Okuldan nefret eden oğlum :/

15.5 ay araları

Sizi öyle düşününce çok tatlı bir görüntü geliyor gözümün önüne :)

Bizde böyle cilveleşirdik ama ikiside kafamı çekiştirince zamanla vertigo oldum :) Ama verene şükür

Yetersiz değilsiniz tam tersine sürekli sizinle vakit geçirmeye alışmış,başka eğlence alternatifleri olmadığını düşünüyor olabilir yada sadece sizin yanınızda kendini emniyette hissedip farklı ortamlarda bulunmaktan korkuyor olabilir

Pedagog yardımıyla sorunun kaynağını bulacağınızdan eminim

Haaha ben de büyüğü alistirirken aynen böyle anlattım. Küçük yeni doğmuştu. Aman zaten birşey de yapmiyormussunuz ben okulda oynayıp faaliyet yapıyorum bari diyerek kendini motive ediyordu. Yoksa diğer türlü evde parti felan verdiğimizi zannediyorlar galiba.

bizim de 3 yaş kreş deneyimimiz ilk gün koşa koşa sonrasında kaça kaça olmuştu, çokta zorlamadığımız için devam etmesine gerek duymamıştık o zaman.

o günden sonra ne zaman okul/kreş dense istemiyorum diyodu. Ben bütün yaz ona kreşe gideceğini, orada neler yapacağını kreşin adıyla söylemiştim, ilk günden bu yana hiç sorun yaşamadan gidiyor şimdi. temmuzda 4 yaşına girdi bu arada kızım da.

acaba aynı sokakta olması mı ona eski günleri hatırlatıyor? okulu değiştirmeyi düşünmüyorum diyorsunuz ama bi başka özel/devlet anaokuluna bir günlüğüne denemeye götürseniz ya? aynı tepkiyi mi verecek? yani amaç tamamen kreşten kaçmak mı?

bi de çalışmıyorsanız sizde hergün gidin yanında, sıkılınca alın zorlamayın, çalışırken çok zor oluyor mecburen izin alınmalık bi durum ama çocuğu alıştırmak adına değer.

Okuldayım hala sınıftayım Resmen yapışık geziyoruz oğlumla. Ilk biraktigimda cok cok agladi. Mevbur sinifta kaldim bende.Yarin sınıfa girmeyeceğim . Ya da koridorda falan bekleyeceğim.

Okuldayım hala sınıftayım Resmen yapışık geziyoruz oğlumla. Ilk biraktigimda cok cok agladi. Mevbur sinifta kaldim bende.Yarin sınıfa girmeyeceğim . Ya da koridorda falan bekleyeceğim.
Birde öyle deneyin bakalım ama kendinizi üzmeyin geçici bir durum bu

Çocuk yetiştirmek konusunda çok iyi olduğunu düşündüğüm rusya’da bile yaşanıyor bu durum ama anneler çok relaks yada gerildiklerini hiç belli etmiyorlar

Malesef bizim de öyle oldu. 3 yaşında kreşe başladı. Sonra aldık. Şimdi ise okulun adını bilr duymak istemiyor.

Aynı kreşe yazdirmadik. Okulla ilgili bir sıkıntı herhalde diye başka bir anaokuluna yazdırdık.

Dün sınıfta beklemek zorunda kaldım. Biraz uzaklarsam kıyamet kopardı. Bugün ne yapacağımi hiç bilmiyorum.

Malesef ister istemez çok gerildim.
Bütün çocuklar hemen uyum sağladı. Benim oğlum benden bir dakika ayrılmadı.

benim kızımında 3. haftası bu hafta 2,5 yaşında ilk kreş deneyimini yaşıyoruz. her sabah ağlıyor hatta ağlarken kusuyordu ik günler, çocuk doktoruna götürdük ilaç verdi kusmaları kesildi. ama hala her sabah ben uyuyacağım deyip gitmek istemiyor, okulda da bilerek sınıftan çıkmak için çişini üstüne yapıyor, her gün makine çalışıyor evde düşünün halimizi
çıkışlarda genelde mutlu ve orada özellikle kreşin yöneticisi özel ilgi gösteriyor kızıma öncelik okula alışması diyor haklıda bence çünkü henüz çok küçük ..
daha yeni yeni arkadaşlarına ve sınıf öğretmenine alıştı desem yeridir. evde bireysel bakıma alıştı ve bu nedenle toplu yaşama alışmak , kurallara alışmak, kendine yetmeyi bilmek zor geliyor, sıkılıyor sürekli sınıf ortamında durmaktan vs vs ..
ama bence zamanla herşey yoluna girecek..
sizede sabır dilerim umarım düzelir bu durum ama bence taviz vermeyin geleceğinizi söyleyin bırakın ve dönün arkanızı uzaklaşın yoksa sizden ayrılamaz..

