Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten hepimiz de öğretmenleri kıskanıyoruz dimi

Rusya aşıya sağlık çalışanları ve öğretmenler üzerinde başlayacak. Neden acaba?
Madem bu kadar korkuyorsunuz izin alın o zaman. En azından bunu yapma hakkınız var insanlar çok daha zor ve çok daha fazla temas gerektiren işlerde aylardır çalışıyorlar zaten. Duyanda öğrencileri kucağınızda gezdiriyorsunuz sanacak.

Haftada 200 öğrenciyi eğitebilim ve öğretebilirim ama başlarını bekleyemem. Siz evde bir çocuğa bakıyor musunuz ordan pay biçin. Kafama silah dayamadılar bu arada başarılı oldum
Bu düşünce yapısı ile başarılı olduğunuza emin misiniz ?

Öğretmenler benim ne demek istediğimi anlar. Öğretmen olup mesafeyi korumanız imkansız çünkü. Nöbet tutarken, ödev kontrol ederken, mutlaka temas olacak.
Hele de benim gibi ilkokul birinci sınıf öğretmeni olanlar sürekli el ele göz göze olacak

Ne meslek yaparsanız yapın bu üslup o kadar bencilce ki...

Sadece siz mi insansınız sadece sizin mi çocuğunuz var? sadece sizin anne babanız mı hasta ?

Bu kadar insan normal yaşamı devam ettirebilmek için lojistik, sağlık, beslenme vb alanlarda çalışıyor bu insanlar insan değil mi şimdi ...

Acilen bakış açınız değiştirin... Burda insanları yok yere birbirine düşürdü bu bencil tavırlarınız

Ek olarak şu meslekleri önplana çıkarmayı bırakın artık. Herkesin ki can

Hocam bence okullar açılmayacak. Gidişat bunu gösteriyor
Önemli olan okulların açılması değil ki. Hanımefendi sadece kendini düşünüyor. Öğrencilerini falan düşündüğü yok. Varsa yoksa kendisi

Ne boş, ne anlamsız bir tartışma içindeyiz ve söz hakkımızın olmadığı,
karar mekanizmasında yer almadığımız bir konu için birbirimizi kırıyoruz.
Hükümet eğrisiyle, doğrusuyla bir karar alacak ve eğitim kadrosu ve aileler olarak biz de ona uyacağız.
Çok tedirgin olan ücretsiz izin alabilir,
tartışmaya/çatışmaya gerek yok.

Konu sahibinin meseleye yaklaşım tarzı bana da benmerkezci göründüğü için empati yapmakta zorlandım.
Tepkili yorumların çoğunun da bu sebeple olduğunu düşünüyorum.

Şunu da eklemeden geçemeyeceğim.
Okula gitmeden, riske girmeden düzenli maaş alan bazı kişiler olaya daha rahat yaklaşıyor.
İstiyor ki kurulan düzen bozulmasın.
Özel bir anaokulunda müdürüm,
benim KSÇÖ'ye talim eden öğretmenlerim okulun açılmasını dört gözle bekliyor çünkü aldığı ödenek geçinmesine yetmiyor.
Sağlık çalışanı velilerimin çocukları,
memlekette anneannesinde, bakıcının evinde, orda, burda perişan oldu.
Bu velilerimiz için ayın 17'sinde açıyoruz okulumuzu.
Bunları da dikkate almakta fayda var...

Son düzenleme:
Yapma etme doğru şeyler yazma.. öğretmenler beğenmedim butonuna basacak doğruyu kabul edenlere helal olsun

Nefret ediyorum su forumlardaki öğretmen konularindan. Hemen bir güruh cikiyor maaş para hesabi yapiyor zaten evdesiniz bla bla bla. Bir güruh cikiyor camiayi savunmaya çalışıyor. Bazilari da biz daha cok çalışıyoruz da bilmem ne de hesabına giriyor kendince. Her meslegin artısı eksisi var bunu bilerek secimini yapiyor.

Konu sahibi cocugum var bebegim minik nasil olacak yaklaşımınızi bencilce buluyorum. Ha endiselenmekte haklisiniz ama bu meseleye en once cocuklar penceresinden bakmanin daha etik bir davranis olacagini dusunuyorum. Zira sizin ucretsiz izin gibi bir hakkınız var bebeğinizden ötürü.
Asil koca koca insanlar bile hala maske ve mesafe kuralini anlayamamisken cocuklarin hocam x benim maskemi aldi, y benim maskemi takiyor, x bana tükürdü gibi seyler mutlaka mutlaka yasanacak şeyler. Bir cocuktan on cocuga on cocuktan bin çocuğa derken tum okula yayilmamasi içten bile degil. Oncelik bu sureci en saglikli ve güvenli sekilde öğrenci merkezli atlatmak olmaliyken bu durumu öğretmene tatile yok maasa getirenlere de yazik.

Önemli olan okulların açılması değil ki. Hanımefendi sadece kendini düşünüyor. Öğrencilerini falan düşündüğü yok. Varsa yoksa kendisi
Hayır ailesi için kaygilanıyor. Ve bende oyle öyleyim babam yıllardır sigara içen biri ciğerleri tükenmiş kovidin olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum artık kendimizden gectik. Ha sadece öğretmenlerin mi ailesi var diyeceksiniz hayır tabiki işini bu zor dönemde yapanların/ yapmak zorunda olanların hepsine minnet borçluyuz.
Ancak virüsün okullara taşınması hem sağlıkçıların hem diğer iş gruplarının iş yükünü artıracaktır.
Okullara taşınırsa bir çok aile enfekte olacak.

