Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ondan demedim. Yasamadiginiz bir durum hakkında öyle yüksekten atmak sacma değil mi diye merak ettim.

Ana okulu yaşında çocuk 11 de uyanıyorsa çok geç yatıyor demektir.bi zahmet evde yedirip yollasınlar okula o zaman.valla ne rahat anneler var.

Hayir oyle abartilacak bi kistemiz yok. Zaten iglen yemegini yedirio yolluyoruz. Pogaca krep yanina sade sut yada ayran ve son olarak kuru incir kayisi yada elma vb.listeyi kendinize gire sekillendirebilirsiniz yani benim kizim kuru incir sevmiyo ben elma koyuyorum gibi

Aslinda kek pogaca krep yazinca goze cok gorunuyor haklisiniz ama 5 saat okulda hareket halinde olan bir anasinifi ogrencisi icin 1 adet krep ve kucuk bir sut cok agir degil bence. Ayrica krep cok besleyici saglikli yumurta sut peynir karisik guzel oluyor. Menumuzu evde yapiyorum ben disardan boşuna para vermiyorum

Valla ben olsam 30 tane farkli annenin yaptigi yemekleri yedirmem çocuguma. Pistir demiyorum ama içime sinmez. 3 kişi 5 kişi neyse de 30 farkli anne ya. Siz uymak zorunda degilsiniz kendi yaptiginizi verin ben assla kabul edemem böyle bi teklifi.

Mecburen böyle oluyor canım.yani et filan yazsa zaten her çocuk getiremez yemesi zor.sabah yapsan beslenme saatine kadar soğur vs.ama keşke her okulda öğlen yemeği çıksa.çocukların o yaşta ihtiyaç duyduğu şeylerden oluşan.meyvesi kuru yemişi filan olan.dağıttıkları bi kuru üzüm.onu da hiç bir çocuk yemiyor zaten.

Mantikli degil ve bunu 1 yil boyunca hafta ici hergun yiyecekler. Bazi arkadaslar cimbizla pis yazdigim yeri alip beni yargilamaya calisiyorlar farketmiyor degilim. :) ama pis dedim diye herkes pis olmuyor kimseyi tanimiyorum 30 tane evden yemek yicek hergun cocugum temizmi pismi hijyenik mi nasil yemek yaoiyor bilemeyizki anlaminda soledim. Tabiki her anne temizdir ama bunun yine de garantisi yokki

Çok canım öyle.bizimde anasınıfında çoğu hazır koyuyordu.nasıl içlerine siniyor valla hayret.

Ondan demedim. Yasamadiginiz bir durum hakkında öyle yüksekten atmak sacma değil mi diye merak ettim.
Yuksekten atmak mi. Liste bana uygundur yazdim biyle devam etmek isterim yazdim ama yine de cogunluk ne derse uyarim yazdim yuksekten attığımı da nerden cikarttiniz.

Of geçen sene okul öncesi çocuğum da yaptılar . Liste sırasını gruba atıyordu . Ne pisirecegimize ise o gün öğretmen veliye birebir söylüyordu .
Bana sıra gelince sarma , tatlı
manti tatlı falan diyordu . Okulda 14 öğrenci vardı . 1 , 2 si getiremiyor . Bazıları da tatil gününe geldiyse telafi yapmıyordu .
Ama okulda 10 stajer öğrenci , öğretmen , sınıfta çalışan bayan en az 28 kişilik 30 kişilik yemek getirin diyorlardı .
Çok gıcık oluyordum .

Yuksekten atmak mi. Liste bana uygundur yazdim biyle devam etmek isterim yazdim ama yine de cogunluk ne derse uyarim yazdim yuksekten attığımı da nerden cikarttiniz.
Onu demiyorum. Ben de böyle bir durumu istemezdim o ayrı. Ama nasıl yapamıyor çalışıyorsa bile şöyle yapmalı vs konismalariniza dedim. Bilemeyiz ise kaçta gider kaçta gelir.

egerkı okulda yemek verılmıyorsa ki yarım gün okulda yemek verilmemesi çok normal. herkes evden çocuğunun yanına birşeyler koysun mantıklı olan bu ama listeye baglı kalma sartı olmasın ne bıleyım bır cocuk elma yemezde muz yer gıbı.. bence dıger velının dedıgı sulu yemek falan degıl de kek pogaca börek tarzı seylerdır..
ben anaokuluna gıderken her gun ıkı kısının annesı kek börek tarzı seyler yapar okula yollardı yanına da meyve suyu falan ıcerdık , mataramız vardı su ıcın...
ıkındı kahvaltısı kreşlerde bıle hep ev tıpı abur cubur oluyor zaten böylede yapılabılır bence.

