- 9 Aralık 2009
- 17.209
- 54.945
- 1.123
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Sadece ona denilmemis ki konuyu okudum. Konu sahibini destekleyenlere de aynı şey söylenmiş. Ben genel olarak bebek hariç izin almanın zorluğundan ve kısalığından bahsettim. Bilgilenmiş oldu bilmeyenler hem.Siz daha konuyu okumadan yorum yapmışsınız demek ki konu sahibinin 5.5 aylık bebeği var 1.5 yıl daha ücretsiz izin alabilir zaten
Bi zahmet derken ? Çok garipsiniz sanki biz kapattık okulları . Biz Bİ ZAHMETgideceğiz işimizin başındayız merak etmeyin . Çocuklarımıza bi şey olmasın yeter ki 7 gün de çalışırım .Avmlerin acili oldugu bi ulkede milletin deli gibi tatile dugune cenazeye gittigi bi ulkede niye acilmasin okullar sadece virus siz ogretmenlere mi var baska meslek grubuna yokmu onlar virusun en yogun oldugu zamanda calisti sizler evinizden netten ders verirken bence acilmali gerekli tedbirler alinarak herkes ise gidip geliyosa bi zahmet ogretmenlerde gitsinler
Benim hala okullar acilmasin diye bekleyen isteyenlere diger insanlarinda ailesi var onlar calisiyosa ogretmenler neden ayriliyo onlarda gidip calissinlar bu yoksa baska bisey degilBi zahmet derken ? Çok garipsiniz sanki biz kapattık okulları . Biz Bİ ZAHMETgideceğiz işimizin başındayız merak etmeyin . Çocuklarımıza bi şey olmasın yeter ki 7 gün de çalışırım .
Sizinle ilgili bir yorumum olduğunu ya da sizinle iletişim kurduğumu hiç hatırlamıyorum... Sanırım bir karışıklık oldu. Zaten konu darmadağın durumdaSadece ona denilmemis ki konuyu okudum. Konu sahibini destekleyenlere de aynı şey söylenmiş. Ben genel olarak bebek hariç izin almanın zorluğundan ve kısalığından bahsettim. Bilgilenmiş oldu bilmeyenler hem.
Çocuklarla iç içe olduğumuz için olabilir mi ? Niye ayrı kategoriye koyuyorsunuz bizi anlamadım . Sorun bizim çalışma isteğimizle ilgili değil ki . Burda konu öğrencilerin sağlığı . Öğrencilerin olmadığı ya da sağlıksız olduğu bir okula gidip çalışmanın ne anlamı var ? Tedbirleri alıp gideceğiz biz de . Siz de haklısınız ne de olsa çalışmadık evde yata yata maaş aldık değil miBenim hala okullar acilmasin diye bekleyen isteyenlere diger insanlarinda ailesi var onlar calisiyosa ogretmenler neden ayriliyo onlarda gidip calissinlar bu yoksa baska bisey degil
Ya bir şey söyleyeyim mi birçok meslek grubu da gayet rahat çalıştı. Ben akademisyenim. Şu an izindeyim ama diğer arkadaşlarım haftada bir nöbetleşe gittiler. Eltim savcı ayda bir uğradı. Özel sektörde birçok kişi home office sistemine geçti. Sağlıkçılar, kasiyerler vb. meslek grupları hariç aslında birçok sektör daha esnek şartlarda çalışmaya başladı. Bunu x meslek y meslek şeklinde ayırmakta çok mantıklı gelmiyor bence.Teşekkür ederim kendi adıma bu mesajınız için.
Konu ülkemizdeki salgın, buna aldığımız önlemler, gidişat, yeni normal, bazı şeylerin yeniden açılmaya başlanması ve bu süreçte sıranın okullara gelmesi.
Ama nedense yok süreci en rahat öğretmenler atlattı yok aylardır oturuyorlar vs.
Virüs bir sağlık sorunu ve bulaşmaması için kontrol gerekiyor dolayısı ile bu süreçte tempolu şekilde çalışan tüm sağlık çalışanları ve polislere öncelikle gönülden teşekkürler. Ancak bu meslek gruplarının yoğun şekilde çalışmasının ya da bu süreçte işten çıkarılan vatandaşlarımızın sorumlusu öğretmenlermiş gibi aman rahatsınız aman yatıyor maaş alıyorsunuzculuk da çok iğreti duruyor gerçekten.
