Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ne moda gireyim yahu...Durumu acikladim sadece ben.Ayrica genele de yazmadim direkt alintilayip uyeye yazdim size de degil hani :) siz direkt hooopp alintiladiniz beni.Her seyden bir cikarim yapmazsaniz o oyle anlasiliyor,bu boyle anlasiliyor diye bir sıkıntı kalmaz bence.

Konuyu maaslara nasil getirdiniz anlamadim. Maaşım az dedigimi hatirlamiyorum.Cok yanlis ve gereksiz cikarimlar yapiyorsunuz.Maaşımla ilgili bir yaķınmam da olmadı maaşlar yukselsin ,yetmiyor,cok az aliyoruz da demedim ama herhalde yine bir çıkarım yaptiniz kredim var deyince :)
 
Aylardır hastalarla birebir temas halindeki saglik çalışanlarının, her gun binlerce kisiyle temas etmek zorunda kalan kasiyerlerin, kuryelerin, şoförlerin, hizmet sektoru calisanlarinin canı yoktu çünkü...
Sorulmadan söyleyeyim, kiskanmiyorum, pandemi başladığı donemden beri evden calisiyorum, en kotu ihtimalle yilbasina kadar, iyi ihtimalle salgin kontrol altina alinana kadar da boyle devam edecegiz, ama yarin şirkete dönüyoruz dense bile, aylardir isyerlerinde calismak zorunda olan insanların yaninda, işe donmek zorundayim, napicam şimdi, şöyle böyle diye şikayet etmekten utanirdim...
 
Teşekkür ederim kendi adıma bu mesajınız için.
Konu ülkemizdeki salgın, buna aldığımız önlemler, gidişat, yeni normal, bazı şeylerin yeniden açılmaya başlanması ve bu süreçte sıranın okullara gelmesi.
Ama nedense yok süreci en rahat öğretmenler atlattı yok aylardır oturuyorlar vs.
Virüs bir sağlık sorunu ve bulaşmaması için kontrol gerekiyor dolayısı ile bu süreçte tempolu şekilde çalışan tüm sağlık çalışanları ve polislere öncelikle gönülden teşekkürler. Ancak bu meslek gruplarının yoğun şekilde çalışmasının ya da bu süreçte işten çıkarılan vatandaşlarımızın sorumlusu öğretmenlermiş gibi aman rahatsınız aman yatıyor maaş alıyorsunuzculuk da çok iğreti duruyor gerçekten.
Şahsi fikrim ne zamana kadar kapalı kalabilir ki normalleşmek de gerekiyor bir taraftan, gerekli önlemler alınarak açılmalı(mevcutlar yarıya indirilip ders saati azaltılıp dönüşümlü gelinecek şekil) vakanın çok yüksek olduğu illerde daha farklı önlemler de alınabilir öte yandan. Ilk okul için maske takma durumu zorlayıcı olabilir ama yapacak bir şey yok bi şekilde hayat devam edecek.
Umarım bu kötü günler geride kalır.
 
Cocugunuzu gondermemezlik yapmayin bence.bi sekilde hazirlarlar acacaklarsa.o kadar bos birakmazlar heralde.ama iste erkenden baslasalar da insanlar da guven duysa,ici rahat olsa.
 
Kendi adıma açılmaması taraftarıyım, çocuklar kurallara uymayacak bunu hepimiz kabullenmesek dahi biliyoruz.
Eklemek isterim ki ben yeni mezunum. Yani daha bir lokma kazanamadım mesleğimle.
Okullar açılmazsa daha da kazanamayacağım, başka bir işe girip az da olsa kendi paramı kazanmaya çalışacağım. Kafe olur market olur. Buna rağmen açılmaması taraftarıyım.
Bu süreç içinde her alanda çalışan herkese sonsuz şükran borçluyuz kesinlikle.
Benim annem de süreç boyunca hep işteydi ve konumu gereği yakın temasta.
O yüzden hemşirelerin doktorların ver yansın etmesini anlayabiliyorum.
Ama saldırı niteliğinde söylemler can sıkıcı.
Umarım şu an açılmaz. Gerekli önlemler hızlıca alınır/alınabilir ve eğitim o şekilde başlar.
 
Bir de okullar açıldığında tedirgin olunma sebebi aynı saat aralığında yüzlerce/binlerce çocuk ve öğretmen birlikte olmuş olacak birbirleriyle temasları ve evlerine gittiklerinde aileleriyle temasları söz konusu. Tıpkı bir düğün, cenaze, konser gibi toplu durumlardan tedirgin olunması gibi yani. Yoksa çalışmak durumunda olan ve yüzlerce insanla temasta bulunan tehlikede olan insanların varlığından haberdar herkes. Bi de bu eklenmiş olacak üstüne iyi mi olur kötü mü olur onun tedirginliği var hepsi bu.
 
Bir de herkes sadece kendinizi düşünüyorsunuz ne kadar bencilsiniz vs yazmış da tabi ki önce herkes kendini düşünecek kendi çevresini düşünecek.

