- 22 Ağustos 2016
- 2.196
- 1.573
- 53
- 41
- Konu Sahibi Lonelypoet
-
Kızlar canım çok sıkıldı, hatta oturdum ağladım oğlum görmeden tabi. Bugün okulda bi kaç erkek arkadaşı kızlara küfür söylettirmiş zorla,iki aydır öğretmenine sınıfta küfür edildiğini söylüyor oğlum öğrenmesinden korkuyorum diyordum ve sonunda öğrendi çok üzüldüm napayım bilmiyorum
Yok ben değilim osizin kızınızdı değil mi öğretmeninin küfrettiğini söyleyen?
o konu netleşti mi belki de arkadaşlarından duymuştur
Aynen haklısınız bilmem bi an canım sıkıldı işteAğlanılcak bir şey mi bu ya bu kadar da hassas olmayın lütfen :)
Küçük çocuklar ya sokaklarda ya ailelerinde duyuyor toplum olarak terbiyesiziz en küçük şeye küfür eden insanların çocuklarından da küfür etmemesini bekleyemeyiz ne yazık ki :)
Canım ne kadar doğru bi tespit o çocuğun ailesiyle iletişime geçtim az önce annesi babasının ettiğini söyledi çocuk ta oğluma hadi kızlara söyle demişOkul etkileşimin en yüksek olduğu yer. İyi kötü bir sürü şey öğreniyor çocuklar.
Bunları zaten öğrenecek. Önemli olan küfürün kötü olduğunu öğrenmesi ve insanlara saldırı olarak küfür etmemesi gerektiğini bilmesi.
Doğru olan davranışı öğretebilmiş olsaydınız ailecek yada öğretmenleri nezdinde; oğlunuz kızlara küfür etmezdi diye düşünüyorum. Üzülüyorsanız bu konuda üzülün. Anladığım kadarıyla henüz küçük bu konuda baskıcı değil, ama ciddi bir konuşma yapabilirsiniz.
Anlattığınız örnekte çevresi tarafından kızlara küfür ettirilmiş. Bulunulan ortam, arkadaşları ve onların ailelerinin mantelitesinin çikinliği ortaya serilmiş. Küfür ettiren arkadaşının ailesi ve çevresinde muhtemelen kadına kötü davranılıyordur.
Şimdi oğlunuz bunu öğreniyor. Yani şuan küfürden önce "kadına küfür edilebilir", "bunu herkes yapıyor", "erkekler kadınları istediği şekilde ezebilir" düşüncesini içselleştiriyor.
Üzülecek şey budur aslında.
Canım ne kadar doğru bi tespit o çocuğun ailesiyle iletişime geçtim az önce annesi babasının ettiğini söyledi çocuk ta oğluma hadi kızlara söyle demiş
Öğretmen rehberlik hocasıyla görüştürcek inşallah çözüm olur, anlattım oğluma, kızmadan gayet sakin, söylediğin kelimeleri biz ailemizde kullanmıyoruz ve bunların anlamını da bilmiyorsun bunları kötü insanlar söyler ve genelde büyükler kullanıyor ben bunları söyleyen insanlara çok üzülüyorum arkadaşını da suçlamıyorum çünkü o da bir büyüğünden öğrenmiş onunla da ailesi konuşucak eğer kötü bir kelime duyarsak kötü olduğunu düşün tekrar etme, sen çok iyi bir çocuksun dedim özür diledi bi daha söylediklerinde yanlarında durmıycam dedi inşallah tekrar etmezBu nasıl düzeltilir çocuğa nasıl yaklaşılır bilmiyorum ama oğlunuza bunun yanlış ve kötü bir yaklaşım olduğunu böyle olmaması gerektiğini anlatmalısınız.
Umarım kulağına küpe olur.
Oğlunuzun arkadaşına üzüldüm. Kötü bir model var önünde. Umarım annesi onun içinde doğrusunu öğretme yoluna gider. Zor görünüyor ya neyse...
Öğretmen rehberlik hocasıyla görüştürcek inşallah çözüm olur, anlattım oğluma, kızmadan gayet sakin, söylediğin kelimeleri biz ailemizde kullanmıyoruz ve bunların anlamını da bilmiyorsun bunları kötü insanlar söyler ve genelde büyükler kullanıyor ben bunları söyleyen insanlara çok üzülüyorum arkadaşını da suçlamıyorum çünkü o da bir büyüğünden öğrenmiş onunla da ailesi konuşucak eğer kötü bir kelime duyarsak kötü olduğunu düşün tekrar etme, sen çok iyi bir çocuksun dedim özür diledi bi daha söylediklerinde yanlarında durmıycam dedi inşallah tekrar etmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?