Tam olarak son yazdıkların sebebi ile böyle gergin bir ortam oluştu bence de..

Bütün yorumları okumadım. Sadece ilk mesajınızın üzerinden yorum yapıyorum. Madem öyle istifa edin gitmeyin işe ama olmaz değil mi para kazanmanız lazım hayatınızı idare ettirmek için. Herkes sizinle aynı durumda. Tamam evde oturalım da ne kadar oturalım. Aşısı yok bu virüsün onunla yaşamayı gerekli tedbirleri alarak öğrenmek zorundayız. 10 sene devam etse 10 sene mi işe gitmeyeceksiniz, çocuğunuz okula gitmeyecek, 10 sene mi dışarı çıkmayacaksınız? Herkes sizinle aynı durumda. Siz bu haldeyseniz doktorlar, eczacılar, hemşireler daha bir dünya sağlık çalışanı var onlar ne yapsın? Öncelik benim sağlığım diyerek bıraksınlar mı görevi? Herkes elini taşın altına koymak zorunda.

Bu bir döngü. Hadi okulları açmasınlar servis çalışanları, kantinciler, kırtasiyeler daha akla gelmeyen bir sürü meslek grubu var onlar evine nasıl ekmek götürsün?

Yapma etme doğru şeyler yazma.. öğretmenler beğenmedim butonuna basacak doğruyu kabul edenlere helal olsun
İsteyen istediği butona bassın. Ölüm herkese ölüm.

Gencecik doktorlar öldü bu ülkede. Maalesef çok kötü bir dönem yaşıyoruz ama sadece ben demek doğru değil. Büyüklere yaklaşmaya korkar oldum olur da taşıyıcı olabilir de birini öldürürüm diye. .

Okullar açılır ya da açılmaz ..

konu sahibi isterse inşaat işçisi olsun birbirimize karşı empati kurmak zorundayız. Bu kadar ben merkezli olunmaz

başlığa da cevap vereyim her şey boşa gitti zaten.
bayramdı tatildi düğündü derken daha 1.dalgayı atlatamadık.
Dur daha bayram vakalari cikmamistir
Onlar 5,10 gune baslar tablolarda yerini almaya bu 3 gunluk artisin neden oldugunu anlamadim ben
Bunlar 10-15 gun oncenin kapanlaridir ama o zamanda toplu olan ne vardi hatirlamiyorum bgn muhtemelen 1300 lere cikar Diye endiseliyim ben

Ben sağlık çalışanıyım. Onlarca covid şüpheli ya da pozitif hasta ile dipdibe çalışıyorum. Evde eşim ve çocuğum var. Bir kere bile neden biz en ön saflardayız demedim. Yoruldum bunaldım evet kabul ediyorum. Tedbirsiz insanları görünce sinir oluyorum evet ama öngörüm de ilkbahara kadar çeşitli dalgalanmalarla bu salgının devam edeceği yönünde. Okullar büyük bir risk olabilir ama okul gibi toplu bir şekilde beraber olunan bir sürü yer açıldı. Camisinden, restoranına, cezaevinden, askeriyesine herkes kalabalık içerisinde çalışıyor ya da yaşıyor.
Ben eğitimin aksamaması yönünde oyumu kullanıyorum. Çeşitli düzenlemeler yapılsın, önlemler alınsın ve okullar açılsın diyorum. Ayrıca kızımı da kreşe göndermeye başladım ben.

Iste okullari bu baski yuzunden acacaklar.Twitterda tag acmislar 20 mi 30 bin mi ne tweet okullar acilsin diye.Hemen hemen hep ayni yorum yetti artik ogretmenler de calissin Bugun mudurumuz kronik hastaligi olan bildirsin diye mesaj atti yani okullari aciyolar.Ogretmenler yan gelip yatmasincilar musterih olsunlar yani okullari acacaklar.

Sonuna kadar katılıyorum ya benim ailem esnaf ben ailemle çalışıyorum günde kaç tane insanla temas halindeyim para alışverişi içindeyim eşim desem şehir içi hattımız var yani dolmuş şoförü tahmin edebiliyor musunuz günde kaç kişi ile temas ediyor dip dibe duruyor. Hep ben ben ben diyen insanlardan haz etmiyorum empati kurmak bir eğitimcinin bence kesinlikle yapabilmesi gereken bir olay ama konu sahibinin düşüncesi doğru olsa bile kendince, anlatımı ve bize yansıttığı herşeyi mahvetti.

O çocukların ebeveynleri kendi çocuğunu, yaşlısını riske atmaktan çekinmeyeler. Peki kapı dışarı çıkmaya korkan, hastalığın bilincinde olan ebeveynler ne yapacak? Bence mecbur tutulmamalı en azından. Zaten çocuğunu tatile götürenler okul açılsın da rahatlayalım kafasında genelde.

Disarida insanlar karınca misali geziyor her yer tiklim tiklim insan dolu. Zor bir donemden geciyoruz herkes gibi ogretmenlerde elini tasin altina koymak zorunda.
Sağlıkçısınız sanırım virus okullara taşınırsa iş yükünüzün ne kadar çok artacağının farkında değilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…