Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmenler benim ne demek istediğimi anlar. Öğretmen olup mesafeyi korumanız imkansız çünkü. Nöbet tutarken, ödev kontrol ederken, mutlaka temas olacak.

Ne kadar bencilce konunuz. Hastane de bizzat hastaya dokunan da var. Maske, dilerseniz eldiven, el dezenfektanı ve bol bol el yıkama. Hepsi bu.
Ayrıca söylemeden edemedim, bebeğimin aşıları tam değil demişsiniz ya, o aşıların bu hastalıkla ilgisi yok. O aşılar başka başka hastalıklar için. Tam olsada bir işe yaramaz. Bakınız yetişkinlerin aşıları tam ama hastalanıyorlar. Sadece çocuğunuzun bağışıklık sistemi bir sebepten problemliyse sizi anlayabilirim ama o durumda da biriniz ücretsiz izin alın sadece çocukla ilgilenin. Yaşlı anne babanızı gerçekten düşünüyorsanız da durum aynı.
Okullar açılmasın problem değil de, şu bize kimse bulaşmasın, topluma bir katkımız olmasın, biz korunalım ama maaşımız da yatsın tavrınız çok itici.

Herkes çalışmaya başladı kronik rahatsızlığı olanlar hariç. Öğretmenler daha okul açılmadan şikayete başladı. Resmen zemin hazırlıyorsunuz öğretmenlere laf edilsin diye. Kaç kişi de yazmış anam bakacak babanne bakacak falan diye. Bakıcı tutun riske atmayın yaşlıları madem. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor.

Endişenizde çok haklısınız. Ben de öğretmenim ama atanamadim. İlk defa çalışmamam bir işe yaradı. Okullar açılsa bile çocuğumu okula göndermeyi de hiç düşünmüyorum.

Sizin için de çalısmak zorunda olan insanlar için de üzülüyorum gerçekten ama ne yazikki yapacak birşey yok ücretsiz izin şansınız yoksa açılırsa mecburen gitmek zorundasınız.

Herkss icin geçerli bu durum. Benim esimde mahkemede çalışıyor şuanda adli tatil ama başlayınca aynisi olacak mecbur çalısanlar çalışıyor. Okullar açılmaz büyük ihtimalle ama diğer iş alanında calisanlar mecbur gidecek gelecek . Bizde izoleyiz ama yapacak bisey yok

Koyarım koymam size ne? Herkese çemkirince siz de bayağı mükemmel imaj çiziyorsunuz doğru olsanız bile sallayan olmaz zaten
Öğretmenlerin bencilce kendilerini düşünmelerine tepki göstermek çemkirme olmuyor, muhasebeyi düzgün yapın yapabiliyorsanız.

öyle olmuyor ku çocuklarla fazla temas haldeyiz yere düşer , burnu kanar , ağlar sarılır uzak dur diyemeyiz ki
Diyemeyebilirsiniz ama elinizden geldiğince kendinizi koruyabilirsiniz bence. O çocuklar kendini koruyamayacak esas onlar için endişelenmek gerek, siz bir şekilde halledersiniz.

Ne müşterisi pardon da benim müşterim yok, daha okunanlar anlaşılmıyor. Yapacak bir şey yok, sizlerden çocuklara bulaşmasın da.

Bende isterdim ama her ogretmenin ekonomik sarti bakici tutmaya musait olmayabiliyor.

Diyemeyebilirsiniz ama elinizden geldiğince kendinizi koruyabilirsiniz bence. O çocuklar kendini koruyamayacak esas onlar için endişelenmek gerek, siz bir şekilde halledersiniz.
konu öğretmen olduğu için de öğrencilerin zaten kendisini koruması mümkün değil, ayakkabısını bile bağlamayı alışkanlık hale getirmekte sıkınti yaşandığı için. çoğu kişi maske takar geçersiniz dedi mesele maske değil. Hayırlısı hakkımızda uzaktan eğitim de maalesef olmadı olamıyor

Bende isterdim ama her ogretmenin ekonomik sarti bakici tutmaya musait olmayabiliyor.
Ama yani ücretsiz izne hayır bakıcıya hayır herşeye hayır.

Hem durun bakalım daha okullar açılmıyor ne bu telaşe sakin olun ...

Bir noktada acilacakti zaten okullar. Uzun sure asi vs bulunacagini sanmiyorum. Allah Ogrenci ,ogretmen ,calisan herkesin yardimcisi olsun,onlem alarak gidilecek mecburen. Simdi okullar kapali ,bakalim acilinca ne olacak hep beraber izleyip gorecegiz

Yani şu konunun doğmamış çocuğa don biçmekten hiç bir farkı yok...

Daha okullar açılmadı ne olacağı da belli değil gidip bir kahve için yahu..

ogretmenler ve saglık calısanları dıger herkesden daha yakın ısı geregı bırbırıne...
allah yardımcınız olsun

Eee kac yorumdur onu diyorum ben zaten .Konu sadece ogretmenler degil ki..8 yasindaki cocuga istedigin kadar anlat sosyal mesafeyi ,kurallari.Tenefus zili calinca zincirlerinden kopmus gibi oluyorlar.Birbirlerine bulastirmamalari mucize olur.

Eee kac yorumdur onu diyorum ben zaten .Konu sadece ogretmenler degil ki..8 yasindaki cocuga istedigin kadar anlat sosyal mesafeyi ,kurallari.Tenefus zili calinca zincirlerinden kopmus gibi oluyorlar.Birbirlerine bulastirmamalari mucize olur.
Evet doğru söylüyorsunuz ama bazı kişiler çocukları değil sadece kendilerini düşündükleri için tepki gösterildi bu kadar.

Iyide ben bir sey demedim bana neden ona hayir buna hayir diyorsunuz.2 -3 post oncesinde acilsin da bir gorelim dedim.Az sakin.
İyi de bir üstte maaş yüzünden ücretsiz izin alamayabilir yazıp savunan sizsiniz. Bende yazdığınızda cevaben yazdım haliyle.. tartışmaya lüzum yok. Daha ne olacağı bile belli değil..

Ben de öğretmenim. Mart ayından beri tedbirlere uydum. Tatilimi iptal ettim gerekmedikçe evden çıkmadım. Maske mesafeye dikkat ettim. Okullar açılsın çok istiyordum ama vakalar arttıkça korkuyorum.
Öğretmen arkadaşlarım içinden tatile gitmeyen üç beş kişi kaldık. Bakıyorum herkes kalabalık yerlerden maskesiz paylaşım yapıyor konserlere tatillere hız kesmeden gitmeye devam ediyor. Ama okullar açılmasın istiyor. Buradan böyle ikiyüzlülere de seslenmiş olayım. Fellik fellik kalabalikta gezip okulların acilmasindan tedirginlik duyan öğretmenler bu tavrinizdan nefret ettim artık. Bu kadar korkuyorsanız her yerde tedbirli olsanız keşke. Bu yaz denize, tatile gitmedim ölmedim. Konsere gitmedim, maskesiz dolasmadim hala yaşıyorum şükür. Siz de biraz yerinizde otursaniz keşke. Konu sahibi sana değil lafım ama çok doldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…