Şahsi fikrim ne zamana kadar kapalı kalabilir ki normalleşmek de gerekiyor bir taraftan, gerekli önlemler alınarak açılmalı(mevcutlar yarıya indirilip ders saati azaltılıp dönüşümlü gelinecek şekil) vakanın çok yüksek olduğu illerde daha farklı önlemler de alınabilir öte yandan. Ilk okul için maske takma durumu zorlayıcı olabilir ama yapacak bir şey yok bi şekilde hayat devam edecek.
Umarım bu kötü günler geride kalır.
Bi nevi oyle oldu bence yani ek dersdi ivir zivir hepsi verildi ve yine ayni sistem isteniliyo niye duzen bozulmasin cocularindan ailelerden ayrilmayin diye yani baska calisanlarin yok ama onlar agac kavugundan ciktilar sadece ogretmenlerin var aileleri onlar onemliÇocuklarla iç içe olduğumuz için olabilir mi ? Niye ayrı kategoriye koyuyorsunuz bizi anlamadım . Sorun bizim çalışma isteğimizle ilgili değil ki . Burda konu öğrencilerin sağlığı . Öğrencilerin olmadığı ya da sağlıksız olduğu bir okula gidip çalışmanın ne anlamı var ? Tedbirleri alıp gideceğiz biz de . Siz de haklısınız ne de olsa çalışmadık evde yata yata maaş aldık değil mi
Hayır, anlatılmak istenen şu;Martta tatil oldu okullar, birçok meslek grubunda da ya dönüşümlü gidildi ya evden yürütüldü. Normal şartlarda zaten Haziran da okullar kapanıyordu. Yani 3 ay okula gitmedi öğretmenler, online eğitimle, whatsappla sürece katkı sağlamaya da devam ettiler. Bu 3 aylık süreçte de zaten 18 yaş altı kısıtlı idi ve çok faydası oldu bunun.
Ama bazı insanlarda oluşan algı herkes canhıraş çalışırken öğretmenler kaytardı o yüzden artık yeter modundalar anlaması çok güç. @Minnnacik Mouse yorumunuza çok güldüm ben öleyim sen de öl mantığı aynen
Şimdi ben neden "dünyanın farkında değilsiniz" ithamiyla karşı karşıyayım anlamadımHayır, anlatılmak istenen şu;
‘Siz marttan beri evden eğitime devam edip, üzerine normal çalışma arası düzeniniz girince dünyanın farkında değilsiniz.
Hayat olağan akışıyla, tatili, düğünü, her türlü meslek grubunun iş faaliyeti, cenazesi vb şekilde devam ediyorken, kafa uzatın da bir bakın, abes değil mi açılmaması’ deniyor.
Yoksa yatmış kalkmış bilmem ne, ülke canhıraş motor taktı, tam gaz ileri giderken ‘yapılmada edilmese’ vb her türlü istek bencilliktir hatta saçmalıktır.
Bence açılmamalı ama öncelikle otel, avm, fazla kapasiteli restoran, eğlence merkezleri, düğün dernek derhal yasaklanmalı.
Bunlar varken okul açılmasa ne ola...
