- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
- 198
- Konu Sahibi mermaid2608
-
neden öğretmen olmayan insanlara insan değil muamelesi yapılıyor anlamadım bizler enayimiyiz çalışıyoruz yaDisarida insanlar karınca misali geziyor her yer tiklim tiklim insan dolu. Zor bir donemden geciyoruz herkes gibi ogretmenlerde elini tasin altina koymak zorunda.
Hergün imzayla alabildiğimiz tek maskeyle çalışıyorum. Tahammülüm de cok cok azaldı. Kusura bakmayınSizi anlıyorum ama şu konuda yanlışınız var öğretmenlere müsamaha gösterilmiyor okullarda sadece öğretmenler yok milyonlarca öğrenci var. Okullar kapanınca neden öğretmene müsamaha gösterilmiş oluyor anlayamadım. Yani emniyetin ya da ordunun ya da hastanelerin kapılarını kapatma şansı var mı sizce? Benim eşim asker bu arada. 1 hafta çalışıp 1 hafta izin yaptılar 1 Haziran’a kadar bu müsamaha ise onlara da uygulandı. Keşke sağlık çalışanlarına da en azından 1 hafta çalışıp 1 hafta izin şansı verilse kimse de bir şey demez buna. Bu süreçte özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına minnettarız ama öğretmenler hakkında yapılan bu yorumlar da bizi üzüyor. Görevimi hakkıyla yapıyorum ve kimsenin laf söylemesini istemem bu konuda doğal olarak.
Tulumla mı gideceğim okula bir tek benBize de maske ve tulum versinler dediniz ben de vermeliler ama vermezlerse de kendiniz alabilirsiniz dedim
Yok ben sizi anladım. O konuda haklısınız. Çocuğunuza da çok geçmiş olsun.Ya gercekten okullar açılsın demiyorum ama hiç taşın altına ellerini koymuyorlar %30luk bir ihtimalle yaygara kooartıyorlar. İnanın 1 maskeyle calısıyoruz tüm gün her sey hikaye günlük 1 maske imzayla veriliyor. Çocuğum ateşli öksürük halsizlik takatsız kaldı ve ben izin alamıyorum neden çünkü personel yok. Biz bu şartlardayken karşım da ki yaaaa amaa yaaa önlemlerimiz boşa gidiyor yeeaaa modun da olunca çok sinirlendim. Alsın ücretsiz iznini hanımefendi
Size kesinlikle katılıyorum, sürecin en başından beri çalışan ne çok insan var, Allah yardımcınız olsun.Aylardır çalışanlar olarak ne yapalım?biraz fazla karamsar değil misiniz
Aynen herkes evde olmak ister ama mecburen herkes çalışıyor. Çalışanlar da virüs kapıp ölmüyor. Şu anki hayata adapte olup devam etmek durumundayız.Kesinlikle öyle. Asla böyle bir ihtimal var diye sakın kendinizi çıkın gezin gibi birşey demem virüs nedir acısı nasıldır babam ölümden dönerken en acı şekilde tattık. Ama paranoyak degiliz tedbirli olarak hayata devam etmek zorundayiz gönül isterdi maaşlar yatsin evde duralım çıkmayalım ama öyle birşey yok..
Haftada 200 öğrenciyi eğitebilim ve öğretebilirim ama başlarını bekleyemem. Siz evde bir çocuğa bakıyor musunuz ordan pay biçin. Kafama silah dayamadılar bu arada başarılı oldumGözetmensiniz sonuçta orda çocuklar size emanet, ilgilenmek durumundasınız. Haftada 200 öğrenciyle uğraşamayacak kapasitedeyseniz öğretmen olmasaydınız, silah mı dayadılar kafanıza
Tatilde bir odaya en az 20 çocukla doluşuyorlar mı çok merak ediyorum...
Estafirullah çok haklısınız. Sizin yerinizde olsam aynı tepkiyi verebilirdim. Birkaç kez çocuk acile gitmek zorunda kaldık bu hafta ve yakından gördük durumları. Allah yardımcınız olsun.Hergün imzayla alabildiğimiz tek maskeyle çalışıyorum. Tahammülüm de cok cok azaldı. Kusura bakmayın
Sağlıkçıysanız az da olsa ölen çocukların olduğunu biliyorsunuzdur. Sizce üniversite mezunlarının boş gezdiği bir ülkede eğitim için çocuk feda etmek mantıklı mı? 1 yıl eğitim evden olursa sağlıklıçıların yüklerinin ne kadar azalacağını düşünebiliyor musunuz? Biz ölen sağlıkçıların acısını asla unutamayız ama okullar açılınca virüs kapan çocuklarla, velilerle, öğretmenlerle uğraşmak için kaç sağlıkçı daha şehit vereceğiz görebiliyor musunuz? Bu işin ucu hepimize dokunuyor. Bence en çok sağlıkçıları düşünerek bu kararı almalılar.. Çalışmayın o zaman ücretsiz izne ayrılın. Biz aylardır hastane de iç içe temas halindeyiz hastalarla. Napalım ölelim mi?
