Ailesi cocugu servise vermis.Bizde de var bir tane öyle. Okul çıkışında beraber yürümeyi teklif ettim anneye. Bir kaç fenadır çıkışta yürüyoruz.
Bir tanede küçük bir oyuncağını getirdik oğlumun , yürürken ona hediye etti.
Hırçın fazlasıyla hırçın bir çocuk ama öğretmenle konuşunca sorun cozulmedi , teneffüste bile vuruyormus,çelme takiyormus.
Bugün yine gideceğim bakalım, farklılık olacak mi ?
Hala devam ederse son kez öğretmen , rehberlik , sonra da daha ilerisine.
Çocuklar kontrolsüz vurduğu için büyük zararlar verebiliyorlar, küçük bir olay değil.
Bilmiyorum çok moralim.bozuldu aglaya aglaya eve geldim kendimi buraya yazarken buldum.Ne demek yetkin yokmuş çocuk senin çocuğun bir anne olarak sonuna kadar yetkin var
Disiplin kuruluna çıkın gerek velisiyle gerek müdürle bizzat siz muhattap olun
Bi daha olursa o zaman kimse tutamicak.
Dua etsin kotu bisey olmasin o okulu baslarina yikarim.
Karsidaki anne anliyorum diyorum. Hala bana diyo senin oglun da onun yerinde olabilirdi.
Benim oglumun bi yeri kirilsa o cocugun annesi benim kadar uzulcekmi acaba.
Kimseyi kirmadan incitmeden halletmeye calisiyorum. Gene de ben suclu oldum.
Ağlama kendini topla, çözüm uretBilmiyorum çok moralim.bozuldu aglaya aglaya eve geldim kendimi buraya yazarken buldum.
Bilmiyorum çok moralim.bozuldu aglaya aglaya eve geldim kendimi buraya yazarken buldum.
Bi daha olursa o zaman kimse tutamicak.
Dua etsin kotu bisey olmasin o okulu baslarina yikarim.
Karsidaki anne anliyorum diyorum. Hala bana diyo senin oglun da onun yerinde olabilirdi.
Benim oglumun bi yeri kirilsa o cocugun annesi benim kadar uzulcekmi acaba.
Kimseyi kirmadan incitmeden halletmeye calisiyorum. Gene de ben suclu oldum.
Sadece dunku olaya cok sinirlendigim icin oyle bir hareket yaptim.Direk müdüre gidin,durumu detaylı anlatın
Bende bi farklı olay yaşadım direk mudure gittim
Ne biçim öğretmen yahu kaprisli gibi.
Birde seni dinlemeden onun bunun lafına bakabilecek öğretmen nasıl iyi bir egitimci olabilir?
cocugunu koruman hakkın ama diğer cocugun yanından çocuğunu Alman yanlış.tum problemli egitim verilmemis cocukları otekilestirelim o zaman ,olmaz
Müdürle görüşun
Onu da dusundum ama cocuguma farkli bir muamele yapmasindan korktum.Dua etsin bir şey olmasın ne? Olursa nolcak? Öğretmen vaktinde müdahale edemediği için çocugunuzun canı daha mı çok yansın?
Keşke diğer velilerle konuşmalar vs olmadan Baktınız öğretmen sizi sallamıyor, müdüre çıkıp, rehber öğretmenle olan görüşmeyi öne çekmenin aciliyetini anlatsaydınız.
İşte bu evrede de öğretmenin müdahale Edip izin vermemesi lazımOnu da dusundum ama cocuguma farkli bir muamele yapmasindan korktum.
Dua ediyorum olmasin duzelsin bu durum cocugu da suclamak istemiyorm inanin nasil bi psikolojik ortamda buyudu bilmiyorum.
Bu zamana kadar dislamadim. Tek hareketimle benim cocugum zarar gorenken biz suclu taraf olduk ben buna uzuldum. Ufak tefek atismalar dusmeler illaki olur cocuk bunlar. Ama otesine gitmemesi lazim.
