Okullar açılınca herşey boşa gidecek gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben k Hayir tabikide sadece ogretmenlerin sadece tek kendileri calisacak gibi hallere girmeleri insanlari kizdiriyor diger calisan gruba haksizlik degilmi onlar napsinlar ise gidip onlarca kisi ile ugrasip bunlarin arasinda kimin hasta olup olmadigi belli olmadan aksam evine donenler aralarinda kritik durumda olan ama mecburen ise gidip calismasi gerekenler var onlar napsin onlarin aileleri yokmu bu nasil bi bencillik okullar acilmasin demek nasil her yer calisiyo bi sekilde surduruluyosa okullarda acilip herkes gibi sizlerde isinizin basina gececeksiniz
 
Okulları devlet öğretmenleri mi kapattı acaba biz istedik mi kapansın?ikincisi yatmadı öğretmenler genellemeler yaparken biraz araştırma yapın neler yaptığımı öğrencilerimiz biliyor o bize yeter.napalim takla mi atalım boş kaldigimizda gelip eve çocuklarınıza falan mı bakalim?
 
Ben okullar açılmasın demedim ki Samimi olarak iki defa belirttim açılsın diye.
Ama açılsın demek risklerin var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Kucağa zıplamak, öpmek kısmında kastettiklerim zaten kreş ve ilk okul öğretmenleri için geçerliydi.
Ben orta okul öğretmeniyim , bana da sürekli sarılır öğrencilerim ama yaşları itibariyle onları durdurabilirim diye düşünüyorum.
Bahsettiğim risklerin çoğu şu an çalışan arkadaşlar için geçerli kendimi anlatmak için yazmadım.
 
Üslubunuza dikkat edin emir veremezsiniz . Okullar açılmasın diye bir şey yazdığımı okudunuz mu ? Tedbirleri alıp gideceğiz diyorum nesini anlamıyorsunuz ?
 
Okulların açılmasını da çok istyorum çok da özledim ayrıca böyle yorumları görünce üzülüyorum bu düşmanliga
 
Gercek tencere kaynasin turizm sektoru vs batmasin diye acildi.defalarca saglik bakani korona gitmedi mesafeyi koruyun diye aciklama yapti.kontrollu normallesin dendi.dinleyen var mi? Hayir.olamaz ki metrobusler,ucaklar herkes yan yana.aksam is cikisi bi metrobuse binin de kalabalik gorun.tatil beldeleri de doldu ,tasiyor.siz de haklisiniz bi okullar mi acilmasin bu durumda? Haklisiniz...
E diger tarafta aylardir kendisini korumak icin anksiyete olmus artik insanlar var.ayni evde yasli anasi babasi olan, hastasi olan,bunyesi zayif olan kendini canhiras korurken,izole ederken okullar acilinca bu kadar korumak bosa gidecek diye korkan.okul ortamindan cocugun eve getirme ihtimali yuksek.
Yani herkes hakli.sadece ogretmenler degil velilerden de bahsediyorum.
Insanlar zor durumda ama koronadan hala ders cikarip sorun cozmek,birbirinin kaygilarini anlamaya calismak yerine ben zorluk yasiyorum herkes yasasin mantiginda olmak o kadar kotu ki...herkes magdur.biri biraz daha az magdur diye ona yuklenmek yerine keske soyle bir ortamda birbirine insanlar destek olsa
 
Oho öğretmen düşmanları kaplamış burayı. Biz çalışıyoruz insan değil miyiz denmiş. Biz size insan değilsiniz demedik. Sizler sosyal mesafeye uyarak çalışıyorsunuz doktorlarımız gereken önlemleri alıp çalışıyorlar. Ama biz öğretmenler çocuklarla iç içe olacagız yaklaşma yavrum diyemeyeceğiz. Çocuklar taşıyıcı oluyorlar bizden bakıcılara annenize babanıza vs kişilere geçecek. Farzet ki öğretmen pozitif çikti bütün okul karantina daha mı iyi olacak anlamadım. Okul ortamını bil eden konuşmyalım lütfen
 
Yok ben izindeydim zaten. Korona öncesinde doğum yaptım, iznimi ondan önce aldım. Yani okulların kapalı olmasının bana herhangi bir etkisi olmadı. Aksine iznim bitince okula dönüp derslerime girip, ekders ücreti vs alacaktım, ama korona sebebiyle göreve başlama olmadı.
 
