- Konu Sahibi mermaid2608
-
Hayır ailesi için kaygilanıyor. Ve bende oyle öyleyim babam yıllardır sigara içen biri ciğerleri tükenmiş kovidin olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum artık kendimizden gectik. Ha sadece öğretmenlerin mi ailesi var diyeceksiniz hayır tabiki işini bu zor dönemde yapanların/ yapmak zorunda olanların hepsine minnet borçluyuz.
Ancak virüsün okullara taşınması hem sağlıkçıların hem diğer iş gruplarının iş yükünü artıracaktır.
Okullara taşınırsa bir çok aile enfekte olacak.
O konuda katılıyorum herkesin ailesi var. Çalışanların canı yok mu.Sadece konu sahibinin ailesi yok... Herkesin ailesi var. Bu ülkede zaten bol miktarda KOAH .tansiyon ve şeker hastası var. Ben kronik bronşit hastasıyım mesela işe gidiyorum
Ha ücretsiz izin alıp işe gitmeyebilir ama konu başlığı bile öyle itici ki. İçeriğe gelene kadar.
Ben okullar açılsın açılmasın diyecek karar mercisi değilim o konu benim haddime değil. Ama dünya kimsenin etrafında dönmüyor.
Biraz empati...
Onlem amacli planlarin yapilacagini düşünüyorum. Virus geldigi gibi bir anda gitmeyecek egitim durumu ne olacak peki endisem bu yönde. Online da her ogrenciye ayni ilgi alaka gosterilmiyor bi grup geri kalirken bir grup ilerleyecekSağlıkçısınız sanırım virus okullara taşınırsa iş yükünüzün ne kadar çok artacağının farkında değilsiniz.
Aslında konu sahibi çocuklar mesafe maske kuralına aykırı hareket edeceği için virusun yayilacagina dikkat çekiyor hastane mağaza market gibi yerlerde genellikle yetişkinler var ve daha dikkatli olabiliyorlarBütün yorumları okumadım. Sadece ilk mesajınızın üzerinden yorum yapıyorum. Madem öyle istifa edin gitmeyin işe ama olmaz değil mi para kazanmanız lazım hayatınızı idare ettirmek için. Herkes sizinle aynı durumda. Tamam evde oturalım da ne kadar oturalım. Aşısı yok bu virüsün onunla yaşamayı gerekli tedbirleri alarak öğrenmek zorundayız. 10 sene devam etse 10 sene mi işe gitmeyeceksiniz, çocuğunuz okula gitmeyecek, 10 sene mi dışarı çıkmayacaksınız? Herkes sizinle aynı durumda. Siz bu haldeyseniz doktorlar, eczacılar, hemşireler daha bir dünya sağlık çalışanı var onlar ne yapsın? Öncelik benim sağlığım diyerek bıraksınlar mı görevi? Herkes elini taşın altına koymak zorunda.
Bu bir döngü. Hadi okulları açmasınlar servis çalışanları, kantinciler, kırtasiyeler daha akla gelmeyen bir sürü meslek grubu var onlar evine nasıl ekmek götürsün?
Ama siz gerçekten öğrencileri bilinçli sanıyorsunuz. Özellikle ilkokul ogrencileri hem bilinçsiz hem de akılları ermiyor sarmaş dolaş oluyorlar. Okul içinde bi nebze ogretmenler görür uyarır. Ama ya tenefüste okul dışında? İnanın sağlıkçılara bu zor donemde o kadar hak veriyorum ki ama okulların açılması iyi olmayacak kanaatindeyim.Onlem amacli planlarin yapilacagini düşünüyorum. Virus geldigi gibi bir anda gitmeyecek egitim durumu ne olacak peki endisem bu yönde. Online da her ogrenciye ayni ilgi alaka gosterilmiyor bi grup geri kalirken bir grup ilerleyecek
O çocukların ebeveynleri kendi çocuğunu, yaşlısını riske atmaktan çekinmeyeler. Peki kapı dışarı çıkmaya korkan, hastalığın bilincinde olan ebeveynler ne yapacak? Bence mecbur tutulmamalı en azından. Zaten çocuğunu tatile götürenler okul açılsın da rahatlayalım kafasında genelde.
Olur da açılırsa bence tulumla gidin kendinizi korumuş olursunuz belki size bakan diğer öğretmenler de giyer bu utanılacak bir durum değil salgın var sonuçtaTulumla mı gideceğim okula bir tek ben
Bu zorunlu olmalı babında demiştim...