Ayni yastalar kizimla. Gecen sene bizde doktor tavsiyesiyle devlet kresine vermistik uygun olduğu icin cok kalabalikti 50 60 tane cocuk ust uste giriyor birbirinden etkilenip ağlıyorlardi kalabalik bir ogretmen vardı cok fenaydi zaten cekingen olan kizim icin daha fena. Aglamalarimiz hic bitmedi 1 hafta sonra ogretmen bile dayanamayip alin deyince aldik.

Butun sene karin agrisiyla gecti seneye nereye vermeliyim? Yine aglarsa? Ne yapicam? Stresle gecen 1 senenin ardindan guzel bi ozel okul bulduk ve yazdirdik bu sure icinde hep bahsettim okuldan.

Aynj sizinki gibi okul lafını duymak o sokaga girmek dahi istemiyordu. Ama yavas yavas hergun okula gitmesi gerektigini mecbur oldugunu aşıladım. Sen bizim sözümüzü dinlersen bizde seni dinleriz dedim. Eger gitmek istemezsen istedigin hicbiseyi almicam seninle oyun oynamicam dedim.

Cok sikmadan ara ara anlattim hep bunlari telaseli olmadim endisemizi anliyorlar cunku omu rahatlatici cok da sikmadan guven duyan bir konuşma yaptim hep.
Sonuc suan okulda uyum sagladi cok sukur severek gidiyor inanamıyorum hala.
Ama en önemli sey okul bence eger bu senede gecen sene gittigi okula verseydim eminim yine alisamazdi. Cunku ozel okul cok kalabalik olmuyor baslarinda 2 ogretmen var gerekirse bir ogretmen butun gun bir öğrenciyle ilgilenebiliyor. Girisler sakin oluyor herkes güleryüzlü karsiliyor.
Konusmaniz ve okul en onemli etken kesinlikle ben bizzat yasadim gördüm. Eger benim kizim bile alıştıysa herkes alisir diyorum. Allah yardimcisi olsun yavrularinda biz velilerinde..

Malesef ister istemez çok gerildim.
Bütün çocuklar hemen uyum sağladı. Benim oğlum benden bir dakika ayrılmadı.

Gerginliğinizi belli etmemeye çalışın bu çok önemli

İnanın oğlunuza mahsus bir durum değil bu Ablam 1 ay beklemişti sınıfta 1.sınıf olduğu için göndermemek gibi bir seçeneği de yoktu

Bir arkadaşım da çocuğun çok sevdiği bir oyuncağı alıp bu okul oyuncağın sadece orda oynayabilirsin diyerek ikna etmişti

Okul baslamadan bi gun öncede okulda toplanti oldu alisma asamasi anlatildi kararlilik kararlilik kararlilik en onemlisi bu bende hep gitmek zorundasin baska yolu yok dedim buda alismasina yardimci oldu bence. Bi de ogretmenle tanistik sınıflarını gördük oturduk okul baslamadan bi gun once boyle yapmalari çok guzel oldu
Sizde kararlı olun

Oğlum henüz kreşe başlamadı tecrübem yok. Fakat çevremden de gözlemlediğim kadarıyla, çocukla ilgili her olayda ebeveyn ne kadar üstüne düşerse, sürekli telkinde bulunursa, üzüldüğünü belli ederse çocuğun endişesi de o kadar büyüyor..
Uzmanlar doğal ve sakin davranmayı tembihler hep. Endişeyi ebeveynler besliyor bir nevi..

Bence bir süre kısa zaman bırakın. Zaman içinde her gün 1 saat ekleyin..

Hangi çocuk ilk başta okula koşa koşa gitti ki:)
Üzülmeyin konu sahibi alışacak
Şu anda sizi pes ettirmeye çalışıyor.
Pes etmeyin ve taviz vermeyin.
En fazla 1 haftaya alışmış olur
Sanırım benim ki bu sene anasınıfına yazdırdım. Düşün okul saat 8 de alıyor çocukları, benim ki sabah altıda kalkıyor ve hadiiii didelimmmm anne diye başımı yiyor sanırım ben şanslıyım bu konuda.

Ne yedirip ıcırıyorsunuz :))) Sırrı ne bu durumun azıcık citladin bize de

Kararliyim kesinlikle almayacağım zaten. Dünden beri sürekli söylüyorum. Artik okula gitmek zorundasın . Çok eğlenceli vs. vs. diye . Bakalim bugün sınıfa girmeyeceğim.

Ne getirip ısırıyorsunuz :))) Sırrı ne bu durumun azıcık citladin bize de
Açıkçası geçen seneden beri böyle. Abisi okula giderdi o da ben de ditcemmm diye aglanirdi. Yani 1 senedir bunu bekliyordu. İlk günü almaya gittiğimde anne niye deldin dedi, okul bitti dedim :) bizim ki hâlâ doymamış okuldan

O kadar yorucu ki anlatamam. 1 den 4 e kadar hep bir köşede ayakta bekledim. Hiç bir çocuk etkilenmesin diye resmen bi köşede pustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…