Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir eğitimci olarak kendi olağan düzenimi çok özledim. Şahsım adına söylüyorum, okulların açılmasını dört gözle bekliyorum. Ancak bir gerçek var ki okulların açılması diğer kurum kuruluşların açık olmasına benzemeyebilir. Anında tüm yurda mısır patlağı gibi hastalık yayılır diye kaygı duyuyorum

Okullar açılacak muhtemelen kontrollü bir şekilde. Kendi açınızdan haklısınız belki endişelerinizde ama bu ülkede yaşayan ve çalışan pek çok insanla eşit durumdasınız. Hatta, daha şanslısınız. Şu dönemde evde kalabildiniz.

bundan sonra yeni normale dönülüyor. evden eğitim kesinlikle normal eğitimle aynı performansta değil ve ülkeler zaten okullarını açtılar, eğitime devam ediyorlar.

çalışanların da hasta ve yaşlıları, çocukları var. Tüm ülkede eğitimin 1 sene daha ertelenebileceğini sanmıyorum. Yalnızca kendi açınızdan bakmışsınız olaya.

Ya 6 , 7 yaşındaki çocuklar ?
Gun icinde milyon defa paraya dokunuyorum. Ve insanlarla yakin temasta bulunuyorum. Eger ogretmen açısından soruyorsaniz ogretmen kendini korudukca risk dusuk. Ama cocuktan cocuga bulasmada care yok malesef.

Bu arada 2.5 yasinda bir kizim var. 18 ayliktan beri krese gidiyor ve eylulde tekrar baslayacak. Aynu endiseleri bende tasiyorum. Kizimin bagisikligini yuksek tutmaktan baska cozumum yok.

Herkes ben çalışıyorum ,herkes çalışıyor , virüs varken sende çalışmalısın gibi şeyler yazmış.

ben öleyim sende öl mantığı.

böyle bi ortamda hiç kimsenin kontrolsüz koşullarda çalışmaması gerekir.

aslında kendisinin bu çalışmaması gerektiğinin farkında değil.

sorgulaması gereken buyken öğretmenler yatıyor moduna girmek nasıl bi kafa.

ekonomi neden kötü , neden bu kadar vaka varken yasak ilan edemiyoruz ? diye düşünmek yerine ay sende öl ben ölüyorum çünkü mantığı.

garip.

virüsle yaşamayı öğrenicez diyenler aylardır öğrenemediler sokaklara bi bakın.

Zaten bu ülkede ne olay olsa ucu bir şekilde öğretmenlere dokunuyor anlamış değilim . Benim de evde küçük çocuğum var . Eşim de ben de öğretmeniz okullar açılınca ne yapılması gerekiyorsa yapacağız . Dilimizde tüy bitecek ama mesafeyi temizliği maskeyi anlatacağız her gün . Okulların açılmaması bir çözüm değil . Nereye kadar kapatılacak Nereye kadar okula göndermeyeceğiz çocuklarımızı ? hastalığın tamamen bitip bitmeyeceği belli değil ki . Göndermek istemeyen velileri de anlarım ama nereye kadar ? Çözüm önerileri lazım bize problemin devam edeceği ortada . Açılsın açılmasın demek hiç bir şeyi değiştirmiyor maalesef .

Sakin ol, kimse kimseye ölsün demiyor. Okul öncesi öğretmenler 2 aydır çocuklarla sınıfta. Çalışan anneler gönderiyor.

Burada kızılan konu sahibinin bencilliği. Kaldı ki memur olduğu için 24 ay ücretsiz izin alabilir. Hem karnım doysun, hem pastam dursun demesi bu kadar insan çalışırken hiç hoş değil...

Aynen ikize bakmak isteyen bakıcı da yok biz üstüne saglıkcı olunca herkes bizden kacıyor :) inşallah ayarlarsınız ama evde de olsak insan aileden birini istiyormus ben de cok üzülüyorum hep annem yanımda olur diye düşünüyordum şimdi eve dönmem gerekecek eşimden ne kadar uzun süre ayırabilirim bebekleri bilmiyorum zaten yıllardır hasretle kavusup hayalini kurduğumuz bebekler.ee eve dönsek annemi getiremem inşallah bir an önce biter süreçler virüs insafa gelir mutasyonla gider

Karamsar olmamak lazim. Ben zaten yillardir evden calisiyordum. Esimde 3 ay evden calisti sonra ise basladi. Isi geregi 3-4 kez sehir disina gidip geldi. Ailelerimizle akrabalarimizla mesafeli olarak görüştük. Dışarı ciktik ettik. Ama mesafeli olmaya dezenfektani surekli kullanmaya, maske takmaya hep dikkat ettik. Cok şükür birsey olmadi. Tabi olmayacagi anlamına gelmez. Sadece dikkatli olmakta fayda var.

