinin de zarar göreceğini anlasın. Hiç hümanist olamam valla.

Çok pasif kalmışsınız. Ağlayıp ağlayıp durmuşsunuz.
Akran zorbalığı mi ne zıkkımsa çocuk mocuk dinlemem yediririm o zorbalığı.
Kızım 5 yaşında yeni başladı anaokuluna.
Bahar aylarında savunma sporları kursuna göndereceğim. Baleymiş,dramaymış,yüzmeymiş dursun kenarda. Açık hava tımarhanesi gibi ülke.
Pişman oldum çocuğu hümanist yetiştirdiğime. Yaramıyor bu memlekete.

++++++++ aynen

Aslında öğretmenin niye kızdığı belli. Bizim okulda veliler sabahlari sıra olunurken ve cuma okul çıkışı sıra olunurken bahçeye alınmaz. Siz ise gelip öğretmenin sınıfına herkesin içinde müdahale ediyorsunuz. Ne desin kadın?

öncelikle geçmiş olsun.
kızım tek çocuk, naif sessiz tipik kız çocuğu. ilkokula başladığında sınıfa sonradan problemli bir erkek çocuk geldi. gidip gelip kızımı ağlatıyor, servisleri de aynı. kızım sürekli şikayet ediyor. okula gittim, öğretmenine anlattım. işte anne baba ayrıymış da çocuk problemliymiş, müdahale edeceğini, ailesiyle konuşacağını söylüyor sürekli.
bir iki üç sorun bitmiyor, okuldan mutlu gelen kızım ağlayarak her gün şikayetle geliyor. en sonunda yine servisten ağlayarak inince, hemen bin arabaya gidiyoruz dedim. evini annesini buldum, tabi çocuk da anneyle kapıda. kıyamet kopardım.
son oldu, bir daha bu kapıya gelirsem, bu halimi ararsın, sakın getirtmeyin dedim gittim.
sert çıkmakta fayda var. hiç kimsenin arsız şımarık problemli zorba çocuğuna katlanamam, evladımı da hırpalatmam. yok öyle sal bayıra mevlam kayıra.
ağlamayın, evlat sizi evladınız, bir şey olduğunda kimsenin canı sizinki kadar yanmaz. müdahaleci olun.
ne demek merdivenden itmek, kafaya vurmak. darp raporunu alın, elinizde kanıt olsun.

Bazı kadınlar çok tehlikeli , hele bu kadın cinsi anneyse , çocuğu da okula gidiyorsa tam oluyor.

Yaglamaci , yıkamaci , çıkarcı , yalancı ; ohh rahatladım :)

Birde size tavsiyem böyle durumlarda öğretmenle bire bit konuşma talep edin.

Amerika mi la burasi, humanik humanik takilip bir de ezilelim, valla o zorbaya ben bir zorbalik yaparim cete hayati baslamadan biter ben humanist de yetistirmiyorum artik Loch, kareteye yazdirdim seni sikistirani yapistir yere diyorum

Müdüre cimere şikayet edeceğim çocuğumu korumazsanız deyin, anında ortalık düzelir.
Aynen katılıyorum.Can güvenliği yok deyin.Öğretmen de iyice saçmalamış yani.Senin çocuğunun kafasına süpürgeyle vurup şişircek,sorun giderek büyüyecek,çözüm yok ve sen sakin kalıp diğer çocuğun psikolojisini düşüneceksin.Daha 1.sınıfta olan ve okul hayatına yeni yeni alışmaya çalışan ve düzenli olarak kendisine kafayı takan bir çocuktan şiddet gören senin oğlunun psikolojisini kim düşünecek.Okul müdürüyle görüş muhakkak.Bir daha olursa da çocuğun annesiyle sen birebir görüş.Ögretmeni hiç araya koyma.

Bu veli WhatsApp grupları da çok tehlikeli gerçekten, yalaklıktan mı neyse öğretmene olayları çarpıtarak anlatmada sınır tanımıyorlar.

Hormonların etkisiyle ağlamışsınızdır, hiç üzülmeyin güçlü durun, suçlu siz değilsiniz, arkadaşın dediği gibi müdüre gidin cimere şikayet edeceğim diyin bak nasıl tutuşurlar.

Öğretmene de tavır aldim cocugumu alip ciktim sadece.
Ben anlatirken kendi arkadasima baska veliler duymus onlar da dile getirmisler boyle boyle bisey var diye.
Kadinlar bile uzuldu bana. Sana oyle yapicagini bilseydik soylemezdik senin adin bile gecmedi falan dediler. Bende kadinlara dedim madem duydunuz gelin bana sorun beni ne duruma dusurrdunuz falan dedim.
Bidaha seasiz kalir miyim?
Herkesin evladj kendiaine kiymetli ben cocugumu sokakta bulmadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…