Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sadece konu sahibinin ailesi yok... Herkesin ailesi var. Bu ülkede zaten bol miktarda KOAH .tansiyon ve şeker hastası var. Ben kronik bronşit hastasıyım mesela işe gidiyorum

Ha ücretsiz izin alıp işe gitmeyebilir ama konu başlığı bile öyle itici ki. İçeriğe gelene kadar.

Ben okullar açılsın açılmasın diyecek karar mercisi değilim o konu benim haddime değil. Ama dünya kimsenin etrafında dönmüyor.

Biraz empati...

O konuda katılıyorum herkesin ailesi var. Çalışanların canı yok mu.
Ben ileriyi düşünmeden sırf eğitimci düşmanı olduğu için açılsın/açılmasın diyenlere söylüyorum lafımı.

Sağlıkçısınız sanırım virus okullara taşınırsa iş yükünüzün ne kadar çok artacağının farkında değilsiniz.
Onlem amacli planlarin yapilacagini düşünüyorum. Virus geldigi gibi bir anda gitmeyecek egitim durumu ne olacak peki endisem bu yönde. Online da her ogrenciye ayni ilgi alaka gosterilmiyor bi grup geri kalirken bir grup ilerleyecek

Aslında konu sahibi çocuklar mesafe maske kuralına aykırı hareket edeceği için virusun yayilacagina dikkat çekiyor hastane mağaza market gibi yerlerde genellikle yetişkinler var ve daha dikkatli olabiliyorlar

Onlem amacli planlarin yapilacagini düşünüyorum. Virus geldigi gibi bir anda gitmeyecek egitim durumu ne olacak peki endisem bu yönde. Online da her ogrenciye ayni ilgi alaka gosterilmiyor bi grup geri kalirken bir grup ilerleyecek
Ama siz gerçekten öğrencileri bilinçli sanıyorsunuz. Özellikle ilkokul ogrencileri hem bilinçsiz hem de akılları ermiyor sarmaş dolaş oluyorlar. Okul içinde bi nebze ogretmenler görür uyarır. Ama ya tenefüste okul dışında? İnanın sağlıkçılara bu zor donemde o kadar hak veriyorum ki ama okulların açılması iyi olmayacak kanaatindeyim.

Yorumum tatile gitmeyi normal bulup okullarin acilmasina gelince olmaz diyenler icindi.
Süreci tamamen kontrollü gecirip kontrollü devam etmek isteyenlere bir sey diyemem.

Ama boy boy çeşme alacati bodrum paylasan ogretmen tanidiklarim okullar acilmasin diyor ya iste bu cok buyuk bir ikiyuzluluk.

Okul acilsa da cocugumu gondermeyecegim zaten. Ama balık istif havuzlara giren insanlar 20 hatta 40 cocukla odaya da kapansin. Ne diyelim?

Tulumla mı gideceğim okula bir tek ben
Bu zorunlu olmalı babında demiştim...
Kendimiz alırız çok şükür o bilince sahibiz ama okullar açılmayacak inşaallah
Olur da açılırsa bence tulumla gidin kendinizi korumuş olursunuz belki size bakan diğer öğretmenler de giyer bu utanılacak bir durum değil salgın var sonuçta

Haftada 200 öğrenciyi eğitebilim ve öğretebilirim ama başlarını bekleyemem. Siz evde bir çocuğa bakıyor musunuz ordan pay biçin. Kafama silah dayamadılar bu arada başarılı oldum
Çok başarılı olmuşsunuz tebrikler, en muhteşemi sizsiniz gerçekten ya harikasınız

İnşallah korkulan gibi olmaz,korktugunuz hicbir senaryoyu yasamazsiniz.inanin ben de o süreçte şubeye giderken çok tedirgindim.evde durunca insan daha fazla düşünüyor bu konu üzerinde ve dışarı çıkmaya iş ortamına girmeye korkuyor .
Biz de çok zor şeyler yasadik.hatta konum bile var acaba 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı varken polis bizi çevirir mi diye.beni hergun eşim ve 3 yaşındaki oğlum ise götürüp getiriyor pandeminin başından beri.benim hastalığı eve taşıma ihtimalim bir yanda dursun
çocuğum da dışarı çıkmak zorunda çünkü.herkesin işinin gereği ve zorluğu başka.allah hepimizin yardımcısı olsun
Çift maske taktım ben hep.bir de siper maske.elimizde hep dezenfektan.

Bu düşünce yapısı ile başarılı olduğunuza emin misiniz ?
. Müfettiş misiniz bundan sonrası genele: burada sayfalarca yazışılmış yine. Bakanlık ne derse öğretmenler onu yapacak. Okulları biz tatil etmedik, şimdi de karar makamı değiliz. Gidin bu kıymetli fikirlerinizi Milli eğitim bakanı ile paylaşın

Evet ya sanki öğretmenlere bir şey diyen var, sadece kendilerini düşünüyorlar. Herkesin anası, babası, çocuğu var ah vah edip işe gitmemeyi herkes ister. Haklısınız dediklerinize tamamen katılıyorum.

