Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İyi de ailesine ve kendisine virüs bulaşacak diye bir ülkenin eğitim düzenine laf edene kadar ücretli izin alacaksınız o zaman...

Kaldı ki daha okulların açılıp açılmayacağı bile belli değil...

Ha diyelim açıldı o da milli eğitim bakanını kararı. Bizim idari iznimiz bakanlıkça kaldırıldı mecbur işe gittik. Siz biz değil zaten olay. Hepimiz... Şunu bir anlatamıyorum size .

Yaşadığımız pandemi zincir etkisi hepimiz halkayız. O öğretmenin ailesi kadar öğrencinin velisi dedesi de risk altında bunu anlamak çok mu zor..

Öğretmenler risk grubu.Ben de öğretmenim. Küçük bebeğim var. Ancak bi şekilde normalleşmek şart. Benim de en sinir olduğun durumlardan biri uzaktan eğitim belli branşların üzerine yıkıldı. Şimdi yine belli dersler okulda olacak deniyor. Uzaktan eğitimde hergün canlı ders yaptım. Whatsup ustan sorular çözdüm. Öğrencilerin sorularını cevapladım gece yarısına kadar. Birçok öğretmen hiçbir şey yapmadı. Şimdi yine birkaç branştan bahsediliyor
ayrıca devletindiş hekimleri de çalışmadı aylardır.Başladılar mı bilmiyorum. Birçok devlet memuru gitmedi işe. Bu konuda öğretmenler göz önünde okul kapalı diye ama çok fazla memur heyet raporuyla falan gitmedi işe.adliyelerin tatili vs de cabası

Konuyu kapatabilir miyiz
Hiç aklına gelmedi inanır mısınız? Kaç gündür aklımda kafayı yiyeceğim. Ben korona olursam sınıflar ne olacak? Boş mu kalacak? Eşim ve ben de okuldan kaparsak çocuk ne olacak? Annem babam bizden kaparsa vicdan azabı nasıl olacak? Sınıfın birinde pozitif çıkarsa hepimiz mi karantinaya alınacağız? Ben nereden bileyim insanların bu zamanda bile öğretmene bu kadar diş bilmediğini.

Ben de Marttan beri idari izindeyim evdeyim ve acil.market ihtiyaci ve cop atmak disinda evimden çıkmadım o da 4 ayda 20yi geçmemiştir. Sadece 1 hafta ise gittim çağrıldığım icin. Inanin kimsede hic bir önlem yok, sosyal.mesafeyi geç maske takan bile yok. Ve benim bulundugum yerde de vatandaş sirkulasyonu yoğun.
Insan cidden psikolojik olarak korkuyor ya bulasirsa diye. Herkes kendi tedbirini al diyor ama ben maske takarken karşımdaki takmasa ondan yine ulaşabilir, uyarsaniz üstüne azarlayan mi ararsiniz agiz dalasina giren mi?
Okullar acilirsa biz kronik hastalari da baslatirlar o zaman asıl vaka sayilari artar.
Allah korusun.
Ben artık biraz akisina birakma taraftariyim. Ha korona kaparsam öyle 14 günde geçmez direkt yogun bakimlik olurum bundan eminim zira kullandigim ilaclar bağışıklık baskilayici zaten. Arttirici ilaclar da bana zararli ve yasak. Inanin artik düşünmüyorum siz de düşünmeyin tavsiye ederim.
Düşününce stres oluyoruz o da bünyeyi hastalıklara açık hale getiriyor.

ankara il sağlık müdürü günlük vaka sayısıını geçen hafta binlerde açıklamıştı.
karadenizin bazı illerinde hastaneler tam kapasite.
ben binli rakamlara inanmıyorum zaten.

Mune konu sahibi konunun kapatılmasını istiyor.

Ve bu zor dönemde çalışıp risk altında olup da yorum yapanlara bir nebze hak veriyorum. Ancak oturduğu yerden sallayanlar tatil tatil gezip vay efendim okul niye açılmıyor diyenler sizin yorum yapmaya hakkınız yok.!
Üzerine alınana..

Öğrenciye yakınlaştığınızda maskenizi kapatın yine sıkıntı olmaz. Herkese bulaşacak diye bir şey yok, herkes çalışıyor. Siz kaç aydır evde olmaktan dışarıyı unuttunuz galiba.
öyle olmuyor ku çocuklarla fazla temas haldeyiz yere düşer , burnu kanar , ağlar sarılır uzak dur diyemeyiz ki

İyi de ailesine ve kendisine virüs bulaşacak diye bir ülkenin eğitim düzenine laf edene kadar ücretli izin alacaksınız o zaman...

Kaldı ki daha okulların açılıp açılmayacağı bile belli değil...

Ha diyelim açıldı o da milli eğitim bakanını kararı. Bizim idari iznimiz bakanlıkça kaldırıldı mecbur işe gittik. Siz biz değil zaten olay. Hepimiz... Şunu bir anlatamıyorum size .