Önce Can sonra Canan.....
Binlerce insanin bu zor zamanlarda bile calismak zorunda oldugunu bile bile gelip burada ben ben diye dillendirmek ayip degilmi sizce
 
Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşın bebeği daha küçük,bebekten sonra ilk kez ise başlayacak ve böyle zorlu bir döneme denk gelmiş.
Endişeleri daha yoğun o yüzden.
Hepimiz bebekleri bırakıp ilk ise başlarken yaşadık üstelik korona falan olmadığı halde .
Üstüne gitmek ,öğretmeni yermek yerine cesaretlindirebiliriz .
Konu direkt öğretmenlere geldi .
Bir an önce bu illet bitsin de bizler de sınıflarımıza işimize ve hatta bizlerim çocukları da okuluna eğitimine kavuşsun insallah .
Duruma göre bi düzenleme yapılıp sınıf yükü azaltılır,on line desteklenir ve süreç atlatılır hasarsız insallah
 
Cocugunuzu gondermemezlik yapmayin bence.bi sekilde hazirlarlar acacaklarsa.o kadar bos birakmazlar heralde.ama iste erkenden baslasalar da insanlar da guven duysa,ici rahat olsa.
Ben de göndermek isterim elbette geri kalsın istemem ama bir çok okulun durumu ortada...

Ayrıca evde kronik hastası annem ve ameliyatlı babam olacak. Durum böyle olunca göndermek istemiyorum açıkcası.
 
Chelzy sizi ikiz annelerinden sevgiyle takip ediyordum yeni ikiz annesi olarak.görünce yazmak istedim aileye baktırmayın lütfen biz sağlıkcıyız eşimle eşimin zaten paikolojisi bozuldu 5 aydır covid serviste bebekleri göremedi.ama yine de annem kronik hasta diye gelmiyor aile içi bulas cok fazla ve siz bebekler yasınız gereği ayakta atlatırken yaslı insanlar atlatamıyor.beklenmeyen pandemi kredi düzenini cok bozuyor kendimizden biliyorum ama kötü bir durum olunca vicdan azabı.arkadaslarımızdan ailesine tasıyanlar oldu bilmeden cok üzücü kalbinizi kırmak istemem sizi sevdiğim için yazdım .
 
Online egitimle her ogrencinin ayni

Binlerce insanin bu zor zamanlarda bile calismak zorunda oldugunu bile bile gelip burada ben ben diye dillendirmek ayip degilmi sizce
Önce herkes kendi çocuğunu kendi ailesini düşünür. Konu sahibinin de bebeği küçük o yüzden bebeğini ve ailesini düşünmesinde bir problem yok.

Benim oğlum da 6 yaşında ben de herseyden herkesten önce oğlumu düşünüyorum. Adı bencillikse ben bencilim o zaman...
 
Ama nedense yok süreci en rahat öğretmenler atlattı
Oyle olmadimi hanimefendi. Virus cikinca okullar tatil oldu bu zamana kadarda tatildi. Ben neden tatil oldu demiyorum olmak zorundaydi zaten ama hala neyi sikayet ediyorsunuz bunca ise gitmek zorunda olan insan varken açılıp acilmayacagi belli bile olmayan okullar yuzunden benim çocuğum var anam babam var diye konu açılıyor.
 
Ben genele yazıyorum dediğimi anlamadınız ya onu kastetmiştim yoksa zaten başka türlü bir anlayış asla beklemedim yani.
Bakın yazdığınız kısımda biryeri yanlış anlamışım ve de siz bana direk önyargılı muamelesi yapmışsınız hicbir yerde önyargı oluşturmadigim halde insanlar olarak bazen yanlış anlarız bunları kabul ederiz kabul ederken karışımızdakiler çok laf atmaya müsait ise şahsım adına çok uymamayı tercih ederim mesela siz bana çıkışarak seviyenizi belli ettiniz ben de uymak istemedim bence uzatmayalim. Lütfen benden birşey beklemeyin zaten zira böyle düşüncelere sahip kişilerden ben de birşey beklemiyorum
 
Bu iğneleyici üslubunuza aynen devam edin lütfen. Ben sahneden çekiliyorum. İyi forumlar
 
Ucretsiz izin hakki varmış kullanabilirler o zaman. Ayrica düşünsün tabiki sıkıntı olan düşünmesi degil binlerce çalışan insanin oldugu platformda bundan yakınması
 
Kreşler açık ki zaten, neyi tartışıyoruz?
Sizce 7 ve üzeri yaş için mi daha anlatılabilir ve uygulanabilir düzeyde sosyal mesafe, 2 3 4 yaş aralığına mı?
Aynı suluktan içen çocuklardan bahsediyoruz.
Çalışan insanlar mecbur verdi kreşe, hiç sesleri çıkmıyor onların keza okul öncesi öğretmenlerinin de.
Gerçekten fazla bencilce yaklaşıyorsunuz..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…