Okuldaki çocuk..

• Konu Sahibi Konu Sahibi 0fLu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ailesi cocugu servise vermis.
Keske gelse birlikte bi cozum bulurduk ama sadece benim oglumla degil diger bazi cocuklara sa satasiyormus.

Ne demek yetkin yokmuş çocuk senin çocuğun bir anne olarak sonuna kadar yetkin var
Disiplin kuruluna çıkın gerek velisiyle gerek müdürle bizzat siz muhattap olun
Bilmiyorum çok moralim.bozuldu aglaya aglaya eve geldim kendimi buraya yazarken buldum.

Direk müdüre gidin,durumu detaylı anlatın
Bende bi farklı olay yaşadım direk mudure gittim
Ne biçim öğretmen yahu kaprisli gibi.
Birde seni dinlemeden onun bunun lafına bakabilecek öğretmen nasıl iyi bir egitimci olabilir?
cocugunu koruman hakkın ama diğer cocugun yanından çocuğunu Alman yanlış.tum problemli egitim verilmemis cocukları otekilestirelim o zaman ,olmaz
Müdürle görüşun

Bu velileri ben anlamiyorum.
Benim basima geldi anlatttim.
Acaba neyi nasil duydular da yetistirdiler hangi ara yaptilar bilmiyorum
Kimseyle hic bir sorunum yok.
Hangi niyetle yaptilar bilmiyorum.
Kendi evlatlarinin basina gelse aynisini ben yapsam acaba ne hissederlerdi.
Allaha havale ediyorum onlari bu halimle beni aglattiklari icin.

Öyle olmuyor o işler, ağlamayana meme yok arkadaşım. Annesi böyle gevrek gevrek "Çocuun benim çocuumun yerinde de olabilirdi" diyecek, "Yerinde değil işte, senin çocuğun merdiven başında itip gülen, benim çocuğum merdiven dibinde boynu kırılıp ölen olabilir; çocuğunu nasıl bu huyundan vazgeçirirsin bilemem ama ben bu işe seyirci kalamam" der, gider müdürü de okulu da sallarım, çocuğu da karşıma çeker gerekirse -çocuğumun ufacık bir yerine bir şey olsun, aynısını sana gelir ben yaparım- derim. Yanlışsa yanlış, bazen her şey güzellikle çözülmez, ya da her çözüm tam çözüm olmak zorunda da değil; olayın önünü kessin yeter.

Cimer bimer hikaye, müdüre direk savcılığa başvuracağınızı söyleyin. Olan olayları anlatın. Merdivenlerden ittiği gün katta nöbetçi olan öğretmeninden tutun da ta müdüre kadar soruşturma başlatılma riski korkutur zaten. Müdür o zaman gerekli konuşmayı öğretmenle yapacaktır.

Dua etsin bir şey olmasın ne? Olursa nolcak? Öğretmen vaktinde müdahale edemediği için çocugunuzun canı daha mı çok yansın?
Keşke diğer velilerle konuşmalar vs olmadan Baktınız öğretmen sizi sallamıyor, müdüre çıkıp, rehber öğretmenle olan görüşmeyi öne çekmenin aciliyetini anlatsaydınız.

Öğretmenden memnunum diyorsunuz ama size karşı tutumu hiç hoş değil ... Bence imkanınız var sa öğretmeni değiştirin sizi herkesin içinde rencide etmek yerine o na emanet edilen çocuklarla düzgün ilgilensin ki onun orada yapması gereken uyarıyı siz yapınca utanmadan sizi suçlamasın pişkince!

Sadece dunku olaya cok sinirlendigim icin oyle bir hareket yaptim.
Cunku oglum dun aksam anne kafam agriyor diyip durdu.
Kalkti yine aciyo diyo.
Cok ainirlendim yine bisey yapar da agzimdan kotu bisey cikar diye korktum o yuzden yanindan uzaklastirdim.

Miniğe çok üzüldüm ya
Aklıma kendi ilkokul yıllarım geldi. İlkokulda şirret bi kız vardı sürekli beni korkuturdu babam polis seni hapse atacak falan diye hep ağlayarak gidiyordum okula, psikolojik şiddet uygulamıştı bana
Valla çocuktur,küçüktür diyemiyorum ben bu durumlarda. Yaş kaç olursa olsun kimse kimseye zarar veremez. Bu çocuk arsız, terbiyesiz besbelli.
Ailesi yerinde olsam bu şikayetler karşısında erirdim üzüntüden. Ama belliki onlarda arsız.
Çözüm öğretmende. Dengeyi o sağlamalı ve kimsenin kimseye fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayamayacağını öğretmeli.

Onu da dusundum ama cocuguma farkli bir muamele yapmasindan korktum.
Dua ediyorum olmasin duzelsin bu durum cocugu da suclamak istemiyorm inanin nasil bi psikolojik ortamda buyudu bilmiyorum.
Bu zamana kadar dislamadim. Tek hareketimle benim cocugum zarar gorenken biz suclu taraf olduk ben buna uzuldum. Ufak tefek atismalar dusmeler illaki olur cocuk bunlar. Ama otesine gitmemesi lazim.

