Okuldan nefret eden oğlum :/

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.840
798
35
Günaydın sevgili kk hatunları,
Uzatmadan hemen konuya giriyorum.

Oğlumu geçen yıl pedagog tavsiyesiyle kreşe yazdırdık. Ilk zamanlar çok çok hevesliydi, koşarak gidiyordu. Sonra öğretmen değişikliği oldu. Oğlum gitmek istemedi. Gece rüyalarında gitmek istemiyorum , okulu istemiyorum diye ağladı. Kaç defa öğretmeniyle görüştük . Ama en sonunda kresten aldık.

Şimdi ise anaokuluna yazdırdık. Kreşle aynı mahallede okul. Oğlum okula gitmek istemiyorum diyor. O sikaga donunce kaciyor.

Cuma günü öğretmeniyle tanıştık. Öğretmenimiz diğer öğrencilerle oyun oynarken oğlum başına buyruk davrandı ve hiç katılmadı. Öğretmenimiz " Birkaç gün gözlemleyeyim, birlikte napacagimizi karar verelim." dedi. Yarim gün okulumuz. Okul ismini duyunca bile oğlum kendini yerlere atiyor. Resmen sokaklarda falan tepiniyor.

Nasıl basedecegim ? Öğretmenimizin pes etmesinden de korkuyorum açıkçası. Yarı devlete bağlı bir okul. Tamamen özele mi yazdirmaliydik ? Öğleden sonra okula gideceğiz , stresten dudagim uçuklamış. Ne yapmalıyım neler , önerirsiniz ?

Öğretmenin tavsiyesine uyun

Herkesin bir görevi olduğunu onun görevinin de artık okula gitmek olduğunu söyleyip ikna edin

Bir kaç güne kadar alışır
geçerli bir neden yokken sırf çocuğunuzun kaprislerine boyun eğip okul değiştirmeyin
Bunu yaparsanız her yerde uyum sorunu yaşayabilir o zaman sürekli okulmu değiştireceksiniz

Benim büyük oğlanda öyleydi sürekli okul bahçesinde yakala sınıfa sok falan bayağı uğraştık
En sonunda çocuğa okula gitmek zorundasın dedik okula bırakıp gittik zaten ağlıyordu oyüzden yine ağladı okulda derslere katılmadı Öğretmeni de onu bıraktı sınıftan çıkmasına izin vermedi ama üstüne de düşmedi bazen kapıda bazen çöpün orda bazen öğretmenin masasında oturdu sonra düzene girdi
Bence önemsemeyin gitmek zorundasın diyip gönderin sınıfa girsin ama öğretmeni de önemsemesin zamanla uyum sağlar.
Şimdi böyle basit gibi anlatıyorum ama o sene sinir sistemim harap olmuştu

Kaç yaşında ?

Okulunu değiştirmek istemiyorum zaten. En baştan oyle mi yazdirmaliydik diye sordum ilgilenmeleri acısından. Yorumunuz için teşekkürler :)

Inanin ki stresten dudagim ucukladi. Ruyalarima giriyor. Öğretmenimiz bir kaç gün okulda kalabilirsiniz uyum saglayana kadar dedi.
Sizin oğlunuzun alışması ne kadar sürdü ?

Yurtdisina ilk geldigimizde benim oglum da anaokula yazdirdigimizda(4 yasindaydi) cok agliyordu. Yepyeni bir ortam ve ustelik o dilin tek kelimesini bilmiyor ve anlamiyordu. Her gun ayni muhabbet, istemiyorum gitmiycem neden geldik ki buraya Turkiye'ye donelim diyordu. O uyuduktan sonra da ben agliyordum :)
Ama sonra (2 ay icinde) arkadaslarina, cevreye alistikca ve en onemlisi dili ogrendikce cok sukur cok alisti ve sevdi.
Biraz sabir. Size tavsiyem ogretmenle de gorusup tabi, ilk once 1-2 saat kalsin alin, sonra sonra bu sureyi uzatin.