Ya olmaması gereken bir öğretmen modeli işte. Ne yapıyormuş olayı çözmek için anlattı mı size? Çocukla nasıl bir iletişime girmiş mesela? Hani olay sınıf içi sataşma, hırçınlık gibi basit bir mevzu değil ki. Fiziksel olarak çok daha büyük zararlara sebebiyet verecek saldırgan hareketler var. Valla yerinizde olsam kim beni neyle itham etmiş umursamam, yıkarım o okulu başlarına. Merdivenden itmek nedir ya? Nasıl ailelerde büyüyor bu çocuklar. Bu olayı kısa sürede çözmezlerse, çok daha büyük bir olay haline getireceğinizi söyleyin öğretmene de müdüre de. Çocuk kendi çocukları olsa ne öğretmen, ne müdür, ne de diğer veliler bu kadar saçma salak davranamazlar. Ay valla düşündükçe deliriyorum, kızım daha 3 yaşında. Bilmiyorum okul hayatımız nasıl olacak ama böyle şeylerle karşılaşırsam, balta nasıl taşa vuruluyormuş gösteririm böyle arsız tiplere.
Hiç yani. Birkaç ay önce parkta oynuyoruz kızımla, merdivenden tırmanıyor o sırada. 4-5 yaşlarında bir çocuk kaydırak merdiveninin altından elini uzatıp kızımın bacağını bir tuttu. Kızım ona oyuncağını vermek istemediği için kinlenmiş sanırım. Arkasında olmasaydım tepetaklak gidiyordu metal merdivenlerde. Aynen bütün kanım çekildi resmen. Önce çocuğa,sonra banka oturmuş muhabbete dalmış annesine nasıl bağırdım, semt inledi yeminle. Mecbur muyuz vakit ayıramadığınız, doğru düzgün yetiştiremediğiniz çocuklarınızın verebileceği zararları çekmeye?+1
Balta kırarım balta.
Okurken kanım çekildi ya.
Hiç yani. Birkaç ay önce parkta oynuyoruz kızımla, merdivenden tırmanıyor o sırada. 4-5 yaşlarında bir çocuk kaydırak merdiveninin altından elini uzatıp kızımın bacağını bir tuttu. Kızım ona oyuncağını vermek istemediği için kinlenmiş sanırım. Arkasında olmasaydım tepetaklak gidiyordu metal merdivenlerde. Aynen bütün kanım çekildi resmen. Önce çocuğa,sonra banka oturmuş muhabbete dalmış annesine nasıl bağırdım, semt inledi yeminle. Mecbur muyuz vakit ayıramadığınız, doğru düzgün yetiştiremediğiniz çocuklarınızın verebileceği zararları çekmeye?
=) Ay işte insan kendi çocuğunu şiddet gören çocuğun yerine koyunca deliriyor, ne yapalım. Azıcık empati yapılsa, daha güzel sonuçlar alınır da, kimse çocuğuna toz kondurmuyor. Bağırdım da ne oldu, çocuğun psikolojisi bozuldu diyemeyeceğim. Zaten bu tür şiddete meyilli çocukların psikolojisi aileleri tarafından bozulmuş. Öncelikle düşünmem gereken kendi çocuğum, belli bir yere kadar duyarlı olabilirim. Öyle kafasını gözünü patlatacak hareketler görürsem, aynen dediğiniz gibi başlarım psikolojisine... Ben de yazmıyorum, cidden insanın saydırdıkça saydırası geliyor, konu sapıtacak.İyi etmişsin, aynen öyle.
Her şartta her çocuğa "Güzellikle yaklaşın" durumuna katılmıyorum ya; "İşte bağırdın da ne oldu o çocuğun da psikolojisi" bıdı bıdı, ya çocuğum kafa tasını, boynunu kırdıktan sonra başlarım psikolojisine de çocuğu kazanmaya da. Bilecekler ya 7 yaşındalar, sert uyarılarla da bilecekler, cezaları da, bazı şeylerin geri dönüşü olmadığını, basit hatalar olmayacağını ve hayatları mahvedebileceklerini.
Kendi çocuğum yapsa sert çıkarım ya "Napıyorsun olm sen, napıyorsun?!!" diye.
"Çiciğin binim çiciğimin di yirindi ilibilirdi" , olamazdı efendim, sen gibi sülalem raad olmadığından olamazdı.
Ay çok sinirlendim ya. Bu insanlar ne biçimler ya?
Bana şu şikayetlerle gelecekler, ezilirim, biterim kendimi sorgularım -çocuğum niye böyle- diye ve bu huyunu düzeltmek için her şeyi yaparım. Genişliğe bak şunlardaki, çocuk mu yapıyorlar enikliyorlar mı belli değil.
Ayy...
Konu benim can evim oldu resmen. Çok sinirlendim ve yazdıkça da sinirleniyorum. Gideyim ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?