Ben bir taraf değilim bilakis çalışmayan bir anne olarak çocuklarımı kreşe de yollamıyorum, yollamayacağım.
Açılmamasından yanayım, her geçen gün felakete sürükleniyoruz.
Ben de fazla izole yaşıyorum ama düşünüyorum ‘çalışan bir anne olsaydım mecbur kreşe verecektim’ ve böyle böyle ayrımcılıklar başlıyor.

Evet koca ülkeyi durduramayız ama eğitim alt yapısı hazırken evden devam edebiliriz.
Mesela avmler online satışla zaten malını satıyor, neden açık?
Böyle böyle ihtiyaç ya da zorunlu olmayan her sektörü evine çekmek gerek, sadece öğretmen değil.
Ha çekmiyorsak da yapacak bir şey yok, çifte standarta karşıyım, herkes taşın altına elini koyacak.
 
Okullar açılınca muhtemelen artacak ama burda çocuklar ve aileleri daha riskli olacak. Öğretmen olarak biz dikkat edip kendimizi koruyabiliriz. Ama küçük olanlar için bu zor olacak.

Yani bankada, kargoda vs. diğer yerlerde çalışan insanların hepsi risk altında
 
Üslubunuza dikkat edin emir veremezsiniz . Okullar açılmasın diye bir şey yazdığımı okudunuz mu ? Tedbirleri alıp gideceğiz diyorum nesini anlamıyorsunuz ?
Bakin ben kimsrye emir vermem haddim degil siz oyle dedinizde demiyorum ama yorumlari okudugum kadari ile okullar acilmasin deniliyor ben onlara diyorum niye ustunuze aliniyosunuz
 
Evet çok dikkat ettik malesef gidip okullarda calisamadik o kadar isterdim ki bı an önce kavuşmak arkadaşın korkusu da calismadigi için çok daha dikkat etti bir iki çıkınca insan alışıyor.sinav görevi aldım mesela ben sonuçta ihtiyaç var öğretmenlere elimizden geleni yapmalıyız okuldaki çocukların psikolojilerini düzeltmek bizim ellerimizde inşallah sınırlı açılır (üç gün seklinde) ve bir vaka artışı yaşanmadan bir dönemi bitiririz
 
Okulların kapanması, karantinalar, kurallar vs siz hasta olmayın diye yapılmadı. Herkes aynı anda hasta olmasın, sağlık sistemi çökmesin diye yayılımı yavaşlatma önlemiydi bunlar. Yoksa biz sıradan(!) faniler işe gidip çalışmaya devam ediyoruz. Ve bir gün hepimiz hasta olacağız.

"Çocukların olduğu ortamda hijyen olmaz" diyenler o çocukların analarını babalarını çok temiz, titiz sanıyor sanırım.
Çalıştığım ortamlarda, girip çıktığım yerlerde maskeli dolaşan insan sayısı ben dahil 5. 3'ünün de ağzı burnu açıkta zaten.
Birçok kişi tuvalet sonrası el yıkamayı bile yeni keşfediyor, virüs umurlarında mı sizce?

Derdiniz öğrenci sayısı olsa, virüsün hızla yayılacak olması, sağlık sisteminde çıkacak kaos olsa anlarım ama okullar dışında her yer açık ve sizin de derdiniz bu değil zaten.
Bütün çocuklar sokaktalar, çılgınca oyun oynuyorlar. Alışveriş merkezine, düğüne, ev gezmesine götürülüyorlar. Eminim çoğu kişi bayramda memlekete, yazlığa, yaylaya gitti. Başta da öğretmenler...
Şimdi "ama hasta olacağııız " demek çalışan diğer insanlara saygısızlıktan başka bir şey değil.
 
