- 28 Mayıs 2011
- 156
- 191
- 303
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Çok teşekkürler . Mutlaka deneyeceğim.Benim küçük oğlum biraz böyleydi daha hazırlanmaya başlarken köşe kapmaca oynardık evde :)
Sonra okul yolunda küçükken yürüyerek oynadığımız bir oyun vardı adımları 123 diye sayıp 4.mavide boncuk tıs deyip zıplayarak oynadığımız onu oynamaya okul yolunu eğlenceli hale getirmeye başladık
Okula varınca şimdi eğlenceye burda devam edeceksin deyip bırakmaya başladım öğretmenimizin de yardımıyla 3 gün sonra alıştı
Bu sene Rusya’dayız burda ilkokul yaşı 7 olduğu için yine anaokuluna gidiyor ve dil sorunu olduğu halde koşarak gidiyor :)
Oyun dilini kullanın bence bu yaşta çocuklar en iyi bu dilden anlıyor :)
Evet evde benimle kalmayı istiyor hep. Olabilir hiç böyle düşünmemiştim.siz evde kaliyorsaniz onu da kiskanabiliyor bazi cocuklar.
ben mesela, anne baba ise gider, cocuklar okula gider diyorum.
siz de sen okula gidince ben de gidip su su islerimi halledicem gibi kendi planinizdan bahsedebilirsiniz. Bu da onu annem evde keyif yapiyor algisindan kurtarir.
Bir de ola ki bir gun almaya gec gittiniz veya herkesin velisinin bulundugu bir etkinlige siz gitmediniz, bunlar direk okuldan sogumasina neden olabiliyor.
Aynen öyle yapıyor. Sanki etini koparıyorum gibi ağlıyor. Kendini yerlere atıyor ve tapınıyor. O an napacagimizi şaşırıyoruz. Kızsak daha da devam ediyor.ayni seyi bende yasiyorum . krizlere giriyor diye bende gidiyordum kucuk kardesiyle . biraz zaman gecirip orda teslim ediyorum. giderken kolu bacagi kopmus gibi agliyor. 10 dk sonra resim geliyor gulucukler saça saça oynuyor .
anneye yapiyorlar, kararli durun guzelce anlatin alisacaktir. inanin aglamayi krizleri kullaniyorlar. kizimda oyunlara etkinliklere katilmadi hicbir arkadasi ile konusmuyordu. bu 2. haftamiz acilmaya basladi arkadas edinmis birazcik da olsa yol aldik..
taviz vermeyin. suan gene pes ederseniz ilkokul hayatinda da aynisini yasicaksiniz. kararli olun yarim gunmus zaten sıkılmaya firsat olmadan almis oluyorsunuz. bende kendimi cok yiprattim ama inanin degmiyor. cocuk anneye nazlaniyor.
Evet evde benimle kalmayı istiyor hep. Olabilir hiç böyle düşünmemiştim.
sarilma çokça opme gibi abartili davranislar sergilemeyin. ben gidiyorum oglen almaya gelecegim deyip el sallamaniz yeterli. ogretmeni susturur merak etmeyinAynen öyle yapıyor. Sanki etini koparıyorum gibi ağlıyor. Kendini yerlere atıyor ve tapınıyor. O an napacagimizi şaşırıyoruz. Kızsak daha da devam ediyor.
Bu yıl asla taviz verip almayı düşünmüyorum zaten. Teşekkürler
Evet öğretmeni değişince hiç sevmedi. Kapıda o öğretmenini görünce başlıyordu ağlamaya.Belki kreşteki öğretmeninin sevmemiştir öğretmen kızmıştır vs bu yüzden okuldan soğumuş olabilir. bu öğretmenin farklı olduğunu anlatın onu meraklandırın acaba okulda ne oynayacaksınız acaba ne oyuncaklar var vs. gibi. bence okul değil de öğretmen korkusu var.
Alisma suresinin boyle oldugunu hic duymamistim. Birsey daha ogrendim tesekkurler.Benim oğlumda 4 yaşında kreşe gidiyor geçen toplantida okul psikoloğu. Oryantasyon süresi 7 -21-40 günden oluşur dedi. 40 gunden sonra cocuk hala alışamadiysa okul fobisi olacaksa aileyle görüşüp hazir olmadığını söylüyoruz dedi. Yani daha erken sanirim bekleyin bakalim sonra değerlendirme yaparsanız
sarilma çokça opme gibi abartili davranislar sergilemeyin. ben gidiyorum oglen almaya gelecegim deyip el sallamaniz yeterli. ogretmeni susturur merak etmeyin
ogretmenine baglanma evresinde . ona guvenmeli alismali. okul hakkinda eve gelince de konusmayin sormayin cok . 1 haftaya azalir bu krizler :)Biz biraz şapur şupur opusenlerdeniz. Ama dikkate alacağım.
