- 26 Eylül 2010
- 17.562
- 32.876
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben birinci sınıf öğretmeniyim bu sene. Halen biz her gün çalışıyoruz biz ne yapalım diyenleri anlamıyorum. Birinci sınıftaki çocuğun kat kat sümük olmuş elinden tutup yazı yazdırmak zorundasınız, hepsini her ders yanınıza çağırıp (sesleri çıkmaz ilk seneleri) dibine girerek okutmak zorundasınız doğru mu telafuz ediyor diye. Masaya oturduğunuz an şikayet için 30 çocuk masanın etrafında bağırıp, ağlayanlar olacak. Yanıma gelmeyin demenizi duymazlar bile, okuturken yüzünüze hapşuracaklar, öksürecekler. Sanıyorum memurlar çocuklara; çocuklar maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun diye uyarınca uyulacağını sanıyorlar. Çocuklar tükürük yarışı yapıyorlar tenefüste, tuvaletler en eğlenceli oyun yeri onlar için. Nöbetçi öğretmen 700 öğrencinin hangisinin kolundan tutup mesafe sağlatsın? Maskeleri ilk ders kopacak zaten, köy okulunda cebine mendil koymayan veli maskeye para mı verecek? Ben de yatarak para kazanan!! diye öfkeli topluluğun hedefi olan bir öğretmenim, marttan itibaren 3 ay aynı sokaktaki annemi görmek için bile dışarı çıkmadım. Gece 12 de haftada bir yürüyüp geliyorum, okul açılırsa bir teneffüste bütün çocuklara bulaşır, öğretmenler zaten alır eğer virüslü bir çocuk varsa. Bu karamsarlık değil, okul ortamını bilen herkesin bileceği bir şey. Ekimden itibaren cam açıp havalandıramazsınız, çocuklar üşüyüp hastalanır, camlar kapalı olursa sınıflarda virüs kol gezer. Sıralar arası sosyal mesafe olması için benim sınıfımdaki 20 öğrenciyi almaları lazım, nereye gidecek bunlar?Öğretmenler benim ne demek istediğimi anlar. Öğretmen olup mesafeyi korumanız imkansız çünkü. Nöbet tutarken, ödev kontrol ederken, mutlaka temas olacak.
. Çalışmayın o zaman ücretsiz izne ayrılın. Biz aylardır hastane de iç içe temas halindeyiz hastalarla. Napalım ölelim mi?Rusya aşıya sağlık çalışanları ve öğretmenler üzerinde başlayacak. Neden acaba?
Zaten bence bu yüzden tepki çekiyor. Ben de çok severim öğretmenleri ve çatır çatır da savunurum. Konu sahibi için yada işin ciddiyetini bilen öğretmenler için konuşmuyorum ama benim anladığım insanlar gezen ama sonra okullar açılmasın diyenlere tepki gösteriyor.
Bize de maske ve tulum versinler dediniz ben de vermeliler ama vermezlerse de kendiniz alabilirsiniz dedimYahu ben ücret acısından bakmadım hiç olaya tamamen yanlıs anlamışsınız...
