Okuldan nefret eden oğlum :/

Belki kreşteki öğretmeninin sevmemiştir öğretmen kızmıştır vs bu yüzden okuldan soğumuş olabilir. bu öğretmenin farklı olduğunu anlatın onu meraklandırın acaba okulda ne oynayacaksınız acaba ne oyuncaklar var vs. gibi. bence okul değil de öğretmen korkusu var.

Çok teşekkürler . Mutlaka deneyeceğim.
Peki sizin oğlunuz da hırçın miydi ?

Evet evde benimle kalmayı istiyor hep. Olabilir hiç böyle düşünmemiştim.

Benim oğlumda 4 yaşında kreşe gidiyor geçen toplantida okul psikoloğu. Oryantasyon süresi 7 -21-40 günden oluşur dedi. 40 gunden sonra cocuk hala alışamadiysa okul fobisi olacaksa aileyle görüşüp hazir olmadığını söylüyoruz dedi. Yani daha erken sanirim bekleyin bakalim sonra değerlendirme yaparsanız

Aynen öyle yapıyor. Sanki etini koparıyorum gibi ağlıyor. Kendini yerlere atıyor ve tapınıyor. O an napacagimizi şaşırıyoruz. Kızsak daha da devam ediyor.
Bu yıl asla taviz verip almayı düşünmüyorum zaten. Teşekkürler

Evet evde benimle kalmayı istiyor hep. Olabilir hiç böyle düşünmemiştim.

gecen yil ben de kardesi ile evde kaliyordum, onu ozellikle kiskanmamasi icin, o yokken neler yaptigimi ayrintili anlatiyordum, iste sen yokken kardesin uyudu ben temizlik yaptim falan, en keyifsiz isleri o yokken yapmis oluyorduk, ondan dolayi pek sesi cikmiyordu, cunku biliyor ki evde temizlik yapiliyorsa odasindan cikamaz, kardesi uyuyorsa da hic ses yapamaz

sarilma çokça opme gibi abartili davranislar sergilemeyin. ben gidiyorum oglen almaya gelecegim deyip el sallamaniz yeterli. ogretmeni susturur merak etmeyin

Evet öğretmeni değişince hiç sevmedi. Kapıda o öğretmenini görünce başlıyordu ağlamaya.
Anlatıyorum hep aslında ama anlatmaya devam edecegim.

Alisma suresinin boyle oldugunu hic duymamistim. Birsey daha ogrendim tesekkurler.
Almayı düşünmüyorum zaten. Yoksa hiç okul hayatını sevmeyecek.

Benim oğlanın pek sevmedigi bir şey yok ki . Benimle olsun yeter ona.
Temizlikte falan yardım eder kuzum. Çamaşır falan asar (asmaya calisir).

Artık pek hoşlanmadığı şeyleri uydurucam :))

Çok teşekkürler . Mutlaka deneyeceğim.
Peki sizin oğlunuz da hırçın miydi ?
Hırçın değildi yani öyle gitmemek için kendini yerlere atmalar falan yoktu ama bunun için ağlaması bile yetiyordu bana

Aslında gitmek istememesinin nedeni okulu sevmemekten ziyade büyük oğlumun okulda olması ve benimle evde başbaşa kalma ihtimaliydi çünkü biz doğduğundan beri abimizin haytalıkları ve kıskançlığı yüzünden pek doyamadık birbirimize

Ve inanın sebep bu olunca anne olarak benim alışsa bile hala canım çok yanıyor

Benim oğlanın pek sevmedigi bir şey yok ki . Benimle olsun yeter ona.
Temizlikte falan yardım eder kuzum. Çamaşır falan asar (asmaya calisir).

Artık pek hoşlanmadığı şeyleri uydurucam :))

o zaman evden cikiyorum deyin :)

Kreşe başka yollardan götürmeyi denediniz mi ? Sokağı görmese?

Benim arkadasimin ogluda seninki gibiydi sonunda pedagoga goturduler ve ilk gittigi okulda calisan gorevli cocugun kolunu sıkmıs bikac kere o yuzden korkuyomus ve annesine hic bahsetmemis bile simdi cokta guzel geliyo okula sen kafana tkma beklediginden cok daha kolay atlaticak bak goruceksin ama istersen sende bi pedagoga goturebilirsin hem icin raht eder

Gece rüyalarında da sayıklayınca aslında bizim de aklımıza geldi. Ama oğlum o zaman daha kendini ifade edemiyordu. Kamera falan da yoktu okulda o yüzden birşey diyemedik.

Pedagog a mutlaka götüreceğim randevu alıp.

Aralarındaki yaş farkı ne kadar ? Üzmeyin kendinizi siz de böyle olmadı mi istemezdiniz.

Bizim öyle bir sorunumuzda yok zaten tek çocuk , kardeşi yok. Sürekli benimle vakit geçirmek istiyor. Örneğin uzanıyorum hemen gelip yanıma yatıyor. Sürekli öpücüklesmeler, " canım annem seni seviyorum , seni yerim :))" sürekli böyle bana karşı. Acaba ben mi yetersizim diye düşünüyorum acikcasim

Çocuğunuzla evde yaptığınız aktiviteleri azaltmak işinize yarayabilirdi aslında.
Ben de bazı konularda çok hızlı gittiğimi düşünüp frenledim. Biraz da çocuğun evde sıkılmasını sağlamak lazımmış.
Son zamanlarda artık nasıl sıkıldıyda şuan dakikaları sayıyor okul için :/
İlk toplantıya gittim ama Cuma günü tanışma toplantısına götürme gereği bile duymadım.
Bizim de yarı özel bir anaokulu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…