Martta tatil oldu okullar, birçok meslek grubunda da ya dönüşümlü gidildi ya evden yürütüldü. Normal şartlarda zaten Haziran da okullar kapanıyordu. Yani 3 ay okula gitmedi öğretmenler, online eğitimle, whatsappla sürece katkı sağlamaya da devam ettiler. Bu 3 aylık süreçte de zaten 18 yaş altı kısıtlı idi ve çok faydası oldu bunun.
Ama bazı insanlarda oluşan algı herkes canhıraş çalışırken öğretmenler kaytardı o yüzden artık yeter modundalar anlaması çok güç. M Minnnacik Mouse yorumunuza çok güldüm ben öleyim sen de öl mantığı aynen

Ya arkadaşlar öğretmenlik doktorluk kasiyerlik gibi değil. Karşınızdakiler yetişkin insan değil. Hadi ortaokul lise öğrencileri bir nebze olsun duruma alışmıştır. Ama ilkokul öğrencileri 6-7aydır görmediği öğretmenini görünce korona falan dinler mi? Hangi tedbir!!??bir doktor odasına 50kişiyi alıp muayene etmiyor. Bir markete bile 50 kişi girmiyor. Çapraz oturulacak, nöbetleşe okula gelinecek. İstanbulun bazı semtlerinde 80kişilik sınıflar var. Bunun yarısı 40eder.kapı kolları her teneffüs dezenfekte edilecekmiş. Kim yapacak pardon? Hizmetlisi olmayan tuvaletlerini öğretmenlerin temizlediği okullar var. Tuvalete gidip fermuarını öğretmene çektirenler, birinci sınıflarda öğrencinin elini tutmadan nasıl öğretilecek yazı yazma. Ne tedbirinden bahsediyorsunuz arkadaşlar.
Sonra da biz de çalışıyoruz da siz aylardır evdesiniz de bilmem ne.Evet canım evet şartlarımız gerçekten aynı. Aha ha ek dersimizi de aldık o süreçte valla.evde de oturduk. Daha çok çatlasın çatlayan.

Şaka bir yana, Coronayı biz çıkarmadık. Okulları biz kapatmadık. İnanın öğrencilerin derslerden bu kadar ayrı kalması, insiyatifin ailelerde olması en çok öğretmenlerin canını sıkıyor. Çünkü bir nesil kaybolacak. Öğrenciler geride kalacak. Hangi arkadaşımla konuşsam düşünceleri bu yönde. Lütfen öğretmenlere yüklenmeyin bu süreçte.

Anasinifina başlayacak ikizlerim var ve ben hamile bir öğretmenim.Bu sene okulumuza başka bir okul taşınacak deniyor.Sabahçı öğleci olma durumumuz var.Yani okul daha da tehlikeli olacak.Ancak ben sizin kadar stres yapmadım.Yapsamda birşey değişmeyecek.Ne diye boş yere stres yapıp bağışıklığımı düşüreyim.Sakin sakin okula gidip elimden geldiğince kendimi korumaya çalışacağım.Evde eğitim olmuyor.Yaptigim online derslere öğrenci bulamıyorum.İkinci dönem resmen hiçbir şey bilmeden öğrenci mezun ettik.Peki sekizinci ve onikinci sınıflar Ne yapacak okullar açilmazsa?Siz de sakin olup kendinizi akışa bırakın.

Siz daha konuyu okumadan yorum yapmışsınız demek ki konu sahibinin 5.5 aylık bebeği var 1.5 yıl daha ücretsiz izin alabilir zaten

Avmlerin acili oldugu bi ulkede milletin deli gibi tatile dugune cenazeye gittigi bi ulkede niye acilmasin okullar sadece virus siz ogretmenlere mi var baska meslek grubuna yokmu onlar virusun en yogun oldugu zamanda calisti sizler evinizden netten ders verirken bence acilmali gerekli tedbirler alinarak herkes ise gidip geliyosa bi zahmet ogretmenlerde gitsinler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…