Özel bir okulda öğretmenim. Anaokulumuzu açmayı velilerimizle de görüşerek bu aya kadar bekletmiştik fakat olağan üstü bir durum olmazsa (Hoş durumun ne kadar olağan olduğu tartışılır.) bu ay açılacağız.

Okulların açılması elbette yayılımı arttıracak. Ülkedeki okullu çocuk sayısı belli. Hepsi bir şekilde bir araya gelecekler. Bu çocuklardan özellikle lise öğrencileri toplu taşıma kullanacaklar. Bunlar büyük yoğunluklar. Artış olmaması mümkün mü?

Durum insanı geriyor mu? Pek tabii. Mesela geçen büyük sınıf! (5 yaş) için separatör yaptırırken önce "Cicili bicili olsun." dedim. sonra "Aman dümdüz olsun dokunma gereği duymasınlar." dedim. Sonra da oturup "Acaba tükürmeyi denerler mi?" diye paranoyaya bağladim

Bunları düşününce evet ulaşabileceği boyuttan korkuyorum. Fakat online eğitimlerin genel olarak sonucu ortada. Pandeminin durumunu , tedbirsizliği konuşmaya bile gerek yok. Bu durumda yüz yüze eğitim nereye kadar ertelenecek? Aşının genel kullanıma açılması gibi bir durum zaten imkansız. Risk grupları, meslek grupları diye giden zincirde çocuklar en son halka bile olmayacak ki. Yani hepimiz "Hadi aşı çıktı yarın gidip aşı olalım. " diyemeyeceğimizin farkındayız. Yakınlarda bir gün "Pandemi bitti." diye bir cümle duymayacağımız da gün gibi ortadayken eğitimi ertelemek ne derece akıllıca?

Sanırım yapılabilecek en iyi şey şayet okullar açılırsa ; çocuklara dolayısıyla ailelere! kontrollü, mesafeli yaşamı öğretmeye çalışmak olacak.
 
Iste kastettigim bu.egitim eve cekilebiliyorsa niye ogretmenler,ogrenciler,aileler hasta olma riskine girsin? 1 can bile hasta olmasa guzel degil mi?
 
Şu memlekette öğretmenlerin kökü kurusa da bu öğretmen düşmanı kıskançlarda bi rahatlasa. Çatladılar. İşe gitmek zorunda kaldıkları için. Öğretmene sataşacağınıza devlete saydırın bakalım. Tabi içeri atılmazsanız. Sizlere 5 ay ücretli izin veremeyen hükümete bi giydirin.
 
Iste kastettigim bu.egitim eve cekilebiliyorsa niye ogretmenler,ogrenciler,aileler hasta olma riskine girsin? 1 can bile hasta olmasa guzel degil mi?
İşte sadece öğretmen ve öğrencilere has olmamalı.
Bütün bankalar sistemlerini kurdular mesela, evden çalışabiliyorken neden şubeler açıklar?
Böyle birçok sektör söz konusu.
Sadece öğretmen öğrenciyi çekmek tamamen ayrımcılık olur.
Evden çalışabilen, alt yapısı olan her şirket, kurum, alan vb iş yerleri kapanmalı.
Herkesinki can ama...
 
Oğlum 7,5 aylık 2 aydır çalışıyorum bende çok korkuyorum ofisten birinin ihmali herkesi yakar ama maalesef mecburuz
 
Kimse çalışmaktan şikayetçi değil ve ogretmenlere satasmiyor.herkes işini kaybetmemek için çabalıyor,ekmek parasını pesinde,ise gitmemek için çabalayan yok.isini kaybedenler de pandemi falan dinlemiyor iş ariyor.butun öğretmenler sizinle aynı üslupta konuşuyorsa zaten kökünüz kurumus gibi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…