- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben de aynı şeyi düşünüyorum ama herkes normal hayata donmusken okulların açılmaması gerçekten mantıklı değil. Ben tam 5 aydır alt tarafı bir maskeyi takip tedbirini alamayan yine de insan sıfatını taşıyan varlıklara kızarak geçirdim. Çünkü tam 5 aydır eşimi görmüyorum . Benim de küçük bi bebeğim var. Aile olmayı özledim.Mart ayında beri kimsenin evine gitmedik, misafir de kabul etmedik. Dışarıda da görüşmedik. Evde zaten bizde kalan anne babam eşim ve 5,5 aylık bebeğim var. Bebeği eşimin tarafında kimse görmedi. Benim akrabalarım görmedi. Ama okullar açılınca tüm bu çabalarımız boşa gidecek. Ben de eşim de öğretmeniz. Kesinlikle öğrencilerin mesafeye uymayacağına eminim. Mutlaka pozitif bir öğrenci birimize bulaştıracak.eşim branşı gereği okuldaki bütün öğrencilerin dersine giriyor. Evde bebeğe bulaşacak, annem babam biz okuldayken bebeğe bakacak, onlara da bebekten bulaşacak. Bütün tedbirler boşa gitti.
Evde otururken çalışma hayatı konusunda ahkam kesebileceginizi dusunememisim kusuruma bakmayın !Ne müşterisi pardon da benim müşterim yok, daha okunanlar anlaşılmıyor. Yapacak bir şey yok, sizlerden çocuklara bulaşmasın da.
Yorumumu gosterebilir misiniz nerede yazmisim ucretsiz izin alamayabilir diye.Yazdim mi diye supheye dustum.Ben kendimden bahsediyorum yuklu ev kredim oldugundan bakici sansim yok yazdim sadece genelleyerek dedim özelimi yazmak istemeyerek.Bana yüklendiniz birden anlamadigim sekilde.İyi de bir üstte maaş yüzünden ücretsiz izin alamayabilir yazıp savunan sizsiniz. Bende yazdığınızda cevaben yazdım haliyle.. tartışmaya lüzum yok. Daha ne olacağı bile belli değil..
Okul ortamında çocukların birbirine dokunmalarina engel olabilmek mümkün değil..LGS de bahçe gorevlisiydim,iki kişi 70 öğrencinin birbirine tensel temasta bulunmalarına engel olamadık ne yazık ki el ele kol kolaydilar..okul açılınca en iyi ihtimalle 400-500 öğrenci olacak aynı ortamdaEee kac yorumdur onu diyorum ben zaten .Konu sadece ogretmenler degil ki..8 yasindaki cocuga istedigin kadar anlat sosyal mesafeyi ,kurallari.Tenefus zili calinca zincirlerinden kopmus gibi oluyorlar.Birbirlerine bulastirmamalari mucize olur.
Siz genele yazınca öyle anlaşılıyor ama...Yorumumu gosterebilir misiniz nerede yazmisim ucretsiz izin alamayabilir diye.Yazdim mi diye supheye dustum.Ben kendimden bahsediyorum yuklu ev kredim oldugundan bakici sansim yok yazdim sadece genelleyerek dedim özelimi yazmak istemeyerek.Bana yüklendiniz birden anlamadigim sekilde.
Konuyu kapatabilir miyiz
Hiç aklına gelmedi inanır mısınız? Kaç gündür aklımda kafayı yiyeceğim. Ben korona olursam sınıflar ne olacak? Boş mu kalacak? Eşim ve ben de okuldan kaparsak çocuk ne olacak? Annem babam bizden kaparsa vicdan azabı nasıl olacak? Sınıfın birinde pozitif çıkarsa hepimiz mi karantinaya alınacağız? Ben nereden bileyim insanların bu zamanda bile öğretmene bu kadar diş bilmediğini.
Sağlıkçısınız değil mi?.Bir sağlıkçı olarak mevcut durumu düşününce okulların açılması hiç doğru gelmiyor bana ama ne kadar süreceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyken de bu çocukları daha ne kadar evlerde tutabiliriz ki.tahminim bir süre okulları açıp gidişata bakıp sonra tekrar kapatma kararı verirler..E çocuklar okula gitmeyince öğretmenlerinde çalışamaması kadar normal bir durum yok.fakat nasıl sağlıkta aciliyet gerektirmeyen tüm branşlardaki sağlıkçıları covitle alakalı birimlere çektilerse öğretmenleri veya aktif çalışamayan diğer devlet memurlarını takviye olarak en azından filyasyonda telefon aramaları vs gibi hastayla teması olmayan masa başı işlerde görevlendirebilirler ki bu işi yapan sağlık personelinin boşa çıkıp sahada görev alabilmesi anlamına gelir.ve eminim ki kıymetli öğretmenlerimiz de bu zor günlerde seve seve yardımcı olmak isterler..Hergün imzayla alabildiğimiz tek maskeyle çalışıyorum. Tahammülüm de cok cok azaldı. Kusura bakmayın
Haberleri izleyince zaten çoktan boşa gittiğine tanık olmanız gerekiyordu. Memletimden tatil görüntüleri okullardan önce her şeyi bitirdi.Mart ayında beri kimsenin evine gitmedik, misafir de kabul etmedik. Dışarıda da görüşmedik. Evde zaten bizde kalan anne babam eşim ve 5,5 aylık bebeğim var. Bebeği eşimin tarafında kimse görmedi. Benim akrabalarım görmedi. Ama okullar açılınca tüm bu çabalarımız boşa gidecek. Ben de eşim de öğretmeniz. Kesinlikle öğrencilerin mesafeye uymayacağına eminim. Mutlaka pozitif bir öğrenci birimize bulaştıracak.eşim branşı gereği okuldaki bütün öğrencilerin dersine giriyor. Evde bebeğe bulaşacak, annem babam biz okuldayken bebeğe bakacak, onlara da bebekten bulaşacak. Bütün tedbirler boşa gitti.