Yaşadığımız pandemi zincir etkisi hepimiz halkayız. O öğretmenin ailesi kadar öğrencinin velisi dedesi de risk altında bunu anlamak çok mu zor..
[/QUOTE]
Eşimi işten çıkardılar, çoğu insan gibi şu an 1000 lira devlet yardımı alıyor. Kirada olmasam hemen ayrılırım, dua ediyorum okullar açılana kadar iş bulsun da ayrılayım diye. Biliyorum ki onun iş yerinden getireceği virüs benimki kadar çok olmayacak. Elimi taşın altına canlı ders yaparak da koyabilirim, ben burada karar mercisi olduğum için, ya da eğitim sistemini eleştirmek için yazmıyorum. Konu sahibi meslektaşıma bu ne bencillik diye hakaret edenlere cevap vermek istiyorum. Her gün bir veli sınıfta durup, yardımcı olacak, öz bakımları ile ilgilenecek çocuğun deseler veliler kaçacak yer arar.çocuğun ateşi çıksa okul mikrop yuvası hocam biraz dikkat edin diyen veliler bunlar. Temizlik, çocuğunun burnunu silmek, ilacını içirmek, sakinleştirmek, kavgasını ayırmak, tuvaletini yaptırmak, altına yapanın altını değiştirmek benim görevim çünkü. Ben bunları severek yaptım şimdiye kadar ama bencillikle suçlanınca kendi görev alanımı sorgulamaya başladım. Dersini anlat çık mı olmalı acaba? Kurala uymayan çocuğu kucağında sakinleştirmek yerine uzaklaştırma mı vermeli. Ciddi ciddi aydınlanıyorum, sağolun.

Diş hekimleri filyasyon ekiplerinde sürecin basından beri calısıyor bu arada

gerçekten zor öğretmenlere kolaylık diliyorum nası olacak bu süreç rabbım kolaylık versin birde aileler umarsız tatillerden dönüp okula başlıyacaklar kımi duysam korona bi çogu muhakkak tatile gitmiş kapmış

Çalışma hayatını kastettim.
Sizin müşterileriniz yolda sizi görünce size sarılıyor mu? Öpmeye çalışıyor mu? Benim kuzularla meyva almak için dışarı çıktığım bir gün manavin önünde karşılaştık ...bana sarılmaya çalıştılar ..ben geri iki adım attım "çocuklar sosyal mesafe" derken pusette uyuyan çocuğumu optuler

O kadar yorumda yazılmış cevap yazmamissiniz neden ücretsiz izin seçeneğinden bahsetmiyorsunuz? Kara kara düşünülecek birşey yokki. Gerçekten derdiniz anne babanız olsa ücretsiz izin alırsınız. İşinize gelmiyor en fazla bir saat eba dan ders anlatıp tam maaş almak istiyorsunuz. Gerisi bahane.

Benim yaşadığım ülkede ara tatil karantina sürecine denk gelmesi için öne alındı, o yüzden şu an çocuklar tam kadro halinde okula gidiyorlar; iki ay oldu. Buranın uzun tatili kasım ayında ikinci bir dalga olmazsa böyle devam edecek diye düşünüyorum. Okulların açılmasına bağlı olarak vaka sayısında bir artış olmadı ya da okula bağlı bir salgın gerçekleşmedi. Vaka bulaş oranı ofis ortamında ve hane içinde en yüksek görülüyor istatistiksel olarak zaten.

Benim doktora yaptığım üniversitede bazı derslerin asistanlığını yapmam zorunlu. Bizde de 50 kişinin altında olan dersler yüzyüze yapılmaya başlanacak önümüzdeki hafta, 50 kişi ve üzerindeki dersler online devam ediyor. Geçen dönem online ders vermek beni daha çok zorladı o yüzden bu dönem yüzyüze verilecek derslerden seçtim. Hali hazırda zaten çalışıyor olduğum için en azından daha rahat olacağım şekilde derslere girmek işime geliyor benim açıkçası.

Okullar açılsa da açılmasa da hem öğrenciler hem öğretmenler için zor bir süreç olacak, umarım herkes en az hasarla atlatabilir.

notdefteri2_ bakın insanların anne babası öldü. Resmen o insanlar kendini katil gibi hissediyor. Pandemi herkese pandemi

Ben öğretmenlik okumuş ama mental zorluğu yüzünden öğretmenlik yapmayan bir insanım çünkü kim ne derse desin aşırı zor meslek. O yüzden bana öğretmenin 3 te eve gelmesi yaz tatili yapması falan batmıyor.
Hatta bana sorarsanız en yüksek maaşı öğretmenler alıp dünyayı gezip görmeli ki gördüğünü öğrencisine anlatabilsin. Rol model olabilsin ama konu sahibinin cidden üslubu bencilce yani. İnsanlar mesleğine değil tavrına tepki verdi ha öğretmen düşmanı da vardır illa ki ama maalesef zemini konu sahibi hazırladı

Tatil degil ki tum mesele. Simdi ban gelir de bayramdan once cami acilisinda on saflarda saglik bakani vardi.
Klupler acildiğindada insallah böyle düsünmüssünüzdür ? Neden cami acilislari bu kadargerdi ki herkesi tek camimi ????? Restorantlar avm ler özellikle gece klupleri tıklım tıklım bunları neden söyle miyorsunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…