Peki hocam, bu virüsü durduramadık biz malum yaz tatiliydi bayramdı. Siz 1. Sınıflarınıza online eğitimi nasıl vermeyi planlıyorsunuz?yararlı olacağını düşğnüyor musunuz? Yoksa bu öğrencilerin 1 yıl kaybı mı olsun? Virüs seneye de geçmezse napalım? Diğer dönemdekileri de almayalım böyle her sene bir önceki senenin öğrencileriyle bekletip yığılmamı yapalım?Ben birinci sınıf öğretmeniyim bu sene. Halen biz her gün çalışıyoruz biz ne yapalım diyenleri anlamıyorum. Birinci sınıftaki çocuğun kat kat sümük olmuş elinden tutup yazı yazdırmak zorundasınız, hepsini her ders yanınıza çağırıp (sesleri çıkmaz ilk seneleri) dibine girerek okutmak zorundasınız doğru mu telafuz ediyor diye. Masaya oturduğunuz an şikayet için 30 çocuk masanın etrafında bağırıp, ağlayanlar olacak. Yanıma gelmeyin demenizi duymazlar bile, okuturken yüzünüze hapşuracaklar, öksürecekler. Sanıyorum memurlar çocuklara; çocuklar maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun diye uyarınca uyulacağını sanıyorlar. Çocuklar tükürük yarışı yapıyorlar tenefüste, tuvaletler en eğlenceli oyun yeri onlar için. Nöbetçi öğretmen 700 öğrencinin hangisinin kolundan tutup mesafe sağlatsın? Maskeleri ilk ders kopacak zaten, köy okulunda cebine mendil koymayan veli maskeye para mı verecek? Ben de yatarak para kazanan!! diye öfkeli topluluğun hedefi olan bir öğretmenim, marttan itibaren 3 ay aynı sokaktaki annemi görmek için bile dışarı çıkmadım. Gece 12 de haftada bir yürüyüp geliyorum, okul açılırsa bir teneffüste bütün çocuklara bulaşır, öğretmenler zaten alır eğer virüslü bir çocuk varsa. Bu karamsarlık değil, okul ortamını bilen herkesin bileceği bir şey. Ekimden itibaren cam açıp havalandıramazsınız, çocuklar üşüyüp hastalanır, camlar kapalı olursa sınıflarda virüs kol gezer. Sıralar arası sosyal mesafe olması için benim sınıfımdaki 20 öğrenciyi almaları lazım, nereye gidecek bunlar?
evet okullar açılırsa kendimizi boşuna korumuş, evde oturarak mental ve psikolojik olarak boşuna tüketmiş olacağız.
Eğer çocuğum okul yaşında olsaydı bende göndermezdim. Haklısınız.aynen fıldır fıldır gezdiler, tatile gittiler. şimdi okullar açılmasın diyorlar.
bende göndermeyi düşünmüyorum 15 ağustosta her türlü ortama soktukları çocuklarıyla aynı sınıfa sokmayı düşünmüyorum 31 ağustosa kadar.devlet ne yapacak bekleyeceğim.
. Çalışmayın o zaman ücretsiz izne ayrılın. Biz aylardır hastane de iç içe temas halindeyiz hastalarla. Napalım ölelim mi?
3 yasın da kızım ateş öksürük halsizlik bitap durum da izin dahi alamıyoruz. Neden acaba? Çocuğum bakıcı da bakıcım dünya tatlısı kalp hastası bir kadın.
Ha söyle napalım?
Sizlere gösterilen musema ne sağlıkcı ya ne polise ne askere gösteriliyor. Hala hala hep bana modundasınız.
Ya hu düşünmüyorum. Oğlum 7 yaşın da sosyal mesafe hak getire. Okullar da açılsın demiyorum ben ama hep mağdur hem sızlanan grup ya. Herkes iyi kötü çalışsın okulun açılacağı belli değil hanım efendi sızlandı kaldı. Ayrılsın o zaman ücretsiz izne. Yeni de doğum yapmış. Hakkı var.Olay sadece hep bana degil ki ! Bir sinifta 20-30 ogrenciden bahsediyoruz.Bir cocugun virusu tasimasi direkt olarak digerlerine bulastirmasi demek.Onlarin eve gidip ailesine bulastirmasi demek.7 yasinda bir cocugun sosyal meaafeye uyabilecegini mi dusunuuorsunuz ?
Söylediklerinizde çok haklısınız ama bana yukarıda bir arkadaş cevap yazmış. Okulların açılması size ekstra iş yükü de bindirebilir. Umarım hiç böyle bir şey olmaz ama olursa da yine olan sağlıkçılara, askerler, polislere vb. meslek gruplarına olacak.. Çalışmayın o zaman ücretsiz izne ayrılın. Biz aylardır hastane de iç içe temas halindeyiz hastalarla. Napalım ölelim mi?
3 yasın da kızım ateş öksürük halsizlik bitap durum da izin dahi alamıyoruz. Neden acaba? Çocuğum bakıcı da bakıcım dünya tatlısı kalp hastası bir kadın.
