Ondan demedim. Yasamadiginiz bir durum hakkında öyle yüksekten atmak sacma değil mi diye merak ettim.Evet calismiyorum. 2 yasinda bi oglum daha var. Ben calismadigim halde 2 tepsi pogaca kek sigara biregi vs.yapip difrize kiydum ki rahatlik olsun hemde ev yapimi olsun diye. Ben calisan biri olsam da aynisini uygulardim gayet rahat oluyor yanina da sut koyuyorum 1 de ekma.
Ana okulu yaşında çocuk 11 de uyanıyorsa çok geç yatıyor demektir.bi zahmet evde yedirip yollasınlar okula o zaman.valla ne rahat anneler var.Yani. Bide ogrwtmen cocuklara egitim mi versin tenceredeki yemekleri cocuklara servis mi etsin :) zaten ogretmen yarin 2 haftalik listeyi verecegim diye mesaj atmis kofte patates eklemis. Benim hosuma gidiyor. Zaten oglen yemegi yiyp okula gdiyor bide okulda pulav vs yerse aksam yemek yemezki. Zaten vatsaptan yazan velinin cocugu 11 de uyaniyormus oglen yemek yemeden okula gidiyormus. O nedenle bu kiste ona yetmiyormus. Cocuklarin geneli sabah erken uyaniyor zaten. Oglende yedirip yollasinlar bi zahmet dimi
Hayir oyle abartilacak bi kistemiz yok. Zaten iglen yemegini yedirio yolluyoruz. Pogaca krep yanina sade sut yada ayran ve son olarak kuru incir kayisi yada elma vb.listeyi kendinize gire sekillendirebilirsiniz yani benim kizim kuru incir sevmiyo ben elma koyuyorum gibiHerkes kendi çocuğunu kendi doyursun, ancak bu ara öğün @MissCherryBlossom 'un dediği gibi aşırı sağlıksız. Her gün hamur , full karbonhidrat ve şekere buluyorsunuz çocukları ve ara öğün mantığında olsa da her gün depoluyor çocuk o zararlı şeyleri. Meyve suları özellikle kutulu olanlar zaten rezalet sadece şeker ve katkı maddesi. Keza hamurişi de öyle bana sağlıksız geldi. Annem küçükken anaokulunda öyle hamur falan yedirmezdi, termosa çorbamı koyardı mutlaka yanına da protein içerikli sandviç yemesi pratik olurdu.
Bir de anlamadığım şey, herkes listeyi evinde mi hazırlıyor? E belki Ayşe Hanım'ın durumu kötü o çocuğuna sade poğaça yapacak; Fatma Hanım'ın durumu iyiyse o da kıymalı sucuklu falan yapcak bu da ayrım olmaz mı standart menü içerisinde ? (Hani uygulama ayrımcılık , can çekmesi vs olmasın denildiği için soruyorum)
Aslinda kek pogaca krep yazinca goze cok gorunuyor haklisiniz ama 5 saat okulda hareket halinde olan bir anasinifi ogrencisi icin 1 adet krep ve kucuk bir sut cok agir degil bence. Ayrica krep cok besleyici saglikli yumurta sut peynir karisik guzel oluyor. Menumuzu evde yapiyorum ben disardan boşuna para vermiyorumAra öğün olarak geçen bir yemekte kreş, tost, poğaça bana çok fazla geldi. Bir de öğle yemeği yiyip gidiyormuş çocuklar okula. Ben hayatım boyunca öğlenciydim. Saat 10 gibi kahvaltı yapar, beslenme teneffüsünde de öğle yemeği yerdim. Veliye ‘ öğle yemeğine sayıyor.’ diye serzenişte bulunmuşsunuz da doğrusu o zaten. Ara öğünde kuruyemiş, meyve, süt bazen tatlı, kek filan olmalı. Bana liste de ara öğün için fazla geldi. Ayrıca her gün bir kişilik yemek hazırlamak, ayda bir kere 30 kişilik yemek hazırlamaktan daha kolay. Çalışmak bu işin bahanesi değil. Çocuğu doymuyorsa 2 tost koysun yani.
Mecburen böyle oluyor canım.yani et filan yazsa zaten her çocuk getiremez yemesi zor.sabah yapsan beslenme saatine kadar soğur vs.ama keşke her okulda öğlen yemeği çıksa.çocukların o yaşta ihtiyaç duyduğu şeylerden oluşan.meyvesi kuru yemişi filan olan.dağıttıkları bi kuru üzüm.onu da hiç bir çocuk yemiyor zaten.Herkes kendi çocuğunu doyursun bence de.
