- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
15.5 ay aralarıAralarındaki yaş farkı ne kadar ? Üzmeyin kendinizi siz de böyle olmadı mi istemezdiniz.
Bizim öyle bir sorunumuzda yok zaten tek çocuk , kardeşi yok. Sürekli benimle vakit geçirmek istiyor. Örneğin uzanıyorum hemen gelip yanıma yatıyor. Sürekli öpücüklesmeler, " canım annem seni seviyorum , seni yerim :))" sürekli böyle bana karşı. Acaba ben mi yetersizim diye düşünüyorum acikcasim
Haaha ben de büyüğü alistirirken aynen böyle anlattım. Küçük yeni doğmuştu. Aman zaten birşey de yapmiyormussunuz ben okulda oynayıp faaliyet yapıyorum bari diyerek kendini motive ediyordu. Yoksa diğer türlü evde parti felan verdiğimizi zannediyorlar galiba.gecen yil ben de kardesi ile evde kaliyordum, onu ozellikle kiskanmamasi icin, o yokken neler yaptigimi ayrintili anlatiyordum, iste sen yokken kardesin uyudu ben temizlik yaptim falan, en keyifsiz isleri o yokken yapmis oluyorduk, ondan dolayi pek sesi cikmiyordu, cunku biliyor ki evde temizlik yapiliyorsa odasindan cikamaz, kardesi uyuyorsa da hic ses yapamaz
Okuldayım hala sınıftayım Resmen yapışık geziyoruz oğlumla. Ilk biraktigimda cok cok agladi. Mevbur sinifta kaldim bende.Yarin sınıfa girmeyeceğim . Ya da koridorda falan bekleyeceğim.15.5 ay araları
Sizi öyle düşününce çok tatlı bir görüntü geliyor gözümün önüne :)
Bizde böyle cilveleşirdik ama ikiside kafamı çekiştirince zamanla vertigo oldum :) Ama verene şükür
Yetersiz değilsiniz tam tersine sürekli sizinle vakit geçirmeye alışmış,başka eğlence alternatifleri olmadığını düşünüyor olabilir yada sadece sizin yanınızda kendini emniyette hissedip farklı ortamlarda bulunmaktan korkuyor olabilir
Pedagog yardımıyla sorunun kaynağını bulacağınızdan eminim
Birde öyle deneyin bakalım ama kendinizi üzmeyin geçici bir durum buOkuldayım hala sınıftayım Resmen yapışık geziyoruz oğlumla. Ilk biraktigimda cok cok agladi. Mevbur sinifta kaldim bende.Yarin sınıfa girmeyeceğim . Ya da koridorda falan bekleyeceğim.
Malesef bizim de öyle oldu. 3 yaşında kreşe başladı. Sonra aldık. Şimdi ise okulun adını bilr duymak istemiyor.bizim de 3 yaş kreş deneyimimiz ilk gün koşa koşa sonrasında kaça kaça olmuştu, çokta zorlamadığımız için devam etmesine gerek duymamıştık o zaman.
o günden sonra ne zaman okul/kreş dense istemiyorum diyodu. Ben bütün yaz ona kreşe gideceğini, orada neler yapacağını kreşin adıyla söylemiştim, ilk günden bu yana hiç sorun yaşamadan gidiyor şimdi. temmuzda 4 yaşına girdi bu arada kızım da.
acaba aynı sokakta olması mı ona eski günleri hatırlatıyor? okulu değiştirmeyi düşünmüyorum diyorsunuz ama bi başka özel/devlet anaokuluna bir günlüğüne denemeye götürseniz ya? aynı tepkiyi mi verecek? yani amaç tamamen kreşten kaçmak mı?
bi de çalışmıyorsanız sizde hergün gidin yanında, sıkılınca alın zorlamayın, çalışırken çok zor oluyor mecburen izin alınmalık bi durum ama çocuğu alıştırmak adına değer.
Malesef ister istemez çok gerildim.Birde öyle deneyin bakalım ama kendinizi üzmeyin geçici bir durum bu
Çocuk yetiştirmek konusunda çok iyi olduğunu düşündüğüm rusya’da bile yaşanıyor bu durum ama anneler çok relaks yada gerildiklerini hiç belli etmiyorlar
Malesef ister istemez çok gerildim.
Bütün çocuklar hemen uyum sağladı. Benim oğlum benden bir dakika ayrılmadı.
Sanırım benim kiHangi çocuk ilk başta okula koşa koşa gitti ki:)
Üzülmeyin konu sahibi alışacak
Şu anda sizi pes ettirmeye çalışıyor.
Pes etmeyin ve taviz vermeyin.
En fazla 1 haftaya alışmış olur
Tam madalyalıkmış sizin minikSanırım benim kibu sene anasınıfına yazdırdım. Düşün okul saat 8 de alıyor çocukları, benim ki sabah altıda kalkıyor ve hadiiii didelimmmm anne diye başımı yiyor sanırım ben şanslıyım bu konuda.
Ne yedirip ıcırıyorsunuz :))) Sırrı ne bu durumun azıcık citladin bize deSanırım benim kibu sene anasınıfına yazdırdım. Düşün okul saat 8 de alıyor çocukları, benim ki sabah altıda kalkıyor ve hadiiii didelimmmm anne diye başımı yiyor sanırım ben şanslıyım bu konuda.
Kararliyim kesinlikle almayacağım zaten. Dünden beri sürekli söylüyorum. Artik okula gitmek zorundasın . Çok eğlenceli vs. vs. diye . Bakalim bugün sınıfa girmeyeceğim.Okul baslamadan bi gun öncede okulda toplanti oldu alisma asamasi anlatildi kararlilik kararlilik kararlilik en onemlisi bu bende hep gitmek zorundasin baska yolu yok dedim buda alismasina yardimci oldu bence. Bi de ogretmenle tanistik sınıflarını gördük oturduk okul baslamadan bi gun once boyle yapmalari çok guzel oldu
Sizde kararlı olun
Açıkçası geçen seneden beri böyle. Abisi okula giderdi o da ben de ditcemmm diye aglanirdi. Yani 1 senedir bunu bekliyordu. İlk günü almaya gittiğimde anne niye deldin dedi, okul bitti dedim :) bizim ki hâlâ doymamış okuldanNe getirip ısırıyorsunuz :))) Sırrı ne bu durumun azıcık citladin bize de
O kadar yorucu ki anlatamam. 1 den 4 e kadar hep bir köşede ayakta bekledim. Hiç bir çocuk etkilenmesin diye resmen bi köşede pustum.Oğlum henüz kreşe başlamadı tecrübem yok. Fakat çevremden de gözlemlediğim kadarıyla, çocukla ilgili her olayda ebeveyn ne kadar üstüne düşerse, sürekli telkinde bulunursa, üzüldüğünü belli ederse çocuğun endişesi de o kadar büyüyor..
Uzmanlar doğal ve sakin davranmayı tembihler hep. Endişeyi ebeveynler besliyor bir nevi..
Bence bir süre kısa zaman bırakın. Zaman içinde her gün 1 saat ekleyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?