İşte bu evrede de öğretmenin müdahale Edip izin vermemesi lazım

Ya olmaması gereken bir öğretmen modeli işte. Ne yapıyormuş olayı çözmek için anlattı mı size? Çocukla nasıl bir iletişime girmiş mesela? Hani olay sınıf içi sataşma, hırçınlık gibi basit bir mevzu değil ki. Fiziksel olarak çok daha büyük zararlara sebebiyet verecek saldırgan hareketler var. Valla yerinizde olsam kim beni neyle itham etmiş umursamam, yıkarım o okulu başlarına. Merdivenden itmek nedir ya? Nasıl ailelerde büyüyor bu çocuklar. Bu olayı kısa sürede çözmezlerse, çok daha büyük bir olay haline getireceğinizi söyleyin öğretmene de müdüre de. Çocuk kendi çocukları olsa ne öğretmen, ne müdür, ne de diğer veliler bu kadar saçma salak davranamazlar. Ay valla düşündükçe deliriyorum, kızım daha 3 yaşında. Bilmiyorum okul hayatımız nasıl olacak ama böyle şeylerle karşılaşırsam, balta nasıl taşa vuruluyormuş gösteririm böyle arsız tiplere.

+1

Balta kırarım balta.

Okurken kanım çekildi ya.

+1

Balta kırarım balta.

Okurken kanım çekildi ya.
Hiç yani. Birkaç ay önce parkta oynuyoruz kızımla, merdivenden tırmanıyor o sırada. 4-5 yaşlarında bir çocuk kaydırak merdiveninin altından elini uzatıp kızımın bacağını bir tuttu. Kızım ona oyuncağını vermek istemediği için kinlenmiş sanırım. Arkasında olmasaydım tepetaklak gidiyordu metal merdivenlerde. Aynen bütün kanım çekildi resmen. Önce çocuğa,sonra banka oturmuş muhabbete dalmış annesine nasıl bağırdım, semt inledi yeminle. Mecbur muyuz vakit ayıramadığınız, doğru düzgün yetiştiremediğiniz çocuklarınızın verebileceği zararları çekmeye?

İyi etmişsin, aynen öyle.
Her şartta her çocuğa "Güzellikle yaklaşın" durumuna katılmıyorum ya; "İşte bağırdın da ne oldu o çocuğun da psikolojisi" bıdı bıdı, ya çocuğum kafa tasını, boynunu kırdıktan sonra başlarım psikolojisine de çocuğu kazanmaya da. Bilecekler ya 7 yaşındalar, sert uyarılarla da bilecekler, cezaları da, bazı şeylerin geri dönüşü olmadığını, basit hatalar olmayacağını ve hayatları mahvedebileceklerini.
Kendi çocuğum yapsa sert çıkarım ya "Napıyorsun olm sen, napıyorsun?!!" diye.
"Çiciğin binim çiciğimin di yirindi ilibilirdi" , olamazdı efendim, sen gibi sülalem raad olmadığından olamazdı.
Ay çok sinirlendim ya. Bu insanlar ne biçimler ya?
Bana şu şikayetlerle gelecekler, ezilirim, biterim kendimi sorgularım -çocuğum niye böyle- diye ve bu huyunu düzeltmek için her şeyi yaparım. Genişliğe bak şunlardaki, çocuk mu yapıyorlar enikliyorlar mı belli değil.
Ayy...

Konu benim can evim oldu resmen. Çok sinirlendim ve yazdıkça da sinirleniyorum. Gideyim ben :)

Son düzenleme:
Benim oglum 5 yasinda canim
Allah kolaylik versin hamileymissin.
Sakın çocugunu ezdirme gerekirse müdüre kadar çık bu tekrarlayan darp eziyet çocugunun derslerinide etkiler.
Herkes evladı icin yasiyo . Ben oglumu seneye ana okulu 7 yaşta 1 sinifa wercem çünku cok ufak minyon hep ezilir bende sen gibiyim.Aliyosun ogretmeni karsina benim cocuguma zarar gelyo ve suclu nasil olyoda ben oluyorum siz koruyamiyosaniz soyleyim yetkili mudur kimse o korusun cocuklari uyarip yanlisi ogretmek ogretmenlerin elinde. Bende cocuk gelisim bitirdim gercekten cocuklar anne babanin sozunden cokkkk ogretmenlerinin sewdiqi ogretmenlerin sozlerini dinliyorlar.

=) Ay işte insan kendi çocuğunu şiddet gören çocuğun yerine koyunca deliriyor, ne yapalım. Azıcık empati yapılsa, daha güzel sonuçlar alınır da, kimse çocuğuna toz kondurmuyor. Bağırdım da ne oldu, çocuğun psikolojisi bozuldu diyemeyeceğim. Zaten bu tür şiddete meyilli çocukların psikolojisi aileleri tarafından bozulmuş. Öncelikle düşünmem gereken kendi çocuğum, belli bir yere kadar duyarlı olabilirim. Öyle kafasını gözünü patlatacak hareketler görürsem, aynen dediğiniz gibi başlarım psikolojisine... Ben de yazmıyorum, cidden insanın saydırdıkça saydırası geliyor, konu sapıtacak.

Sevgili konu sahibi, güzel gelişmeleri bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…