Çocuğum yok ama dikkatimi şöyle bir şey çekti bu yazdığınız liste poğaça, tost vs çok fazla besin değeri içermiyor sadece karbonhidrattan oluşuyor. Et yok, protein yok, sebze yok sadece hamur ekmek var. Bence çok yanlış bir beslenme biçimi hele ki gelişme çağındaki çocuğumun bu şekilde yetersiz beslenmesini istemezdim. Tamam yemesi pratik tostu ısırıp yiyorsun ama çocuklarla çok uğraşmamak için hızlıca yesinler kalksınlar diye fast food stili şeyler yenmesine göz yummak bu. Kutulu meyve sulari da sagliksiz ve seker deposu. Bu yazdiginiz yemek listeleri sadece seker ve hamurdan olusuyor.
Kreş öğretmenlerine beslenme dersi de verilmeli bence. O yaşta balık yemezsen beynin gelişmez, kalsiyum almazsan boyun uzamaz, ilerde kemiklerin erir, protein yemezse çocuk büyüyemez...çocuğum olunca İsviçre'de özel okula falan vericem sanırım bu kadar kötü bir beslenme programı karşısında şaşkınım!
Mantikli degil ve bunu 1 yil boyunca hafta ici hergun yiyecekler. Bazi arkadaslar cimbizla pis yazdigim yeri alip beni yargilamaya calisiyorlar farketmiyor degilim. :) ama pis dedim diye herkes pis olmuyor kimseyi tanimiyorum 30 tane evden yemek yicek hergun cocugum temizmi pismi hijyenik mi nasil yemek yaoiyor bilemeyizki anlaminda soledim. Tabiki her anne temizdir ama bunun yine de garantisi yokkiKonuda hiç cevabım yok ama fikir yürüttüğüm zaman mantıklı cevap bulabiliyorum.
Konunun sadece eli temizdir pistir olduğunu düşünmüyorum.
Kızımla kıyaslıyorum, seneye kreşe gidecek. Örneğin ben evde kızartma hariç ayçiçek yağı kullanmıyorum. Kızartma da nadir yapılıyor zaten evde her zaman bulunmaz bile. Ayçiçek yağı ile zeytinyağını kıyaslayacak halimiz yok.
Örneğin ben çocuğuma marketlerde satılan tost peyniri denen şeyi hiç yedirmedim. Kaşar kullanıyorum.
Gibi gibi...
Konu sadece pis temiz meselesi değil bence. Herkesin anlayışı farklı, yeri geliyor dışarıdan da yiyor çocuğum. İyi besleniyor ama full organik full sağlıklı beslenme değil. Ama elimizden geldiğince iyisini yapıyoruz.
Ama beslenmesini bir ayın 29 günü başka annenin insafına bırakmak mantıklı değil.
Çok canım öyle.bizimde anasınıfında çoğu hazır koyuyordu.nasıl içlerine siniyor valla hayret.Degilmi ama sevgili ogretmenim. Alt tarafi bi pogaca yapcan. Ben yaptim ev yapimi2 tepsi. Ev yapimi kek ve sigara biregi sardim difrize attim. Yanina ayran ve elma koyuyorum 4 4luk bir aksama kadar ara ogun.
Bazi anneler var daha cocugu bismillah anasinifina baslamis ama kendilerinden gecmisler tostu meyve suyunu bile kantinden yaptiriyorlar. Pogacayi keki hazir alip cocugu okula postalar gibi yolluyorlar. Sasiriyorum vallahi
Yuksekten atmak mi. Liste bana uygundur yazdim biyle devam etmek isterim yazdim ama yine de cogunluk ne derse uyarim yazdim yuksekten attığımı da nerden cikarttiniz.Ondan demedim. Yasamadiginiz bir durum hakkında öyle yüksekten atmak sacma değil mi diye merak ettim.
Onu demiyorum. Ben de böyle bir durumu istemezdim o ayrı. Ama nasıl yapamıyor çalışıyorsa bile şöyle yapmalı vs konismalariniza dedim. Bilemeyiz ise kaçta gider kaçta gelir.Yuksekten atmak mi. Liste bana uygundur yazdim biyle devam etmek isterim yazdim ama yine de cogunluk ne derse uyarim yazdim yuksekten attığımı da nerden cikarttiniz.