Inanin ki stresten dudagim ucukladi. Ruyalarima giriyor. Öğretmenimiz bir kaç gün okulda kalabilirsiniz uyum saglayana kadar dedi.
Sizin oğlunuzun alışması ne kadar sürdü ?
Uyum haftası da dahil 15 gün
İlk hafta zaten aynı sırada oturduk (bizim de 3 yıl kreş deneyimimiz var) sonra yavaş yavaş önsıra kapı koridor bahçe kapısı adım adım uzaklaştım en son işe gitmem gerek dedim ve gittim
Ama babası sanıyorum 1 ay okul bahçesinde yakalayıp sınıfa soktu sınıf annesi falan
En son bir yakaladığında sınıfın içine atıp ben işe gidiyorum sende ne yaparsan yap demiş öğretmeni de hiç ilgilenmemiş orda alışma sürecini atlatmış
Yani üstüne düştükçe süreç uzayacak oyüzden kararlı olun gitmek zorunda olduğunu hissettirin yeter üstüne düşüp ikna çabalarına falan girmeyin

Alışana kadar kısa süre kalmalı yani.
Öneriniz için teşekkürler . Bana altın değerinde tavsiyeler bunlar :)

Hangi çocuk ilk başta okula koşa koşa gitti ki:)
Üzülmeyin konu sahibi alışacak
Şu anda sizi pes ettirmeye çalışıyor.
Pes etmeyin ve taviz vermeyin.
En fazla 1 haftaya alışmış olur

Allahım kabus günler beni bekliyor yani.
Cuma günü tanışmaya gittiğimizde , veliler dışarı çıktı. Benim oğlan "canimmm , canım annem " diye koştu pesimden. Mecburen öğretmen beni de aldı

1. kural kararlı olmak sanırım. Çok teşekkürler .

Hangi çocuk ilk başta okula koşa koşa gitti ki:)
Üzülmeyin konu sahibi alışacak
Şu anda sizi pes ettirmeye çalışıyor.
Pes etmeyin ve taviz vermeyin.
En fazla 1 haftaya alışmış olur
Kreşe geçen yıl çok isteyerek gidiyordu. . Hatta eşim geç hazırlanınca hadi baba acele et " diyordu. Bu sene de okul sözünü duyunca resmen çocuk krizlere giriyor. Kendini yerlere atıyor, heryeri tekmeliyor.
Inşallah söylediğiniz gibi kısa sürede alışır. :)

Benim küçük oğlum biraz böyleydi daha hazırlanmaya başlarken köşe kapmaca oynardık evde :)
Sonra okul yolunda küçükken yürüyerek oynadığımız bir oyun vardı adımları 123 diye sayıp 4.mavide boncuk tıs deyip zıplayarak oynadığımız onu oynamaya okul yolunu eğlenceli hale getirmeye başladık

Okula varınca şimdi eğlenceye burda devam edeceksin deyip bırakmaya başladım öğretmenimizin de yardımıyla 3 gün sonra alıştı

Bu sene Rusya’dayız burda ilkokul yaşı 7 olduğu için yine anaokuluna gidiyor ve dil sorunu olduğu halde koşarak gidiyor :)

Oyun dilini kullanın bence bu yaşta çocuklar en iyi bu dilden anlıyor :)

siz evde kaliyorsaniz onu da kiskanabiliyor bazi cocuklar.

ben mesela, anne baba ise gider, cocuklar okula gider diyorum.

siz de sen okula gidince ben de gidip su su islerimi halledicem gibi kendi planinizdan bahsedebilirsiniz. Bu da onu annem evde keyif yapiyor algisindan kurtarir.

Bir de ola ki bir gun almaya gec gittiniz veya herkesin velisinin bulundugu bir etkinlige siz gitmediniz, bunlar direk okuldan sogumasina neden olabiliyor.

ayni seyi bende yasiyorum . krizlere giriyor diye bende gidiyordum kucuk kardesiyle . biraz zaman gecirip orda teslim ediyorum. giderken kolu bacagi kopmus gibi agliyor. 10 dk sonra resim geliyor gulucukler saça saça oynuyor .
anneye yapiyorlar, kararli durun guzelce anlatin alisacaktir. inanin aglamayi krizleri kullaniyorlar. kizimda oyunlara etkinliklere katilmadi hicbir arkadasi ile konusmuyordu. bu 2. haftamiz acilmaya basladi arkadas edinmis birazcik da olsa yol aldik..

taviz vermeyin. suan gene pes ederseniz ilkokul hayatinda da aynisini yasicaksiniz. kararli olun yarim gunmus zaten sıkılmaya firsat olmadan almis oluyorsunuz. bende kendimi cok yiprattim ama inanin degmiyor. cocuk anneye nazlaniyor.

Kararlı olun ve yavrum canım bitanem olayına girmeyin
Beni okulda sınıfta tüm Veli ve öğrenciler tanıyordu oğlumu da tanıyorlardı
Sabredin geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…