Doğru maaş falan da vermemeleri lazımdı evde duvar kemirseydik . Koronayı da biz çıkardık evde yatmak için haklısınız . Öğretmenlerle ne zorunuz var ? Devlet aldı bu kararı biz de uyduk . Öğretmenler topluca korona olsa içiniz rahatlar bence . Ha pardon onda da herkes hasta oluyor niye çalışmıyorsunuz derdiniz . Olay biz değiliz bi anlasanız keşke olay öğrenciler ve onların sağlığı .Doktorlar ve hemsirelerde asil isin icinde
Bi nevi oyle oldu bence yani ek dersdi ivir zivir hepsi verildi ve yine ayni sistem isteniliyo niye duzen bozulmasin cocularindan ailelerden ayrilmayin diye yani baska calisanlarin yok ama onlar agac kavugundan ciktilar sadece ogretmenlerin var aileleri onlar onemli
Yok, size değil ki o cümle.Şimdi ben neden "dünyanın farkında değilsiniz" ithamiyla karşı karşıyayım anlamadımbenim yorumlarımın tamamına baktınız mı
Eşim 1 senedir ana babasını görmedi, onlar torunlarını görmedi, anne babam aynı şekilde kendi ailelerini görmedi. Herkes normalleşmede aşırı normal oldu biz hala bekliyoruz. Nasıl herkes kendi çoluk çocuğunu düşünüyorsa tabii ki ben de önce kendi ailemi düşünmek zorundayım, bu doğanın kanunu. Korona pozitif olsam ve bilmeden okula gitsem, öğrencilere bulaşsa emin olun hiç kimse bana üzülmez kendi çocuğuna üzülür. Ayrıca okullar açıldığında o öğrenci ve öğretmenlerin çoğu farklı memleket tatilinden yada deniz kenarı tatilinden gelmiş olacak. Ücretsiz izin ben alsam, eşim var. Ne yazık ki ikimize birden vermiyor yasalar. Anne babanız bakmasın bebeğe demişler, ama biz 13 yıldır aynı evde oturuyoruz, yani anne ve babam da bizimle birlikte, onların bulunduğumuz ilde gidebileceği başka bir ev yok. Mart ayında bir velim aradı, evde kronik rahatsızlığı olan dede var, oğluma laf anlatamıyorum, dışarı çıkıyor, arkadaşları ile tedbirsiz buluşuyor, babama virüs taşıyacak, ne olur siz konuşun dedi. Çocuğun tavrı bana ne hocam, hiç umrumda değil şeklinde oldu. Benim korkum ciddiye almayan ailelerin çocukları da ciddiye almayacak. Kafamdaki deli soruları anlatsam sayfalar sürer. Şurada yok öğretmen şöyle böyle yazan yorumlar umrumda değil.
Ben de diyorum ki kreşler neden açık???Bir öğretmen olarak benim oyum okulların açılmasından yana. Ama tamamen kişisel sebeplerle. Evde yaşadığım bu saçma hayata daha fazla dayanacak gücüm kalmadı, işimi özledim, öğrencilerimi özledim.
Ama evet, her şey boşa gidecek.
Öğretmen nefretinizin sebebini anlayamasam da kabul ettim evet var. Yalnız bu konu sizin sırf öğretmenleri sevmediğiniz için ‘ herkes çalışıyor, öğretmenler de çalışsın ‘ bencilliğiniz kadar basit değil arkadaşlar. Evet bankacılar hep çalıştı, evet kasiyerler vs hep çalıştı.
Hangi banka müşterisi banka memurunun kucağına zıplıyor arkadaşlar? Ya da a101de alışveriş yapan bir şahıs o bankoyu geçip kasiyeri öpmeye çalışıyor mu?
Siz çocuklarınızı okulda görmediğiniz için öyle kontrol altında kalabiliyorlar sanıyorsunuz ama inanın o iş öyle değil.
Bir müşteri bankada maksimum yarım saatte işini halledip gider, virüs taşıyorsa bile bulaştırma riski kurallara uyulduğu sürece azdır.
Ama o çocuklar günün en az 4-5 saatini yan yana geçirecekler, birlikte yiyecekler, oyun oynayacaklar, tuvalete gidecekler. Yani birinde virüs varsa , o kadar sürede hangi kurala uyarsanız uyun bir diğerine, ordan ailelerine bulaşacaktır.
Lütfen kişisel hırslarınızı bir kenara bırakın da öyle düşünün bu okul meselesini.
Tabi başta da dediğim gibi,bence de okullar açılsın artık
Aynı sıkıntıyı taşıyorum. Bizde öğretmeniz senin gibi çok iyi kırunduk okul açılınca nasıl yaparım diye kara kara düşünüyorumMart ayında beri kimsenin evine gitmedik, misafir de kabul etmedik. Dışarıda da görüşmedik. Evde zaten bizde kalan anne babam eşim ve 5,5 aylık bebeğim var. Bebeği eşimin tarafında kimse görmedi. Benim akrabalarım görmedi. Ama okullar açılınca tüm bu çabalarımız boşa gidecek. Ben de eşim de öğretmeniz. Kesinlikle öğrencilerin mesafeye uymayacağına eminim. Mutlaka pozitif bir öğrenci birimize bulaştıracak.eşim branşı gereği okuldaki bütün öğrencilerin dersine giriyor. Evde bebeğe bulaşacak, annem babam biz okuldayken bebeğe bakacak, onlara da bebekten bulaşacak. Bütün tedbirler boşa gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?