egerkı okulda yemek verılmıyorsa ki yarım gün okulda yemek verilmemesi çok normal. herkes evden çocuğunun yanına birşeyler koysun mantıklı olan bu ama listeye baglı kalma sartı olmasın ne bıleyım bır cocuk elma yemezde muz yer gıbı.. bence dıger velının dedıgı sulu yemek falan degıl de kek pogaca börek tarzı seylerdır..Herkese iyi aksamlar arkadaslar. Ufaktan ufaktan sinirimi bozan su durumu bide size sormak istedim. Soyle ki kizim anasinifina gidiyor. Sinifimiz 30 kisilik. Ogretmenimiz 2 haftalik liste verdi mesela listede pogaca ayran elma / yada / krep sut muz / yada / tost ayran vb.seyler var. Öğrenciler saat 1 de sinifa giriyor 5bucukta cikiyor.. sinifimizin vatsap grubundan bir veli"" listeyi begenmedigini kizinin bunlarla doymadigini yemedigini kendisininde calisan bir anne oldugunu fazla ilgilenemedigini yazmis. Herkes bir gun yemek yapsa ogrencilere 30 kisilik ayda 1 kere sıra gelir. Boyle yaosak olur mu "" diye yazmis. Benim bu hosuma gitmedi . Kizim.saat 9bda uyanip kahvalti yapıyor. 12 de corba yemek vs.ogle yemegi yiyor. Okuldaki ikindi atistirmasi olup aksam gelince de aksam yemegini yiyor. Sanirim bu yazan arkadas cocuguna oglen yemegi yedirmiyor okulda yediklerini oglen yemegine saydigi icin ve cocugu da yemedigi icin sikinti yasiyor..Vatsap grubunda her kafadan farkli ses cikiyor. Tecrubeli anneler sizce hangisi kolay oluyor. Sizce hangisi daha iyu olur..
Dipnot : Tabiki cogunluk ne derse uyacagim..
Ee yaniOf geçen sene okul öncesi çocuğum da yaptılar . Liste sırasını gruba atıyordu . Ne pisirecegimize ise o gün öğretmen veliye birebir söylüyordu .
Bana sıra gelince sarma , tatlı
manti tatlı falan diyordu . Okulda 14 öğrenci vardı . 1 , 2 si getiremiyor . Bazıları da tatil gününe geldiyse telafi yapmıyordu .
Ama okulda 10 stajer öğrenci , öğretmen , sınıfta çalışan bayan en az 28 kişilik 30 kişilik yemek getirin diyorlardı .
Çok gıcık oluyordum .
Bence kabul etmeyin.Yani liste verildi. Hergun ayri sey yaziyor mesela .
Pazartesi acma.sut.elma
Sali kek.meyve suyu.uzum ...
Diye biz hazirliyoruz beslenme cantasina.
İnşallah yemek secmeyen ne koysan önüne hapur hupur mideye indiren bir çocuğun olur miss. Yemeyen çocuğu 100 çeşit yiyeceğin bulunduğu açık büfeye götürsen,yine yemiyor tecrübe ile sabittir. Benim kız 6 yaşında ilk dört senemiz böyle geçti. Öğlen verdiğim köfteyi akşam" ay bu çocuğun ağzı neden kokuyor yea dişi mi çürüdü "diye ağzını kontrol ederken yanağına sıkışmış bulurdum o derece. Yutmamış ağzında bekletmiş onca saat düşün.Basta cocugum yok diye yazdim AllahtanYine de cocuklariniza kutulu meyve suyu vb falan icirmeyin. En iyisi kutulu, paketli seylerden toptan uzak durmak.
Cocugum olursa gunde 3 ogun havyar yedircem zeka kupu olcak
Ben bu konularda derviş gönüllüydümValla ben olsam 30 tane farkli annenin yaptigi yemekleri yedirmem çocuguma. Pistir demiyorum ama içime sinmez. 3 kişi 5 kişi neyse de 30 farkli anne ya. Siz uymak zorunda degilsiniz kendi yaptiginizi verin ben assla kabul edemem böyle bi teklifi.
Ben çocuğuma yemeği şöyle yaparım, böyle becerikliyim pişirir buzluğa atarım, ben öğlen yemek yediriyorum beceriksiz Veli demek ki yedirmiyor, elalem yemekleri pis yapar ben temiz yaparım... yazdıklarınızdan anladıklarım bunlar. Biraz tevazudan zarar gelmez. Böyle durumlarda zaten çoğunluğun dediği olur, buraya sormanıza gerek var mıydı bilemiyorumAslinda abarttigim bisey yok. Ben dusuncemi yazdim bu yemek duzeni benim cocuguma uygundur ama cogunluk ne derse uyarim yazdim. Burda ego yapmadım ki. O calisan velinin dedigi sadece bana degil kimseye uymuyor ojun gbi isteyen cok az. Onun cocugu 11 de uyaniyor diye biz ona uymak zorunda degiliz acikcasi o cogunluga uymak zorunda.
Bunu diyenlerin asıl evine girmemek lazım benceBen çocuğuma yemeği şöyle yaparım, böyle becerikliyim pişirir buzluğa atarım, ben öğlen yemek yediriyorum beceriksiz Veli demek ki yedirmiyor, elalem yemekleri pis yapar ben temiz yaparım... yazdıklarınızdan anladıklarım bunlar. Biraz tevazudan zarar gelmez. Böyle durumlarda zaten çoğunluğun dediği olur, buraya sormanıza gerek var mıydı bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?