Siz çok mantıklısınız doğru başkalarının ne haddine mantıklı olmak. Hanımefendilerin korkusuna karşılık söyledim ben onu bu arada. Bir şekilde yoluna koyarsınız siz zaten mükemmelsiniz ya.

İyi de ben okulların kapanıp açılması ile ilgili birşey söylemedim ne alaka şimdi bu yorum

Okullarda sağlik tedbirleri almanın ne kadar zor olduğunu içinde yaşamayan bilemez. Bakanlık ve okul idareleri örneği görülmemiş tedbirler almak zorunda ama bu ne kadar mümkün bilemiyorum?

2 yıl önce Esenyurtta 2500 kisilik ortaokulda tuvaletlerde sabun yoktu, aylarca koşturdum sabun koydurmak için, çözüm bulunmadı.

Söyleyeceklerim bu kadar !

Aslında konu sahibi çocuklar mesafe maske kuralına aykırı hareket edeceği için virusun yayilacagina dikkat çekiyor hastane mağaza market gibi yerlerde genellikle yetişkinler var ve daha dikkatli olabiliyorlar

Bu durum benim gözümde konu sahibini haklı göstermiyor. Genellikle yetişkinler var ama çocuklar da var. Marketler hele bu perdemi sürecinde en kalabalık olan yerlerdi güya sosyal mesafe dediler hep tıklım tıklım. Hastaneler de istediği kadar kişi dikkat etsin neticede en çok hastalığın bulunduğu yer, orda bir insana bulaşma olasılığı okuldan kat kat fazla. Hadi hepsini geçtim toplu taşıma kullanmak zorunda kalan binlerce insan var. Çocuklar aykırı hareket ediyorsa konu sahibi dikkat eder. Sadece ilk sayfayı okudum ama öğrencisine ergen yazdığına göre ilkokul öğretmeni değil.

Bir öğretmen olarak okulların açılmasını istiyorum. Ama öyle elleri yıka deriz ,maaşı hakkedelim zaten herkes parkta diye değil.
Çocukların 1 donemi eksik kaldı,her ne kadar uzaktan eğitimle,zoomla,toplantılarla halletmeye çalışsak ta yüz yüze eğitimin yerini tutmadı malesef .
Ama öğretmenler evde yatarak maaş aldı demek te sadece bilmezlik kıskançlık kimse kusura bakmasın.
Evden çalışın dediler evden çalıştık ve yüz yüze eğitimden daha fazla çaba harcadık.
Eğer gelin okula deseler de giderdik .
Okullar açılmalı evet ama bu şekilde değil
Daha çok test yapıp vaka saptarsak ,o saptanan vakaları evde tutup kalabalığa girmesini engellersek
Sınıf mevcutlarini ve hatta okul mevcutlarini azaltirsak
Okullara temizlik malzemesi ,hizmetli konusunda destek olursak
Herkesi bilinclendirebilir,hijyeni maskeyi öğretebilirsek
Açılmalı.
Öğretmenler özellikle devlette çalışan öğretmenler ek dersine kadar aldı demek te neyin nesi elbette alacağız,ders verdik .
Gerçekten çocukların eğitimi için okullar açılmalı ama bu şekilde açılırsa da risk çok büyük
Üstelik sadece öğretmenler için değil
Herkes için,okulun açılması demek kırtasiye demek ,trafik demek servis demek sizler için de daha yoğun toplu taşıma araçları demek .
Açılsın öğretmenler maaş aldı banane ben de çalıştım demek çok komik .
Ne yaşadınız da olaya bu kadar basit yaklaşabiliyorsunuz çok yazık.
Evet okullar açılsın çocuklar eğitimde geri kalmasın ama buna bir çare bulunsun demek yerine ,Öğretmenler maaş aldı ek ders aldı
Normalde hiç bu tarz tartışmalara girmem bilirim böyle düşünen insana bisey anlatamayacağımi
Ama yazık gerçekten,aynı gemideyiz arkadaşlar. Virüs bitmese bile önlemler alınmalı normale dönmeliyiz demek yerine
Var evet ben çalıştım o da çalışsın demek ,Öğretmenler yattı demek .
Bir an önce şu illet bitsin ya da yasamaya alışalım en az hasarla atlatalım insallah .

Evet ya sanki öğretmenlere bir şey diyen var, sadece kendilerini düşünüyorlar. Herkesin anası, babası, çocuğu var ah vah edip işe gitmemeyi herkes ister. Haklısınız dediklerinize tamamen katılıyorum.
Vallahi hâlâ yazdıklarımızı yanlış anlayanlar var hayret doğrusu. Biz bizi anladık gerisi de anlar insallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…