Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vallahi hâlâ yazdıklarımızı yanlış anlayanlar var hayret doğrusu. Biz bizi anladık gerisi de anlar insallah
Anlayacaklarını sanmıyorum; öğretmen düşmanlığı yaptığımızı sanmaya devam edecekler.

Tüm çabalar boşa gitti zaten !! Biz evimizde otururken millet fellik fellik geziyor ! Tatilde şehir dışında !! Dışarıdan gelenler suan buralara hep bulastirdi inanılmaz artis var ! Ve asla ve asla hakkımı helal etmiyırum biz evimizde otururken cıkıp tatil yapıp sehir sehir gezenlerw!! Allah ıslah etsin evinde oturmak cokmu zor ya cokmuuu*!!

Keşke herkes sizin gibi dusunse

Boşu boşuna aslında bu tartışma. Şu pandemi herkesin hayatını zehir etti. Hastalanan, ölen, işinden olan binbir zahmet çeken.

İnşallah bir an evvel biter.

Boş yere birbirimizi kırmaya hiç gerek yok bence. Zaten sağlık ve milli eğitim bakanlığı bu konuya son noktayı koyacak biz ne desek boş...

Aslında öyle bir paradoks ki bu. Tatile gidilse hastalık gidilmese o alanda hizmet verenler işsiz kalıp eve ekmek götüremeyecek. Nereden tutarsanız tutun elde kalan bir süreç bu..

Kamu sektöründe olanlar çok hissetmedi ama özel sektördekilerin hali içler acısı. O yüzden ne gezin ne oturun diyemiyorum insanlara. Sadece tedbir..

5 buçuk aylık bebeğiniz var ve haliyle ücretsiz izin hakkınız da vardır. Ben de kamu kuruluşunda çalışan bir mühendisim. İki çocuğumun doğumundan sonra ikişer sene ücretsiz izin kullandım. Özellikle devlet okulları kalabalık ve hijyen yetersiz. Öğretmenlerin endişelerine hak veriyorum. Belki pandemi döneminde olmasaydık zaten 5 buçuk aylık bebeğinizi evde bırakmayacaktınız... Bu arada oğlum tam gün çalıştığım için iyi bir koleje gidiyor. Şu an benimle birlikte mecburen işe geliyor. Ufak olan anaokulu çağındaki çocuğumu farklı şehirde yaşayan annemin yanına bırakmak zorunda kaldım. Hala kesinleşen bir eğitim şekli olmadığı için çözüm de bulamıyorum. Aslında şartlarımdan dolayı kesinlikle okullar açılmalı demeliyim. Sınıf öğretmenimiz tecrübeli ve harika bir insan. Okulda kurallar var. Çocukları disipline alıştırdılar. Temizlik iyi... Ama demiyorum. Çünkü Türkiye'de 40-45 kişilik sınıflar olduğunun farkındayım. Bazı çocukların kronik hastalıkları olduğunu ve öğretmenlerin de risk altında olduğunu biliyorum. Kimse mağdur olmadan çözümler bulunsun istiyorum. Ama bazı öğretmenlerin bencillikleri sadece kendi menfaatlerini düşünmeleri kötü bir algı oluşturuyor. Meslektaşlarınızı da zor durumda bırakıyorsunuz. Bu arada uzaktan eğitim kesinleşirse ilk işim çocuklarımın eğitimine ve gelişimine destek olabilmek için ücretsiz izin dilekçesi yazmak olacak.

Ben de sınıf öğretmeniyim.
Hiç de yorumlarda bahsedilen gibi mesafe olmuyor malesef.
Onlar çocuk.
Dokunulmak takdir almak el ele tutuşmak yeri gelince sizinle kovalamaca oynamak istiyorlar.
Bizim sınıf olarak en büyük hobimiz gruplar halinde yapboz yapmaktı mesela.
Şimdi okullar açılsa ÇOCUK bunlar.
Öğretmenim maskem kayboldu
Öğretmenim maskem yere düştü
Öğretmenim kantinde çok sıra vardı
Teneffüste koşturmaca lar.
Dile kolay aynı anda 1000 çocuk bahçeye çıkıyor.
1000 çocuk en az 2000 veli demek
Çocukları taşıyıcı olarak düşünürsek....
En basitinden Bi matematik sorusu için tek tek yanına çağırıp işaretleme yapıyorsun

Nasıl olacak hiç bilmiyorum
Hamileyim.
24.hafta için 2 hafta eksiğim olacak..
Allah yardımcınız olsun.

Siz çok mantıklısınız doğru başkalarının ne haddine mantıklı olmak. Hanımefendilerin korkusuna karşılık söyledim ben onu bu arada. Bir şekilde yoluna koyarsınız siz zaten mükemmelsiniz ya.
Koyarım koymam size ne? Herkese çemkirince siz de bayağı mükemmel imaj çiziyorsunuz doğru olsanız bile sallayan olmaz zaten

Tatil degil ki tum mesele. Simdi ban gelir de bayramdan once cami acilisinda on saflarda saglik bakani vardi.

Ne meslek yaparsanız yapın bu üslup o kadar bencilce ki...

Sadece siz mi insansınız sadece sizin mi çocuğunuz var? sadece sizin anne babanız mı hasta ?

Bu kadar insan normal yaşamı devam ettirebilmek için lojistik, sağlık, beslenme vb alanlarda çalışıyor bu insanlar insan değil mi şimdi ...

Acilen bakış açınız değiştirin... Burda insanları yok yere birbirine düşürdü bu bencil tavırlarınız

Ek olarak şu meslekleri önplana çıkarmayı bırakın artık. Herkesin ki can
[/QUOTE]
iş yerinizde kaç tane insan suratınıza hapşırıyor? Arkadaşına tükürüyor? Suratınıza gülerek öksürüyor? Hangi arkadaşınız kol kola, el ele geziyor, sürekli birbirini öpüyor sarılıyor. Allah rızası için normal çalışanlardan bahsetmeyin artık, altımda banka var, içeriye sırayla alıyorlar, memur paravanın arkasından para veriyor.
eşimi işten çıkarmasalardı ücretsiz izin alacaktım hemen zaten, doktorlar en tehlikeli eczacı, öğretmen ve sağlıkçılar derken virüs yükünden bahsediyor.
sizin mantığınız göre sağlıkçılar da şikayet etmesinler o zaman, bile isteye sağlıkçı oldular mı demeliyiz? Ne kadar kolay ücretsiz izne ayrılın o zaman demek, her hangi bir yerde çalışsaydım herkesi maske ve mesafe kuralına uyması için ısrar eder, kendime elimden geldiğince paravan oluştur, çok gezen sorumsuz iş arkadaşlarımla selamlaşmazdım bile. Ama yüzüne öksüren çocuk sana gülecek sen de ona güleceksin, sürekli bağırıp çocukları okula geldiğine pişman edemeyiz. polise mi söyleceğiz kurallara uyulmuyor diye, asıl ben sizleri kıskanıyorum,benim de birom, ne bileyim yetişkinlerden oluşan bir iş yerim olsaydı keşke. Hoş onların da çoğu evden çalışıyor halen.

Yani insanlarla iç içe çalışan milyonlarca insan var. Anne babanız bebeğiniz için o kadar endiseleniyorsaniz cozum basit ücretsiz izin hakkınızı kullanmak. Böyle bir hakkınız var neden dert ediyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…