Kendimiz alırız çok şükür o bilince sahibiz ama okullar açılmayacak inşaallah
Çok başarılı olmuşsunuz tebrikler, en muhteşemi sizsiniz gerçekten ya harikasınızHaftada 200 öğrenciyi eğitebilim ve öğretebilirim ama başlarını bekleyemem. Siz evde bir çocuğa bakıyor musunuz ordan pay biçin. Kafama silah dayamadılar bu arada başarılı oldum
İnşallah korkulan gibi olmaz,korktugunuz hicbir senaryoyu yasamazsiniz.inanin ben de o süreçte şubeye giderken çok tedirgindim.evde durunca insan daha fazla düşünüyor bu konu üzerinde ve dışarı çıkmaya iş ortamına girmeye korkuyor .Size kesinlikle katılıyorum, sürecin en başından beri çalışan ne çok insan var, Allah yardımcınız olsun.
Ama bi taraftan da aileden bilgili gelmeyen veya kurallara riayet edemeyecek öğrenciler geliyor aklıma.
Mümkün olmayacak mesafeye dikkat etmek.
Umarım maske korur.
. Müfettiş misinizBu düşünce yapısı ile başarılı olduğunuza emin misiniz ?
Evet ya sanki öğretmenlere bir şey diyen var, sadece kendilerini düşünüyorlar. Herkesin anası, babası, çocuğu var ah vah edip işe gitmemeyi herkes ister. Haklısınız dediklerinize tamamen katılıyorum.Kesinlikle öyle. Tedbirimizi alıp işimize gücümüze bakıyoruz ki mecburuz. Başka şansımız yok. Çoğumuzun evinde birçoğumuzun da karnında yavrusu var evde yaşlı annesi babası var hastalar belkide. Hasta oldukları için yüksek risk grubundalar da. Şimdi bu ailenin fertleri ise gitmek zorundaysa ne yapsınlar? Asla öğretmenlere lafım yok ama bizleri de saf yerine koyanlara gerçekten sinirleniyorum bizimde insan olduğumuzu bizim de korkularimiz olduğunu ve yaşadığımız şartları düşünseler ellerindeki imkanlara şükür etseler ben o kadar sıkıntıma rağmen şükür ediyorum bu bu kadar zor olmamaliburaya olumsuz birşey yazınca öğretmen düşmanı ilan ediliriz hemen.
Siz çok mantıklısınız doğru başkalarının ne haddine mantıklı olmak. Hanımefendilerin korkusuna karşılık söyledim ben onu bu arada. Bir şekilde yoluna koyarsınız siz zaten mükemmelsiniz ya.Kimse böyle bir şey yapmayacak. En fazla sınıf girişlerine dezenfektan konur öğrenciler oradan alır. Düzenli el yıkama dediğiniz ne mesela? Her teneffüs gidip yıkayamazlar, okullarda binlerce öğrenci hangi ara el yıkayacak? O musluklar hemen dezenfekte edilecek mi? Derste gönderilirse 40 öğrenci (bizim lavabolar 3 kişilik, her öğrenci için git gel ve minimum 30 saniye el yıkama süresi hesaplarsnız) o ders zaten biter. Biraz mantık.
İyi de ben okulların kapanıp açılması ile ilgili birşey söylemedim ne alaka şimdi bu yorum. Müfettiş misinizbundan sonrası genele: burada sayfalarca yazışılmış yine. Bakanlık ne derse öğretmenler onu yapacak. Okulları biz tatil etmedik, şimdi de karar makamı değiliz. Gidin bu kıymetli fikirlerinizi Milli eğitim bakanı ile paylaşın
Aslında konu sahibi çocuklar mesafe maske kuralına aykırı hareket edeceği için virusun yayilacagina dikkat çekiyor hastane mağaza market gibi yerlerde genellikle yetişkinler var ve daha dikkatli olabiliyorlar
Vallahi hâlâ yazdıklarımızı yanlış anlayanlar var hayret doğrusu. Biz bizi anladık gerisi de anlar insallahEvet ya sanki öğretmenlere bir şey diyen var, sadece kendilerini düşünüyorlar. Herkesin anası, babası, çocuğu var ah vah edip işe gitmemeyi herkes ister. Haklısınız dediklerinize tamamen katılıyorum.
Bundan sonrası genele yazdım orada. Size değil yani başlığa istinaden genel bir yorum.İyi de ben okulların kapanıp açılması ile ilgili birşey söylemedim ne alaka şimdi bu yorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?