Okuldaki yemek problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
annenin istegi bana cok garip geldi,
anca benim cocugum bunlarla doymuyor/yemiyor arkadaslar ben ayrica beslenme de koyacagim cantasina dese hakli bulurdum.
ama tum sistemi degistirmek tek bir cocuk icin sacma,
ayrica alerji vs gibi cok yaygin problemler nedeniyle de olacak is degil.

oglum krese giderken ozellikle paketsiz gida kabul etmezdi kresi, hani dogumgunu vs durumlarinda cocuklara hediye dagitiliyor ya, illa uzerinde icerigi yazacak sekilde olmaliydi, cunku alerji bilgisine bakiyorlar, bunu her veli bilemez ki.
su anki okulunda da herkes kendi beslenmesini yaninda goturuyor, kim neyi uygun gorurse o yani.

Ankara sakarya mi yoksaa

Ay sinir oldum o WhatsAppdan yazan veliye. Kendi keyfine uymadığı icin 30 kişiyi ilgilendiren sistemi degistirmeye çalışıyor. Kaldı ki teklifi de hem mantıklı değil hem uygulanabilir değil.

Sonuçta okul tam gün değilmiş. Çocuklar öğle ve aksam yemegini evde yiyebilirler. Kadın çocuğunun öğle yemeğini hazirlamiyor okulda herkes bir gün hazırlasn diyerek aradaň çıkarmaya çalışıyor.

Benim kedim var mesela

O çok titiz dışarıdaki yemeği beğenmeyen hijyenik değil diye otelde kalmayan komşularım pişirdiğini yediler çocuklarına da yedirdiler

Ben yemezler sanmıştım zira eskiden kedi yoktu yiyorlardı ama şimdi kedi var tüyü var vs vs

Yani esasen olay bildik kişi bilmedik kişide düğümleniyor pislik temizlikten öte

Çocugu doymayan veli menüye ekleme yapabilir.
Çalışan annenin çocuguda olsa mutlaka bakan birey vardır evde.
Sorumluluk onda olmalı .
Bir kase çorba yemek bile çocuk için öglen açlıgını bastırır
Her velinin maddiyatı var mı yapmaya

Bizim anaokulumuz da devlet okuluydu.
Fakat şanslıymışım demekki,çocuklarım okulda güzel ev yemekleri yediler.Yardımcı olarak seçilen ablaya okula verilen parayla alınan malzemeler veriliyordu.
Yemekhane tarzı bir mutfak vardı.
Küçük masa ve sandalyeli,7 cücelerin evi gibiydi:))
Mercimek çorbasından patlıcan musakkaya kadar herşey pişiyordu.
Kızım evde yemediği yemekleri yemeyi öğrenmişti yaşıtları arasında.
Düşündüm de gerçekten şanslıymışım,keşke her okulda böyle olsa...

öğretmeniniz zaten en iyisini düşünür siz rahat olun.

el kadar cocuga iki öğün mu veriyolar

hem 11 de kalkiyosa kahvalti yaptirsinlar ya

vallahi uzuldum cocuga

1-5 arası ise yemek yiyip okula gelebilir diğer çocuklar ama annenin çalışma şartları nasıl bilmiyorum belki bakan kişiye de söz geçirememiş olabilir
Başkası kötü malzeme kullanarak yemek yapsa çocuk da kusma ishal olsa o da dert oyüzden bazı okullar onu da kabul etmiyor
Ama poğaça kek kurabiye tarzı şeyler sıkıntı olmaz sanırım
Gerçi kadın anasınıfında çözüm bulsa ilkokulda ne yapacak

Aslinda abarttigim bisey yok. Ben dusuncemi yazdim bu yemek duzeni benim cocuguma uygundur ama cogunluk ne derse uyarim yazdim. Burda ego yapmadım ki. O calisan velinin dedigi sadece bana degil kimseye uymuyor ojun gbi isteyen cok az. Onun cocugu 11 de uyaniyor diye biz ona uymak zorunda degiliz acikcasi o cogunluga uymak zorunda.

Cocugu menudekileri yese seve seve gotururum. Ama yemiyormus saat 11 de uyanip 12 ye dogru kahvalti yapio 1 de okula geliyor cocuk o nedenle annesi oglen yemegi yensin olulda ara ogun olmasin diyor. Ama cocuklar geneli erken uyanio kahvalti yapiyor benimkile de dahil. Ee okula gitmeden oglen yemeklerini yemis oluyorlar

Ya çok merak ediyorum. Öğle yemeğini yemiş bir çocuğa okula gitmediği günlerde tost poğaça yediriyor musunuz? Beslenme niye var ki? Meyve süt ayran olsa yetmiyor mu?
Okulda 5 saat duruyorlar oglen yedigi corbayla 5 saat hareket halinde duramazlarki yavrucaklar. Tabiki atistirmalik kek kuruyemis pogaca.vs konuluyor. Aksam 6 da eve gelince de aksam yemegini yiyor.

Siz çalışmıyorsunuz sanırım konu sahibi?
Evet calismiyorum. 2 yasinda bi oglum daha var. Ben calismadigim halde 2 tepsi pogaca kek sigara biregi vs.yapip difrize kiydum ki rahatlik olsun hemde ev yapimi olsun diye. Ben calisan biri olsam da aynisini uygulardim gayet rahat oluyor yanina da sut koyuyorum 1 de ekma.

Şöyle olur okul yönetimiyle konusulur ,bu liste yetersiz güclendirilsin denir kabul görüp görmeyecegi belirsiz ama hergün bir velinin 30 kisilik sınıfa yemek yapması sacma
Bende ayda 1 defa bile olsa 30 kisilik bir sinifa yemek yapamam. Ki zaten baska bir cocugum var oldukca hareketli ve burada kimsem yok ben bugun yagmur çamur dahi olsa bebegimi de yanimda goturmek zorundayim kizimi anaokuluna goturuken. Bebek arabasiyla cocuklarimla bide tencere tepsi yemek tasiyamam

Kesinlikle katiliyorum.

Menüye şok oldum yahu o nasıl okul? Bizim okulda evde pişmeyen yemekler çıkıyor hem organik hem orada pişiyor hem de çok titizler. Sınıfın 30 kişilik olması ayrı bir şok. Yerinizde olsam menü konusunda madem siz memnunsunuz, katılmayacağımı ve benim için sorun olmadığını yazardım. Daha neler artık..

Organik besliyorum diye bi sey yazdigimi da nerden ciarttiniz. Siz yedirebilirsiniz saygi duyarim ama ben istemem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…