Ha söyle napalım?
Sizlere gösterilen musema ne sağlıkcı ya ne polise ne askere gösteriliyor. Hala hala hep bana modundasınız.
Tabi canım haftada 200 öğrenciyi gönderirim hiç merak etmeyinÖğretmenler olarak okulda sizlere emanet değiller mi; düzenli olarak el yıkamaya gönderin, yapmaları gerekeni söyleyin, gerekirse dezenfektan elinizde bekleyin. Benim müşterim yok bu arada yanlış yazmışsınız.
Sizi anlıyorum ama şu konuda yanlışınız var öğretmenlere müsamaha gösterilmiyor okullarda sadece öğretmenler yok milyonlarca öğrenci var. Okullar kapanınca neden öğretmene müsamaha gösterilmiş oluyor anlayamadım. Yani emniyetin ya da ordunun ya da hastanelerin kapılarını kapatma şansı var mı sizce? Benim eşim asker bu arada. 1 hafta çalışıp 1 hafta izin yaptılar 1 Haziran’a kadar bu müsamaha ise onlara da uygulandı. Keşke sağlık çalışanlarına da en azından 1 hafta çalışıp 1 hafta izin şansı verilse kimse de bir şey demez buna. Bu süreçte özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına minnettarız ama öğretmenler hakkında yapılan bu yorumlar da bizi üzüyor. Görevimi hakkıyla yapıyorum ve kimsenin laf söylemesini istemem bu konuda doğal olarak.. Çalışmayın o zaman ücretsiz izne ayrılın. Biz aylardır hastane de iç içe temas halindeyiz hastalarla. Napalım ölelim mi?
Ha söyle napalım?
Ya gercekten okullar açılsın demiyorum ama hiç taşın altına ellerini koymuyorlar %30luk bir ihtimalle yaygara kooartıyorlar. İnanın 1 maskeyle calısıyoruz tüm gün her sey hikaye günlük 1 maske imzayla veriliyor. Çocuğum ateşli öksürük halsizlik takatsız kaldı ve ben izin alamıyorum neden çünkü personel yok. Biz bu şartlardayken karşım da ki yaaaa amaa yaaa önlemlerimiz boşa gidiyor yeeaaa modun da olunca çok sinirlendim. Alsın ücretsiz iznini hanımefendiSöylediklerinizde çok haklısınız ama bana yukarıda bir arkadaş cevap yazmış. Okulların açılması size ekstra iş yükü de bindirebilir. Umarım hiç böyle bir şey olmaz ama olursa da yine olan sağlıkçılara, askerler, polislere vb. meslek gruplarına olacak.
Aynen öyle bir anlatıyorlar ki. Sanki karantina hastanesinde 2 gün nöbet tutuyorlar. Herkesin canı kıymetli.Standart calisma saatinin üstünde calisan insanlar emin olun sizin kadar ağlamıyordur. Bayram zamani 62 saat araliksiz nobet tuttum ben. Sizce kim daha cok yoruluyor
Kesinlikle öyle. Asla böyle bir ihtimal var diye salın kendinizi çıkın gezin gibi birşey demem virüs nedir acısı nasıldır babam ölümden dönerken en acı şekilde tattık. Ama paranoyak degiliz tedbirli olarak hayata devam etmek zorundayiz gönül isterdi maaşlar yatsin evde duralım çıkmayalım ama öyle birşey yok..Evet dediğiniz şekilde benim çevremde de örnekler var. Birine bulaştı diye evdeki herkese bulaşacak diye bir şey yok. Sadece bazılarının canı fazla tatlı ve fazla abartılıyor bence. Herkes çalışıyor, herkes yakın temas halinde bulunabiliyor sonuçta.
Gözetmensiniz sonuçta orda çocuklar size emanet, ilgilenmek durumundasınız. Haftada 200 öğrenciyle uğraşamayacak kapasitedeyseniz öğretmen olmasaydınız, silah mı dayadılar kafanızaTabi canım haftada 200 öğrenciyi gönderirim hiç merak etmeyinbakıcı mıyım ben elimde dezenfektan bekleyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?