Benim oğlanın pek sevmedigi bir şey yok ki . Benimle olsun yeter ona.gecen yil ben de kardesi ile evde kaliyordum, onu ozellikle kiskanmamasi icin, o yokken neler yaptigimi ayrintili anlatiyordum, iste sen yokken kardesin uyudu ben temizlik yaptim falan, en keyifsiz isleri o yokken yapmis oluyorduk, ondan dolayi pek sesi cikmiyordu, cunku biliyor ki evde temizlik yapiliyorsa odasindan cikamaz, kardesi uyuyorsa da hic ses yapamaz
Hırçın değildi yani öyle gitmemek için kendini yerlere atmalar falan yoktu ama bunun için ağlaması bile yetiyordu banaÇok teşekkürler . Mutlaka deneyeceğim.
Peki sizin oğlunuz da hırçın miydi ?
Benim oğlanın pek sevmedigi bir şey yok ki . Benimle olsun yeter ona.
Temizlikte falan yardım eder kuzum. Çamaşır falan asar (asmaya calisir).
Artık pek hoşlanmadığı şeyleri uydurucam :))
Günaydın sevgili kk hatunları,
Uzatmadan hemen konuya giriyorum.
Oğlumu geçen yıl pedagog tavsiyesiyle kreşe yazdırdık. Ilk zamanlar çok çok hevesliydi, koşarak gidiyordu. Sonra öğretmen değişikliği oldu. Oğlum gitmek istemedi. Gece rüyalarında gitmek istemiyorum , okulu istemiyorum diye ağladı. Kaç defa öğretmeniyle görüştük . Ama en sonunda kresten aldık.
Şimdi ise anaokuluna yazdırdık. Kreşle aynı mahallede okul. Oğlum okula gitmek istemiyorum diyor. O sikaga donunce kaciyor.
Cuma günü öğretmeniyle tanıştık. Öğretmenimiz diğer öğrencilerle oyun oynarken oğlum başına buyruk davrandı ve hiç katılmadı. Öğretmenimiz " Birkaç gün gözlemleyeyim, birlikte napacagimizi karar verelim." dedi. Yarim gün okulumuz. Okul ismini duyunca bile oğlum kendini yerlere atiyor. Resmen sokaklarda falan tepiniyor.
Nasıl basedecegim ? Öğretmenimizin pes etmesinden de korkuyorum açıkçası. Yarı devlete bağlı bir okul. Tamamen özele mi yazdirmaliydik ? Öğleden sonra okula gideceğiz , stresten dudagim uçuklamış. Ne yapmalıyım neler , önerirsiniz ?
Denemez miyiz ahh diğer sokaklardan da götürdük, eşim arabayla gezdirip sonra da bıraktı ama malesef olmadı.Kreşe başka yollardan götürmeyi denediniz mi ? Sokağı görmese?
Gece rüyalarında da sayıklayınca aslında bizim de aklımıza geldi. Ama oğlum o zaman daha kendini ifade edemiyordu. Kamera falan da yoktu okulda o yüzden birşey diyemedik.Benim arkadasimin ogluda seninki gibiydi sonunda pedagoga goturduler ve ilk gittigi okulda calisan gorevli cocugun kolunu sıkmıs bikac kere o yuzden korkuyomus ve annesine hic bahsetmemis bile simdi cokta guzel geliyo okula sen kafana tkma beklediginden cok daha kolay atlaticak bak goruceksin ama istersen sende bi pedagoga goturebilirsin hem icin raht eder
Aralarındaki yaş farkı ne kadar ? Üzmeyin kendinizi siz de böyle olmadı mi istemezdiniz.Hırçın değildi yani öyle gitmemek için kendini yerlere atmalar falan yoktu ama bunun için ağlaması bile yetiyordu bana
Aslında gitmek istememesinin nedeni okulu sevmemekten ziyade büyük oğlumun okulda olması ve benimle evde başbaşa kalma ihtimaliydi çünkü biz doğduğundan beri abimizin haytalıkları ve kıskançlığı yüzünden pek doyamadık birbirimize
Ve inanın sebep bu olunca anne olarak benim alışsa bile hala canım çok yanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?