3 yasın da kızım ateş öksürük halsizlik bitap durum da izin dahi alamıyoruz. Neden acaba? Çocuğum bakıcı da bakıcım dünya tatlısı kalp hastası bir kadın.
Ha söyle napalım?
Sizlere gösterilen musema ne sağlıkcı ya ne polise ne askere gösteriliyor. Hala hala hep bana modundasınız.
Benim şikayetim çalışmakla ilgili degil saglik çalışanları sadece pandemi surecinde tehlikede degiller hastaneye adim attigimiz andan itibaren bir suru hastaliga acik konumda oluyoruz senelerdir bulaşıcı hastaligi olan insanlarla ugrasiyoruz biz aliskiniz zaten. Benim sıkıntım burada bencillik yapılması bazi ogretmenlerim verdigi egitimleri öğrencileriyle nasil ilgilendigini anlatmis eksik olmasınlar. Ama bazilarida ben bakicimiyim diye cemkiriyor. Calisan herkes sadece isinimi yapiyor bu ulkede sanki ben yeri geliyor temizlik personelinin isini yapıyorum gocunmamda. Benim kardeşim ilkokul ogrencisi ve okullar kapandiktan sonra öğretmeni hic ilgilenmedi online egitimdende tv deki egitimdende verim alamadik. Ne yapalim biz simdi? Burda gelip ailem var çocuğum var diyorlar bizimde var? Yanlis konusanlara cevaplarını verincede ogretmen dusmani oldukneden öğretmen olmayan insanlara insan değil muamelesi yapılıyor anlamadım bizler enayimiyiz çalışıyoruz ya
Kesinlikle öyle. Tedbirimizi alıp işimize gücümüze bakıyoruz ki mecburuz. Başka şansımız yok. Çoğumuzun evinde birçoğumuzun da karnında yavrusu var evde yaşlı annesi babası var hastalar belkide. Hasta oldukları için yüksek risk grubundalar da. Şimdi bu ailenin fertleri ise gitmek zorundaysa ne yapsınlar? Asla öğretmenlere lafım yok ama bizleri de saf yerine koyanlara gerçekten sinirleniyorum bizimde insan olduğumuzu bizim de korkularimiz olduğunu ve yaşadığımız şartları düşünseler ellerindeki imkanlara şükür etseler ben o kadar sıkıntıma rağmen şükür ediyorum bu bu kadar zor olmamaliAynen herkes evde olmak ister ama mecburen herkes çalışıyor. Çalışanlar da virüs kapıp ölmüyor. Şu anki hayata adapte olup devam etmek durumundayız.
Kimse böyle bir şey yapmayacak. En fazla sınıf girişlerine dezenfektan konur öğrenciler oradan alır. Düzenli el yıkama dediğiniz ne mesela? Her teneffüs gidip yıkayamazlar, okullarda binlerce öğrenci hangi ara el yıkayacak? O musluklar hemen dezenfekte edilecek mi? Derste gönderilirse 40 öğrenci (bizim lavabolar 3 kişilik, her öğrenci için git gel ve minimum 30 saniye el yıkama süresi hesaplarsnız) o ders zaten biter. Biraz mantık.Öğretmenler olarak okulda sizlere emanet değiller mi; düzenli olarak el yıkamaya gönderin, yapmaları gerekeni söyleyin, gerekirse dezenfektan elinizde bekleyin. Benim müşterim yok bu arada yanlış yazmışsınız.
Heh vallahi eline sağlık ne güzel yazdın bende aynen senin gibi düşünüyorum.. Haftanın 4 günü iğneye gidiyorum hastaneye ve aklım çıkıyor, allah sizi ve tüm sağlık çalışanlarını korusun hastane çok riskli bir ortam benimde sinirlendiğim nokta bu yanlış konusan insanlar ve onlara cevap verince kötü biz oluyoruzBenim şikayetim çalışmakla ilgili degil saglik çalışanları sadece pandemi surecinde tehlikede degiller hastaneye adim attigimiz andan itibaren bir suru hastaliga acik konumda oluyoruz senelerdir bulaşıcı hastaligi olan insanlarla ugrasiyoruz biz aliskiniz zaten. Benim sıkıntım burada bencillik yapılması bazi ogretmenlerim verdigi egitimleri öğrencileriyle nasil ilgilendigini anlatmis eksik olmasınlar. Ama bazilarida ben bakicimiyim diye cemkiriyor. Calisan herkes sadece isinimi yapiyor bu ulkede sanki ben yeri geliyor temizlik personelinin isini yapıyorum gocunmamda. Benim kardeşim ilkokul ogrencisi ve okullar kapandiktan sonra öğretmeni hic ilgilenmedi online egitimdende tv deki egitimdende verim alamadik. Ne yapalim biz simdi? Burda gelip ailem var çocuğum var diyorlar bizimde var? Yanlis konusanlara cevaplarını verincede ogretmen dusmani olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?