Ben 1. sınıfta canlı dersin çok çok çok daha verimli olacağını düşünüyorum. Sınıfta asla yanıma çağırmayacağım, kendimi düşündüğüm için değil, bende varsa o çocuğa da geçmesin diye. Dolayısıyla çocuğu oturduğu yerden doğru mu okuyor, doğru mu yazıyor asla göremeyeceğim. 1. Sınıf çocuklarının sesi çıkmaz, sınıfta gürültülü olacağı için okuyanı hiç duyamam. Canlı derste gerekirse 3 er 5 er yayına alıp, okutmayı yazını göster diyerek bakmayı düşünürüm. Zaten morpa ve okulistik gibi araçlarla çok daha iyi öğreniyorlar, canlı derste çocuklarla beraber harfleri oradan izleyip, etkinlikleri birbirimizi duyarak yaparız. Maskemi indirip, harfin okunuşunu ağzımla göstermem risk, maske olunca da onlar ağzımı göremeyecek. Günde 100 defa maskemi indirip harfi, heceyi bağırmam lazım, indiremem. Ama kamerada bu bile daha rahat. Öğretmek isteyene her şekilde yol var. Ben de birinci sınıfları öperek, severek, saflıklarına gülerek okutmayı isterim, en sevdiğim sınıftır 1. Sınıf. Ama inanın canlı ders çok daha verimli özellikle birinci sınıfta.Peki hocam, bu virüsü durduramadık biz malum yaz tatiliydi bayramdı. Siz 1. Sınıflarınıza online eğitimi nasıl vermeyi planlıyorsunuz?yararlı olacağını düşğnüyor musunuz? Yoksa bu öğrencilerin 1 yıl kaybı mı olsun? Virüs seneye de geçmezse napalım? Diğer dönemdekileri de almayalım böyle her sene bir önceki senenin öğrencileriyle bekletip yığılmamı yapalım?
Ahkam kesen sizsiniz, evde oturduğumu nerden biliyorsunuz?Evde otururken çalışma hayatı konusunda ahkam kesebileceginizi dusunememisim kusuruma bakmayın !
Kesinlikle katiliyorim lakin yasal olarak mumkun degil olmasi lazim.sadece gonullu olarak yapabilirler.ben gonullu olacaklarindan da eminimSağlıkçısınız değil mi?.Bir sağlıkçı olarak mevcut durumu düşününce okulların açılması hiç doğru gelmiyor bana ama ne kadar süreceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyken de bu çocukları daha ne kadar evlerde tutabiliriz ki.tahminim bir süre okulları açıp gidişata bakıp sonra tekrar kapatma kararı verirler..E çocuklar okula gitmeyince öğretmenlerinde çalışamaması kadar normal bir durum yok.fakat nasıl sağlıkta aciliyet gerektirmeyen tüm branşlardaki sağlıkçıları covitle alakalı birimlere çektilerse öğretmenleri veya aktif çalışamayan diğer devlet memurlarını takviye olarak en azından filyasyonda telefon aramaları vs gibi hastayla teması olmayan masa başı işlerde görevlendirebilirler ki bu işi yapan sağlık personelinin boşa çıkıp sahada görev alabilmesi anlamına gelir.ve eminim ki kıymetli öğretmenlerimiz de bu zor günlerde seve seve yardımcı olmak isterler..
Bu konu da başka öğretmenleri bilmem ama benim çocuğumun öğretmeni çok özverili bir şekil de ders programı verdi whatsapp dan, ayrıca canlı ders de yapıldı. Müfredattan geri kalma gibi bir durum söz konusu olmadı.Hayir degil. Hicbirimiz yata yata maas almadik. Evdeki zoom ve devaminda eba mesaim okuldakiyle nerdeyse ayniydi. Ayrica watsapp tan sinif grubumla devamli iletisim halindeydim. Devlettekileri asagi cekmek yerine ozeldekilerin sartlarinin iyilesmesi icin konusun iyi niyetliyseniz.
Adresimizin tuttuğu okula yazdırdım oğlumu ama göndermeyecegim. Okul müdürüyle konuştum en az sınıf 30 40 olacak dedi. Sınıfların bölüneceğini söyleniyor yeterli derslik var mı dedim müdür bey hayır yok dedi. Biz de ne olup bitecek bilmiyoruz diyor.Valla okul acilacaksa son dk hadi aciyoruz dememeliler bence.okullarin temizlik gorevlileri var mi,yeterli mi?siniflar bolundu,mesafe ayarlandi mi? Ogretmenlere test yapildi mi?belki korona gelecek tum okula bulastiracak?acacaklarsa simdiden temizlik ve yapmalilar.dezenfektanlar ayarlanmali,bi brosur hazirlanip dagitilmali.son dakika olacak isler degil bunlar.ogretmenler erken gidip okulun hazirlanmasina baslamali,kimler hangi gun gelecek plani yapilmali,ders programi duyuurlmali vs vs
Devlet okula gitme diyo ogretmen gitmiyo.ogretmene niye yukleniyosunuz ki? Sanki ogretmenler kapatti okulu.sacmalamissiniz topluca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?