Ee yani

Yani liste verildi. Hergun ayri sey yaziyor mesela .
Pazartesi acma.sut.elma
Sali kek.meyve suyu.uzum ...

Diye biz hazirliyoruz beslenme cantasina.
Bence kabul etmeyin.
Bir zahmet akşamdan yapsın hanimefendi kekini,meyvesini alsın koysun çantasına.
Hadi yapmayı geçtim ayda 1 yapilacakmış ,bir şekilde yapılır ama nerden bileceğim evde yapan kişinin ne şartlarda yapıp getireceğini? Belki hasta kasıği agzına sokup tencereye sokacak,grip vs bulastıracak.
Okulda yapılmıyorsa listeye göre herkes kendi çocugunun beslenmesini hazırlasın. Ne kadar zor olabilir kek,tost vb şeyleri hazırlamak? Yapamıyorsa her yerde satılıyor alsın koysun ki bir çocuğa beslenme çantası hazırlamayan kadın sıra kendisine gelince hazır alır koyar,30 çocuğa yetecek şeyi hazırlayamaz

Basta cocugum yok diye yazdim Allahtan Yine de cocuklariniza kutulu meyve suyu vb falan icirmeyin. En iyisi kutulu, paketli seylerden toptan uzak durmak.
Cocugum olursa gunde 3 ogun havyar yedircem zeka kupu olcak
İnşallah yemek secmeyen ne koysan önüne hapur hupur mideye indiren bir çocuğun olur miss. Yemeyen çocuğu 100 çeşit yiyeceğin bulunduğu açık büfeye götürsen,yine yemiyor tecrübe ile sabittir. Benim kız 6 yaşında ilk dört senemiz böyle geçti. Öğlen verdiğim köfteyi akşam" ay bu çocuğun ağzı neden kokuyor yea dişi mi çürüdü "diye ağzını kontrol ederken yanağına sıkışmış bulurdum o derece. Yutmamış ağzında bekletmiş onca saat düşün.

Ben bu konularda derviş gönüllüydüm,ne kadar pis olunabilirdi ki,onlar da anne diyordum,ta ki bazı mutfakları görene kadar
Bazı kişilerin elinden kabuklu yumurta yenmez,değil ki sulu yemek

Ben çocuğuma yemeği şöyle yaparım, böyle becerikliyim pişirir buzluğa atarım, ben öğlen yemek yediriyorum beceriksiz Veli demek ki yedirmiyor, elalem yemekleri pis yapar ben temiz yaparım... yazdıklarınızdan anladıklarım bunlar. Biraz tevazudan zarar gelmez. Böyle durumlarda zaten çoğunluğun dediği olur, buraya sormanıza gerek var mıydı bilemiyorum

Devletin ana sınıflarında ki yemek yeme alanlari genelde "eğer özellikle mutfağı olan bir okul değilse" sulu yemekler icin pek uygun değildir.Yemek artıkları çocukların ellerini yıkamaları için düzenlenmiş lavabolara dökülmesi, yemek kaselerinin lavabolarda durulanmasi,zaten yetersiz olan personelin dökülen yemekleri temizleyememesi sıkıntıya yol açıyor.Ben de çalışan bir anne olarak çocuğumun beslenmesi ile ilgili düzenlemeleri kendim yürüttüm.En basidinden anasınıfı yarım gun.Okul dışında ki saatte çocugun bakımı için bulunan çözüme beslenmeyi de dahil ettim.(çocuğumu sabahçı gruplara verdim.Pogacayi /keki gece yaptim) .Anasınıfında beslenmenin sırayla götürüldüğü gruplarda bir zaman sonra velilerin birbirine girdiğini,tum çocuklara yetmeyecek beslenme yüzünden öğretmenin gidip pastahaneden yiyecek aldığını gördüm.

Çoğunluk öyle yapsa bile ben öyle yapmazdım.
Banane başkasının çocuğunu niye ben besleyim?
Listeye uyar, kendi çocuğumun karnını doyururdum sadece.
Kadında işgüzarmış ha. Kendi çocuğu doyacak diye bütün dengeyi değiştircek ama ben olsam buna izin vermezdim.

Bunu diyenlerin asıl evine girmemek lazım bence

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…